Reklama

Reklama

Gerald's Game

  • Velká Británie Gerald's Game
Trailer

VOD (1)

Manželský pár Gerald a Jessie si vyjel za sexuálními hrátkami na osamělou chatu u liduprázdného jezera Kashwakamak Lake ve státě Maine. Jessie je při jednom milování právě uvězněná v poutech, ale nějak se jí to nelíbí - tím spíš ne po tom, co její manžel umírá na srdeční záchvat a daleko široko není, kdo by jí pomohl. Je donucená zápasit se svými vlastními vnitřními démony a potlačit vzpomínky, aby dokázala uniknout ze své nezáviděníhodné situace. Démonové ji však nepřestanou pronásledovat ani tehdy, když je volná... (text z přebalu knihy) (Nivenx)

(více)

Recenze (186)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Další King, další Netflix a opět nečekaně Flanagan. Toto jsou spojení, která člověka hned přivedou do nějaké nálady. Režisér si nyní dělá v celku silné hororové portfolio, kde bude figurovat i silnější spisovatelovo dílo. To bude asi i křest ohněm. Ale o to zde úplně nejde. Jde o film, který měl být trochu jiný. Měl podle mě trochu připomínat Misery nechce zemřít, ale vyklubal se z toho nečekaně hororový klaustro-film, což je můj vlastní subžánr, který zbožňuji. Zde ale šlo o trochu jiný případ. Hodně mluvení je v tomto případě velmi důležité a vytváří charakter filmu. Nevím bohužel jestli charakter v této pozici mě prostě jenom neoslovil, nebo nevím vůbec, co se stalo, ale tento způsob podání mi prostě absolutně nevyhovoval. To vedlo k tomu, že i když mě film konceptem hrozně přitahoval, tak mě ale obsahem konkrétním hrozně nudil zároveň. To vše na pozadí lehce nesympatických herců, kteří však odvádějí úžasnou práci. je zde však fakt, který mě sere a zjistil jsem, že byl asi i trochu použit v populárním The Haunting, kde kamera působí jako když čumíte půl hodiny ve chlorovaném bazénu pod vodou. Tenhle chtěný blur efekt mě neuvěřitelně vytáčí a přijde mi, že je používaný jenom proto, aby zakryl neschopnost a neumětelství kameramana. Samozřejmě i člověk z onoho seriálu. Strašně zbytečně to podle mě dělá béčkovou atmosféru. Nakonec nás dostane docela brutalita a nějaký ten vedlejší příběh navíc, který docela překvapí. Nakonec je to jiné, než jsem čekal. Neřekl bych, že špatné. Ale ani ne převratně dobré. Lepší průměr zanechám v komentáři. Průměrný průměr na hodnocení. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Téměř doslovná adaptace Kingova románu, která trpí stejným problémem jako předloha. Zatímco kniha by byla mnohem lepší jako krátká povídka, filmová adaptace by mohla být třeba jedním dílem seriálu, stopáž je zbytečně dlouhá. Režie, herci, kamera - to všechno podle mě funguje, ale ten slabý, zbytečně natahovaný scénář to nespasí. 55 % ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Jelo si to takhle nočním lesem rudé auto s ještě rudější řidičkou pro pomoc a hlavně silné čtyři hvězdy. Jakmile však zatroubilo o strom, z následného jsem měl pocit, jestli si ten dosud tak zdařilý manipulátor King nedělá prdel. Bohužel to myslel vážně. Co to mělo bejt s tím vykradačem hrobek proboha za zprcaninu? Takhle domrvit příběh, jen kvůli tomu, abych mu do kolonky žánr vyejakuloval o jednu položku navíc, to jsem snad ještě nezažil. Takže za tu upocenou snahu o mezižánrové přesahy a dějové zvraty na poslední chvíli 30% dolů. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Gerald's Game je komorní snímek, který pracuje s málem, ale pracuje s ním tak úchvatně a šikovně, že z minima těží maximum a je díky tomu nejlepší adaptací tvorby Stephena Kinga, jakou jsem dodnes měl možnost vidět. Atmosféra je tak hutná, že by se dala krájet a od první do poslední minuty jsem byl přikován k obrazovce a v napětí jsem sledoval, co se bude dít dál a každá další příběhová zákruta mě uspokojila a hlavně překvapila, neboť se děj často vydává nečekaným směrem. Carla Gugino si svojí one woman show užívá a v roli je výtečná a filmu dodává potřebnou hloubku, neboť jak se příběh postupně odkrývá, začíná být jasné, že zde nejde pouze o laciný horor, ale také o lidský příběh a vypořádávání se s vlastní minulostí. Tohle mi opravdu náramně sedlo. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Manželský pár Gerald a Jess Burilngamovci sa vydávajú na svoju chatu pri jazere Kashwakamak v štáte Maine (ako vždy v Kingových románoch) aby si užívali neviazané sexuálne hrátky. Jessie je pri akte pripútaná k posteli policajnými putami a následne Gerald zomiera pri náhlom infarkte. Široko-ďaleko nie je živá duša a Jessie musí veľmi rýchlo premyslieť ako z tejto situácie von. Román Gerald´s Game patrí medzi prvé romány od Stephena Kinga, ktoré sa mi pred 2 rokmi dostali do rúk. Pamätám si ako som pri čítaní trnul hrôzoj pri scénách nočného návštevníka. Filmové spracovanie si vzal na starosť Mike Flanagan, ktorý na mňa urobil dojem svojím debutovým filmom Oculus. Páči sa mi ako vierohodne Carla Gugino zahrala Jessie a celkovo je vo filme dobre zachytená aj atmosféra beznádeje a zúfalstva. Len trochu tu vadí väčšia stopáž a nepríliš nápaditý záver, ktorý mi vadil aj pri literárnej predlohe. Ale pri fanúšikov Kinga povinnosť. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Atmosferická "kingovka" s minimom postáv a jednou veľmi zaujímavou zápletkou. Od začiatku to má ten správny hororový nádych okorenený nádherným prostredím chaty pri jazere. Keď ostala hlavná hrdinka sama a pripútaná k posteli, zbystril som pozornosť a tešil sa čo nastane. Je zaujímavé sledovať psychologický vývoj tejto postavy a jej vnútorné dialógy. Najhororovejšie sú však nočné scény, ktoré boli parádne vygradované a pri niektorých scénach som sa skutočne musel báť. Škoda, že tempo potom upadlo vďaka množstvu dlhých flashbackov... na samotný záver a akt vyslobodenia potom už neostal čas a tak finále pôsobí až príliš zrýchlene a chaoticky. Za mňa silné 3*.... 65 %!! ()

Jane18CZ odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, to byla ale sračka! Prvních a posledních 10 minut by bohatě stačilo. Film o ničem. S Kingem končím. Možná má zajímavé nápady a příběhy, ale zpracování je otřesný. Tolik nastavovaný kaše a nejen tady, až to zdravé není. Člověk by se s ním unudil k smrti, než něco dočte/dokouká. Tenhle film rozhodně nedoporučuju a nechápu, jak může mít 64%... ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Mike Flanagan si zobral svojich overených hercov (Carlu Gugino a Henryho Thomasa) a spracoval jednu z objektívne najmenej zaujímavých a najnudnejších Kingových kníh. Nie je to vyslovene zlé, ale zápletka, kde je žena pripútaná o mŕtveho manžela v posteli neponúka príliš veľa zaujímavých možností vývoja, a to obzvlášť keď jej vlastní démoni a psychológia nie sú práve najfunkčnejšie spracované. Pár slušných scén a záver s Carlom Struyckenom aka Largeom z Addams Family sú jediné zapamätateľné momenty, ktoré u mňa vytiahli zrejme najslabší Flanaganov horor aspoň na priemer, nuda sa totiž počas viacerých scén filmu objavovala až podozrivo často. 50% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Mike Flanagan pro mě osobně nebyl vůbec dobrej režisér a jeho sterilní přístup k hororům na mě nefungoval. Zde se mu ale povedlo natočit něco solidního a zabralo mu to jen asi 5 filmů a předlohu mistra hororu, ačkoliv tohle má hodně černýho humoru což hlavně na začátku odlehčuje atmosféru. Hraje se možná až moc na konverzační notu ale to občasný dusno kolem postele funguje. Na jedno podívání a s ohledem na to že je to TV film to ušlo. ()

beba789 

všechny recenze uživatele

Csfd opět nezklamalo. No nic, lituji ty, kteří si tento mistrovský kousek nedokázali vychutnat tak, jak já! 100%. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zápletka jak od Hitchocka, jenže pak se rozjely Carliny sny, vzpomínky, opravdovo-falešní bubáci a všechen ten potenciál šel do kopru. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, film od Netflixu, to bude super, ale bohužel zklamání. První půl hodina dobrá, potom dost dlouho nuda, a nakonec zase dobré. Nápad je sice fajn, ale to straně dlouhé kecání o tom všem je nehorázně nudné. Aspoň minimálně o půl hodinu bych to zkrátil, spíš bych to viděl na velmi dobrý hodinový snímek. Některé scény nebyly špatné. Když byla noc, tak to bylo docela pěkně atmosférické. Záběr na dceru s taťkou na lavičce byl krásně natočen. A jedna brutálnější scénka byla naprosto parádní. Tím to trochu zachránilo, Díky tomu jsem u toho neusnul. Jinak opravdu nic moc. Mohl tam být aspoň nějaký ten šukec. Řekl bych, že to není film úplně pro mužské publikum. Spíš se to bude hodně líbit holkám, těm bych to doporučil víc. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

King je moja "srdcovka" a Geraldova hra obzvlášť, o to viac ma teší opätovné obrodenie filmárskeho záujmu o jeho literárne predlohy. Spomedzi mnohých, Geraldova hra patrí medzi tie kúsky, ktoré sú vybudované na motíve uväznenia a izolácie osoby v situácii, ktorá sa vplyvom istých okolností mení na boj o život a kde nie je potrebné strašiť "duchárčinou" či "mäsiarčinou", pretože napätie samotné plynie z reálií prostredia. Táto komorná dráma klaustrofobického charakteru výborne funguje na papieri, King je predsa majster rozprávač, obzvlášť ak ide o obdobné motívy (napr. Mizéria, V úzkych, Dievča, ktoré malo rado Toma Gordona). Na moje prekvapenie sa však tvorcom podarilo vcelku obstojne adaptovať Geraldovu hru aj do audiovizuálnej podoby, dokonca použiť aj niekoľko znepokojivých scén. Nie je to žiaden filmový hororový zázrak ani prelom, ale ako thrillerová jednohubka komorného rázu so znepokojujúcim (ach, ako rád používam toto slovo) feelingom, veľmi dobré. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým je Geraldova hra znamenite zrežírovaný film s duom fantastických hercov. Je dostatočne napínavý, aby nezačal nudiť, napriek tomu, že sa väčšina stopáže odohráva v jednej izbe, a zároveň ponúka pár creepy momentov, ktoré neodmysliteľne patria do akejkoľvek kingovej adaptácie. Mierne preto zamrzí záver, ktorý vysvetlí aj tú trochu tajomna, ktoré je filmom opradené, a to celkom vykonštruovaným spôsobom. Pod 4 hviezdy však nejdem, pretože sa jedná o veľmi solídny thriller, ktorému pridávajú na pôsobivosti aj použité flashbacky, ktoré sú vždy tak trochu hazard. ()

smetyl 

všechny recenze uživatele

Hovořím-li o knize, jde o dílo, které je založené na jednoduché dějové premise, kolem které je prakticky nemožné vystavět pořádný příběh. Stephen King to dokázal jen proto, že je to Stephen King a dokáže i z naprosté hovadiny udělat trhák. V knižní řeči to totiž možné je, v té filmové se to zdá jako ještě více nadlidský úkol. Vlastně si nedokáži představit konstelaci, při níž by šlo o opravdu áčkový film. Přesto se k tomu někdo (k mému údivu) odhodlal a vznikl ne tak úplně špatný film. Ten v podstatě kopíruje knihu, avšak skvělé popisné scény nemá jk zobrazit, a tak vše doplňuje kaší uvařenou z příběhů v pozadí a samotné drama připoutané ženy tak ustupuje do pozadí. Konec je jako v knize, akorát na obrazovce to vypadá úplně špatně. Paradoxně nejvíc zapamatovatelná scéna je ta se soukáním se z pouta, moc pěkné. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Z hovna bič (natož pouta) neupleteš, ergo z uspávací, nezajímavé kingovky, která mě jako jedna z mála jeho knih nudila už před 15 lety, nemůže vzniknout kvalitní a zábavná podívaná. Nápad to není zlý, o tom žádná, ale jeho celý problém tkví v předčasné ejakulaci, nebo, chcete-li, že se zkrátka a dobře vycáká v počátku a dál už následuje jen nenápaditá, nudná, zdlouhavá vata, halušky s brynzou i bez brynzy a vy jen otráveně čekáte na konec. Ono to ale asi ani nemá šanci být něčím jiným, právě kvůli prostotě děje samotného, který by byl namísto celovečeráku fajn pouze jako dvacetiminutová povídka do sobotních Bakalářů, očesaná od halucinogenních scén a koncipovaná jenom jako zajímavý "přežívák". Víc než dvě hvězdy za sympaticky obsazený pár a z letité slabosti pro Štěpána ze mě dnes nevypadnou. ()

Související novinky

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

01.05.2022

Jsou tomu přibližně dva týdny, co filmový svět obletěla zpráva o vyhození legendárního herce Franka Langelly z probíhajícího natáčení netflixovského hororového seriálu The Fall of the House of Usher… (více)

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

10.05.2020

Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) už s adaptacemi knih Stephena Kinga má nemalé zkušenosti. Po Geraldově hře dostal od studia Warner Bros. šanci natočit velkorozpočtové pokračování Osvícení… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Reklama

Reklama