Olivier AssayasScénář:
Olivier AssayasKamera:
Yorick Le SauxHrají:
Kristen Stewart, David Bowles, Lars Eidinger, Nora von Waldstätten, Anders Danielsen Lie, Sigrid Bouaziz, Benjamin Biolay, Audrey Bonnet, Aurélia Petit (více)VOD (1)
Mladá Američanka Maureen (Kirsten Stewartová) se živí jako osobní nákupčí oblečení pro obletovanou mediální celebritu. Svůj volný čas tráví v podivném opuštěném domě. Je Maureen opravdu schopná komunikovat s dušemi zemřelých? (Artcam Films)
Videa (5)
Personal Shopper možno kategorizovať ako zaujímavú záležitosť presahujúcu do niekoľkých žánrov. Nablýskaný svet trblietajúcich sa glitrov v kontraste s transcedentálnou rovinou a jemne erotickým nádychom, vytvára zaujímavé spojenie, ktoré v iných filmoch len tak ľahko nenájdete. Štandardný fanúšik hororov bude na druhej strane pravdepodobne sklamaný, pretože i keď snímka Oliviera Assayasa prvky hororu má, ide skôr o silne osobné dielo postavené na pilieroch žiaľu, vyrovnávania sa so stratou a dlhodobého odmietania prijatia reality. Pomalšie tempo je v súlade s témou na mieste a hoci sa kde-tu stretávame až s dejovou banálnosťou, vyvažuje ju veľmi prirodzený a uveriteľný výkon Kirsten zahŕňujúci množstvo protichodných emócií a vypätých scén. Spokojnosť. ()
Pýtam sa:,,čo to bolo za podivuhodný film??!"Z každého rožka troška.Trocha thriller,trocha mystery,trocha duchariny,dramy..Nemalo to žiadnu dejovú linku,ani jadro a o neuspokojivom závere ani nehovoriac.Takto filmy predsa nekončia (jedným buchnutím) takto filmy predsa začínajú...Trpla som celý čas,ale nie zo zvedavosti,ale z netrpezlivosti konca,z ktorého aj tak vyvstalo viac otázok ako odpovedí..Neodporúčam ani pri nadmernom dostatku času.P.S.Kristen Stewart je už zabehaná herečka a je mi záhadou prečo mala teda tendenciu ukazovať svoje A-čka celému svetu.Zhrnula by som to asi takto a síce, toto je asi jediná motivácia pre mužské pohlavie pozrieť si toto čudo.Dosť zbytočný snímok,ktorý ma obral o dosť času. ()
Assayas u mňa neslávil úspech ani na druhý pokus. Nebavil ma jeho predchádzajúci film Sils Maria, a takisto ma nezaujal ani Personal Shopper. Ako psychologický thriller to síce pôsobilo ako tak obstojne, aj tá mysterióznosť v tom bola cítiť, ale celé mi to prišlo napokon ako úplný nezmysel, a pointa bola tiež rovnako odveci. Duchárske filmy si ma akosi nikdy nezískali. Vlastne ani neviem, čo by som na tomto filme vlastne vyzdvihol. Možno akurát tú tajomnú sms komunikáciu, ktorá vyplnila skoro polku filmu. Ale aj tak napokon nič extra! ()
Neříkám, že jde vyloženě o špatnej film ale je to(za mě) divnej film. Jde o takovej zvláštní žánrovej mix. Jak už je zde uváděno film balancuje někde mezi dramatem, thrillerem a mysteriózním hororem. I přestože Kristen Stewart zahrále celkem dobře vloženě mě tenhle film na prdel prostě neposadil. Lepší 2hězdy. ()
Stewartka má tady zase ten svůj klasický utrápený výraz jakoby chtěla, aby už ten natáčecí den skončil a mohla se jít lesbit do karavanu se svoji přítelkyní. To nejzajímavější je, že je polovina filmu proesemeskována, ikdyž jsem od závěru čekal ještě více. Plno věci mi přišlo nedotažených, atmosféra mě moc nechytla a ta linie jako nákupčí byla zralá na přeskakování. ()
- Celosvětová premiéra proběhla 17. května 2017 na Cannes FF. (ČSFD)
- Natáčelo se také v Praze. (jlhgjh)