Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proslulý křetický vinař Bedřich Pavlíček slaví 65. narozeniny. Na oslavu přijíždí z Prahy i dcera Kateřina se svými typicky městsky smýšlejícími dětmi Buddym a Petrou. Stázi Pavlíčková má přípravy pevně v rukách, avšak netuší, že překvapení, které Bedřichovi připravuje, se chystá narušit velkovinař Vlček. Ten to bere jako možnost nápravy staré křivdy při posledních hasičských hrách. Oslavu ale nečekaně naruší jedno dobře naložené prase... (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protože primácké seriály z 90 % končí jako totální frašky, na ně pozornost vůbec neupínám, tudíž mě kdysi dávno minuli i Vinaři. Časem jsem se ale sešel s několika doporučeními, a tak jsem se rozhodl dát seriálu v současné repríze šanci a na poli českých rodinných jednoduchých seriálů se zatím nejeví vůbec špatně. Uvidíme příští týden. ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Pocitově bych tu tříhodinovou stopáž stáhl alespoň na dvě, aby to bylo přístupnější i neartovým divákům, ale chápu, že kusturicovský génius potřebuje prostor k rozehrání. Naprosto geniální symetrické kompozice dávaly výborně vyniknout černobílému obrazu, pokud se někdo díval v barvě, tak ho lituji. Stylizace některých scén do začátku nultých let si záměrně zahrává s divákovou příčetnosti, ale umožňuje hercům sestoupit do svých „civilenějších“ poloh a popustit uzdu své vidlákovštině. Oceňuji drobné pomrknutí na StarDance, škoda, že se neobjevil i Marek Eben. Surreálné drama postupně graduje, děsivé prase se coby symbol zahnilosti vesnické společnosti objevuje hned tu, hned zase onde. Obzvlášť jsem ocenil nervydrásající dvojitou smrt před závěrem, následně ihned na vztek buranskému divákovi negovanou. Tak se dělá středoevropský masterpiece! Od příštího dílu si slibuji lepší rozehrání hororových linek. ()

fooggyy7 odpad!

všechny recenze uživatele

A já myslel, že Troška už umřel a on tajně natočil Vinaři. Ale lidem se to líbí, některým. Je to prý svižné, vtipné, ... ()

Reklama

Reklama