Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dezertér vypráví o hamburském přístavním dělníkovi, který je po neúspěšné stávce vyslán svými soudruhy na delší dobu do sovětského Ruska. Mladík si na život v proletářském ráji rychle zvykne a ze šťastného transu neustálého překonávání pracovních rekordů v novém kolektivu ho vytrhne teprve třídní uvědomění, jež mu velí znovu se vrátit do své sociálně bouřící vlasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Oceňuji scény s montáží ve zběsile rychlém tempu, hezké jsou zpomalené záběry, zajímavé je (ne)použití zvuku. Ale celkově mě film nijak zvlášť nenadchnul, děj nic moc, a politicky je to dnes samozřejmě poněkud mimo. Některé scény snad i Pudovkin mínil jako parodii - když nervózní soudružka nesměle pronáší k davu "Soudruzi... soudruzi...... milí soudruzi" a jeden z přihlížejících ji nadšeně chválí - "Ta ale krásně mluví !". Pudovkin má prý ve filmu malé cameo (nese bednu s čajem). ()

prsvl 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně bylo celkem dost dobrý, ale už je těch filmů, kde se stávkuje a kde se oslavuje socialismus na mě v poslední době trochu moc. Nehledě na to, že jsem se v tom filmu ztrácel, ale možná to bylo tim, že jsem na to koukal s horečkou. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Film byl v Sovětském svazu uveden pod titulem Loď Pětiletka. (raininface)

Reklama

Reklama