Reklama

Reklama

Vinaři

(seriál)
  • Slovensko Vinári
TV spot 2
Česko, (2014–2015), 31 h 5 min (Minutáž: 53–67 min)

Hrají:

Václav Postránecký, Tereza Kostková, Hynek Čermák, Miroslav Táborský, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Smutná, Pavel Liška, Oldřich Navrátil (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne...

Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (328)

marrjaana

všechny recenze uživatele

Měl by se vydat nějakej zákon, kterej by zakazoval cajzlům žvatlat po Moravsky. Vždyť jim to do toho zobáku neleze. Zní to divně a tak nějak polovičatě. Navíc s tím jejich pražským přízvukem a kdy do toho kydaj ještě po pražsky... Au. To vážně nejsou u nás na moravě žádní herci( i když třeba s xichtem neprofláknutým ale o to levnějším)? No hodnotit zatím nebudu, nepřenesla sem se přes jazykovou barieru a po ani ne pěti minutách vypla. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Na Vinaře jsem se, jelikož se mi líbily ona díly Bobulí, docela těšil. Bohužel přišlo zklamání. Asi nejlepší na seriálu je prostředí, ale to pilot nezachránilo, jelikož děj byl o ničem. Jediné, co mě pobavilo, byla dvojice policajtů. Všechno navíc sráží pseudomoravština, která trhá uši. Dám seriálu ještě šanci, ale po pilotu 40 %. Edit Na konec hodnocení trochu zvedám. Pár dílů se povedlo a opravdu jsem se u nich zasmál. 55 % ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První série svižná a zábavná, Kouzelná a opravdu povedená. Vtipná, zajímavá. s parádním soundtrackem, výborným hereckým obsazením (Anička!, Nečas, Nebřenský) a parádně napsanými postavami i dějovým obloukem. Jsem nadšen a nechápu, proč jsem se tomuhle skvostu tak dlouho vyhýbal. První série za 85%. Nutno podotknout, že druhá řada za tou první překvapivě příliš nezaostává a drží laťku. Vinaře rozhodně nevidím naposledy. Naprostým právem novodobá klasika a jeden z nejzábavnějších a nejlepších novodobých seriálů. Navíc když jich Prima opravdu... nemá. 80%. ()

kiddo

všechny recenze uživatele

Vinařský fetišismus, asi jediná autentická forma hipsterství, na jakou si Morava může dělat nárok. Dle prvního dílu to samozřejmě vypadá na typickou nováckou sračku pokračující v oslavě Bobulemi představeném, kompletně vyfabulovaném životním stylu (na podobná hovada člověk narazí fakt jen mezí kajícnými ex-Pražáky/domů se vrátivší náplavou, kteří se z nějakého důvodu snaží dostát nerealistické představě o bodrém uvolněném Moravanovi ustavičně napíchnutém na kapačky se sedmičkou bílého), ale nemůžu popřít, že ta vidlácká posedlost Cajzlíky a následná zakomplexovanost, která tu prostupuje pomalu vším, vždy a všude, je zachycena opravdu věrně. Podepsán: rodilý Moravák, současná náplava = mezi Čehůny přivdaný lokální kosmopolita. ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Ač jsem moravák jak Brno, tak jsem první díl ani nedokoukal do konce. Velmi trapné herecké výkony, humor téměř žádný, film naprosto o ničem, hloupý děj - zápletka prase, až se za ten film stydím. Za komančů se točily aspoň komedie, dnes je to samá sračka bez humoru. A když už, tak velmi trapný. Jedinné pozitivum, malebná příroda Pálavy. ()

Galerie (261)

Zajímavosti (23)

  • Při degustování posledního vzorku Pálavy Pavlíček (Václav Postránecký) dopije vzorek ve sklence, ale v dalším záběru má zase plnou sklenku. (Brebto)
  • V seriálu si kněz Tomica (Pavel Liška) zapisuje hříchy, avšak ve skutečnosti si kněz zásadně nic zapisovat nesmí. (M.B)
  • Nářečí, kterou mluví seriálové postavy, se stalo terčem kritiky mnoha skutečných Moraváků. Producent Tomáš Vican se hájil tím, že šlo o nadsázku, a ne o dokument, a obec Křetice je fiktivní, tudíž se v ní mluví "křeticky". (Olík)

Reklama

Reklama