Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 1

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (489)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavé univerzum, kde je klíma ovládaná obrovským sieťovým systémom obklopujúcim svet. Samozrejme že sa na tom systéme musí niečo posrať ale nie tak samo od seba ale niekto tomu pomohol. A tu nastupuje na scénu Gerard Butler, ktorý sa snaží zabrániť globálnej katastrofe nepredstaviteľných rozmerov. Vizuál je úžasný, dobre sa na to pozerá a film má aj dobré tempo. Veľké mínus je v hlavnom hrdinovi, ktorému to jednoducho neverím. Neverím mu,že je v takej kondícií aby zachránil svet a už vôbec nie aby lietal v skafandri po orbite a hral sa na družicu. Jednoducho toto je minela, dôveryhodnosť je veľmi podstatný artikel aj keď ide o sci-fi. 60% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Přesto, že si tu zahrálo spousty mých oblíbených herců, tak z jejich výkonů jsem byl minimálně rozpačitý. Jimu Sturgessovi a Abbie Cornish jsem jejich polohy dokonce ani nevěřil a Ed Harris a Andy Garcia byli tak upozadění, že ani neměli, co předvést. Jinak Geostorm jako takový nebyl nijak převratným, i když dívat se na to dalo. S Butlerem jsou prostě lepší filmy. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Rekapitulace všech žánrových klišé v bezprostředním (nebál bych se říct až dětském) podání. Neskutečně blbé, ale velmi roztomilým způsobem, který evokuje remástrované dětské vzpomínky z prvních dospěláckých filmů (a ne, nemyslím porno). Většina revizí takto zakonzervovaných vzpomínek nedopadá moc dobře, tady je to tak napůl. 50% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak. Je to mix akce, špionáže a katastrofického filmu. Scénář hodně šitý horkou jehlou a se spoustou blbostí. Kdo je padouchem bylo poznat zhruba v půlce filmu, což je škoda. Jediný co bych hodnotil kladně jsou efekty. Emmerichův dvorní scénárista a dlouholetý spolupracovník Devlin předvedl akorát obrovský kýč. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Tak tam snad narvali všechny trademarky devadesátkového béčka a udělali z toho srajdu, která by byla těžko stravitelná i tehdy. 🚀 40% ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

No priatelia neviem, čo je tu tak zlé hodnotenie. Na katastrofický film je to lepšie ako priemer. Herci sympatický, vizualizácia a nápad ma fakt bavil..... ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Bečkový katastrofický film? Môže byť. Viac si film nezaslúži ale, efekty celkom slušné len ten dej... Aspoň hlavná postava ušla. Škoda, prekvapenie sa nekoná. 3* ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Takový oddechový béčko, na druhou stranu jsem už delší dobu katastrofický a ještě k tomu sci-fi film neviděl, tak jednou za čas proč ne :-) ()

Dagoussek odpad!

všechny recenze uživatele

Samý žvanění, kódování, plno efektů s počasím. Akce a napětí téměř nulová. Butler za něco trochu stál. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Už úvodný príhovor nám v niekoľkých vetách povie všetko, čo sa so Zemou stalo, a tak som nevedel, čo katastrofickejše by vo filme malo byť. Ide nakoniec o katastrofu konšpiračno-politickú, aj keď výbuchov, požiarov a zmrznutí je taktiež dosť. Zdalo sa, že Bruce Willis záchranca je len jeden, no tu má celkom slušného nástupcu. Film sa dá brať len ako jednoduchá zábava a tak aj funguje. Nechýbajú všemožné klišé, aj sexy blond agentka, takže tam nikomu nebude nič chýbať, samozrejme vzhľadom na žáner. ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Už od trailerů bylo asi (minimálně mně) jasné, co mám zhruba tak od Geostormu čekat. Katastrofické filmy jsou všeho všudy na jedno brdo, přičemž se čas od času obejví nějaký, co vyčnívá. Tohle ale nebyl ten případ. Vizuál se mi moc líbil, ale jednotlivé postavy mi přišly hrozně otravné a jejich 'hlášky' byly někdy až k pláči. Ale nechci hanit víc, než je třeba. Globální nebezpečí jsem si užil a Gerard Butler pořád umí. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Příjemná blbina, která si na nic nehraje a vědomě odkazuje k jednoduchým akčňákům 90. let, což považuji za sympatické. Samozřejmě je nemožné brát Gerarda Butlera jako geniálního vědce zcela vážně, ale příběh a logika v Geostormu hrají druhé housle a základní premisa slouží hlavně jako základ pro slepenec destruktivních a napínavých scén bez hlubších myšlenek, což je fajn, neboť jednou za čas přijde podobný akční výplach vhod. Tvůrci se tématu zhostili v rámci béčkových ambicí se ctí a i když se do historie Geostrom nezapíše, svůj účel plní na jedničku. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Zřejmě velice učenlivý student Emmerichovy odpolední školy pro zvlášť zapálené budoucí filmové režiséry pan Devlin nám bez bázně a hany ukazuje, jak jednoduše jde natočit typická americká katastrofická pytlovina tak, aniž by divák každou minutu nadával na přemnožení amerikanismů a na každém rohu si zarytí vlastenci trpělivě plnily své rekty vlajkami..takže dobrý, král je mrtev (snad už nadobro) a ať žije král.............. moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy vždycky byly a budou naprosto dementní a jejich logikou se nesmíme zabývat. To jsem se už naučil, jinak bych se na ně ale nemohl ani dívat. I tak se tyhle filmy ale objektivně hodnotit dají, dokonce někdy i pozitivně,ale to musí být stupeň popkornové zábavy vyšší, než je stupeň demence filmu. Geostormu se to bohužel nedaří. Je to velká škoda, protože první půlka filmu zas tak marná není, ale čím více se blížíte ke konci, tím více klesá zábava a stoupá demence. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších, ne-li možná úplně ten nejhorší katastrofický blockbuster posledních, plácnu, klidně dvaceti let. Přitom by se dal tvůrčí úmysl, natočit katastrofický film s myšlenkou, považovat za více než pozitivní a příjemný, ale výsledek je nakonec prostě otřesný. Geostrom je v podstatě žánrový mix katastrofického sci-fi thrilleru, ovšem celé je to fakt divný, ta zápletka je nudná, má to strašně moc nesmyslných postav, zbytečných dialogů, bezdůvodných odboček, prostě mi přišlo, že se to tvůrci snažili udělat opravdu až příliš inteligentní, důmyslné a ojedinělé, až se jim to ale vymklo kontrole a vznikl z toho nesourodý paskvil, který je chvílemi tou „chytrostí“ až překombinovaný a vzápětí se neštítí té nejtuctovější a nejtupější scény, hodný Asylum produkce. Když už jsem jinak zmínil Asylum, úroveň efektů v Geostorm je tedy určitě mnohem kvalitnější a výraznější, na druhou stranu, v porovnání s jinými kinohity podobného ražení jde o čistý průser, jinými slovy, trikově je Geostorm v tomto ohledu naprosto nezvládnutá podívaná. Herecký casting je jinak poměrně hvězdný, ale že by to filmu nějak vyloženě prospívalo, či ho to dělalo třeba záživnějším, tak to tedy ne. Stylově a vizuálně na mě tento snímek pak působil vyloženě prázdně, nevyužitě, emoce též nezafungovali, já zkrátka na Geostorm nenašel vážně nic pozitivnějšího, zábavnějšího, či výraznějšího, na tento typ filmu to není ani trochu dech beroucí, já se u toho ani chvíli nebavil, za mě prostě fakt bída s nouzí. To ať jsou další podobné filmy radši hloupý, bezmyšlenkovitý a naivní, hlavně že budou mít ale koule a efektně mě posadí na prdel, než aby si to hrálo na něco, na co to stejně ani nemá. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Skvelá, príjemná, dobre sa pozerajúca a v konečnom dôsledku omnoho lepšie technicky spracovaná jednohubka, ako to vyzeralo pôvodne z trailerov. Veľa toho dorobili na poslednú chvíľu, bolo to napínavé, akčné, vtipné. Nazval by som to takým duchovným nástupcom Armagedonu, inak je to skvelý mozgový výplach v tom najlepšom zmysle slova. Feel Good Movie. 75% UPDATE 30. 04. 2020 - Takže zhliadnuté opäť po dvoch rokoch a musím sa jednak držať svojho komentára a jednak sa pozastaviť nad ako to už Verbal nazval, samoľúbimi kokotkami ako je Douglas a spol. Aby som mu nekrivdil, jedna veta možno z celého komentu nejakú logiku má, ale inak sú to drísty a bláboly. Čo ma trošku mrzí, tak človek, ktorého mám medzi obľúbenými T2 tomu dal odpad a totálne ale totálne film zhodil. Ale vidím sklamanosť všeobecne Warnerom, tak chápem, že sa mu naskytla nejaká spojitosť. Ale určite je totálne mimo a to myslím aj píšem slušne, v názore, že trikovo je to v minulom storočí. Mám toho napozeraného tony aj v kine aj vo vysokej kvalite doma, aj v 2D aj v 3D a toto sa je trikovo krása, minimálne, čo sa scén vo vesmíre týka. S čím môžem súhlasiť, ale to mal bližšie špecifikovať, tak prejavy na Zemi, tie trochu zaspali dobu, ale to je to, čo som ja spomínal na začiatku, že niektoré veci dorábali narýchlo, aby sa stíhali termíny, kto sledoval pozadie filmu, tak vie, že to nebolo ružové, ale to už jednoducho k blbému Warneru, ktorý nechal potopiť celý svoj DC vesmír hneď pri jeho zrode. Ja som sa bavil a ľutujem, že práve tento snímok mi v kine ušiel a práve tento snímok sa stal pre mňa mementom, kedy som si povedal, že budem chodiť do kina aj na menej ambiciózne filmy s Gerardom ako napr. Hunter Killer, pretože niekedy človeka až tak osvieži, keď si môže oddýchnuť od srdcervúcich homodrám, slniečkárskych sladiarní a jednoducho produktov Hollywoodu posledných rokov, ktoré sú ovplyvnené jebnutosťou ľudí po "neskutočne obrovskej afére" MeeToo a iných farebných sračiek, kedy sa ľudia bili do hrude, že to nie je prípustné a to tak už nesmie byť, pritom každý jebloš, ktorý toto tvrdí, keď sa mi niečo stane na ulici, tak si to bude buď nahrávať, fotiť, alebo sa odvráti na druhú stranu, takže akékoľvek skutočné neprávosti nielen na celebritách ale na bežných ľuďoch zámerne prehliada. Ale to je tak. Svet speje do sračiek a nemôžu za to filmy, môžeme za to my, čo ich sledujeme a dávame palce hore kokotínám a tomu, čo je skutočnou filmovou zábavou, ktorá vznikla preto, aby pobavila a nie preto, aby som nad tým filozofoval a porovnával to s Einsteinovou teóriou relativity a jej kolíziou s Hawkingovými teóriami. Film má kurva baviť. A keď nie som imbecilné hovado, tak z traileru asi aspoň okrajovo vidím, čo môžem očakávať a ak sa mi to nepáči, tak na to preboha nejdem do kina a nepozerám to ani doma. Práve tento film je príkladom toho, že trailery neboli vôbec vydarené. A ak si to napriek tomu niekto pozrel a následne to zhadzoval a kritizoval, tak je to presne ako napísal Verbal, sebestredný pičús, ktorý sa vyžíva v tom, keď sa môže tváriť, že je akože nad vecou, že je inteligentnejší, že nie je mainstreamový divák. Keby len tento debil vedel, že mainstream je všetko, čo je pre masy v kinách, tak by si neotvoril hubu. Keď chceš niečo mimo mainstreamu, tak treba chodiť na festivaly. Už som to písal viackrát pri niektorých svojich komentároch, ale ísť na sci-fi film a potom sa rozplývať, že nie je realisticky spracovaný, alebo pozrieť si komix a bedákať, že to bol digibordel, kde padali mrakodrapy (keď to kurva v komixoch je už sto rokov) to je také isté, ako keby som si pozrel Vykúpenie z väznice Shawshank alebo Rain Mana či Schindlerov zoznam a pičoval, že tam chýbali efekty, megaakcia a jednoducho blockbusterové prvky, keď to tam jednoducho jednak nepatrí a jednak to tam človek nemá dôvod očakávať. Keď vidím Star Trek sa kurva nerozplývam nad tým, že používajú teleport rovnako sa nerozplývam nad tým, že v Gran Torine Eastwood všetkých nevystrieľal ako v starých filmoch. Ale čo tu zbytočne deriem prsty. Dnešné tupé mileniálske extrémne nedocené (podľa seba) a extrémne preceňované (podľa starších) hovadá to nepochopia a rovnako tak intelektuáli, ktorí majú erekciu pri písaní svojich zmysluplných žvástov a pritom sa im nepostaví ani pri vlastnej manželke či priateľke, pokiaľ samozrejme nežijú stále s mamičkou. Taká doba je a na jednej strane som rád za to, ako technika pokročila a aké snímky nám servíruje, ale na druhej strane by som sa hneď vrátil do detských čias rokov osemdesiatych alebo teenegerských čias rokov deväťdesiatych. Vtedy neboli ľudia tak tupí ako teraz, ovládaní jednou malou obrazovečkou, do ktorej čučia celé dni, sledujúci liky a followerov, majúci tisíce priateľov na (anti)sociálnych sieťach a pritom v reáli ich neznesie ani vlastný pes. Taká je doba vážení. Nepotrebujeme ani tretiu svetovú o ktorej sa dekády točili filmy. Načo by vlády najvyspelejších krajín ničili iné krajiny a urobili tam podmienky bez života, keď stačí to nechať na jeblosti ľudí, ktorí si to urobia sami. Dobre, na dnes stačilo, kľudne si hoďte kameňom, kto hodí, mám v piči. S toľkými invektívami komentáre bežne nepíšem, na to je majster Verbal, ale dnes som jednoducho musel, pretože aj keď viem, že na tom nič nezmením (rovnako ako vy looseri), tak ma to serie a sem tam paru treba vypustiť, keďže teraz v karanténe nemôžem len tak vybehnúť a niekoho ujebať na ulici, keď sú prázdne. () (méně) (více)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to takový hrozně hloupý, ale fakt tak moc, že něco takovýho se jen tak nevidí. Přišlo mně to jako osmdesátkovej film v novým kabátu. Všechno je to už několikrát viděný, napsaný a natočený, nepřichází to vůbec s ničím novým. Vlastně ani moc nedokážu pochopit, proč tam hraje tolik známých herců, už jenom kvůli tomu to muselo stát ranec. Ale jak je vidět, tak prachy se vždycky najdou, i když je to ptákovina. Místní hodnocení fakt odpovídá, dokonce bych se ani nedivil, kdyby to spadlo pod 50%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Budu patřit k těm, kteří nechápou inťošské rejpání v blbostech a výborně se bavili. Geostorm je samozřejmě patetický, kýčovitý, plný rodinných hodnot, sluníčkaření (jedna planeta, jeden lid) a jako nejvyšší morální hodnota je americký prezident (ups SPOILER). Ano nechybí ani obligátní dítě a pes, čemuž jsem se smál už v 90. letech. Ale je to Emmerichárna jak když vyšije, to znamená best of katastrofické filmy (bouře, tornáda, záplava, ohnivé peklo, mrazivé peklo). To vše je navíc zkombinované s fantastickým vesmírnými scénami ala Gravitace a napínavým politickým thrilerem. A hlavně - neustále se něco děje a to co se děje má grády a koule, je to výborně natočení, napínavé a akční. K tomu hrdinný Butler a dlouho nevidění Garcia a Harris. Takže milí inťoši ať mi políbí, já se skvěle bavil. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Tohle byl opravdu katastrofický film v daném slova smyslu... Že tohle někdo schválil v dnešní době k realizaci mi hlava nebere... ()

aquiver odpad!

všechny recenze uživatele

Brak pod úrovní těch nejlevnějších žánrových filmů. Maximum klišé, hlouposti a patosu. Je tu snaha překonat ten nízký standard Emmericha? Jsem přesvědčen, že to musel být komerční záměr, třeba v Číně je Geostorm mnohem navštěvovanější než Villeneuvův audiovizuální Blade Runner, který tam měl premiéru ve stejné době. Tohle je po dějové, filmařské, střihové i trikové stránce absolutní filmové peklo... 0 % ()

Reklama

Reklama