Reklama

Reklama

Bloček

(TV film)

Obsahy(1)

Po padesáti letech společného života si manžel uvědomí, že kdyby se s jeho manželkou něco stalo, on se o sebe nedokáže postarat. Povídka z cyklu Bakaláři 1998. I v soužití starších manželů se občas objeví nějaký ten mráček. Jak to tak bývá, po letech společného života se najdou momenty, kdy začne jeden druhého rozčilovat. Tentokrát našeho hrdinu Karla (L. Lipský) popadne po pohřbu manželky jeho kamaráda (L. Kostelka) mánie, že by i jeho žena mohla zemřít dřív než on, a tak se rozhodne, že si raději bude vše pečlivě psát do bloku, co kdyby... To však není po chuti jeho ženě Marii (L. Havelková), která se svěří kamarádce (M. Kantorková), a dá mu pěkně za vyučenou... (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Špetka.. Špetka ?? Co je to špetka ??" - "No, špetka je špetka !! Kolikrát jsi mi říkal, že nemám špetku logickýho myšlení, tak bys to měl vědět, ne ?!" ;) Kdysi i velmi talentovaný režisér Jaromír Polišenský, tedy ještě než definitivně shnil u všech těch Ordinací a dalších nekonečných prasáren vedle ostatních nahnilých jablek, točil Bakaláře a nutno říct, že v době podietlovské devadesátkové, kdy se (nez)odpovědní lidé rozhodli s touto oblíbenou povídkovou sérií podivnými experimenty povytírat schody na Kavkách, mnoho podobně zdařilých kraťasů nevzniklo.. Skvostně obsazené záležitosti kralují Lubomír Lipský s Libuší Havelkovou, kteří si zahráli, či spíš užili, postarší manželský pár, který si projde menší krizí, když manžel po pohřbu kamarádovy ženy v obavách, že by se o sebe sám neuměl postarat, začne svoji paní přivádět k šílenství.. Celá tahle etudka by nejspíš stejně rychle odezněla jako i přišla, kdyby se do toho nevložila sousedka Miriam Kantorkové se svými moudry.. Bloček platí za jednu z nejvtipnějších a nejnahláškovanějších bakalářských povídek vůbec, když ty dialogy mezi Lipským a Havelkovou prostě musí připomenout libovolnou tuzemskou domácnost, a tak nesmírně zamrzí snad jen ta zoufalá do ztracena vyznívající pointa scénáristy Jana Drbohlava, který se však s léty úspěšně dopracoval až třeba k nominaci na Českého lva za scénář k Habermannovu mlýnu.. Nechci tvrdit, že by podobné domácí souboje často také samy neodezněly, nicméně ve stínu předchozího děje vyznívá to finále příběhu jako čirá impotence.. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Soužití manželského páru po padesáti letech dostane trhlinu, když se manžel snaží naučit domácí práce, kdyby zbyl na světě sám. Celkem roztomilý Bakalářský příběh, který utáhnou čtyři naše herecké legendy. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh tak blbý až je roztomilý. Chlap si na stará kolena najednou uvědomí že neumí domácí práce a tak se snaží dohnat co se dá. Manželka samozřejmě ze všeho vyjukaná. A to by nebylo aby do toho nezačala kecat zarputilá sousedka, která jakoby chtěla vyvolat manželskou krizi. Ten konec to však zabil. Příběh hodný leda tak pro starší generaci. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jímavě groteskní dvojice Lubomíra Lipského a Libuše Havelkové je zaslouženou bakalářskou beneficí obou hereckých legend, přestože příběh sám o sobě není tak silný, jak se zdá. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dialogy mezi Lubomírem Lipským st. a Libuší Havelkovou a pak panem Lipským a dalším Lubomírem tentokrát Kostelkou, jsou vcelku zábavné. Alespoň je vidět, jaké věci starší lidé řeší. Na druhé straně je dobře, že mají co řešit a čím se zabavit. A co platí pořád a nikdy se nezmění je, že když si kamarádky a kamarádi navzájem radí, může to dopadnout všelijak. A na věku přitom vůbec nezáleží. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama