Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmovém dobrodružství ze světa Ninjago se mladý Lloyd, známý také jako Zelený Nindža, společně se svými přáteli, tajnými bojovníky a držiteli titulu LEGO Master Builder, zapojí do bitvy o Ninjago City. Pod vedením vtipem sršícího a učitele kung fu Mistra Wu musí porazit zlého válečníka Garmadona, nejhoršího padoucha všech dob, který je shodou okolností také Lloydovým otcem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (18)

Trailer 6

Recenze (81)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,0/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 55%, Audience Score - 46% | FDb.cz - 69,3% | Ach my hlupáci! Vtipný trailer nás svedl do kina a byla to totální (až na těch pár scének, které byly v upoutávce) ptákovina, která nám akorát otrávila náladu, zklamala a naštvala, takže kdybychom se museli rozepisovat, tento komentář by asi neobsahoval úplně vhodné výrazy! ... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nádherná, výpravná animace sice ohromí kostičkovou LEGO stylizací (nebo naopak i přes ni?), ovšem scénář svůj stavebnicový základ využije jen asi ve dvou případech. Vypráví totiž klasickou parodickou historku na ninja/kung fu filmy, reklamně navázanou na Ninjago brand, se silným motivem (ne)vztahu otce padoucha a syna hrdiny. Jako hlášky padají ostošest a občas donutí k hlasitému zasmání, nicméně stejně to celé působí poněkud vyvařeně… a s ucamraným rodinným finále. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Chápete, kam tým mierim?“ – „Nie.“ Musím dať len 40%, lebo kým Lego príbeh a Lego Batman ma bavili tak na 60%, Ninjago ma bavilo o dosť menej. Oceňujem, že nejde o nudný origin, ale že partia superhridnov, chrániaca mesto, je od začiatku už vytrénovaná, pokope a nejaký čas v aktívnej službe. Ale aj tak je to dosť nuda a prekvapivo to nevylepšila ani krátka minutáž. Smršť gagov nie je až taká vysoká, ako po minulé dva razy. Síce sa mi páčilo, že sme sa opäť dočkali žralokov (hoci tentokrát bez lejzrov, škoda), ale to je málo. Zvláštnym nápadom sa opäť ukazujú byť „hrané“ vsuvky. Myšlienka o sile vzťahu otec/syn alebo tímovom duchu je veľmi prastaré klišé, ktoré by muselo byť spracované oveľa zaujímavejšie, aby neotravovalo. Postavy vcelku ľahostajné. Potešili hlášky („Asi to nefunguje“, „Príde mi to ako naschvál.“, „Ty nie si môj syn, môj syn bol plešatý a nemal zuby.“) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Během 7 sezón seriálu Ninjago tento vyspěl a vybudoval mohutný, interně skvěle fungující příběh s parádní logikou a chemií. Pak někdo zjistil, jak to začíná být oblíbený fenomén, <explicit>flusnul všem do ksichtu</explicit> a vynasnažil se z toho vydojit nějaké prachy. Product placement je víc než děsný, jako by nestačilo, že už tak je to samozřejmě LEGO, teď musí být jeho logo prakticky v každém záběru. Ubohost. Jackie Chan je jeden z mála osamocených světlých momentů (ani tak žádná sláva). A když se tam několikrát objeví pokus o hláškování a reference, je to trapas. Hnusný rodinný film jen o cestě otce k synovi, nic víc. Teda krom těch prachů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ninjago oveľa viac funguje v jednotlivostiach ako celku. Ale to sa dalo samozrejme čakať. Scenár je až únavne doslovný a predvídateľný. Takže k tým maličkostiam. Tie pozostávajú s príjemných prekvapení, ako zapojenie reálneho sveta do toho fikčného, pričom by bola škoda sa o nich zmieňovať, keďže sú tým najlepším, čo vás v kine čaká. Určite vás na začiatku nenapadne, kto bude ústredným monštrom filmu a je to veľmi vtipné. Jackie Chan už tak moc vtipný nie je, ale kto ho zbožňuje, bude nadšený. No a ešte k publiku. Vždy, keď navštívim nejakú prodkuciu pre dospelé publikum, niekto sa nahlas rozpráva alebo telefonuje. Na premiére Ninjago a všetkých Lego movies boli rodičia s deckami a tie boli okrem momentov, na ktorých sa smiali, úplne kľudné. Človek asi vekom prichádza o rozum. Inak z trojice Lego Movie, Batman a NF je novinka najslabšia, asi práve kvôli stokrát prevarenej zápletke. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Scén,a v níž Garmadon postupně vystřeluje ze svojí sopky členy své armády kvůli jejich špatným či nevhodným nápadům na dobytí Ninjaga, je odkazem na původní seriál Ninjago (od r. 2011), konkrétně na epizodu Pořádné potíže (2012), kde podobným způsobem a ze stejného důvodu Garmadon vyhazuje z jím ukradeného korábu Odměna osudu hadí lidi ze své hadí armády. (Marasuchus17)
  • Film mal premiéru vo Fox Theater vo Westwood Village, 16. septembra 2017. (LuiCJ)
  • Jedná sa o samostatný film, ktorý nemá spojitosť so seriálom Ninjago - Nindžova cesta (2011). Zároveň je však založený na sérii LEGO stavebníc Lego Ninjago, ktorú vytvorila rodinná dánska spoločnosť The Lego Group. (LuiCJ)

Související novinky

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Lego filmy berou kina útokem

Lego filmy berou kina útokem

08.08.2014

Studio Warner Bros. včera oznámilo data premiér pro devět nových comicsových filmů a dvě „filmové události" (spekuluje se o tom, že jde o první dva díly potterovských Fantastických zvířat). A pauzu… (více)

Reklama

Reklama