Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 2

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (489)

CinemaRanger odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, tento film je globální nebezpečí. Podívat se je totiž jako lobotomie. 120 míčů USD fuč, aby vzniklo tohleto. Tady je špatný snad úplně všechno. Nejhorší ale je, že se to bere celý hrozně vážně. Tohle není ani zábava jako třeba 2012 nebo San Andreas. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem chtěl napsat velký koment, kde bych na téhle blitce nenechal nit suchou, ale nestojí mi to za to. Vzhledem k tomu, že po tomhle pořádně neštěkl ani pes, by to bylo jen nezábavné kopání do mrtvoly. Prostě další z mnoha hloupoučkých katastrofáků, s průměrnými triky, nulovou atmosférou/gradací, patosem, čím dál víc směšnějším americkým patriotismem a nesmyslnou motivací záporáků. Ani za odplivnutí to nestojí. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Takto dopadá, keď chce niekto rýchlo a (relatívne) lacno zarobiť na aktuálne medializovanom fenoméne. Holt aj popcornová blbina potrebuje kumšt. Emmerich bol na inej úrovni - vedel lepšie pracovať s postavami, lepšie filmy gradovať a celkovo im dať nejaký šarm. Veľký problém je budget, lebo efektnú globálnu apokalypsu bez neho rozpútať ťažko. Aj 14 rokov staré The Day After Tomorrow kvalitu efektov Geostorm zadupáva do zeme a to je veru ťažká bieda. Tu máme všehovšudy 4 minútky katastrof, snímané v štýle rýchlo-rýchlo, aby si náhodou niekto nestihol všimnúť, že efekty sú takmer na úrovni televízneho filmu. Snaha odlíšiť sa od starších súrodencov a zviezť sa na Gravitácii a Marťanovi vyústila do debilného konceptu so satelitmi okolo Zeme a Butlerom na vesmírnej stanici, ktorý striedmy budget zbytočne zaťažuje trikovými scénami, ktoré nikoho nezaujímajú. Keď už si pustím niečo čo sa volá "Geostorm" a predávané je to ako katastrofický film o extrémnych vrtochoch počasia, chcem si užiť tie vrtochy a nie spuchnutého Butlera v skafandri. A keďže budget bol aký bol a nebolo zaň možné dodať viac ako 10 minút efektov, väčšina času sa trávi riešením absolútne nezaujímavých vzťahových patálií a odhaľovaním spiknutia, ktoré je vyslovene len vata na vyplnenie času. Herci nepomôžu - scenár je o ničom a všetci sú maximálne znudení, prípadne ak sa už aj snažia, vyzerajú ako keby na pľac liezli z krčmy (Butler), prípadne našňupaný koksom (Sturgess). Garcia to mohol odohrať rovno v teplákoch a tielku, lebo má tak mega v piči, že viac už mať nemôže. Nejaký guilty pleasure pôvab film má, to mu treba nechať. ()

VaHo odpad!

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, kdy naposledy jsem dával odpad s takovou chutí. 20 % průměrných katastrofických scén s podprůměrnými triky, 80 % idiotských dialogů a "vysvětlovaček". Nuda, nuda, šeď, šeď a neustálý pocit trapna. Fuj. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Doby, kdy bych od Gayostormu cosi očekával, jsou již naštěstí zaneseny prachem času. S Butlerem můžu smlsnout sebepatetičtější film, návrat ke katastrofickým kořenům se mezi ně řadí také. Kromě jeho nenahraditelného hraní i příjemné role Jima Sturgesse jsem si ale neodnesl zhola nic. Jako katastrofický biják to bylo nedostačující, jako politický thriller málo gradující. Takový Garcia na výbornou. Jen mi strašně vadí úsměvná kuriozita, že si jej od zhlédnutí francouzského Co jsme komu udělali stále pletu s Christianem Clavierem. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...opravdu slaboučký odvar veškerého katastrofického todleto... očividné hraní na city nefunguje, rodinný spletenec je vám úplně u řiti, stejně tak nějak jako osud celé planety... a to proto, že se tvůrcům nedaří vybudovat vztah k zfilmované situaci, ani k postavám a i v budování atmosféry film pokulhává... jediným příjemným překvapením je tajná agentka v podání Abbie Cornish... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu, ale fakt opravdu a myslím tím i ve srovnání s nějakými ultra béčky, nejtupější katastrofický film. Paradoxně má taková kokotina mezi hereckým obsazením Butlera, Garciu, Harrise či Sturgesse. Nechápu. I tak ale přes všechny ty nesmysly a hlouposti dám filmu kladné hodnocení, protože i ty blbosti jsou vtipný. Nebo i přes klišé s pejskem divák může ocenit jistou dramatičnost. A i přes stupidní vizi blízké budoucnosti se na některé efekty dobře kouká. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní podívaná pro velké kluky. Nechápu tak špatné hodnocení, tak skvělého filmu. Geostorm je nabité technologií, efekty a kvalitními herci. Prostě doporučuju. Celkem překvapivě mě tento film unikl, když šel do kin, ale jsem rád, že jsem ho objevil :) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Podľa názvu som usúdil, že to bude C-čková chobotina. Potom moje bystré oko zbehlo na hercov a povedal som si, že možno teda aj nie. A potom som to začal pozerať a preklasifikoval som to z C na B-čkovú chobotinu, ale s dobrým obsadením. Jedna vec. Prečo má niekto ostré náboje na vesmírnej stanici, tisícky km vo vzduchu, keď už aj v lietadlách sa používajú gumové projektily? Ale to len tak na okraj. Celé to ako Amíci ovládajú svet a všetkých zachraňujú mi už ide na nervy. Malo to našťastie spád a ubehlo to celkom rýchlo. A tá halda klišé nebola až taká obrovská, len veľká. 2 z 5 ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Ku katastrofálnemu filmu to malo teda ďaleko, viac sa deje aj v céčkových filmoch. Skôr to bol politický thriller, čo ma privádzalo k šialenstvu, pretože takéto žánre nemusím, teda určite nie, ak sú zamiešané v katastrofickom filme. Rozhodne by to chcelo iné spracovanie. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Zábavný biják o tom, jak Bosák s Le Bonem s vydatným přispěním terminátorky (byla jen jedna, proto netřeba vysvětlovat které) zachrání svět. Nakonec se ukáže, že je Berluskony nevinný a za vše může padouch Duran Duran v podání  Eda, který je vždy tam, kde se něco děje... Kdo dal odpad, nebo jednu hvězdu nežere maso a tím pádem nerozumí vtipu... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tady se zase našla skupina odborníků co točí filmy co získávají pravidelně 5 oskarů kde hrají nejlepší herci na světě a není tam žádné klišé koukám. Na to, že se jedná o režisérský debut tak je to obstojný katastrofický film. Je pravda,že to originalitou nehýří (Twister,Drtivý Dopad,Armagedon,Den Poté a dalo by se pokračovat),ale dívat se na to dá bez problémů. Jedinou výtku k logice záporáků (pokud by ta geobouře zničila Zemi čemu by chtěly jakože vládnout navíc kdyby to zabilo i prezidenta což byl kód k zastavení bouře). P.s 1 3D absolutně zbytečné nepostřehl jsem tam ani jednu scénu v 3D P.s. 2 Jedna postava mě tam připomněla Cristiana (homokládu) Ronalda :-) ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Když zemi začnou zužovat živelné pohromy, spojí se vláda s nejlepšími vědci světa, aby vynalezli řízení klimatu. To funguje jen do té doby, než se někdo cíleně přes systém co má chránit, pokusí ničit naší zemi. Na scénu se dostává Gerard Butler, který kdysi ochranný systém navrhl a začíná boj s časem i počasím! Povedené, nenásilně podané, ničivé scény s počasím bych přidal, jinak dobře propojený děj s vesmírem a zemí. 70% ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Únavné zdlouhavé kecání a chytré řeči politiků mě nebavili. Těch samotných katastrofických záběru tam bylo velmi málo, což byla hrozná škoda. Dávám 30% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hmmmmm..Ráda se sem tam kouknu na katastrofický film..na velkém plátně mi to nevyšlo, tak aspoň doma. A - bylo to zklamání. Gerard bylo to jediné na co se dalo koukat a já nejsem zastánce hepáčů, takže vlastně mě ten konec ani nebavil :D :D ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Určitě nejde o špatný film, takže abych vysvětlil ty dvě hvězdy. Vizuál velmi dobrý, efekty výborné, ale příběhově nejen obyčejné, ale strašně předvídatelné. Klišé. Politika, elity, nastolení řádu, zneužití něčeho dobrého. Pokus o nový Armageddon. Scénáristé si to nechtěli moc komplikovat, anebo to prostě obyčejný divák a hollywoodská produkce takto chce. Ale o hodně lepší než celý San Andreas. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Geostorm mi nepřišel jako nezvládnutý průšvih, vidím v něm standardní sci-fi katastrofický blockbuster, který povinně vyžaduje vypnout mozek a nechat se omámit trikovými atrakcemi na plátně. V tom tedy poněkud kulhá, protože se spíše komplikovaně - a lehce nezáživně - zamotává do politického spiknutí na nejvyšších místech, přičemž matnou akcí režisér neohromí. On i tu destrukci velkoměst aranžuje tak nějak "mechanicky", na kosmické stanici to probíhá jen o málo lépe. Závěrečnému sluníčkovému happy-endu jsem ovšem tak jako tak podlehl, i když ten pes už byl opravdu přes míru parodie. ()

Reklama

Reklama