Reklama

Reklama

Gerald's Game

  • Velká Británie Gerald's Game
Trailer

VOD (1)

Manželský pár Gerald a Jessie si vyjel za sexuálními hrátkami na osamělou chatu u liduprázdného jezera Kashwakamak Lake ve státě Maine. Jessie je při jednom milování právě uvězněná v poutech, ale nějak se jí to nelíbí - tím spíš ne po tom, co její manžel umírá na srdeční záchvat a daleko široko není, kdo by jí pomohl. Je donucená zápasit se svými vlastními vnitřními démony a potlačit vzpomínky, aby dokázala uniknout ze své nezáviděníhodné situace. Démonové ji však nepřestanou pronásledovat ani tehdy, když je volná... (text z přebalu knihy) (Nivenx)

(více)

Recenze (186)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Geraldova hra je kniha, která pro adaptování (aspoň na ploše celovečerního filmu) není vůbec vhodná - ostatně těžko můžete jednoduše zfilmovat příběh, kde většinou sledujeme ženu přivázanou k posteli a její vnitřní pochody. Mike Flanagan se s touhle výzvou popasoval se ctí. Rozšířil roli Geralda a zkrátka se snažil, aby Jessie měla možnost stále s někým mluvit, a přitom natočil velmi věrnou adaptaci. Popravdě - Geraldova hra je čtivá, ale patří mezi Kingův průměr, takže nebylo třeba se předlohy, která se nevyvarovala vypravěčských chyb, držet tak těsně. Ideálním řešením ostatně byla Zelená míle, kde Frank Darabont citlivě příběh převedl do filmového jazyka a udělal několik lepších vypravěčských voleb než sám King. Líbilo se mi, že Flanagan před ničím neucukl a několik scén je vyloženě fyzicky nepříjemných sledovat. Stejně tak je povedený casting. Geraldova hra je zkrátka povedený thriller, který mohl být o 15-20 minut kratší a jako adaptace rozhodně odvážnější. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Minimalistické mistrovské dílo, které bych od Flagana čekal jen těžko. Úžasná exploitace jednoduché myšlenky, která se zakládá na osamělosti a opuštěnosti zoufalé ženy, která musí bojovat proti démonům své minulosti, aby se zachránila v součanosti. Carla Gugino je vážně dobrá, přestože se jedná o definici béčkové herečky. Jediná škoda, že se to až moc dlouho babrá v těch flashbacích. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

#metoo movie. Sojka mi pověděla, že tyto filmy budeme vídat teď poměrně často. Tak což o to, dějí se horší věci, námět koneckonců není zlý a zejména pokud vůbec nevíte, do čeho vstupujete ("Ježiš to bude celý vo tom, jak jí mučí na posteli a ona se snaží uniknout." "Ježiš tak vono to bude celý vo tom, jak se snaží dostat sama z tý postele." "Ježiš, vono to... jo takhle."), tak ten atypický vývoj celkem v sedačce udrží. Nicméně uslzená střední část, táhnoucí se zdánlivě do nekonečna, nevyvážené herecké výkony a fakt, že 80% filmu je prostříhávání mezi nějakými osmi záběry 103 minutovou stopáž neobhájí. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Důchodci si chcou zlepšit sex hraním na taťku :D no kdyby neměla halušky tak by to možná bylo lepší pes měl být víc agresivní prostě ty její představy no nudil jsem se. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teda ale opravdu hodně nudnej a nanicovatej King. Čumět furt na jednu hloupou a nezajímavou maminu a poslouchat její kydy s jejíma "démonama" byla dost příšerná nuda. A to jsem se přitom na začátku docela bavil, až do infarktu. Pak už mě to zaujalo jen kolen 80. minuty (ručička), ale konec je zase hrozná srajda, celý je to vzrušující a přitažlivý jak nějaká konverzačka podle románu pro ženy od ženský autorky, věřím že knižní předloha je mnohem zajímavější. Nejlepší z celýho filmu byl určitě ten toulavej čokl, zahrál to fakt parádně, opravdu. A díky Netflixu má film ještě aspoň celkově pěknou, téměř netelevizní formu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kombinace Flanagan-Gugino-King plus jedna z mých nočních můr byla víc než lákavá a z mého pohledu to dopadlo dobře. Oceňuji především psychologickou stránku věci s halucinacemi a démony minulosti, která je společně s výborným výkonem Carly Gugino hodně sugestivní a v pohodě dokáže vtáhnout diváka do děje. Možná by neškodilo zkrátit stopáž tak o 15-20 minut, protože přeci jen se tu občas nějaké hluché místo objevilo. Ale zase se nejednalo o nic, co by se nedalo přejít. Z pohledu hororového fanouška to asi taková sláva nebude, ale tady se spíš jedná o psychologický thriller a jako takový film obstojí. 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nápad fajn.. ale je to rozbité. Mystifikácia funguje len na konci, inak je to taká banalitka, ktorá ma síce nenudila, ale nebol som z nej paf. Až na scénu rezania ruky. Tam som mal priznám sa naozaj dosť problém byť očami na obrazovke. Inak asi okej.. Ale nevrátim sa k tomu a nejaký wow efekt to vo mne nezanechalo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi to mal byt nejaky mix hororu a halucinogeneho filmu, ale nakoniec z toho vyliezla nudna manzelska konverzacka behom ktorej v mysli ustrednej hrdinky prebieha nekonecny rozhovor medzi nou a jej mrtvych chlipnym manzelom o tom, preco im nefunguje manzelstvo. Ked uz nieco podobne, tak rozhodne film 127 Hours je mensia nuda. 3/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zápletka, ktorú by zabila hláška Hey Siri behom pár sekúnd. Keďže však služba nebola dostupná, tak sa mohol rozohrať nápad, ktorý definitívne zničil posledné nádeje nadržaných manželov na realizáciu 50 odtieňov čohokoľvek. Ak by Carla Gugino pred pripútaním išla donaha, tak by som dal * navyše. Takto som dostal lákavý nápad rozťahaný na zbytočne veľkú plochu. Najviac zaujímavým, a pritom časovo najskromnejším, prínosom filmu sú podvedomé dedukcie Jessie. V rámci nich jej mozog ponúka možnosti záchrany. Gerald's Game nie je žiadna horská dráha, skôr tuctové labute. Ak by k nim bola cukrová vata (nahá Carla), tak by som prižmúril oko. Bez nej priemer, ktorý v hlave nepripúta nič zásadné. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje nepřímé spoilery! Člověk čeká hororovu úchylárničku a dostane toto. Námět z popisku mě zrovna 2x nepřesvědčil a to i navzdory tomu, že se jedná o adaptaci knihy Stephena Kinga. Pár jede na venkov trochu si o okořenit, pán je trochu horlivější, klasika, bude nějaké to snaženíčko, zkoušeníčko, násilíčko, dušeníčko. A bum, twist. Film nabírá tempo, připletou se do toho nějaké ty .. nové nečekané prvky... a je to celé nějaké divné... takový lehce absurdní survival. No a nakonec je z toho úplně něco jiného. Gerald's Game je takový ten typický příklad filmu, o kterém se těžko dá něco říct bez spoilerů. Mě osobně nakonec překvapilo, jak komplexní vlastně tenhle film je a po zpětném přemítání si divák uvědomí, že to co explicitně viděl, nemusí být tak úplně pravda a jakmile to spojí do souvislosti, tak zjišťuje, že to vlastně dává smysl (těch hintů pro pozorného diváka je tam dost). A není to vůbec tak blbé, jak se to nejdříve jeví. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle fílm mě vážně dostal. Nejdřív jsem myslela, že mám film s Verou Farmigou. Vera nikde. Pak se to tvářilo opravdu jako erotický film, tak jsem se natěšila na nějaké to sado maso. A zase nic. Pak se z toho vyklubal psychologický thiller. Posléze horror. A nakonec kriminálka. Miluju takové filmy, které se neodehrávají jen na jednom místě. A které jsou překvapivé. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na Flanagana budu od nynější doby klást asi vyšší požadavky, co se týče jeho tvorby (jeho Dům na kopci mě úplně odrovnal, takže asi tak). Geraldovu hru jsem od Kinga nečetl, tudíž nemohu porovnat s knižní předlohou. Film dokáže zejména strhnout herecky, Carla Gugino zde rozehrála představení "par excellence", fakticky v těch nejvypjatějších scénách hrála jako o život, paráda se vším všudy. Bruce Greenwood se zde objevil převážně jen jako halucinace hlavní hrdinky, ale i on podal obstojný výkon. Ta stísněná atmosféra měla něco do sebe, to ne že ne, ale čekal jsem od příběhu nějakou výraznější zápletku, vše docela probíhá lineárně, film prostě neoplývá ve svém jádru ničím, co by mě dokázalo zvednout ze židle a já bych pak byl schopen jen říct: Tyjo, to se povedlo. Tento efekt se bohužel nedostavil. Atmosféricky nabušený snímek (pes a sběratel kostí budiž zářným příkladem), kde se najde čas i na pěkně nechutně podanou scénu s rukou, na druhou stranu příběh tvůrci odstavili na vedlejší kolej a já se do snímku nemohl naplno ponořit. Za mě 6/10 ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách trestuhodně odfláknuto. Tohle by prošlo snad tak v polovině devadesátek, a to ještě v rámci televizní tvorby. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Flanagan se už nejednou ukázal jako šikovný režisér, který ví co dělá a dokáže pořádně zabrnkat na děsivé struny. Geraldova hra podle Kinga je ale tvrdý oříšek. Celý film se odehrává v podstatě v jedné místnosti a se dvěma herci. Mimochodem by mě zajímalo, jaké by to bylo na jevišti. Kingova kniha stojí především na atmosféře, na vidinách a představách hlavní ženské postavy a na údajně bezvýchodné situaci. To se Flanaganovi do filmu až tak přenést nepovedlo. Herci jsou v pohodě, ale chtělo to nějaký vlastní nápad, kterým statický příběh více rozběhnout. Příště by se měl méně bát režisér a více divák. Takhle to bylo opačně. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Kingovsky hutná psychologická šaráda, která je mistrovsky rozehraná, leč v paradoxně doslovném závěru nepřináší dostatečně plnokrevné vyústění. Flanagan je nejsilnější v prvních 45 minutách, kdy na velmi omezeném prostoru ukazuje vynikající práci s mizanscénou a napětím. Problém nastane v momentě, kdy se začnou míchat psychologické motivy s těmi mysteriózními, protože to chvílemi opravdu působí jako rozsypaný čaj. Nemluvě o flashbacích, které sice mají v ději své pevné místo, ale mnohdy působí zbytečně zdlouhavě. Jestli se někde mělo více stříhat, tak právě u flashbacků. Celkově ale solidní žánrová záležitost, která se na Netflxu rozhodně neztratí. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

prekvapujoco dobre, ale treba to skratit (a vypustit poslednych 10 minut ktore su hrozne) a bolo by to vynikajuce. i ked nenavnadilo ma to precitat knihu... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Geraldovu hru som doteraz nečítal, hoci mám Kinga načítaného pomerne slušne (30 kníh cca). Po nie príliš oslnivých recenziách sa mi do toho popravde ani nechcelo. No teraz po pozretí som rád, že som zmenil názor. King má veľmi silnú a pôsobivú atmosféru vo svojich knihách, jeho rukopis mi tak sedí, že zopár knižiek, ktoré s mi až tak nepáčili som dočítal iba kvôli tomu. Túto atmosféru je možné pretaviť do filmovej adaptácie ale zatiaľ sa to podarilo máloktorému filmu.. (Stand by me, Green Mile, Dolores Claiborne) no a táto snímka to pretavila tiež. Prislúcha k nemu horrorový dej hoci iba jednou živou postavou, boj o holý život v situácií ktorá by sa mohla pokojne stať a je to celé okorenené Kingovským mysterióznom. Príjemné prekvapenie. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování Gerald’s Game má úplně stejný problém jako Kingova knižní předloha - námět zkrátka není úplně nosný pro celovečerní film / román a vydal by spíš na povídku / novelu. I proto je nutno ocenit, že Flanagan se s tím popral se ctí a v poutech trpící hlavní hrdinku nechává mluvit s duchem a zhmotnělým vlastním svědomím. Příběh se i díky tomu vine v trochu nečekaných, i když lehce klišovitých cestách a do poslední chvíle není úplně jasné, co jsou představy a co realita. Flanagan si pomáhá i docela slušnou vizuální stránkou a pár silnými momenty, jimž jednoznačně vládne dostávání se z pout, které je syrové a opravdu dost "nepříjemné". Dobrou volbou se ukázala být Carla Gugino v titulní roli, která je vynikající a i v těch slabších chvílích drží film nad vodou a hlavně díky ní stojí film za pozornost. Je trochu škoda, že příběh je těch flashbacků plný až moc a někdy se v nich divák ztratí, navíc se nestane vlastně nic, co by ho vysloveně překvapilo. Samotný epilog je pak trošku bizarní a až moc neuvěřitelný, což trochu sráží celkové hodnocení. Gerald’s Game není nic, co by zkušenějšího diváka nějak odrovnalo, jakožto příjemná žánrová jednohubka ale obstojí a zařazuje se k těm lepším kingovským adaptacím, kterých je pořád málo. 60 % ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Námet šťavnatý,ale spracovanie o to horšie.No docela rýchle to na mojich hodinkách odsýpalo,kedže som tušila,že sa bude riešiť po celý čas jedna a tá istá situácia.I tu platilo staré známe pravidlo:,,Boh Ti nepomôže,pomôž si sám."A tak sa i stalo.Hl.hrdinka bola skutočnou hrdinkou a v konečnom dôsledku i šťastnou ženou,kedže sa jej podarilo i ked za dramatických okolností a na jej smolu nepriamo zbaviť tak úchylného manžela.Gratulujem.Nezabudli ani na pointu,ktorá prekvapila,ale to sa v drvivej väčšine od pointy očakáva.Priznám sa,ja som takú nečakala a príjemne prekvapila. ()

Související novinky

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

01.05.2022

Jsou tomu přibližně dva týdny, co filmový svět obletěla zpráva o vyhození legendárního herce Franka Langelly z probíhajícího natáčení netflixovského hororového seriálu The Fall of the House of Usher… (více)

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

10.05.2020

Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) už s adaptacemi knih Stephena Kinga má nemalé zkušenosti. Po Geraldově hře dostal od studia Warner Bros. šanci natočit velkorozpočtové pokračování Osvícení… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Reklama

Reklama