Reklama

Reklama

Širší perspektiva

(festivalový název) (studentský film)
  • Velká Británie The Bigger Picture (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Velká Británie, 2014, 8 min

Režie:

Daisy Jacobs

Scénář:

Daisy Jacobs

Hudba:

Huw Bunford
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Širší perspektiva, v němž autorka kombinuje malované postavy v životní velikosti s reálnými dekoracemi, vypráví smutný příběh o vztahu dvou bratrů a jejich stárnoucí matky, o niž je potřeba pečovat. Film nabitý černým humorem a tragikomickými momenty řeší otázky vrtkavé rodičovské lásky a nároku na ni. (Anifilm)

Recenze (2)

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Bingo, zásah do černého, jackpot. Říkejte tomu jak chcete, Bigger Picture je pro mně každopádně nejlepší film tohoto ročníku, a to hned z několika důvodů. Předně: jde o studentský film, nestojí za ním miliardové studio, ale pár talentovaných studentů v čele s mladou režisérkou Daisy Jacobs. Film je neskutečně nápaditý svým audiovizuálním pojetím. Postavy jsou kombinací kreseb namalovaných na zdech reálných místností (v nad/životní velikosti). Jejich končetiny však zároveň vystupují do prostoru — jsou loutkové, mohou tedy interagovat s objekty na scéně. Velmi originální zpracování, velmi příjemné na pohled. I příběhově mě film dokázal zaujmout — dva povahově rozdílní (sobec/mamánek) synové starající se o svoji matku a jejich neustálé soupeření a dohadování. Neříkám, že je to nějak originální námět, ale vizuální pojetí z toho dělá o dost zajímavější film. [Oscary 2014] ()

Reklama

Galerie (13)

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Reklama

Reklama