Reklama

Reklama

Česká Sinfonietta

(koncert)
všechny plakáty
TV spot
Hudební / Dokumentární
Česko, 2013, 87 min

Obsahy(1)

Španělský sál Pražského hradu rozezněla hudba v podání orchestru dirigenta a hornisty Radka Baboráka. Na programu byly skladby W. A. Mozarta, M. Boka, A. Rejchy, L. van Beethovena a F. Mendelssohna-Bartholdyho. Sólo klavír Saleem Abboud Ashkar. Orchestr ČESKÁ SINFONIETTA debutoval na MHF Pražské jaro 2010, kdy vznikl rozšířením původního Baborák Ensemble. Nadšené přijetí vedlo Radka Baboráka a managerku Janu Winter k založení nového orchestru pod názvem Česká Sinfonietta – důraz na kvalitu, nezaměnitelný zvuk, nekompromisní interpretace, radost ze hry a osobité vedení RADKA BABORÁKA – to je jeho hlavní deviza.
Hornista a dirigent RADEK BABORÁK patří mezi nejvýraznější osobnosti mezinárodní hudební scény. Pravidelně vystupuje s celou řadou světových orchestrů a spolupracuje s předními dirigenty a hudebníky, je stálým hostem prestižních festivalů a jeho koncerty jsou přenášeny a natáčeny rozhlasovými i televizními stanicemi po celém světě.
Mladý izraelsko-palestinský klavírista SALEEM ABBOUD ASHKAR debutoval v newyorské Carnegie Hall ve věku 22 let, kdy se zařadil mezi největší klavíristy současnosti. Saleem spolupracuje s mnoha předními světovými orchestry včetně Vienna Philharmonic, Israel Philharmonic, Chicago Symphony, La Scala Philharmonic, Concertgebouw, Leipzig Gewandhaus, London Symphony Orchestra či Mariinsky Orchestra. Pravidelně vystupuje s dirigenty jako je Zubin Mehta, Daniel Barenboim, Riccardo Muti, Lawrence Foster, Philip Jordan, Nikolaj Znaider, Christoph Eschenbach. Saleem ve spolupráci s Českou Sinfoniettou v Praze přednesl Klavírní koncert č. 23 A dur Wolfganga Amadea Mozarta.
Koncert se konal 7. listopadu 2013 ve Španělském sále Pražského hradu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (1)

Galerie (6)

Reklama

Reklama