Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 1

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (489)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Ten film se nesmí brát vážně, ale s pořádným nadhledem. Když dokážete dodržet tuto podmínku, tak vězte, že máte o zábavu postaráno. Devlin se po celý svůj život učil v pozici scénáristy od jednoho z nejlepších režiséru katastrofických filmů (tedy, co se týče efektivity a vizuální stránky), no a teď vzal režisérské otěže poprvé do vlastních rukou a hned se rozhodl natočit, jak jinak, katastrofický film. Popravdě jsem čekal malinko lepší triky, nebyly špatné, ale za ty peníze v některých chvílích působily moc lacině a hlavně moc uměle. Butler si odehrál svoje (on neměl ani moc šancí ukázat více), prohodil pár hlášek plných patosu, stejně tak tomu bylo i u jiných postav. Celkově dialogy zde působí moc patriotisticky, v pár momentech to podle mě dokázalo překonat i takový Den nezávislosti. Jak jsem již řekl, tak triky převážně nadprůměrné, ocenil bych větší minutovou stopáž samotných katastrof spojených s počasím. Linka s prezidentem také docela ohraná. Konec se snažil nabídnout našláplou akci plnou destrukce, a ono mě to nakonec neurazilo. Vyvážit trikovou stránku a vyladit ty dialogy, měly bychom zde adepta na trhák. Takto to má jen na tři hvězdy. Za mě dávám 64 % ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy ta tu milou nostalgii na éru 90tek kdy byly všechny katastrofické filmy tak nádherně debilní. Butler hraje geroje co všechny zachrání, čas do geoboure se zastaví přesně 2 sekundy před koncem. Prostě esence všech těch eposů kde se bortí svět a do toho se unáší prezidenti. 60% z milosti ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu je ten, že chtěl až příliš. Chtěl být velkolepým ale není. Je to jen snůška někdy hloupých postav, které dělají divná rozhodnutí a často se jen objeví aby děj posunuli o kousek dál. Je to ale i snůška poměrně slušně natočených katastrof. Chápu, že tu někteří brblají na to, že by chtěli víc za ten rozpočet, ale triková stránka mi nevadila. Spíše mi chyběla osudovost. Vlastně jen výbuchy v Hong Kongu měly něco do sebe. Film táhne Butler. Ať si kdo chce co chce říká má prostě charisma jako kráva. Ed Harris no...právě jeho tvář dost věcí prozradí a přeji mu top roli kdy se vymaní ze své škatulky. Jenže i když trochu nadávám, tak jsem se vlastně fakt bavil. A třeba i víc než u posledního predátora a proto dávám 70ku a čtvrtou hvězdu. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Spojením všetkých možných povrchných klišé a klasických obrazov katastrofákov za posledných 20 rokov dostaneme toto čudo. Má to krásne zábery, dobrých hercov a slušne odsýpajúce tempo. Negatív je viac, na to by však všetky písmená sveta nestačili. Najväčší problém Geostormu je, že aj keď divák vypne mozog, tak film vyznieva debilne. Žijeme však vo svete, kde sú v obľube Trump alebo Kotleba, takže masy budú spokojné. 3D slabota. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude podle hodnocení katastrofa, ale je to takový celkem normální - a relativně normálně stupidní - americký katastrofický film, kde vlastně o tu katastrofu až tak nejde, protože lidé se jí snaží zabránit, nikoli ji přežít, protože již propukla. Asi jsem čekal, že to bude mnohem destruktivnější, ale i tak si myslím, že to bylo fajn. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Scénář jede podle dobře osvědčené šablony. Jedno kliše střídá druhé. To by mi i nevadilo, kdyby se z toho dalo něco vykřesat. Už jsem překousla horší věci. Ale tady se tak nestalo. Urputně se držíme jedné lajny a tu prostě neopustíme. Ještě, že je tu pár zajímavých efektů. Ovšem, ani tyto užité už dneska nikoho neposadí na zadek. Škoda. Pár známých tvaří to taky nemůže pořádně utáhnout, i kdyby se sebevíc snažili. Mám katastrofické filmy ráda, ale tohle je spíše jen další zářez na mé pažbě. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Jedinej katastrofák co jsem letos viděl takže ho podpořím. Samozřejmě film má pár much ( vlastně hodně much ), ale dalo se na to koukat, a v kině jsem se nenudil což je důležitý. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Všichni dobře vědí, že parta s Armageddonu je prostě parta z Armageddonu. Geostorm je aktualizovaná verze po 20ti letech s hromadou efektů. Kouká se na to poměrně obstojně, ale v hromadě dnešních vesmírných filmů rychle zapadne, i když všichni jsou tu tak sympatičtí. Parta z Armageddonu je ale jen jedna. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Nebylo to horší než jsem podle reakcí čekala. Scénář byl tupý, příliš moc politiky, příliš neuvěřitelní padouši, co vůbec nevím o co jim šlo. Ale nakonec co - jeřáb spadnul, blesky bleskaly a ta vlna v Dubaji - super. Co se týče herců -Butler prkenný jako vždy, Jim Sturgess se celou dobu tvářil jako že se mu chce zvracet a Ed Harris si asi chtěl přivydělat k důchodu. Takže to celé zachraňoval Andy - jsem sakra zatracenej americkej prezident - Garcia. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Geostorm ponúkne priehľadnú zápletku s očakávaným koncom, v ktorom sa ako inak udejú šťastné konce v USA, Indii a Brazílii, nie však v Rusku.Možno to v mojich komentároch začína byť už stereotypom, lenže oveľa väčším stereotypom to je vo filmoch. Ako inak, nechýba ani vsuvka v podobe mexikánca vo vesmírnom programe, to chýbať nemôže. Božechráň aby to bol číňan, ktorá je momentálne jednoznačným ekonomickým lídrom a rovnako krajinou, ktorá dosahuje najväčšie úspechy vo výskume vesmíru. Už tak dosť poničené ego američanov treba dvihnúť aspoň vo filme. Zaujalo niekoľko efektov, to je asi tak všetko. Čisto z vedeckého hľadiska by ma zaujímal fakt, ako bol Holanďan chránený pred rojom meteoritov, ktoré zvyčajne zhoria v atmosfére a holanďan, umiestnený nad Zemou by ich všetky schytal. A klobúk dole pred idiotským výkonom amerického prezidenta. Škrobenejší hlupáčik, čitajúci prejavy z papiera, ktoré mu píšu iný je už iba Ondrej Kizka.Priemerný katastrofický film. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Tve, zlatej ARMAGEDDON. Kam jsme se to po 20 letech dostali? Do prdele, očividně. To má bejt jako nějaký sebeparodický retro? Dalo se to přežít jen díky hercům, jež se berou teda kurevsky vážně. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu pro rozmlsaného diváka zvyklého na spoustu digitálních efektů je to tak trochu zklamání, neboť film nepřináší nic nového , příběh tuctový, efekty 100x viděné stále dokola v mnoha lepších filmech. Kdyby se to natočilo před 20 lety, budiž. Není to prostě ono, něco filmu chybí, snad víc akce a napětí, přesto tento druh filmů stále žeru. Katastrofy mě přišly příliš krátké, spíše jako zpestření do jinak nudného příběhu. Čekal jsem od toho víc. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moc sem nevěřil,že by i přes peripetie které Geostorm ze strany studia provázely byl výsledek tak špatný jak se říká a píše.Tím spíš,že mám rád tyhle katastrofické oddechovky a to i ty slabší typu San Andreas...no a výsledek je...on vlastně Geostorm ani není úplně hloupý.On je spíš nepravděpodobný a překvapivý.To všechno co sem v tomhle filmu děje je totiž nepravděpodobné a dokáže to překvapit i diváka který viděl lecos.Dějem počínaje (strašně moc věcí tu absolutně nedává smysl),hláškami které tu padají pokračujíce (moudra zde pronášená se neříkala ani ve filemch z 80.let) a triky které nejspíše dělal někdo pro nějakou béčkovou produkci v roce 1990 (je až zarážející že některé triky nevypadají úplně hrozně,ale pak překvapí počítačem vytvořené auto...jako že normální auto...které vypadá jako vytvořené pro videoklip v roce 1987) konče.Třešičkou na dortu je pak Žérár,kterého mám pořád rád i když poslední dobou nic kloudného nenatočil.Nevím jestli tady hrál dobrovolně,nebo ho někdo vydíral aby ho sem dostal,ale mnohem raději bych byl,kdyby nechal zase upadnout nějaké město nebo budovu aby ho/jí pak s drsnoprezidentem mohl zachránit,než aby se propůjčoval něčemu podobnému..20% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Geostorm má zálusk se stát nejhorším filmem letošního roku. Upřímně jsem čekal katastrofický film, kde dostanu tunu nereálností, obyčejných hrdinů, jenž projedou autem přes padající mrakodrapy, a přežijí celou apokalypsu. V tomto směru mě třeba uspokojilo San Andreas, které bylo postavené tak na hlavu, až mě to bavilo. Prostě akční katastrofická jízda. A zde? Řešení rodinný vztahů, politika, intrikaření, trapné hlášky, plné klišé a spousta dalších hovadin. Absolutně o ničem, přitom začátek vypadal tak slibně! I celá ta myšlenka, že hraní si na Bohy se nevyplácí ( i když to vlastně bylo jinak), je dobrá, jen to provedení je tak žalostné, že jsem měl chuť odejít z kina. ()

Reklama

Reklama