Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmovém dobrodružství ze světa Ninjago se mladý Lloyd, známý také jako Zelený Nindža, společně se svými přáteli, tajnými bojovníky a držiteli titulu LEGO Master Builder, zapojí do bitvy o Ninjago City. Pod vedením vtipem sršícího a učitele kung fu Mistra Wu musí porazit zlého válečníka Garmadona, nejhoršího padoucha všech dob, který je shodou okolností také Lloydovým otcem. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (81)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Problém tohoto filmu je ten, že přišel po originálním LEGO Příběhu a po nahláškovaném LEGO Batmanovi, takže jde o třetí pokus v řadě, který na své předchůdce zkrátka a dobře nestačí. Vizuálně je to však pořád pastva pro oči a spousta nápadů potěšilo (kočka!). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $59,281,555Tržby Celosvetovo $123,081,555Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,225,870Tržby za predaj DVD v USA $3,675,754║ Z Lego video alebo kino filmov mi to príde príliš slabé, málo úderné, či už po príbehovej, akčnej či tej zábavnej stránke. Rodinné hodnoty sú tu dosť na silu natlačené a akcia, ktorá tu je stále je akási bezúčelová od buka do buka. Trvalo mi asi polovicu filmu pokiaľ ma to aspoň trošku začalo baviť. /40%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Připravte své Ninjago chtivé synátory na to, že tohle nemá se seriálem dvakrát velkou spojitost; respektive žádnou. Ušetří si zklamání nad tím, že zrovna ten jejich oblíbenec se tam sotva mihne (v našem případě ohnivý Kai). Předloha je sice neskrývanou vykrádačkou Želv Ninja a Power Rangers, ale solidní vykrádačkou, která má různorodý tým, kde každý je stejně důležitý. Ve filmu jde pouze o Lloyda (ten zelený). Což je na úrovni toho, kdyby celovečerní Želváci byli jen o Leonardovi a ten by navíc neměl ani své meče, ani nestál proti tradičním protivníkům a navíc řešil problém rodinného rázu. A řeší se to ve stejném ztřeštěném stylu a se stejnými tématy jako v předchozích dvou LEGO® filmech. Tentokrát o to hůře, že to nefunguje jako celek; scénář nebyl silnou stránkou ani u Příběhu/Batmana, ovšem zde absentuje již zcela. Stále to však má tak zběsilé tempo a tolik nápadů, vtipů a aluzí (tvůrci neopomenou ani na tradiční titulkový sestřih Jackieho nepovedené eskapády), že se u toho nelze začít nudit. A to ani pokud jste v roli povinného doprovodu/nechtěného rukojmího. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chápete, kam tým mierim?“ – „Nie.“ Musím dať len 40%, lebo kým Lego príbeh a Lego Batman ma bavili tak na 60%, Ninjago ma bavilo o dosť menej. Oceňujem, že nejde o nudný origin, ale že partia superhridnov, chrániaca mesto, je od začiatku už vytrénovaná, pokope a nejaký čas v aktívnej službe. Ale aj tak je to dosť nuda a prekvapivo to nevylepšila ani krátka minutáž. Smršť gagov nie je až taká vysoká, ako po minulé dva razy. Síce sa mi páčilo, že sme sa opäť dočkali žralokov (hoci tentokrát bez lejzrov, škoda), ale to je málo. Zvláštnym nápadom sa opäť ukazujú byť „hrané“ vsuvky. Myšlienka o sile vzťahu otec/syn alebo tímovom duchu je veľmi prastaré klišé, ktoré by muselo byť spracované oveľa zaujímavejšie, aby neotravovalo. Postavy vcelku ľahostajné. Potešili hlášky („Asi to nefunguje“, „Príde mi to ako naschvál.“, „Ty nie si môj syn, môj syn bol plešatý a nemal zuby.“) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Během 7 sezón seriálu Ninjago tento vyspěl a vybudoval mohutný, interně skvěle fungující příběh s parádní logikou a chemií. Pak někdo zjistil, jak to začíná být oblíbený fenomén, <explicit>flusnul všem do ksichtu</explicit> a vynasnažil se z toho vydojit nějaké prachy. Product placement je víc než děsný, jako by nestačilo, že už tak je to samozřejmě LEGO, teď musí být jeho logo prakticky v každém záběru. Ubohost. Jackie Chan je jeden z mála osamocených světlých momentů (ani tak žádná sláva). A když se tam několikrát objeví pokus o hláškování a reference, je to trapas. Hnusný rodinný film jen o cestě otce k synovi, nic víc. Teda krom těch prachů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Platí prakticky to stejné co jsem napsal minule u Lego Batmana. S tím rozdílem, že už jsem ani moc nečekal že by mě dokázalo tohle Lego nějak pobavit. Jackieho Chana jsem viděl dvakrát po sobě a trošku mě mrzí, že o něm vím jak moc je vášnivým Číňanem. Tohle mě kdysi v době Police Story absolutně nezajímalo a na jeho kaskadérské estrády se mě tudíž koukalo lépe. Příští Lego pokud vznikne, tak zřejmě už pouze s minimálním rozpočtem. Nápady došly. 55% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

LEGO filmy se nikdy moc netrápili s příběhem, ale tohle už je vyloženě rezignace. Akční části na mě působily jako kdyby mi někdo před obličejem máchal omalovánkama, z toho by nemělo nic ani jojo. Co Ninjago drží nad vodou jsou kecací scény, tam se někdo vyřádil, i když asi trochu zapomněl na to, že píše hlavně pro děti. Ve výsledku je to ale pořád dvakrát povedenější, než drtivá většina animáků, které k nám dorazí. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jsou to již tři roky co dorazil LEGO Příběh. Obrovské překvapení které dokázalo dokonale skloubit dětskou fantazii s dospělým humorem. Letos dorazil již jeden spin-off LEGO Batman film který sice fungoval o poznání méně ale pořád dokázal fungovat tak jak se na ochránce Gothamu sluší patří. A překvapivě funguje i druhý letošní spin-off Lego Ninjago film. Takže předně- Hrdinové filmu Ninjago mi nebyli před filmem známí takže jsem téměř nevěděl do čeho jdu. Bavil jsem se fakt od začátku do konce. LEGO® Ninjago® film dokáže zabit děti i dospělé- Dospělý humor ve filmu je a je ho opravdu hodně (Zkuste mi najít 8 leté děcko které pochopí odkaz na Whistlerovu matku či kung-fu filmy) a i když je český dabing slušný, originální verze s Jackie Chanem, Davem Francem či Michaelem Peňou by mě asi potěšila víc. Hlavní myšlenka filmu je vztah Llyoda a jeho podlého otce a o to jak se tito dva dávají dohromady- A závěr jejich příběhové linie dojme tak jak po předchozích 90 minutách má. Sice žijeme v roce 2017 kdy se otcovské otázky řeší ve filmech často ale LEGO Ninjago rozhodně nezaostává. Pohyblivá animace je pořád nádherná, stejně jako u předchozích LEGO filmů. Ninjago sice nemá takovou sevřenost jako původní LEGO příběh avšak s LEGO Batmanem se jedná o další fajn spin-off. A kostičkové univerzum mě nepřestává bavit. Takže se těším na LEGO příběh 2! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Už se v tom krapet ztrácím, ale trochu mi to připadalo jako mix Transformerů a Pokemonů. Transformace je u téhle legendární stavebnice vlastně hlavní filozofií a vzhledem k tomu, že každý z hrdinů měl své vlastní zbraně a útoky, tak nějak se mi vybavil žlutý vřískající pika pika ču... Naštěstí tohle má k těm japonským mytologiím poměrně daleko byť se příběh odehrává kdesi v Legasii ve městě Ninjago City. Oproti ale LEGO: Clutch Powers zasahuje mi to přišlo slabší. Hlavní slovo k filmu po skončení pak měly děti a těm se to líbilo. Lego to dělá dobře. Udělalo animák pro kina čímž si plní kasu a zároveň je to dokonalá reklama na všechny ty nové stavebnice vydané k filmu. Jelikož jsem ale na legu sám odrostl a dodnes jej považuji naprosto geniální stavebnici podporující kreativitu nemám nic proti tomu a budu své ratolesti podporovat ve skládání kostiček i když pak budu ze sáčku vysavače vyndávat paňáčky a kostičky jejichž cesta hubicí do hadice a sáčku je vždy provázena klasickým typickým klepáním o stěny... Dávám za tři sopečné vyhazovy ! * * * ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Šest nindžů vyzbrojených bojovými roboty musí odrazit další útok padoucha Garmadona, který chce město Ninjago ovládnout... V krátké hrané části filmu hraje Jackie Chan majitele obchodu se starými věcmi, který diváky do příběh Ninjago uvede. Jackie také namluvil postavu mistra Wu. Je docela škoda, že Michael Peña (FIRE NINJA) neměl více textu, protože toho moc nenamluvil. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Lego filmy jsou horší a horší, a tímto tempem budou brzy zřejmě už úplně nejhorší. Jackie Chan na začátku potěší, ale jakákoli afinita na HK kung-fu filmy zmizí okamžitě s přechodem do kostičkového světa, a odhalí se zrůdná pravda že toto je prázdná nápodoba Transformerů, nebo snad Strážců Vesmíru. A ono pokud už tak strašlivě vyprázdněné předlohy zadaptujete jako něco ještě o dost hloupějšího, tak to bolí i lidi ve vedlejším kinosále. Bohužel bez velké snahy o "Lego parodování" jako tomu bylo u Batmana, i bez snahy o přesah jako tomu bylo u prvního filmu, tohle už je jen další tupý bumprásk animák pro nejmenší. 4/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ninjago oveľa viac funguje v jednotlivostiach ako celku. Ale to sa dalo samozrejme čakať. Scenár je až únavne doslovný a predvídateľný. Takže k tým maličkostiam. Tie pozostávajú s príjemných prekvapení, ako zapojenie reálneho sveta do toho fikčného, pričom by bola škoda sa o nich zmieňovať, keďže sú tým najlepším, čo vás v kine čaká. Určite vás na začiatku nenapadne, kto bude ústredným monštrom filmu a je to veľmi vtipné. Jackie Chan už tak moc vtipný nie je, ale kto ho zbožňuje, bude nadšený. No a ešte k publiku. Vždy, keď navštívim nejakú prodkuciu pre dospelé publikum, niekto sa nahlas rozpráva alebo telefonuje. Na premiére Ninjago a všetkých Lego movies boli rodičia s deckami a tie boli okrem momentov, na ktorých sa smiali, úplne kľudné. Človek asi vekom prichádza o rozum. Inak z trojice Lego Movie, Batman a NF je novinka najslabšia, asi práve kvôli stokrát prevarenej zápletke. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po dvoch schopných filmoch sa lego postavičky vracajú v novom filme: "The Lego Ninjago Movie." Bohužiaľ tentokrát veci nevyšli úplne tak, ako som očakával. Myslím si, že fanúšikovia animovaných lego filmov na to pôjdu aj tak a film zarobí dostatok peňazí, no to je asi tak všetky. Jeho príbeh je priehľadný a tisíckrát obohraný, hlavný hrdina je veľmi nezaujímavý a rovnako sú aj jeho parťáci, o ktorých sa nedozvieme dokopy nič. Plus humor vo filme rovnako dosť kríva. A okrem toho mám pocit, že film sa mal akosi rozhodnúť čo chcel povedať. Myslím si, že je tu veľmi zlé vyváženie drámy a komédie. Urobme si len porovnanie s predošlým filmom "The Lego Batman Movie". Máme tu dokopy presne tú istú situáciu len poňatú opačne. Ale čo vo filme fungovalo bol fakt, že to nechcelo veci rozoberať, no robilo si to celý čas z vecí srandu. A poňali to viac ako komédiu, než ako drámu, kde musíme riešiť vzťah medzi otcom ničiteľom a synom outisderom, lebo jeho otec neustále chce dobiť mesto Ninjago, kde žije. Je to prevarené, je to staré a okrem toho vieme presne kam to všetko bude smerovať a nerobí to nič výnimočné. Okrem toho, zhoršili aj animácie. Kým v prvom filme sme mali všetko spracované z lega... absolútne všetko, tu už potrebujeme robiť efekty viac klasickým štýlom. Prečo? Veď bolo možné urobiť naposledy všetko z lega, prečo by to zrazu nešlo? Okey, to sú moje negatíva k filmu. Pozitíva? Majster Wu a Garmadon. Myslím si, že sú najzaujímavejšie postavy a vedia film aspoň niekam posunúť. Majster Wu viac tónom mysticizmu a tréningu, kým Garmadon je podľa mňa vtipný zloduch a páčia sa mi jeho ohnivé slzy. A občas vedie so synom vtipné dialógy. Úvodných 15 minút je rovnako skvelých. A myslím si, že keby to pokračovalo v tóne, akým to začalo, mali by sme tu lepší a akčnejší film. Takto tu máme film, ktorý by som zaradil do "eh" kategórie. Nič výnimočné, nič hrozné, ale rozhodne nejde o film, ktorý by som si niekedy pozrel znovu. Hodnotenie: C+ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Motiv problémů ve vztahu mezi otcem a synem se táhne celou sérií. Zatímco v Lego příběh to byl plně funkční rámec, do kterého byl příběh zasazen, v Lego Batmanovi byl podaný z pohledu sebestředného a smutného otce Batmana, tady je to z pohledu syna Lloyda, který se zoufale snaží přimět svého čtyřrukého otce-záporáka, aby se konečně jako otec začal chovat. A celé to ztratilo jiskru i smysl pro humor. Lego je jen prostředek, jak vyjádřit rodinnou problematiku. Není důležité, postavičky by klidně mohly být kreslené nebo ze dřeva. Snímek divákovi předkládá především sentiment s očekávaným završením. SHNRUTÍ: Když je u animovaného filmu nejlepší úvodní hraná sekvence s Jackie Chanem .... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale seriál je daleko lepší. Tím, že seriál má už tolik sérií, tak tvůrci asi nevěděli, co za nový příběh vymyslet, a tak vymysleli tohle. Tedy ta hlavní kostra příběhu není zlá, ale je tam spousta scén, které bych úplně vynechal, resp. je nahradil daleko jinými a lepšími scénami. Každopádně minimálně děti to bude bavit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Lego, Lego!!! Nemám skúsenosti s tým, že som sa bavil so stavebnicou, ale zase mám skúsenosti s tým, že mám prevetrané celovečeráky. Tento prídel je blbý spôsobom, ktorý pochopí len obdivovateľ, resp. fanda stavebníc. A vlastne nič iné ma nenapadá. Možno len to, že by sa mali vrátiť pôvodný tvorcovia. ()

Související novinky

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Lego filmy berou kina útokem

Lego filmy berou kina útokem

08.08.2014

Studio Warner Bros. včera oznámilo data premiér pro devět nových comicsových filmů a dvě „filmové události" (spekuluje se o tom, že jde o první dva díly potterovských Fantastických zvířat). A pauzu… (více)

Reklama

Reklama