Reklama

Reklama

Láska na první boj

  • Francie Les Combattants (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zdá se, že Arnaud stráví pokojné léto v kruhu své rodiny, kolegů z práce a nejbližších přátel. Jednoho dne si však všimne krásné, ale drsné Madeleine, ztělesňující čistou energii a neustálý pohyb, která ho svým nevhodným a někdy násilným jednáním záhadně přitahuje. Mírumilovný Arnaud bere věci tak, jak jsou, naopak Madeleine neustále s něčím bojuje a překonává samu sebe. Jejím snem je podstoupit armádní výcvik a Arnaud se rozhodne ji v tom podporovat a chránit, čímž se jeho stereotypní život převrátí vzhůru nohama. Nic však nevyjde podle jejich plánu, protože vzájemně nepatří do svých rozdílných světů. Jediným východiskem je vytvořit si nový. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (57)

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná (ne)romantická jednohubka s niekoľkými veľmi vtipnými momentami a jednou vizuálne dokonalou, takmer až videoklipovou scénou. Adéle Haenel dodala hlavnej hrdinke rozkošnú neohrabanosť, ktorú som jej verila každou sekundou. Výborný výkon. Len škoda, že o niekoľko dní si na tento film už ani nespomeniem, chýba mu potenciál zapamätateľnosti. 6/10. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Když to je těžký. Člověk by to chtěl strašně moc pochválit, ale zároveň ví, že tomu filmu dělá medvědí službu. Není to francouzská romantika redefinující vaší top 10, je to jenom v rámci žánru skvělá práce s podařenými fóry, dějem kterej po pěti minutách nepustí, a naprostou úžasnou hlavní hrdinkou, do který se zamiluje úplně každej. Už jenom kvůli těm závěrečnejm úsměvům. 9/10 ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Podivná francouzská jakoby romanťárna, jež je podivná asi stejně jako hlavní ženská postava, ovšem kdyby si ve Francii dohledávali naše české filmy jako já tento, byl by to nejspíš celkem úspěch. Faktem je, že více podobných kousků bych v kratším intervalu nezvládl a s klidným srdcem bych doporučil spoustu lepších kousků, ale za pokud člověk chce pokrýt větší portofilum evropských filmů, tento je jeden z těch lepších..60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Voříšková má ve Francii dvojče - skoro. :-). Haenel byla zajímavá, ale také divná. Ale to bylo asi tou rolí... Já tak nějak čekal od filmu víc. Začátek byl zvláštní, tak jsem čekal rozjezd v kurzu. Ale ani tam nic a když se trochu něco začalo dít, byl konec. Navíc opět podivný... Jediné co mne fakt bavilo byla nádherná příroda a krásné léto. Byl to zkrátka takový slabší průměr. Od té armády jsem prostě čekal něco jiného. Dávám tři opečená iščí žebírka. * * * ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[Be2Can 2014] Nakoniec všedná romantika dôsledne napĺňajúca žánrové schémy, ktorá nenadchne, ale väčšinu divákov ani neurazí. Ústredná dvojica srdcia lámať nebude, ale šance na získanie sympatií určite má. Priamočiary dej príliš neťaží z načrtnutých vážnejších tónov či konfliktu s bratom (dilema práca-vojna je banálna a pre dej nepodstatná) a ani hudobne neočarí. Sviežosť základného námetu (predsa len, dvaja zamilovaní na vojenskom výcviku nie je motív, ktorým by bola dnešná produkcia zahltená) sa vytráca pomerne rýchlo, keďže sa nijako nevyvíja a len sa zmieta ako ryba na suchu. Ak však čakáte len tradičný oddychový romantický film, zrejme budete spokojný. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes 2014 v sekci Parallel. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii v lokalitách Béarn, Maubuisson, Lacanau nebo Azereix. (Terva)

Související novinky

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Reklama

Reklama