Reklama

Reklama

Gerald's Game

  • Velká Británie Gerald's Game
Trailer

VOD (1)

Manželský pár Gerald a Jessie si vyjel za sexuálními hrátkami na osamělou chatu u liduprázdného jezera Kashwakamak Lake ve státě Maine. Jessie je při jednom milování právě uvězněná v poutech, ale nějak se jí to nelíbí - tím spíš ne po tom, co její manžel umírá na srdeční záchvat a daleko široko není, kdo by jí pomohl. Je donucená zápasit se svými vlastními vnitřními démony a potlačit vzpomínky, aby dokázala uniknout ze své nezáviděníhodné situace. Démonové ji však nepřestanou pronásledovat ani tehdy, když je volná... (text z přebalu knihy) (Nivenx)

(více)

Recenze (186)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborne, taketo filmy mam rad - holka je priviazana k posteli a namiesto erotiky sa zacne hororovy masaker - sama v opustenom dome kdesi na chate uprostred ludoprazdnych lesov - a cosi nsa poserie - to vzdy. Ramzeszial nechala otvorene dvere, a nimi moze kadeco a kadekto vojst dnu - + ta prehliadka jej vnutotrnych besov a diablov - to bol taky masaker, ze mi parkrat rozum zastal a nemohol sa rozhybat. Najme ked si uvedomim, ze zlo neprichadza z judaizmu, hinduizmu ba ani z islamu ... ale z kazdeho jedneho cloveka. Flanagan ako reziser je mlady talent, oplati sa sledovat jeho tvorbu . 77 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ač sem si Kinga v posledních letech zamiloval a Flanagan se poctivě propracoval mezi moje oblíbené tvůrce, měl jsem z Geraldovy hry trochu obavy. Přeci jen základ příběhu je poměrně jednoduchý a to co (nejspíš - knížku sem zatím nečetl) funguje v knížce, nemusí nutně fungovat na plátně. A ono to opravdu docela drhne a většina věcí v tomhle pokojovém survivalu s příměsí psychologického dramatu funguje tak nějak napůl. Možná kdyby to Flanagan pojal trošku jinak, nebo kdyby kdyby došlo ke krácení na přijatelných 80-90 minut, mohlo to být lepší. Jenže to se nestalo a výsledkem je tak průměrná adaptace. Sice neurážející a od přečtení knihy mě nedoradila, nicméně to je asi tak vše a moc plusových bodů to nepřidá...60% ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Kniha mě minula a tak to nejspíš i zůstane. Děj se odehrává především v hlavě hlavní představitelky. Mimochodem, tato paní mi krom Californication a New girl nikdy moc nesedla. Podle ksichtů co tady předváděla bych řekl, že se zbláznila ještě před příjezdem. Což je možná, nakonec, i plus. Film povedený, určité prvky jsou děsivé. Imaginace podpořena dehydratací a únavou je zkrátka svině. Červený filtr použitý během zatmění mě zprvu strašně otravoval ale ke konci filmu, a ve spojení se sběratelem dostal fajn pekelný odstín. Flanagan vytvořil solidní psychologickou komůrku. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem dostatečně chytrej,erudovanej filmovej divák,ale tohle byla. ukecená nuda.Já prostě nehodlám bezmála dvě hodiny sledovat konverzačku ,která by se za komančů hodila do pondělního programu slovenskejch tele inscenací.S tímhle může jít Psychor a Netflix do prdele.10%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, ale už jen proto, že je od Kinga, byla jsem na tento snímek velmi opatrná. Žádný film podle Kingovy předlohy většinou nedopadá úplně dobře (kromě lT). No nakonec Gerald's Game patří k těm lepším filmům od Flanagana. Bavily mě ty části, kdy se Jessie snažila vymanit ze své pasti a bavilo mě sledovat realizaci jejích napádů. Zobrazení halucinací taky jakž takž ušlo, i když bych uvítala všechny ty dialogy poněkud kratší. Stopáž byla zbytečně roztahaná kvůli otravným flashbackům, které jsou Flanaganovým doplňkem skoro každého filmu, přesto chápu, že se asi nějak snažil vysvětlit minulost hlavní hrdinky kvůli neznalým divakům, nicméně dalo by se to udělat i jinak. Musím pochválit asi dva nepříjemné až strašidelné momenty. Bohužel, závěr byl zmotaný, nepřehledný a divný. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Věrně adaptovaná předloha (dokonce je tu i odkaz na komplementární Dolores Claiborn), která bohužel přenáší na obrazovku i hlavní problém knihy. King "sešil" horkou jehlou tři příběhy dohromady a drží mu to pohromadě jen silou jeho vyprávěcího talentu. Film ty přechody mezi jednotlivými žánry (survival, flasbacky, horror) nezvládá a celé to působí dost strojeně. Gugino, Greenwood, a Cujo to neštěstí táhnou hodně hodně nahoru. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Už kniha nepatrí zrovna k tomu, čo by som si od Kinga 2x prečítal. Tento televízny sopel natiahnutý do úmornej stopáže sa zaradí k ďalším nudným prepisom. A ten záver to celé pochoval. Dúfam, že tak hlboko, aby som si na to pozajtra ani nespomenul. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Dalo se to natočit líp, ale nebylo to špatné. Možná tam šla trochu vidět snaha o něco víc a to být nemuselo, ale opravdu mě o překvapilo že z takového jednoduchého tématu se dá vytvořit toto a dokonce jsem dostal chut si tuto knihu přečíst. ( 5.10.17/Netflix ) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Netflix se zase vytáhnul. Páně Kingovi se letos na plátnech a obrazovkách daří, a Geraldova hra (kterou jsem mimochodem nečetl), není výjimkou. Naprosto boží film, ve kterém se sice zase tolik neděje, ale je to báječně natočené. Carla Gugino je na svůj věk neuvěřitelná kočka, další herci, ačkoliv na velmi malém prostoru, také byli výteční (potěšil mě výskyt Carela Struyckena) a i přes pomalejší začátek celý film nakonec zběsile dospěje ke svému cíli. Je to netflixovsky elegantní, skvěle natočené, psychologická hra je mistrná (o postavě Jessie se toho dozvíme opravdu hodně z velmi povedených flashbacků) a navrch mě překvapil i velice zajímavý a poměrně dramatický konec. Lépe to asi natočit nešlo. Téma je sice poměrně nezajímavé, ale natolik mě to překvapilo, že zvažuji i předlohu. Protože Geraldova hra je pro mě osobně opravdu velké překvapení, které Kingovským adaptacím nedělá ostudu. A nemá proč, herectví Carly Gugino je skvostné a psychologické hrátky mistrné. 80%, Kingovina jak hrom. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší je okamžik, když si divák uvědomí, že to, na co čekal nepřijde. A tohle je přesně případ Geraldovo hry. Divák je navnaděn hovězím kobe a vášněchtivým Geraldem. Navnaděnost publika však trvá pouhých deset minut. Zbylých 93 minut jsou čisté halucinace. odpad! ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Zrejme sa s mnohými zhodnem v tom, že námet Gerald's Game mal obrovský potenciál. Prial by som si aby čosi také napadlo mne. Na čom sa už možno nezhodneme väčšina, je (pre mňa) fakt, že potenciál námetu bol premrhaný. Filmu by pristal skôr mozaikovitý typ rozprávania. Čo ma vyrušovalo bol opäť feministický (pod)tón (skôr tón) Dohnaný v samom závere do nechutne gýčovitého záberu "do slniečka". Akoby tu tejto témy nebolo dosť, akoby sa nedala podať inak, zaujímavejšie, konštruktívne, aby rezonovala, no nepreháňala, aby nebudila viac odpor ako pochopenie ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ať už se jedná spíše o psychologický thriller nežli horor, je Geraldova hra důstojným napětím protkaným filmem, kde sice nebudete sedět jako na trní po celou stopáž, nudu ale nepotkáte. Z adaptací knih Stephena Kinga jsme se dočkali už hodnotnějších děl, je ovšem třeba brát zřetel na to, že tenhle námět nemá obdoby. [viděno na Netflixu 27.3.2021] ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem mezi 2 a 3 hvězdama nakonec nám 3 díky tomu konci. Ten konec to hodně zachraňuje jinak je to průměrné drama (ne horor) o ženské co mluví s imaginárníma lidma. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Zajímavá povídka, která na papíře vyzní daleko lépe a silněji, než na filmovém plátně.. Ono taky zachytit myšlenkové pochody, vzpomínky a halucinace nejde úplně snadno.. Bohužel z lokace nečišela atmosféra a herci by klidně mohli svými výkony zastat nějakou epizodní roli v béčkovém seriálu.. Za mě spíš propadák a ztráta času.. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(37/2018) / Na to, že som chcel film vypnúť po pol hodine, je z toho nakoniec slušné prekvapenie. Jednoznačne treba vedeť do čoho tu divák ide a namiesto hororu by sa skôr hodilo označenie psychologická dráma. Na rozdiel od väčšiny si myslím, že až flashbacky práve pomohli dostať film do roviny keď začalo všetko dávať zmysel. Záver pozitívne prekvapil a ponúkol aj jeden dosť prekvapivý moment. Napriek počiatočnému sklamaniu ma nakoniec film bavil viac a viac, od Flanagana ešte čakám nejakú poriadnu pecku. (8/10) ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Skvelá Carla, zábavno nepríjemní sekundúci chlapi ale hlavne, z fleku by som dal Flanaganovi adaptovať aj ostatné menšie Kingovky. Mal totižto gule tam napchať (mimo iné kingovské odkazy ktoré len tak bez znalostí nedávajú zmysel) aj tú zdanlivo nadbytočnú desaťminútovku na konci, ktorá dvíha tlak čitateľom už vyše dvadsať rokov. A pritom tam tak krásne pasuje, uzatvára vnútorný boj hlavnej hrdinky a je sladkokyslo kingovsko blbučký a pritom desivý. Všetko pred tým je samozrejme fajn natočená konverzačka ktorá, aj napriek thrillerovým a horrorovým prvkom prekvapí hlavne ako funkčná dráma. Ale kto pozná knihu, tak vie. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Od Mike Flanagana som doposiaľ videl len Hush a Oculus, a sklamaný som v žiadnom prípade nebol. Čo je jasné z týchto filmov, že Flanagan si bez problémov vystačí s dvojicou hercov, jedným domom, a vykúzli nervy drásajúcu atmosféru. Gerald's Game však postráda akúkoľvek atmosféru; aj napriek tomu že ju zo začiatku solídne budovalo a dokázala ma vtiahnuť. No razom PUF! a bola preč. Dôvod je pre mňa viac než jasný - dĺžka filmu. Osekať tú flashback vatu, a vykecávanie s halucináciami, urobiť film viac hutnejší, a nedať mi ako divákovi ani na moment vydýchnuť od tej situácie v ktorej sa (skvelá) Carla Gugino nachádzala. Až príliš často som si uvedomoval, že som film nevnímal, a to veru nie je dobré znamenie pre akýkoľvek film. Chápem, že isté veci museli byť osvetlené a ujasnené, no verím že sa to dalo urobiť aj šikovnejším či šetrnejším spôsobom. Keď došlo na "TÚ" scénu, nenechalo ma to veru chladným. Na staré kolená mäknem a nedokážem sa na niečo také pozerať bez odvrátenia zraku od obrazovky - efektívne to bolo, to bez debát. Tých záverečných päť minút si myslím, že potrebných nebolo, a bol by som ostal spokojnejší keby bubák ostal nevysvetlený ... ale budiš. Predlohu som nečítal, ani to v úmysle nemám, tak je mi ťažko porovnať do akej hĺbky sa Flanagan rozhodol ísť. No mojim názorom je, že čo funguje v knihe, nemusí na plátne a to je viac menej prípad Gerald's Game. Snaha sa cení, ale očarený som veru nebol. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

King má letos žně a v penězích za práva na zfilmování jeho děl může plavat jako strýček skrblík. Kdybych si měl před rokem tipnou, která Kingova adaptace bude nejpovedenější, nejspíš bych ukázal na IT nebo na Dark Tower a o Gerald's Game bych asi ani nepřemýšlel. To by ovšem byla chyba, protože v porovnání s Dark Tower je tohle film mnohem víc promyšlený a řemeslně daleko lépe zvládnutý, co ho táhne dolů je paradoxně právě Kingova předloha. Zvládnout totiž takhle šalamounsky vnitřní rozhovory v hlavě hlavní postavy a přenést je do filmového prostředí, to si zaslouží značný obdiv. Velká část zásluhy patří samozřejmě i Carle Gugino, která připoutanou, rozpolcenou a vyčerpanou Jessie hraje skvěle a zároveň podobně skvělý, po jejím boku hrající Bruce Greenwood, rozhovory s nímž jsou to nejsilnější co může Gerland's Game nabídnout. Paranoia, strach a boj se svojí minulostí díky tomu po většinu času fungují skvěle. Pak ale přichází naprosto slabě otřesné finále, kvůli kterému po dokoukání zůstává pachuť, která brání tomu brát tenhle film jako celek za povedený. Je to škoda, protože šance byla veliká, možná by stálo za to odklonit se trochu od předlohy a vzít to odvážně do svých rukou. 61% ()

Související novinky

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

01.05.2022

Jsou tomu přibližně dva týdny, co filmový svět obletěla zpráva o vyhození legendárního herce Franka Langelly z probíhajícího natáčení netflixovského hororového seriálu The Fall of the House of Usher… (více)

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

10.05.2020

Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) už s adaptacemi knih Stephena Kinga má nemalé zkušenosti. Po Geraldově hře dostal od studia Warner Bros. šanci natočit velkorozpočtové pokračování Osvícení… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Reklama

Reklama