Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 2

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (489)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt špatný. Nevím, jak ukecali Gerarda Butlera k takové kravině. Režisér Dean Devlin, který je producent (většiny filmů) a hodně dobrý kámoš Rolanda Emmericha se pokusil natočit něco v jeho stylu a je to fakt bída. Tohle byl politický thriller s bouřkou na obloze. Tohle bylo fakt špatný, na tohle už se nepodívám ani v televizi na Nově. Mělo to hodně dobrý obsazení a taky to mohl být i dobrý katastrofický film ale to není, takže 25%. ()

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

Po sérii Donaldo Trumpovských katastrof ohrozujúcich našu planétu, sa poprední predstavitelia neamerických štátov celého sveta dohodnú na vytvorení rozsiahlej sieti fake news satelitov a anti-twitter systému na riadenie globálnej geopolitiky, ktorá má oddialiť demenciu všetkých obyvateľov sociálnych sietí. Niečo sa však pokazí a proruský firewall vytvorený na ochranu Zeme (a Facebooku), začne na Zem chŕliť podstrčené fact check analýzy a fake články od trollov z indických, čínskych a ruských digitálnych fariem, otravuje mediálne ovzdušie a degraduje kvalitu svetovej investigatívnej žurnalistiky. Začína závod s časom, kedy je nutné zastaviť Trumpstorm: twitter-hrozbu geomagnetických rozmerov, než zmetie zo zemského povrchu všetko... a všetkých. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Kravina je to ukrutná, ale co seru na to, já se bavil. Sice ne královsky, ani emerichovsky, ale přes všechnu tu trashovitost je to vizuálně, trikově i herecky dostatečně sympatickej snímek na to, abych ho jen díky jeho demenci z fleku odstřelil kamsi do odpadu. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Když jsem na tenhle film narazil na jednom ze svých zdrojů (tímto děkujeme českému autorskému zákonu hihi), tak jsem před hledáním základních informací zde utrousil, že to nemůže mít víc než 30%. A hele, ono to má 54% a netváří se to tak déčkově. Po minutě traileru jsem došel k názoru, že tuhle kravinu prostě musím vidět. Polovička to naštěstí taky odsouhlasila, takže dnešní večer vyplnilo hodinu a třičtvrtě pobavenýho úsměvu a komentování těch nejokázalejších hovadin. Tenhle film má tak 20 let zpoždění. Devlin od guru Emmericha okoukával poctivě, ale dávat to najevo doslovným opakováním scén z většiny jeho filmů? To je trošku laciný. Někdy CGI super, někdy zase jako moje pokusy před pár lety ve Vue xStream. Ale nemůžu tvrdit, že bych se nudil. Já mám Rolandovy destruktivky rád (a tohle se relativně podobalo), takže tohle mě neurazilo. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Dean Devlin = Roland Emmerich bez peněz, se (svým) pitomým scénářem, který patrně odmítl Emmerich, protože právě točil něco ještě horšího. (Jednalo se o Den nezávislosti: Nový útok, též částečně z Devlinova pera, proboha, za pozornost stojí, že dnes, 11.3. 2020 mají na ČSFD shodné hodnocení 53%, přičemž rozdíl v rozpočtech není tak propastný, jak by se z letmého srovnání mohlo zdát. pozn aut.) Dále mizernou CGI a herci, jež bývali (Butler, Harris, Garcia) nebo snad teprve budou (Zazie Beetz) v první lize. Geostorm lze bez uzardění odmáznout jako naprostou píčovinu, v níž se klišé střídá klišé a též s tím nejhorším ze všeho v každém směru. Jde o film, který hloupostí místy šokuje i otrlého diváka: kupříkladu síť satelitů je ve skutečnosti opravdu "síť". OMG. Pátrat po tom, jak velkou roli při psaní scénáře a natáčení hrála nadsázka, by jen odvádělo pozornost od možnosti škodolibě se bavit cizím režijním a produkčním neštěstím. Vesmírné scény nechají vzpomenout na Moonraker a dialogy, ty krásné poetické dialogy, na cokoliv od Riťka Video: How the hell did you… / How? Because I'm the goddamn President of the United States of America. Luxusní béčko. ()

aquiver odpad!

všechny recenze uživatele

Brak pod úrovní těch nejlevnějších žánrových filmů. Maximum klišé, hlouposti a patosu. Je tu snaha překonat ten nízký standard Emmericha? Jsem přesvědčen, že to musel být komerční záměr, třeba v Číně je Geostorm mnohem navštěvovanější než Villeneuvův audiovizuální Blade Runner, který tam měl premiéru ve stejné době. Tohle je po dějové, filmařské, střihové i trikové stránce absolutní filmové peklo... 0 % ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 120 milionov dolarov // Tržby_ 207.4 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 4 170 303 Kč // Diváci v ČR_ 25 903 // Tržby v USA*_ 33 milionov dolarov ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Prikláňam sa na stranu tých, čo celé tie posolstvá o jednote a hranie sa s matičkou prírodou, neberú až tak vážne. Geostorm je skutočne len oddychovka a pri nej je podstatné, že spĺňa všetky dôležité atribúty jej podobných oddychoviek. Ku krátkemu porovnaniu sa ponúka príbuzná 2012tka, kde som ocenil viac deštrukcií, tu zas vyhovovalo minimum vaty a pár zvratov, aby som nezaspal. Oba filmy mali sympatického hrdinu a v oboch sa to hemžilo za vlasy pritiahnutými scénami, ktoré som však ochotný v katastrofických filmoch tolerovať. Aj preto nevidím jediný dôvod prečo znižovať už i tak nízke hodnotenie. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Někdo tady pomíchal hodně špatný politický thriller a průměrný katastrofák. Obsazení fajn, ale o to víc prostě bolí vidět Harrise v takové srajdě. Fakt bych nečekal, že ještě budu s láskou vzpomínat na Emmerichovy přepálené kraviny. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Taková hovadina, že to tentokrát ani Verbal neokecá. Nejvíc mi bylo líto Eda Harrise, protože věty, který musela vypouštět z úst jeho "postava"...tohle si ten herec na starý kolena nezasloužil... Navzdory všemu jsem se místy nenudil a u pár scén jsem se upřímně pobavil (i když to tvůrci asi úplně tak neplánovali). 33 % ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

V roce 2021 globální síť satelitů propojených jakýmsi druhem "řetězů" s novou orbitální stanicí s hangárem pro raketoplány na vysoké orbitě řídící globální počasí?! Pro Kristovy rány! Nelogické natolik, že by Arthur C. Clark musel dnes vrtět hlavou, div by mu neupadla!... Je-li něco nelogické, pak je to buď nesmysl nebo lež. Zde platí první možnost... Celý snímek do posledního bodu splňuje vše, co způsobuje, že mi zlobou vaří krev! ... Vysoký rozpočet vyplácaný na naprosto nelogickou a směšnou věc! Předvídatelnost děje, primitivní dialogy, nepřesvědčivé herecké výkony, zcela zpackaně provedený pokus o ztvárnění předlohy, která sama o sobě se již jevila právě tak hloupá jiným režisérům... 20% dávám pouze za animační a trikové efekty.... ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Tento zlehčený paskvil mi připomněl dnes už rituální trailerový podvod na diváky. Dean Devlin si asi nebyl tak jistej v kramflecích jako po Emmerichově boku, a tak se z původně slibovaného weather pekla stalo bratrovražedné nadávání o tom, jak zastavit očekávanou hrůzu, kvůli které přišli diváci do kina. Filmem mi rušivě rezonovalo mnoho podivných až přiblblých detailů. V první řadě samozřejmě casting na bratry. Sice jsou od sebe reálně 9let, ale ve filmu jsem na první pohled viděl otce a syna. "Proč synáček tak strašně komanduje tátu, co to je za voly" jsem si žbrblal. A pak se dozvíte, že ten evidentně starší není jeho otec a mimochodem sestrojil velmi složitou síť satelitů na ovládání celoplanetárního počasí. Jimu Sturgessovi měli nechat aspoň plnovous. Malá divná role dcery staršího bráchy, která ve filmu nemá už nějak velký význam, ale stihne svého otce seřvat "nemluv se mnou jako s dítětem!." Konečně katastrofická scéna z Hongkongu, kde padají velké budovy jak domky z karet a všimli jste si? V té změti digi kaše se nepohyboval nikde kolem budov ani človíček. Kamera stále sleduje ujíždějící auta, ale nikdo nikde na ulicích neumírá! Nevěrohodná členka tajné služby, u atentátu na asijce se snaží vtipně v kostýmku doběhnout auto teroristů a hlavně to, jak vykonává svoji službu, i v dobré vůli věřit, že tím zachraňuje prezidenta, by si tohle nikdy nemohla dovolit. Podobně nevěrohodná je i postava sexy rebelky za počítačem. Taková ta role, kam dáte nějakou načesanou kočku v kožené bundě a cvakej něco do kláves, ať tomu lidi věří. Na všechno má program, na všechno okamžitý řešení. Komediální drama s Butlerem, který si málem rozmlátí vlastním tělem celou vesmírnou stanici, aniž by se mu cokoliv stalo krom pár kapek potu. Trapné minipříběhy obětí kataklizmatu. Dva opálení hezounci utíkající s pláže v Riu před ledovou vlnou a indický příběh chlapce a chudáka psa už jen dodělali nemožnost katastrofického filmu. Nakonec nejrozumnější byla promluva o stavu turbolencí klimatu, na kterém sedí tíha reálného vývoje, kterou se Devlin očividně nechtěl zabývat. Ještě že mám čuch a šel tenkrát radši na víno s přáteli. 20% ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Námet a dej je zlátanina už veľa krát videného. Efekty a zvuk zodpovedajú 2017, herci sú vybraní slušne... je tu akcia, je to dojímavé, sú zloduchovia aj hrdinovia. A napriek všetkému, keď som zapol mozog po filme... ostalo prázdno a rozmýšlanie o množstve nezmyslov, ktoré sprevádzajú film od začiatku do konca. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Výborné "béčko" které si moc hlavu neláme ani z logikou ani s tím že by chtěly brát oskary. Normální akční chuťovka u které jsem si sice chvílemi říkala že je to blbost ale nakonec jsem se bavila a tak si to nějaké slušné hvězdy zaslouží. Přišlo mi to jakoby někde v Hollywoodu našly zaprášený scénář z 90tek a řekly si že to prostě zkusí a uvidí co lidi na to řeknou. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

"Marry her!!!" "Thank to the Mexicans" Za tyhle hlášky dvě hvězdy (a možná půlka za hudbu)... Toť vše. Jinak je to slátanina, kterou napsal třináctiletý kluk během vymýšlení tajné řeči mezi bratry... Zlatej Armageddon 😂 ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Být to natočeno o dvacet let dřív, byl to film roku - teď je to kopie Dne poté, Dne nezávislosti a Armagedonu... Není to ničím vyloženě špatné, i tak to ale lehce nudí, což není zrovna dobrá známka - nevím, něco tomu prostě chybí ( i když vesmírná stanice Holanďan je celkem cool). Obsazení hvězdné, ale v zásadě to oddře Butler. Ale jako protože je to sci-fi tak tu třetí hvězdu přidám...50% ()

Reklama

Reklama