Reklama

Reklama

Gerald's Game

  • Velká Británie Gerald's Game
Trailer

VOD (1)

Manželský pár Gerald a Jessie si vyjel za sexuálními hrátkami na osamělou chatu u liduprázdného jezera Kashwakamak Lake ve státě Maine. Jessie je při jednom milování právě uvězněná v poutech, ale nějak se jí to nelíbí - tím spíš ne po tom, co její manžel umírá na srdeční záchvat a daleko široko není, kdo by jí pomohl. Je donucená zápasit se svými vlastními vnitřními démony a potlačit vzpomínky, aby dokázala uniknout ze své nezáviděníhodné situace. Démonové ji však nepřestanou pronásledovat ani tehdy, když je volná... (text z přebalu knihy) (Nivenx)

(více)

Recenze (186)

WeeLass 

všechny recenze uživatele

Příběh se zdánlivě primitivní zápletkou, ale zato nečekaným průběhem a překvapivým koncem. Letos se roztrhl s filmy dle Kingovy předlohy pytel. Tento je zatím první, který jsem já osobně viděl a musím říct, že mně se to líbilo. Knihu jsem nečetl, takže jsem tudíž nevěděl, co čekat a nemůžu ani srovnávat. Sice stále tiše doufám, že bude jednou zfilmován Rose Madder, což je po Osvícení můj druhý a jediný oblíbený román, který jsem přečetl do konce bez nádechu. Ale zpět k Gerald's Game, určitě to má svoje mouchy, ale není jich tolik. Možná by filmu neublížilo mít o pár minut kratší stopáž. Co se týče herečky Carla Gugino v hlavní roli, neměl jsem jí nějak zafixovanou v hlavě, byla mi jen povědomá, ale její výkon byl naprosto mistrovský a důvěryhodný. Hodnotím čtyřmi hvězdičkami. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Na to, ako to rýchlo začalo, trošililinku to začalo "pokulhávať". No akonáhle divák pochopí psychotraumatické pozadie hrdinky a jej odhodlanie, je to veľmi strhujúci zážitok. Môžte vidieť veľa krvákov a horrorov, no tu jedna scéna stačí za všetky. Well done mr. King 85% ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade sú predsudky ohľadom nešťastného sfilmovania knihy, bohužiaľ, úplne na mieste. Film do značnej miery zaostáva za dych berúcou knihou, ktorá je možno z tých menej svetových, no u mňa jednou z naj. Komplexné spracovanie psychiky postavy je totiž dôkazom Kingovho majstrovstva. Menšie kozmetické úpravy nemusia byť na škodu, no ako zarytému fanúšikovi vám zrejme budú tŕňom v oku, rovnako ako mne. V každom prípade som si objektívne odmyslela svoju čitateľskú deformáciu a pozrela sa na film ako taký, iba inšpirovaný knihou. Prišla som na to, že je to výborný thriller, nech už to dopadlo s predlohou akokoľvek. Za mňa - ÁNO. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl. Neprávem zapadlý film, který má zde mnoho rozporuplného hodnocení. Já ale mám rád filmy, které obsahují mnoho vrstev. Nejedná se ani tak o horor, jako spíše o dynamický thriller, který pouze graduje. Plot twistové zakončení tomu jen hraje do karet a dodává sympatickou korunu. Je to osobité, originální, drsné a své. Nezlobil bych se sice za trochu větší mysteriozní nádech, ale čert to vem. To finále dokázalo vygradovat do více než dostatečných rozměrů. Musím ale přiznat, že hlavním tahákem filmu je pravděpodobně předloha. Je to totiž zatraceně dobře napsané. Ať už se bavíme o konverzacích nebo hlavním jádru myšlenky. Možná je to jako kniha lepší, ale já knihu nečetl. O to víc jsem byl překvapen gradováním děje a směrem, kam se film vydával. Jak píši výše. Je to spíše psychologický thriller, než horor. Čím měně budete vědět, tím lépe pro Vás, vážně. Prostě to zkuste. Mrkněte na to a uvidíte. Já byl každopádně více, než překvapen... ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, zase kvalitně natočený, nutí se sžít s postavami, to Flanagan umí, jen ty scénáře jsou trochu divné, knižní předloha se dala ztvárnit lépe. Hodnocení: 60 % ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že by film podle jedné z nejnudnějších a nejslabších Kingových knih byl nějaká pecka. No a taky není. Nicméně nutno říct, že se jedná o jednu z velmi vzácných výjimek, kdy se mi film zamlouval více než kniha, u Kinga to bývá v drtivé většině naopak. Za naturalistickou scénu se střepem a zápěstím body navíc, to bylo nečekané. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Mladá slečna s postarším pánom sa vyberie do plážového domčeka, kde je v sexi nočnej košielke pripútaná k posteli, dedek chytí infarkt, spadne na zem. Zrazu sa tu objaví jeho živý duch a taktiež živý duch pripútanej ženy. Nasleduje dosť nudná časť psychologického týrania obeti ako aj diváka. v mysli pripútanej sa zjaví červené zatmenie slnka so spomienkou na znásilnenie vlastným otcom, psychologické mučenie pokračuje, a aby to všetko dávalo zmysel, treba si to pozrieť až do konca. Indícia: vykradnuté hrobky, chýbajúce časti tela a klenoty. ws ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Film má bezesporu svoje kvality, které uznávám.... jako horor to ale moc nefungovalo, proto se zdráhám to přehánět s hodnocením. Viděl bych to na tři hvězdy. Znovu si to určitě nikdy nepustím.... ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Film je na veľmi dobrej úrovni. Herecké obsadenie je skvelé a vyzualana strana je zvládnutá na jednotku. Ale toľko veľa vecí tu chýbalo, tak veľa vynechali a zmenili oproti knihe, že proste tomu nemôže dať plný počet. Stephen King je pre mňa najlepší autor na svete a nikdy nedám dopustiť na jeho knihy a preto ma tak štve keď z jeho úžasného knižného diela vznikne film ktorý, je iba výcuc hlavných bodov knihy. Niečo ako zhrnutie deja knihy do najkratších bodov, na úrovny zakladnej školy. Škoda toho malo to veľký potenciál. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Solidni kousek, ktery vtahne divaka a cas odsypa ani nechcete aby film skoncil. Par kopancu ktery se snad i daji omluvit ale ktery by tu byly naprosto zbytecnymi spoilery. Z me strany spokojenost. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Flanagan skúša, čo všetko divák znesie. Či divák znesie to ako pes žerie umierajúcu mŕtvolu alebo či divák znesie pedofilného nechutného otca, brutálne rozrezanie zápästia či toho kostlivca. Každopádne všetko to napokon do seba zapadá, a to len dokazuje, že Flanagan je skutočným majstrom svojho remesla. Rovnako ako King, ktorý má aj keď znepokojujúce ale zase brilantné nápady. Tento film však rozhodne nie je pre slabšie povahy. Nie je to totiž žiadna "bubu" ducharina ale prvotriedna psychologická dráma. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Dobré to bolo, ale viac ako 60% určite nedám. Knihu som nečítal, o filme som si dopredu nič nepozrel, len som tušil, že asi o čo pôjde. Pôvodný nápad o nepodarenom BDSM zážitku snažiacom sa zachrániť úpadok 11 ročného manželstva žeriem. Neviem ale, či to vôbec malo potenciál zabaviť diváka na 100 minút. Mne sa to ľúbilo, ale úprimne pri všetkej úcte ku kvalitám Kinga a Flanagana, takýto druh filmu si môžeme pozrieť každý štvrtok o 23:00 na Markíze a na druhý deň už ani neviete, či ste niečo pozerali. Akože miestami to má dáku atmosféru, súcitíte s protagonistkou, prajete jej únik, ale v konečnom dôsledku je každá druhá scéna nezáživná. Kvitujem psa (bol tam vôbec v tej miestnosti?), ktorý naháňal hrôzu (vykresliť psa, ako antihrdinu, to chce tiež talent), kvitujem prelínanie a celkové zobrazenie halucinácii, tiež backround z mladosti, nechutné scény, dvojmetrového "ducha" a celkom aj herecký výkon ústrednej dvojice. Mám pocit, že na prvé pozretie mi ušlo zrejme viacero vecí, ale na druhé pozretie sa v blízkej dobe nechystám. OK film. ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

To vite, ze jsem se na Geraldovu hru tesil. Moje oblibena herecka v hlavni roli, muj oblibeny reziser za kormidlem plus (udajne) nezfilmovatelna predloha z pera Stephena Kinga. Navic mam slabost pro fimy odehravajici se v jedne mistnosti. A vysledek? Pomaly, atmosfericky, plizivy a misty vlastne pomerne hnusny thriller, ktery jsem hltal od zacatku az do nanestesti zbytecne polopatickeho konce. Flanaganovi holt vzdycky do geniality krucek chybi, ale nasrat - Carla Gugino i Bruce Greenwood jsou oba fantasticti a klasicky kingovsky motiv zla uvnitr nas se mnou zamaval i tentokrat. Plus je tam super pejsek. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Trošku prekombinovaný príbeh, ktorý ale nie je u autora predlohy ničím výnimočným, prepálený začiatok, ktorý veľmi rýchlo prejde do únavného a nie veľmi zaujímavého retrospektívneho halucinovania, napriek tomu vcelku pozerateľný triler so spoľahlivými aktérmi, takže 60%. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Spousta nelogickeho chovani a scen. Je normalni krmit potulneho psa co vypada jak zabijak? Jak vedela ze je v lese pred domem? Proc nezavrela dvere? Madla postele nevypadala bytelne, proc se nesnazila je urazit nohou? To musi byt v kadem druhem filmu dite v mladi zneuzivano? Asi ano, o cem by to jinak bylo. A scena u soudu des. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Co může být horší, než se v rámci sexuálních radovánek nechat připoutat k posteli kardiakem nadopovaným viagrou? Třeba koukat půldruhé hodiny na pizdu, kterou pronásledují vzpomínky z dětství a která hovoří nastřídačku s mrtvým manželem a se svým druhým já. Sorry jako, ale horor si představuji jinak a nic na tom nezměnila ani jedna roztomile brutální scéna při vyprošťování z pout. ()

Velislav 

všechny recenze uživatele

Flanaganovi viac vyšiel jeho autorský "Hush" o rok skôr. Zaujímavý počin, teda skôr Kingova predloha. Nápad naozaj skvelý, bohužiaľ, atmosféra vo filme veľmi nefunguje, okolie nepôsobí bezútešne. Vo výsledku je to skôr o nejakej emancipácii hlavnej hrdinky, kedy sa aj pri smrteľne zložitom probléme utieka v spomienkach k detstvu a nevyriešenom vzťahu s otcom, teda skôr k otcovi. Hlasy v hlave režisér vyriešil atypicky, ale celkom funkčne, pes a "mesačný muž" ozvláštnili dejovú linku. Herci sedeli, Carla v posteľovej scéne mohla zo svojich tajov prezradiť viac, ale to chýbalo asi len nám, chlapom, neemancipovaným. 6/10 ()

Související novinky

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

01.05.2022

Jsou tomu přibližně dva týdny, co filmový svět obletěla zpráva o vyhození legendárního herce Franka Langelly z probíhajícího natáčení netflixovského hororového seriálu The Fall of the House of Usher… (více)

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

10.05.2020

Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) už s adaptacemi knih Stephena Kinga má nemalé zkušenosti. Po Geraldově hře dostal od studia Warner Bros. šanci natočit velkorozpočtové pokračování Osvícení… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Reklama

Reklama