Reklama

Reklama

Gerald's Game

  • Velká Británie Gerald's Game
Trailer

VOD (1)

Manželský pár Gerald a Jessie si vyjel za sexuálními hrátkami na osamělou chatu u liduprázdného jezera Kashwakamak Lake ve státě Maine. Jessie je při jednom milování právě uvězněná v poutech, ale nějak se jí to nelíbí - tím spíš ne po tom, co její manžel umírá na srdeční záchvat a daleko široko není, kdo by jí pomohl. Je donucená zápasit se svými vlastními vnitřními démony a potlačit vzpomínky, aby dokázala uniknout ze své nezáviděníhodné situace. Démonové ji však nepřestanou pronásledovat ani tehdy, když je volná... (text z přebalu knihy) (Nivenx)

(více)

Recenze (186)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je Flanagan proste babrák babrákov, ktorý má talent akurát tak na "nápady", ale to má v dnešnej dobe takmer každý retard na psychiatrickej liečebni, takže z môjho pohľadu absolútne nič nové. Skrátka nuda, ako doposiaľ v každom jeho pokuse, pričom jeho snímky sledujem len zo zvedavosti, aby som následne na neho mohol "nakladať" :D Skrátka, je to "loser" a tento ďalší márno trápny pokus to len potvrdzuje, pričom skutočne neviem, v akom citovom rozpoložení by som sa musel nachádzať, aby ma zrovna takto podaný príbeh, emocionálne zasiahol. Predlohu som nečítal, no neverím, že je tak zlá, ako toto Mike-ovo spracovanie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ Stephen King napísal v roku 1992 román "Geraldova hra" (Gerald´s Game). Je to komorný dramaticko-horrorový príbeh o žene (Jessie Burlinghamovej), ktorá po náhlej smrti svojho manžela (Geralda), zostala v priebehu ich perverzných sexuálnych hrátok pripútaná k posteli v letnej chate na odľahlom mieste. Tam musí vyriešiť svoju potlačenú traumu z detstva a zároveň čeliť veľmi nepríjemnej situácii, v ktorej sa ocitla. Knihu som prečítal už tri alebo možno aj štyri razy. Maestro King to napísal veľmi dobre. V roku 2017 sa toto jeho dielo dočkalo aj filmového spracovania. Vzniklo v produkcii spoločnosti Netflix, pod režisérskou taktovkou Mike Flanagana. Jeho filmová verzia tohto príbehu je dokonalá. V maximálne možnej miere sa mu podarilo vystihnúť atmosféru a podstatu literárnej predlohy. ***** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Považte! Udělat to trochu víc do erotična odebráním protivné noční košilky, a pohybovalo by se to tady v úplně jiných číslech! Film, který může mít klidně deset naprosto rozdílných konců: divák nad nimi v duchu neustále polemizuje, a zároveň se nechává slepě vodit kingovskými serpentinami. První vskutku výborný celovečerní Netflix! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Flanagan mě v poslední době několikrát ne zrovna příjemně překvapil a už jsem si myslel že po zajímavé skoro prvotině Oculus se bude konat jeho postupný ústup do druhé až třetí béčkové ligy. Geraldovou hrou se ovšem zase jednou pochlapil. Parádní psychologický napínák, který se řadí k těm určitě lépe zfilmovaným Kingovkám. Carla Gugino mě svým útrpným blouzněním zpočátku trošku zaskočila, nakonec ovšem vše dává dokonalý smysl a zcela určitě se snímek dostal do mé oblíbené kategorie PUSTÍM SI RÁD ZNOVU. Přestože to moc nevypadá, hororovou atmošku to má přesně ve správných chvílích. 80% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti konverzačkám když mají co nabídnout a někam směřují. Tohle ale bylo nudný a debilní zároveň. Ve filmu stojí za zmínku jen jedna vydařená gore scéna. Ale ani kvůli té se nevyplatí protrpět těch 103 minut nudy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželka středního věku poutavě připoutaná (k posteli) aneb bez (pocitu) vyměšování po (necelých) 48 hodin. A cítí se jako King(oška), když nedala vydělat výrobcům toaleťáku a inkontinenčních vložek. Koneckonců "nedala" ani manželovi. Manželé si chtěli okořenit uvadající sexuální život, potažmo manželství, perverz víkendem na odlehlé chatě. Možná by to bylo fajn povyražení, kdyby jejich hrátky v samotném zárodku neuťal manželův infarkt. Jeho žena Jessie se na dlouhé dva dny ocitne v situaci, která ji ohrožuje na životě.S rukama v poutech připoutaná k posteli, zcela bezmocná dovolat se něčí pomoci. Dostaví se halucinogenní stavy, vzpomínky na krušné dětství, zjeví se duch mrtvého manžela i Jessino druhé já. Z reálného hlediska přijde pes požírající mršiny, vtipně pojmenovaný Cujo (pes rovněž z Kingova románu). A taky Smrťák, který bude součástí pointy vyprávění. Jde o méně známý zfilmovaný román Stephena Kinga, kterým si chtěl spisovatel vylepšit kredit u kritiky. Pro film je vždy složité podřídit se divadelnímu aranžmá a minimalismu, což si forma příběhu vyžádala. Film má něco ke 100 minutám, byl by zázrak, kdyby se obešel bez "unavenějších" pasáží, které jsou ukecané a přešlapují, jak příběh vést dál. Kingovy romány jsou kolikrát na hranici nezfilmovatelnosti, což bude i tento případ, tudíž všechna čest, že s tím režisér Mike Flanagan úporně bojoval. V příběhu převažuje psychologická rovina, pokud jde o horor, ten je jen příměsí. Proto zřejmě ti, co čekali hodně hororových přísad, nejsou s filmem spokojeni. Carla Gugino je sexice, které role úžasně padla. A film ji nechá projít několika fázemi zbídačení. A pozor! Rozbíjení sklenice je jedním z nejdramatičtějších okamžiků z celého filmu. A jedná se o nejoriginálnější rozbití sklenice, pochopitelně až po sklenici z Pelíšků. Gore je jen vedlejším produktem. A ruka, která se dostává z pout, dostane opravdu mimořádně zabrat. Film uhrála jen hrstka herců, Bruce Greenwood v roli manžela sice proti hlavní hrdince moc šancí zaujat neměl, ale své si odehrál se ctí. A Henry Thomas coby taťulda ze vzpomínek na dětství byl docela brr. Film má divnou závěrečnou čtvrthodinu, působila dost nastavovaně, objasnil se v ní původ pana Smrtonoše, prostě to už bylo něco nadbytečného. Flanagan si zvolil ošemetnou předlohu, kterou zfilmoval nadějně. 7/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ahoj myško. Líbilo se Ti zatmění Slunce? Mně moc! Byl to tak vzrušující zážitek ... Koupím Ti za to malého pejska, mlsného a hladového, vždyť pes je nejlepší přítel člověka. A moc se těším na všechny ty dny, kdy bude Měsíc v úplňku, až ho spolu budeme pozorovat. Už ne tak vzácný přírodní úkaz jako je zatmění, ale taky krásný... Sedíš na mém klíně, oba tak dychtivě plní, mé zparchantělé touhy a Tvého nedospělého rozechvění, jen Ty a já. Ale příště si nezapomeň pláštěnku, abys neměla pocákaná záda, však víš... Ne, maminku nepozveme, je mi to líto, ale na tuhle romantiku už je trochu stará. Jo, a drobnosti neřeš. Např. nadbytečného smrťáka, ostatně po druhém zhlédnutí jsem ho i já přijal za svého. Nebo to příliš krotké filmové zpracování drsné literární předlohy (zřejmě kvůli plánovanému ratingu MPAA) mistra temnoty našich duší Stephena Kinga. Nevracej se k tomu, nech to plynout ... jako vodu v řece. Nebo jako postupně mizící kotouč Slunce, až do černoty zapomnění a pak znovu vycházející. Hlavně si pamatuj, myško, že život a manželství jsou posvátné. Je to závazek a je to o komunikaci. Protože kdyby se lidi naučili spolu mluvit, opravdu o všem, spousta problémů by se dala řešit zavčasu a manželství by nemuselo být jen o zanedbaném sexu a o lásce, která (zde doslova) jen prochází žaludkem. Dobrou noc, myško, a nemysli na mě příliš, ani na smrťáka. Buď svá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No tak tu máme old school adaptáciu kingovky, ktorá vďaka pomalému tempu pôsobí, akoby bola nakrútená pred niekoľkými desaťročiami. Čo bude asi aj kameň úrazu pre súčasné publikum. A nejde o nič viac, ale ani menej, než o psychologickú štúdiu jednej ženy s traumami z minulosti premietajúcej sa do jej, ale aj do manželovho života. Survival dráma je určená skôr starším ročníkom, respektíve tím vo veku hlavných hrdinov. Flanaghan sa ale snaží, aby jeho film zaujal aj ako horor a treba uznať, že aj s tým minimom záležitostí, ktoré mal k dispozícii, je Geraldova hra pomerne strašidelná. Viac už byť ale nemohla, aby Jessiine halucinácie neboli zbytočne prehnané a na efekt. V tomto smere nás na konci ale čaká jedno veľké prekvapenie. Najskôr mi vadila nálada flashbackov, ale keď si divák uvedomí, že ide o vizualizáciu spomienok, tak je zmena atmosféry akceptovateľná. Veľká herecká príležitosť najmä pre Carlu Gugino, ale ukázal sa aj Greenwood, o ktorom som nevedel, že tak výdatne posiluje. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Hodně velká nuda s dědkem v trenkách, který mi lezl postupem času dost na nervy. Horor v žádném případě ! A jak již psal EvilPhoEniX, Carla je stále kus (škoda, že se nepředvedla víc) - jedna hvězda a druhá za jedinou krvavou (za to celkem solidní) scénu s rukou. Škoda, čekal jsem víc. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Všetci odporci Mika Flanagana asi majú radšej klasické spracovanie moderných hororov, ktoré už začína byť na môj vkus maximálne predvidateľné, staré, otrepané a nudné. Pretože ja nechcem neustále sedieť pri filme a vedieť, kedy sa čo stane. To ma nebaví a už toho bolo moc. A potom príde človek, ktorý sa rozhodne poňať veci úplne inak, a zase sa im jeho štýl zdá nudný, pretože sa nedeje nič, kde by niečo vyskočilo, alebo by sme nadskočili v kresle v kine a podobne? Podľa mňa je to vynikajúce. Pretože nie je niekedy tak strašidelné nejaké strašidlo bez očí alebo s mŕtvolným ksichtom, ako skutočnosť, že počas mnohých momentiek vôbec nevieme čo sa deje, čo je skutočnosť a čo nie, a nemáme tu vypálené na maximum dolby efekty. Je mi už od začiatku jasné, čo môžem od CSFD očakávať, a tak už dosť tohto úvodu a poďme si povedať niečo o filme. A pokiaľ pôjdem proti všetkým expertom, tak je mi to úplne jedno. "Gerald´s Game" je podľa mňa veľmi dobrou adaptáciou jednej z Kingových najlepších kníh. Nakoľko som predlohu čítal, tak mám pocit, že tu funguje všetko presne tak isto ako tam. Halucinácie sú rovnako dobre spracované, šialenstvo hlavnej hrdinky je rovnako silné a dokonca aj všetky momentky, ktoré som v knihe miloval najviac sa dostali aj sem. Najmä scénka s pohárom vody. Atmosféra je tak vynikajúca, že skoro po celý čas som ledva dýchal a čakal, kedy sa dostaneme k tomu oslobodeniu. Je pravda, že film je posadený do dnešnej doby, kým kniha vyšla v roku 1992, no nejako to neruší a podáva to príbeh tak, ako keby sa to stalo dnes. Plus toto je príbeh, ktorý sa môže pokojne stať a verím tomu, že by sa to mohlo udiať. Kým v knihe mi vadilo, že sa to muselo prepojiť s iným Kingovým príbehom, tu to Flanagan spracoval tak, že to vôbec nevadí. Vlastne to všetko mohol byť iba sen. Obyčajný sen v studni, kde sa malá Jessie pozerala na ženu v červených šatách, ktorá počas zatmenia slnka spravila niečo, čo tiež ostalo na dne vyschnutej studne skryté. A dokonca musím povedať, že tu sa s Jessie rozpráva jej manžel a jej realistické ja, kým v knihe to boli asi tri verzie jej vlastnej ja. To, že sa do toho dostane aj jej manžel tomu dáva úplne iný nádych a podľa mňa to funguje. Čo by som tomuto filmu vytkol? Ja neviem. Celá atmosféra predlohy je dodržaná, každá postava má dostatok miesta, Carla Gugino je vynikajúca presne takto by som si hlavnú Jessie v tej situácii predstavil. Pre mňa je to jedna z najlepších adaptácií Kingových kníh. Napriek tomu, že to mnohí hororoví experti na tejto stránke neocenia. Nevadí. Ja som rád, že niekto konečne pristupuje k hororom inak. A konečne do toho dáva viac atmosféry, než ktokoľvek iný. Ak máte radšej štýl réžie ľudí ako sú Leonetti alebo Greutert, to je vaša vec. A ja si zase nechám svojho obľúbeného režiséra a scenáristu. Hodnotenie: A+ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená adaptace průměrné Kingovy předlohy. Absence nahoty hlavní hrdinky či hrdiny, záleží na vašem pohlaví či orientaci, sice může odradit ty s chronickým zánětem šlach v zápěstí nebo maminky na mateřské dovolené, ale jinak nemá výraznější vliv na kvalitu filmového zážitku. Záhy po nevzrušivém úvodu a připoutání Jessie k posteli začíná lehce strašidelný survival s hladovým belgickým ovčákem, pohledným bubákem, flashbacky do dětství a rozhovory s personalizovaným jástvím. A právě díky posledně zmíněnému místy trochu řídne poměrně hustá atmosféra beznaděje a strachu, ve finále se však dočkáme působivé gore epizody, a tak podtrženo sečteno, příjemná připomínka toho, že král hororu se dá slušně natočit i za pár šupů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes jméno Stephena Kinga, jsem čekal něco ve stylu 127 hodin. Film mě však brzy vyvedl z omylu. I přes minimální prostor a minimum postav se jedná o zajímavou a občas i slušně hororovou podívanou, která se možná zbytečně zdržuje flashbacky, ale nedá se říct, že by nudila. Pro fajnšmekry si navíc schovává jednu výživnou krvavou scénku, která překonává i řezání ruky ze 127 hodin. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takto si ja horor nepredstavujem. Začiatok ok a malo to veľa z toho napätia, ktoré vie urobiť len King. Avšak s pribúdajúcim časom sa z toho stáva nechutný krvák, z ktorého mi bolo zle, hlavne pri jednej z posledných scén zo sklom. Áno, v podstate ide o hororové zábery, ale nejde tu o strach, ale zhnusenie. Silno neodporúčam dopozerať do konca. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Většina tu dává tři hvězdičky, ale mě to nepřipadne tak zlé. Ani horor to není. Psycho s lidskými představami naopak ano. ■ Když člověk skončí připoutaný na posteli na místě, kde se nedovolá a společnost mu dělají představy, jeden pes živící se lidským masem a "Smrťák". Ano, retrospekce z minulosti doopravdy mohlo být míň, nenapadá mě ale, jak by bez toho bylo možné hlavní hrdinku plně pochopit. ■ Knihu Stephena Kinga jsem nečetl. ■ Za mě 72%. ■ P.S. SPOILER: Rozumím, proč následně (opakuji jestě jednou, SPOILER) naskočila do auta a jela. Věděla, že nemá mnoho času a toto bylo rychlejší, než telefonovat o pomoc a čekat, než se někdo sebere a přijede k ní. V reálu to i se štěstím bylo rychlejší. ()

classic 

všechny recenze uživatele

» Na opustenej chate počas víkendu sa môže stať aj toto, a keď k tomu ešte nie je po ruke záhradník, či upratovačka, komu by sa mohla Jess vyžalovať, tak to neznamená nič pozitívneho « 『 Chvíľu budem pokračovať, aby ste mali akú-takú predstavu... 』Dvaja ľudia, muž a žena = manželský pár Jessie a Gerald Burlingameovci, ďalej účinkuje nenažrané psisko, neviem, ako sa volal, či sa taktiež praktizujú úvodné, sexuálne hry s policajnými pútami, a do toho postupne zapadajú - postel, infarkt, vnútorní démoni, depresívna minulosť so zatmením slnka, prelínaná častou retrospektívou, t.j. flashbacky. _Ponúkam vám niekoľko kľúčových indícii, z ktorých si môžete vytvoriť kompletnú mozaiku, a tá vytvára naprosto zaujímavú filmovú štúdiu, v ktorej Carla Gugino podáva strhujúci herecký výkon, kde je väčšinou „sporo odetá” , čo vôbec nie je na škodu veci. _ “Majster vedľajších úloh bol mimoriadne pôsobivý, a rovnako aj malý kamarát E.T. -ho mimozemšťana, Elliott, že človek by ani neveril, čo sa to nakoniec z toho útleho chlapčiska vykľulo” ? _ Miša Flanagana a Miša Fimognariho považujem za ucelených tvorcov, ktorých tvorbu sledujem s veľkým očakávaním, a pritom dobré je, že obidvaja spolupracujú, ako director a d.p. Apropo : Hovorí vám niečo Carel Struycken, holandský herec, ktorého ste museli už určite niekde zazrieť, trebárs... ??? ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda, musel jsem prostřední pasáž celou přetočit, abych se dozvěděl, jestli se z těch pout nějak vymaní nebo ne. Být to krátkometrážní film, určitě by se setkal s mnohem vyšší pozorností a úspěchem. Takhle ale ne. 20% ()

Související novinky

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

01.05.2022

Jsou tomu přibližně dva týdny, co filmový svět obletěla zpráva o vyhození legendárního herce Franka Langelly z probíhajícího natáčení netflixovského hororového seriálu The Fall of the House of Usher… (více)

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

10.05.2020

Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) už s adaptacemi knih Stephena Kinga má nemalé zkušenosti. Po Geraldově hře dostal od studia Warner Bros. šanci natočit velkorozpočtové pokračování Osvícení… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Reklama

Reklama