Reklama

Reklama

Láska na první boj

  • Francie Les Combattants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zdá se, že Arnaud stráví pokojné léto v kruhu své rodiny, kolegů z práce a nejbližších přátel. Jednoho dne si však všimne krásné, ale drsné Madeleine, ztělesňující čistou energii a neustálý pohyb, která ho svým nevhodným a někdy násilným jednáním záhadně přitahuje. Mírumilovný Arnaud bere věci tak, jak jsou, naopak Madeleine neustále s něčím bojuje a překonává samu sebe. Jejím snem je podstoupit armádní výcvik a Arnaud se rozhodne ji v tom podporovat a chránit, čímž se jeho stereotypní život převrátí vzhůru nohama. Nic však nevyjde podle jejich plánu, protože vzájemně nepatří do svých rozdílných světů. Jediným východiskem je vytvořit si nový. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (57)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to tradicna romantika v trochu netradicnom prostredi armadnej pripravky. Hlavny hrdina je sympatak a chemia medzi nim a ňou funguje na jednotku. Lenze ja na rozdiel od neho by som tu neustale nespokojnu pizdu s vyrazom, ze ma v riti nieco fakt velke kopol po chvilke do prdele. Jak tak vidim v ostatnych komentaroch, tak ostatnym te jej pochmurnost pripadala roztomila. Mne nie. A takisto mi nesedela posledna tretina, ked zdrhnu do lesika a len tak tam vegetuju. To ma teda nebavilo uz vôbec. Takze pre mna je vysledok len priemer, ale aj tak tento film odporucam. Mozno vam ta pizda sadne a tak si film uzijete v ovela väčšej miere. 6/10. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Když to je těžký. Člověk by to chtěl strašně moc pochválit, ale zároveň ví, že tomu filmu dělá medvědí službu. Není to francouzská romantika redefinující vaší top 10, je to jenom v rámci žánru skvělá práce s podařenými fóry, dějem kterej po pěti minutách nepustí, a naprostou úžasnou hlavní hrdinkou, do který se zamiluje úplně každej. Už jenom kvůli těm závěrečnejm úsměvům. 9/10 ()

Reklama

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná (ne)romantická jednohubka s niekoľkými veľmi vtipnými momentami a jednou vizuálne dokonalou, takmer až videoklipovou scénou. Adéle Haenel dodala hlavnej hrdinke rozkošnú neohrabanosť, ktorú som jej verila každou sekundou. Výborný výkon. Len škoda, že o niekoľko dní si na tento film už ani nespomeniem, chýba mu potenciál zapamätateľnosti. 6/10. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Francouzská festivalovka, na kterou jsem se celkem těšil, a která bohužel skončila zklamáním. Ústřední dvojice mi neseděla - Madeleine jsem nesnášel, jelikož to byla naprostá vagína, co neví, co chce a všechny tím akorát otravuje; a Arnauda jsem nechápal, protože za takovou krávou pobíhal jako vocas. Film je utahanej až hanba a nějaké zajímavé dění aby v něm člověk pohledal. Navíc klíčová myšlenka, jež z filmu po hodině a půl vypadne, je ta, že v dnešním světě se dá přežít jen tak, že člověk vypne a nedělá nic - vskutku geniální. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tahle po všech stránkách drsná romantika mi až neskutečně padla do noty. Zamilovat se do holky, která se chová většinu času spíš jako chlap, to vyžaduje odvahu. A ač to zprvu zrovna dvakrát nevypadalo, Arnaud ji skutečně měl. V ten pravý okamžik se rozhodl mít navrch a Madeleine mu nakonec chtě nechtě podlehla. Na ústřední dvojici v podání Kevina Azaïse a Adèle Haenel se moc hezky koukalo, nesourodý pár předvedli více než přesvědčivě. Každým coulem originální příběh výborně dotvářejí svěží dialogy, i vtipné okamžiky tu mají své nepostradatelné místo, hudba jde ruku v ruce s tempem děje a bez povšimnutí nemohu nechat ani krásné přírodní lokace. Zkrátka a dobře, skvěle jsem se bavila a ani chvilku netrpěla nudou, takže jsem připravená... dát plnou palbu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes 2014 v sekci Parallel. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii v lokalitách Béarn, Maubuisson, Lacanau nebo Azereix. (Terva)

Související novinky

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Reklama

Reklama