Reklama

Reklama

Gerald's Game

  • Velká Británie Gerald's Game
Trailer

VOD (1)

Manželský pár Gerald a Jessie si vyjel za sexuálními hrátkami na osamělou chatu u liduprázdného jezera Kashwakamak Lake ve státě Maine. Jessie je při jednom milování právě uvězněná v poutech, ale nějak se jí to nelíbí - tím spíš ne po tom, co její manžel umírá na srdeční záchvat a daleko široko není, kdo by jí pomohl. Je donucená zápasit se svými vlastními vnitřními démony a potlačit vzpomínky, aby dokázala uniknout ze své nezáviděníhodné situace. Démonové ji však nepřestanou pronásledovat ani tehdy, když je volná... (text z přebalu knihy) (Nivenx)

(více)

Recenze (186)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Ze začátku fajn podivaná ve stylu psycho-survival. Postupem času však ukecanejch pasáží přibývalo a hlavně mě vůbec nebavilo řešení bolístek hlavní hrdinky z doby dávno minulý. Pokud by se děj soustředil čistě na boj o přežití s pár krátkýma psycho výjevama (jen by se imaginární Gerald nebo Jessie objevili, aby pomohli něco zvážit nebo na něco přijít), byl by výsledek o dost lepší. Ze začátku jsem nebyl z nadpřirozenýho námětu Smrtky nadšenej, ale nakonec jsem byl mile překvapenej, jak reálně se daná situace vysvětlila. Škoda, že jsme nějaký vysvětlení nedostali ohledně těch nepřetržitejch výplodů mysli, tři hodně slabý hvězdy. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Slušný lehce nadprůměrný horror který je na motivy Kigna, ale je to opravdu neotřelé téma které není okoukané. Ano má slabší místa, ale zase pár opravdu fajn scén na které si budete pamatovat... ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

To si jednou takhle manželský páreček vyjede na chajdu a že si spolu užijou. No jenže manželka je připoutaná pouty k posteli a chlápka chytne infarkt...Co teď? Další film podle románu od Kinga a opět nervy a drama až do konce, trošku hororu i krve se ukáže. Hodně dobrý nápad s halucinacemi, kdy je zábava sledovat společnou konverzaci. Ještě pochválit hladového pejska a hnusnýho strašáka. Ale flashbacků mohlo být trochu mín, inak super. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Film u mňa klesá pre rovnaké dôvody, ako ďalšia menej podarená adaptácia Kingovho diela - Izba 1408. Zbytočné naťahovanie deja vatou, pridanými traumami z detstva a podobnými záležitosťami, miesto sústredenia sa na to, čo je podstatné. Stvárnenie prvej noci a objavenie sa nočného návštevníka, tak perfektne podané v knihe, bolo trestuhodne rýchlo odbité, len aby sa Jess mohla zasa rozprávať so svojimi imaginárnymi poradcami, ktorí mi časom už riadne liezli na nervy. Koniec bol ale celkom uspokojivý - aspoň niečo. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře zpracovaná předloha s minimem hororových prvků,bohužel knihy od Kinga se velmi těžko realizují a výsledkem většinou bývá slabší divácký zážitek. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Takova variace na 127, ktera neni tak progresivne natocena ale ma zas lepsi momenty, ktere byly i na me moc. Nebyt poslednich 5ti minut, ktere mi prijdou opravdu navic a hlavne zpracovane jak ze spatneho serialu, byl bych velmi spokojeny. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Cenu za nejnechutnější scénu roku získává právě Geraldova hra. Kdo viděl, ví jakou myslím. Kdo neviděl, tak se má na co těšit. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Fantasticky zostrihaná, invenčne a remeselne suverénne nakrútená adaptácia látky, ktorá nie je tak úplne vhodná na zadaptovanie. Pomerne prísny koncept (jedna izba, jedna postava) Flanaghan ustál, veľmi dobre sa vysporiadal s halucináciami hlavnej hrdinky i mysterióznou vsuvkou v podobe "Mesačného muža" a aj tie flashbacky, o ktorých dôležitosti a význame by sa dalo polemizovať, sú pre svoju estetickú stránku potechou pre oko. Gugino ani Greenwood síce nie sú prvá liga, ale hrajú viac než solídne. Problém mám s časťou pred "zošalením", ktorá je odbitá prirýchlo, v podstate za 5 minút a zo samotným záverom, ktorý dovtedy príjemne dvojzmyselné rozprávanie rozsekne až príliš jednoznačne a celkovo je pojatý tak nejak beztvárne. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

První třetina se skvěle drží předlohy, pak to začne skřípat s imaginárními poradci a upřednostněním psychologické roviny před tou survival. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Carla Gugino se mi líbila už v Sin City. Některé Kingovy předlohy se podaří více a některé méně. Tady se na zápletku nečeká dlouho, situace velmi nekomfortní - stát se to určitě může. Který chlap potřebuje viagru vedle takové kočky?:) Konec se mi moc líbil, hlavně rozuzlení ohledně Crypt creepera. Něco mezi 3-4 hvězdami, mysteriózní filmy mám v oblibě. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Ako zachrániť intimitu v dlhoročnom partnerskom vzťahu? No predsa vziať svoju ženu na opustenú chatu v horách niekde na Kysuciach, odieť ju do nehanebne sexi nočnej košielky, pripútať jej ruky putami k rohom postele, vziať si viagru, redbul a ... miesto trištvrtehoďky plnej nezabudnuteľných rozkoší dostať infarkt. Až potom to naberie ten skutočne správny náboj. Hra o čas, strach o život, prehodnocovanie minulosti, hrabanie sa v spomienkach, halucinácie. Začnete vnímať tiene, zvuky, poryvy vetra v korunách stromov a .... približovanie sa neúprosného konca. Ak budete mať šťastie, zomriete na dehydratáciu... alebo zabojujete o život. ()

lusa 

všechny recenze uživatele

Geraldova hra je obľúbený román, o ktorom som si myslela, že sa nedá sfilmovať. Poradiť si s tým, čo sa v knihe odohráva len v hlave Jess, s jej hlasmi, je výborne vyriešené. Nesedel mi však casting na Geralda (kde je ten tučný zakomplexovaný právnik?). Jess bola presne taká, akú som si ju predstavovala pri čítaní. Aj s Joubertom sa mohli viac pohrať, vôbec nezachytili ZLO, ktoré predstavoval. Mnohí tu vytýkajú koniec, no zjavne knihu nečítali.. King sa dá ťažko sfilmovať, ale Geraldova hra sa podľa mňa dosť podarila. Slabšie, ale predsa 4* ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Některý filmy nás prostě okradou o čas. Tohle je bohužel jeden z nich :( snad ani na ten průměr to nestačí. OK zápletka pěkná, ale aby někdo natočil 1h 40min o tom, jak baba běhá po vobrázkách, který si sama vymyslí? :( lekačky nebyly, strašidelný to trošku bylo, ale i na horor slabý :D saténová košilka neklouzala dostatečně a s tímto creepy konstatováním se loučím. Nepomohlo by tomu ani tvrzení "podle skutečné události" asi.. Maucta. Už nikdy více ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Neskutečný psycho! Doporučuji. Hvězda dolů snad jen za to, že to nešlo o level víš a neposlali to rovnou i do kin. ()

janahorova 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem četla už docela dávno nicméně mě dost bavila. Film byl hrozně dlouhý a nudil. Té "survival" části tam moc nebylo a psychologická stránka věci mě nějak moc nebavila. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

100-minútová nuda bez nápadu o žene, ktorá v blúznivých stavoch vykeciava sama k sebe, vyhladovanému psovi a mŕtvemu manželovi. Aby toho nebolo žalostne málo, prezradí nám menšiu nepríjemnú udalosť z detstva a všetci o nej básnia dobrú polovicu filmu. Scenáristická katastrofa kingovských rozmerov plných autorovej bujnej predstavivosti o tom, ako by asi mal vyzerať plnohodnotný psychologický film, kde je hlavný hrdina obeťou nešťastnej (v tomto prípade komickej) nehody, z ktorej niet úniku, len cestou bolesti. GERALD'S GAME je presný príklad toho, ako by nemalo vyzerať Boylových 127 HODÍN, ktoré fungovali dokonale po všetkých stránkach. Za mňa 30%. ()

Související novinky

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

01.05.2022

Jsou tomu přibližně dva týdny, co filmový svět obletěla zpráva o vyhození legendárního herce Franka Langelly z probíhajícího natáčení netflixovského hororového seriálu The Fall of the House of Usher… (více)

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

10.05.2020

Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) už s adaptacemi knih Stephena Kinga má nemalé zkušenosti. Po Geraldově hře dostal od studia Warner Bros. šanci natočit velkorozpočtové pokračování Osvícení… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Reklama

Reklama