Reklama

Reklama

Vinaři - Série 1

(série)

Epizody(16)

Recenze (14)

ARI50 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii uzavírám jako výbornou, někdy se našel menší nedostatek třeba jako basketbalistka tu jsem fakt nemusel a ta se tam ani nehodila prkno jedno, jinak seriál výborný, dokonalé místo prostě vše až na drobečky :) sem zvědavý na druhou sérii. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herecky hvězdně obsazený, scénáristicky odlehčený a příjemný seriál. Téma je v dnešní době přitažlivé a já s povděkem kvituji, že se mohu v klidu zasmát a přitom se alespoň očima pokochat Pálavou. Ačkoli jsou do tohoto kraje našroubováni pražáci, nechci si nechat kazit náladu a hledat nedostatky, protože tento seriál považuji za milý a odpočinkový. I když některé díly jsou kolísavé kvality, jako celek našel u mě tento seriál pochopení. ()

Reklama

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

První série je celkově průměr, možná lehký nadprůměr. Jako jednotlivé díly to tu ani nemá cenu moc rozebírat, některé byly dobré, jiné byly úžasné, ale hodně z nich stálo za starou bačkoru. Díly byly opravdu kolísavé, někdy jsem se i bál, co bude v dalším díle. Humor v tomto komediálním seriálu je klasický český (tedy ne moc vtipný, místy spíše trapný). Postavy byly napsány dobře a herecké obsazení sedělo téměř všem. Jediná postava která mi vadila byla basketbalistka, která se do prostředí vinařů ani moc nehodila a spíše kazila celkový dojem. Bylo zde i pár dobrých hlášek, které byly fakt povedený, např: Fuksa: "Proč myslíš, že se ženy přirovnávají k dobrému vínu?" Budy: "Protože ženské chtějí slyšet, že chlapi milují věci, který stárnou?" :D 6/10 ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Po všetkém je hovno, enem po víně je dobře!" Kvůli zatracujícím komentářům a hodnocením jsem tenhle seriál vynechal. Nyní jsem ho zkusil ochutnat a nelituju. Nemá smysl ho hodnotit kvůli nepřesné výslovnosti a značně nedostatečné moravštině. Myslím si, že naopak, tvůrci schválně zvolili většinu nemoravských herců, kteří náš (teda já su spíš hanák :-) jazyk nemohou dostat do krve, ale udělali to s nadhledem a s nadhledem i herecké osazenstvo hraje, volba byla výborná a třeba takový Václav Postránecký jako rodilý Pražák si to užívá. Ale především mě potěšil humor, který není humpolácký nebo nějaký "jezéďácký" ala Slunce, seno... On je totiž přátelský a milý a některé postavy přímo roztomilé, takže jsem se opravdu na další a další díly těšil. Nedávejte jen na první (nebo cizí) dojem, ostatně víno já dřív také nemusel a teď si dám rád... Takže kritici, "Ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého, sklapněte!" :-))) ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dojmy z prvního dílu: Široká plejáda dobrých herců, kteří dostanou většího prostoru nejspíš až v nějaké epizodě. Snaha o moravsko-vinařský humor tu je, ale nějak vyznívá nedotaženě a do prázdna a vtipu "Bobulí", kterým se snaží i obsazením přiblížit a nalákat diváky na něco `známého`, jaksi nedosahuje. Škoda, potenciál tu je. Ono natočit vtipnou komedii, která opravdu pobaví je uměni. edit: I po třináctém díle tomu chybí ta správná šťáva, kterou bych si představoval, že by mít mohla. I děj v podstatě zamrzl jen na epizodních historkách. Alespoň, že jsou to pěkné lokace, což je největší deviza proti ateliérovým seriálům. I přes ty výtky mne to baví sledovat (i jako záminka dát si lahvinku např. Pálavy) a v každém díle se pár humorných perliček najde... Původně jsem ohodnotil lepšími 2 hvězdami, ale vzhledem ke "kvalitám" druhé série dávám 3*. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Před oficiálním koštem na dvorku u Pavlíčků, při sezení vinařů, si farář (Pavel Liška) bere pagáče z pekáče na okně a vzápětí si pagáče bere opět, a to aniž by jednoho pagáče položil zpět či snědl. (PMUL)
  • Při degustování posledního vzorku Pálavy Pavlíček (Václav Postránecký) dopije vzorek ve sklence, ale v dalším záběru má zase plnou sklenku. (Brebto)

Reklama

Reklama