Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galasuperšou aneb Šou na nečisto
Protagonisté programu Karel Šíp a Jaroslav Uhlíř v roli režiséra a asistenta velkého hudebně zábavného programu, který je vlastně pestrou mozaikou písniček a scének. Můžete se tak těšit na vyprávění Ivana Mládka, Zdeňka Svěráka, Jana Buriana a dalších. V hudebních číslech uvidíte například Františka Ringo Čecha, Jiřího Dědečka a Viktora Sodomu.

Galasuperšou aneb Šou pro čtyři ruce a orchestr V Šípově a Uhlířově Galasuperšou, v níž nikomu není nic svaté, se nejdříve zapojíte pod dohledem jednočlenné poroty do tříkolového Televizního pětiboje dvojic, představujících galerii známých osobností českého šoubyznysu. Mají za úkol, co nejlépe sladit svoje zájmy a touhy, pak si vymění své profesionální role, například dirigent a zpěvačka, a na závěr přednesou šestihlasou kantátu na téma Zvonky štěstí. Poté podle hesla: „co Čech – to muzikant" představí s příslušným odborným komentářem robota s houslemi Josef Mladý. Člen divadla Járy Cimrmana Petr Brukner, jenž vystoupí společně se svým kolegou Zdeňkem Svěrákem ve scénce „Pan Brašnář v lázních", podává geniální recept na ideální, dlouhotrvající manželství, které nemůže překazit ani hororový pobyt v lázeňském letovisku Kožichy. Ve zkoušce dvou herců, kteří se zatoulali do nesprávného televizního studia, si vymění pár jedovatých impertinencí i nevhodných poznámek na adresu toho druhého Josef Dvořák coby divadelní „kandrdas" a ostřílený matador českých jevišť Miloš Kopecký. To vše pod moderátorským vedením Karla Šípa a Jaroslava Uhlíře, který se rovněž představí coby hotelový host ve své písni Recepční.

Galasuperšou aneb Fiasko Někdy se takzvaně nedaří, třebaže jde o zábavný pořad. Proto nacházíme v titulu neblaze proslulé slovo Fiasko. Hned v úvodu, když hlasatelka (H. Vávrová) ohlašuje následující program, vypadne několikrát zvuk, rozostří se obraz a televizní posádka dorazí pozdě na své pracoviště. To vše v humoristické nadsázce scenáristy Karla Šípa, který se svým kolegou Jaroslavem Uhlířem hasí v televizním studiu, co se dá. Nejdříve navštívíme zvláštní školu, kde se naučíme jak se vyhnout nástrahám velkoměsta. Jistě vás zaujme choreografická inovace v podobě komentovaného tance, který je fantaskní variací Pavla Šmoka na slavný balet Spartakus z tvůrčí dílny Arama Chačaturjana. Poté moderátor Zdeněk Svěrák vyzpovídá Poldíka Brašnáře (P. Brukner), abychom zakončili u quasi tenisového turnaje mezi Václavem Hudečkem a Jaroslavem Uhlířem, který soudcuje Antonín Bubeník s příslušným reportážním komentářem. Strhující technika houslového virtuosa světové třídy nás nenechá ani chvíli na pochybách, kdo je vítězem v tomto sportovně uměleckém klání. Vtipný pořad, plný kanadských žertíků a téměř „neurvalé" recese, je doplněn písněmi v podání Marcely Holanové, skupin Olympic a Tango.

Galasuperšou aneb Šou na vlastní triko Hudebně zábavná šou Karla Šípa a Jaroslava Uhlíře (1985). Dále účinkují: K. Zich, I. Mládek, J. Burian, J. Dědeček, V. Just a další.

Galasuperšou aneb Telemost Praha-Poděbrady Hudebně zábavná šou Karla Šípa a Jaroslava Uhlíře (1987). Dále účinkují: H. Vávrová, P. Novotný, J. Mladý, J. Nárožný, L. Sobota, J. Dvořák, M. Holanová, P. Janů a další.

Galasuperšou aneb Dostali jsme na frak Hudebně zábavná šou Karla Šípa a Jaroslava Uhlíře (1986). Dále účinkují: H. Vávrová, P. Novotný, J. Mladý, J. Náhlovský, O. Brousek, M. Dvorská, J. Čenský, J. Dvořák, J. Sovák, V. Žilková, V. Dlouhý, P. Janů, D. Janda, M. Holanová a další.

Galasuperšou aneb Šou za všechny peníze Hudebně zábavným pořadem (1984) plným hudebních a zábavných čísel, provází Karel Šíp a Jaroslav Uhlíř. Účinkují: D. Dvořáčková, F. Čech, H. Růžičková, A. Čunderlíková, O. Jirák, Z. Svěrák, P. Brukner, K. Polák, J. Dvořák, J. Dědeček, J. Burian, K. Gott, J. Hlaváčová, V. Vávra, V. Špinarová a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

otík 

všechny recenze uživatele

Ve své době kvalitní zábavný pořad šitý na míru tehdejší zábavné dvojici Šíp & Uhlíř. A když to v dnešní době opakují, rozhodně to na rozdíl od různých zábavných estrád TV Nova obstojí díky nepodbízivému humoru, zajímavým a tehdy známým i neokoukaným hostům a díky konceptu tehdy sice tradičních, ale i dnes bezproblémových přístupů. Celkem vzniklo 7 dílů vysílaných v půlročním odstupu: 1. Galasuperšou aneb Šou na nečisto (1984), 2. Galasuperšou aneb Šou za všechny peníze (1984), 3. Galasuperšou aneb Šou na vlastní triko (1985), 4. Galasuperšou aneb Šou pro čtyři ruce a orchestr (1985), 5. Galasuperšou aneb Fiasko (1986), 6. Galasuperšou aneb Dostali jsme na frak (1986), 7. Galasuperšou aneb Telemost Praha-Poděbrady (1987). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tohle je nejlepší televizní pořad s Karlem Šípem a Jaroslavem Uhlířem, k němuž může například novější, lacinou porevoluční erotikou patřičně oslizlá Šaráda jen vzhlížet. Velký podíl na tom podle mě má i matador televizní zábavy František Polák. Jsem si jistý, že i díky němu je Galasuperšou zároveň zábavným televizním pořadem i parodií zábavných televizních pořadů. Vadou na kráse je jen řada vystoupení (dnes rozhodně) nezajímavých zpěvaček, zpěváků a skupin, která se většinou bohužel berou vážně. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Proměnlivá kvalita i vtipnost. 1) Jednotlivé díly měly různou kvalitu. Například Šou na vlastní triko, 1985 - 2*._____ 2) Snad nejpovedenější díl je Dostali jsme na frak, 1986 - 3 - 4*._____Básnická poema na téma textů písní pop music je nadčasová. Krušnohorci ve své nejlepší formě. Kádrový pohovor s Petrou Janů. Její minutový valčík. Zelenou vlnu Hvězdy si pamatuji dodnes. ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

V té době to mohl být příjemný veselý program pro celou rodinu. Já byl tenkrát ještě mrně, tak vše doháním až teď s odstupem času. Karel Šíp jako lodivod atakuje všechny kolem sebe, baví, humorem jen srší za doprovodu písní, bavičů i herců, toho nejlepšího, co ta doba mohla nabídnout. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Dvojice Šíp & Uhlíř patří společně s progresivnějším "Kouzelníkem" a na semaforskou legendu navazujícím Zajícem v pytli, na poli televizní zábavy, ke klasice a vlastně k tomu nejlepšímu co se týče osmdesátých a začátku devadesátých let. A když si za pomocníky vezmou cimrmanovského pana Brašnáře, o třetinu lehčího (myšleno oproti jeho nejslavnějším letům na Nově) Petra Novotného, osamostatnivšího se Luďka Sobotu, začínající Mladého s Náhlovským, nikdy nezklamavšího Pepu Dvořáka, Mládka, Dědečka, Buriána, Kopeckého, Klukovou, Nárožného, Sováka a další + na tu dobu celkem zdařilé hudební vložky (překvapilo například Tango) není co dodat. V inkriminovaných letech by jste těžko hledali kvalitnější zábavné pořady. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Galasuperšou 1985 - pořad je ohlédnutím za Hitšarádami v uplynulých letech a vyhlášení nejúspěšnějších písniček. Mě více zaujal raut s umělci, sestřih doprovodných scének Uhlíře a Šípa v povedených převlecích a s vtipem. Povedené jsou krátké sestřihy populárních písniček uvedených v pořadu, kde jinde dneska je možno vidět Arnošta Pátka, Markétu Muchovou, zapomenuté kapely Moped, Dr. Max, Tango, Balet a další. A zjištění, že ten Sagvan snad nestárne. ()

mnaucz 

všechny recenze uživatele

Asi nejvíce mě na tom baví Leopold Brašnář který je tam je jako video verze. Ještě Dvořák ten je taky dobrý jinak mě to moc nezaujalo, ale za Brašnáře 4 hvězdy ()

Reklama

Reklama