Reklama

Reklama

Krvavá pomsta

  • USA In a Valley of Violence (více)
Trailer

Samotář Paul a jeho pes Abbie se vydávají na cestu do Mexika přes Denton, kdysi prosperující hornické město bohaté na těžbu zlata, dnes zaprášený zapadákov. Souboj mezi Paulem a synem místního šerifa, zakřiknutým Gillym, odstartuje sled tragických událostí. Město se pomalu propadá do násilí a krveprolití, které nikdo nedokáže zastavit. (Canal+ Action)

(více)

Recenze (62)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ďalší "tak trochu iný" moderný western. Chvíľami sa to snaží o spaghetti atmosféru (hlavne hudbou), ale väčšinou je to indie bizarnosť na hrane paródie. Mňa to však bavilo, lebo tie postavy a dialógy nie sú celkom márne, má to svižné tempo a celkovo je tam ten pocit "takto nehrdinsky sa to mohlo odohrávať na skutočnom Západe". ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. Další krok vedle od Westa, co naplat, že točíte na 35 mm film a úvodní titulkovou sekvencí vzdáváte poctu Leoneho spaghetti westernům, když toporné dialogy často šustí papírem, zápletka je přímočaře nezajímavá a některé herecké kreace vyloženě slabé (Ransone, Karen Gillan). Jenom Taissa Farmiga to ustála se ctí. Místo aby se West posouval, tak spíše mizí v propadlišti dějin. Jak se dělá velká westernová věc za malé peníze a s živými postavami se podívejte v Bone Tomahawk. 5/10. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Snímek, který staví na westernové antitezovitosti, ale bohužel z ní těží míň než by mohl. Ethan Hawke mě tu ale bavil víc než v nové verzi MAGNIFICIENT SEVEN, kde hraje vesměs stejnou postavu: občanskou válkou traumatizovaného střelce. Přiměřeně dobrá jednohubka. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo jedno záprašené mestečko, ve kterém žilo asi deset lidí - dvě sexy sestry, pár důchodců a pár záporáků. A jednoho dne sem dorazil sympatický a schopný cizinec s pejskem... Jakási snaha tu byla, ale zápletka je až moc jednoduchá, děj rozbředlý, záporáci povrchní a při závěrečné přestřelce se nepoměrně víc nakecá než nastřílí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Those men left me with nothing. I'm gonna leave them with less..“ Jinými slovy, zabili jste mi psa a já si nemám s kým povídat. Takže než vás zabiju, budu si povídat s vámi.. Přijetí Wild West West je závislé od toho, jaké jsou vaše žánrová očekávání. Hodně mluvení, ženský element, komediální part podivně zdeformovaného šerifa Travolty, který už evidentně pozřel nejeden čtvrtlibrák se sejrem, tady je prostor k ambivalenci. To ale neplatí u soundtracku Jeffa Grace, který celkem povedeně oblékl mistra Morriconeho do moderního dusteru.. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zabili mu psa a ukradli koňa. Krvavá pomsta môže začať. Pes bol fasa, dokázal aj nejaké triky napríklad hrýzť, kôň medzi nejakých tátošov z rodu mustangov nepatril. Škoda že hlavný hrdina si v podstate za to môže sám. John Wick na divokom západe sa nekoná keďže tu nie je ani poriadne koho zabiť (zostava hercov načítava podľa imdb 13 hercov z toho jeden je pes) a vysporiadať sa tu musí len so štyrmi sračkamy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takhle plochý příběh, který nestoudně vykrádá Johna Wicka, aby člověk dneska pohledal. Mám pocit že to mohlo mít klidně 50 minut délky a dopadlo by to stejně. Tak schválně si to vemte. Ethan přijede do města, tam dá po hubě provokujícímu floutkovi od šerifa, šerif mu domluví, že by bylo lepší kdyby odjel. což udělá. Máme 50. minutu. Jenže ten hejsek s kumpány nelení a jdou Ethanovi ublížit. A to tak že hodně. Zabijou mu psa. Ethan to přežije. Jde se pomstít. Všechny zlikviduje a máme tady konec. Co na tomhle mělo trvat 100 minut nechápu. Protože ve filmu je opravdu pouze a jen tohle. 35% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

John Travolta a Ethan Hawke vo westerne? Shut up and take my money! Bohužiaľ vám ale garantujem, že si po 4 - 5 mesiacoch na nič z tejto snímky ani nespomeniete. Nieje tu nič originálne. Žiadny nápad. Všetko sme už videli inde a lepšie. Réžia úbohá. Aj výkony hercov boli čisto priemerné. Scenérie jedna veľká nuda. Rovnako strieľačky a akcia. A je tu absencia pekných žien. Čo bolo dobré boli zbrane (aspoň na tom si dali záležať), kostýmy (hlavne ženské) a ku podivu aj hudba (respektíve melódie). Miestne hodnotenie je správe a adekvátne. Nieje to ani super ani podpriemerné. Čistý čistulinký priemer. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Čertovi padre řekněte, že jedu do Mexika'' ----- Koukám, že snad na stará kolena začnu s westerny. Pravda nejsem na tento žánr expert tak jako jiní zde a tak hodnotím zcela subjektivně dle jednoduchého klíče líbilo/nelíbilo. A líbilo a dost. Pravda, námět žádný originál. Obzvláště pro ty kdo viděli Johna Wicka. Tam také jaksi nedopatřením naserou zabijáka v depce. Zde je to stejné. Vojenský zběh na cestě do Mexika se potřebuje stavit v zapomenutém těžařském městečku, odkud po vytěžení střibra všichni prakticky odešli. Potřebuje napojit koně, psa a sebe trochu vzpamatovat v lázni po dnech v poušti. Do Mexika je to už jen kousek. Bohužel ačkoliv nijak neprovokuje cestu mu zkříží šerifův syn se svými kumpány což je ústřední zápletkou filmu. Od této chvíle se roztáčí kolo násilí. Banda totiž udělala chybu. Ten koho naštvali nebyl jen tak nějaký tulák, ale zběhlý kavalerista z elitní jednotky, která ,,čistila'' oblast od Indiánů včetně celých vesnic. Kavalerista, který si slíbil, že po těch hororech co zažil už nebude zabíjet. Nikdy ale neříkej nikdy.... Film si vystačil s minimem herců a mně sedl. Fajn byla i hudba i když jsem měl u některých melodií v náznaku pocit, že už jsem je slyšel jinde. Potěšil i šerif Travolta! Takže za mně je to za 4 seky ostruhou! * * * * ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už jsem to psal u Westova filmu X a musím to napsat i tady. Ti West mě zatím o svých filmařských dovednostech moc nepřesvědčil tudíž jeho filmy zrovna moc nevyhledávám.  Proto jsem si toho od Westernu alá Ti West moc nesliboval. A světe div se on to vůbec nebyl takovej průser jakej jsem čekal. Je pravda, že příběh je prostej a děj běží celkem pomalu ale nemůžu říct, že by mě to v jakýkoliv pasáži filmu vyloženě nudilo. Samozřejmě že když to srovnám s nedávno viděným Old Henry tak In a Valley of Violence prohrává na plný čáře. Ale jak říkám, na Ti Westa je to solidní práce a na slabší 3 hvězdy to za mě stačí. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Extravagantní western jak stehno, nicméně West se v tomhle filmu nezapře a jeho styl je hmatatelný. První část film je pomalá a utahaná a je to hlavně o povídání, ale bavilo mně to, protože sem odehrávala dobrá výměna argumentů a názorů. Navíc se hezky připravila půda pro druhou polovinu, kdy Ethan obchází město a vraždí v něm zlý zmrdy. Nutno uznat, že ta scéna se psem, byla značně drastická, i když šlo pouze a jen masky, triky a když se to tak vezme, nic pořádného se neukázalo, ale to dusno, ta bezmoc a vztek, to bylo jasně znát. Násilí a gore je zde méně, ale je vydařené hlavně, netradiční přestřelka uprostřed města. Ve filmu, je náznak černého humoru, který se mi líbil a byl úsměvný. Za pochvalu též stojí hudba, jen škoda že to nebylo delší. Ono se totiž v té druhé polovině začali krásně vykreslovat charaktery, ale jelikož je tlačil čas, tak se pořádně nemohli ukázat, což je škoda stačilo by o dvacet minut. A jak vidno dost lidí, od toho chtělo něco........no asi chtěli zase milardu mrtvých a galony krve, takže se jim nedivím, že takto jízlivý western o netradiční pomstě jim nesedl. Taissa Farmiga a úvodní titulky totálně https://www.youtube.com/watch?v=ipVUvB5bhCg boží. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Křečovitý pokus o špagety či jejich parodii, kde částečně fungují jen kulisy, hudba a Travolta, ten ale jen do chvíle, kdy z něj scénář udělá stejného debila jako ze všech ostatních. Netuším, jestli tohle měl být western, komedie nebo cosi, co western má jen připomínat nebo parodovat, ale je to děs.  Schizoidní hlavní hrdina, který je v jedné chvíli princem Drsoněm, z něhož dýchá eastwoodovský žvejkal se v dalším okamžiku rozklepe do nejistého Jasoně, který pokud někoho připomíná, tak snad jen vážně míněnou variantu Toma Moora z Podivného dědictví, a ne, není to vtipné.  Parodických scén pak po slibném začátku začne přibývat a i když jsem si myslel, že nic křečovitějšího a protrahovanějšího po smrti psa nemůže přijít, tak přišel finální střet a i přes zjevnou snahu Westa přitvrdit  se nedaří rozesmát (Travoltův osud) ani šokovat (mrtvý prosebník o život). Jednu jedinou dám za úvod, pár úvodů z klasických westernů si  West asi před natáčením pustil a za první dialog šerifa s Paulem, ten byl asi z jiného filmu. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hurá! Třikrát sláva. Western se nám vrátil. Můj oblíbený žánr zažívá skvělé návraty. Na mě film působí hned od začátku old-schoolově a já vzpomínám na Red Dead Redemption. Asi tak na mě působí začátek. Hraje správná westernová hudba, úvodní titulky vypadají jako z roku 1960. Co víc si mohu přát? Ethan Hawke překvapil už loni v remaku Sedmi statečných. Tady jen opět dokazuje, že na hlavní roli má. Můj oblíbený James Ransone hraje zlého floutka parádně. A John Travolta? Ten je prostě úchvatný a jsem rád, že jsem ho po tolika letech měl možnost vidět v dobrém filmu. Příběh na který si jistě bude další druhý stěžovat, je klasickým příběhem o pomstě. Na Divokém západě není pro dobráky místo a ti zlý nechodí daleko pro ránu. Muži, kterému vzali všechno, je pomsta jedinou možnost variantou. Říká se, že „muž, který ztratí v životě lásku, tak už nemá více co ztratit“ že? Paul (Ethan Hawke) se tak vydává za krvavou odplatou, aby se pomstil za to, co ztratil. Jednoduché? Přesto to skvěle funguje. Film má parádní hudbu, tempo, atmosféru a herce. Zapomněl jsem i na hlavní hvězdu filmu. Úžasný pes jako vedlejší postava je vlastně nejlepší zahranou rolí. Svojí roztomilostí zastínil všechny herce ve filmu. Pro mě je In a Valley of Violence skvělým překvapením. Film mě totiž bavil a moc se mi líbil. (80 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

West se snad poprvé vydal mimo hororový rámec a dopadlo to nad očekávání dobře. V zásadě se jedná o klasický koncept. Možný SPOILER. Cizinec přijíždí do městečka, kde se dostane do konfliktu s místními, ti mu provedou nepěknou věc a tak zákonitě přijde odplata. Jenže tady se míchají klasické westernové prvky s těmi parodickými a místy film zabrousí až na hranu absurdity, takže jsem občas nevěděl, co si pořádně myslet a ortodoxní žánroví fandové budou nejspíš na mrtvici. Nicméně i tak mě to docela bavilo a to i díky hercům, protože se tu sešla docela slušná řádka známých jmen. Být to tak o dvacet minut kratší, hodnotil bych i výše. 65% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Už z Johna Wicka víme, že se nevyplácí odkrouhnout domácího mazlíčka chlapíkovi, se kterým si není radno zahrávat. Ethan Hawke se jako dezertér objeví ve skomírajícím městečku a nechtěně se dostane do křížku s naprostým idiotem, který představuje syna místního šerifa v podání Johna Travolty. Western lákal na drsnou atmosféru a syrovější podání, ale dopadlo to tak na půl. Ethan příliš nezapadl do role svým znuděným obličejem. Ostatní herci podali výkony až na hranici amaterismu, což zapříčinily i špatně napsané zdlouhavé dialogy, s výjimkou výborného Travolty, který to zvedl i přes minimum prostoru. Triviální zápletka nepřekvapí a vše podtrhuje závěrečné zúčtování s kumpány, které vypadá jako vystřižené z levného televizního seriálu. Tak trochu jsem měl pocit, že už jsem všechny scény někde viděl, ale v lepším provedení a lepších filmech……..4/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

John Wick na divokom Zapade. Zabili mu psa a tak ich vsetkych postriela. Lenze kym konecne nastane zaverecna prestrelka, tak to je dost velka nuda. Väcsina postav je neskutocne otravna. Za nieco stoji Hawke ako drsny hlavny hrdina a hlavne Travolta ako celkom rozumny serif, ktory sa snazi chranit svojho nepodareneho syna, ktory zabil Hawkemu psa. Nakoniec najlepsie kusky predvedie neskutocne roztomily pes. Zaciatok je paradny a uvodne titulky fantasticke. Potom nasleduju nekonecne rozhovory s otravnymi postavami a film nakopne uz len zaverecna kvalitne natocena prestrelka. Film mal rozhodne potencial. Videl som starsi western s podobnym nametom, ktory dopadol skvele. Ale tento film je dost slaby. 4/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dávam 4, hoci je to objektívne za 3. Ti West vie spraviť atmosféru aj vie spraviť zaujímavé postavy. Len v zásade neprináša nič nové. Pár odkazov na klasiku, ale žiadny presah. Dokonca v niektorých scénach zbytočné obkecávačky. Dialogóvo nie je West na takej úrovni ako Tarantino, ani nikdy nebude. Škoda, že sa o to stále snaží. Nerozpráva priestorom, nerozpráva obrazom. Rozpráva kecami. Niekedy to funguje. Inokedy to spomaľuje. Finálna retribution mohla byť sofistikovanejšia a krvavejšia. Bez rozdielu na to je ale Paul v podaní Ethana Hawkea skvelým hrdinom. Dokonca by som si s ním vedel predstaviť sériu, hoci niektoré jeho motivácie, neboli podľa môjho názoru až tak výrazné. Bez rozdielu na výtky vyššie ma to bavilo. A Taissa Farmiga bude raz lámať všetky mužské srdcia. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

V posledných rokoch veľa nadpriemerných westernov nevzniklo a perfektný len jeden, od Tarantina, no toto je slabota. Síce klasický príbeh pomsty, no máme tu jednu zmenu, pištoľník nejde pomstiť mŕtvu manželku, ale psa. Je to kus pritiahnuté za uši, ale OK, aj ja som psíčkar, tak dajme tomu, že tomu budeme veriť a brať to vážne. No to, čo sa odohráva v mestečku a zvlášť tá záverečná prestrelka, je už moc. Neviete či sa smiať alebo to vypnúť. Hawke na svoje pomery podpriemerný, Travolta tragický a ten chlapík, čo hral jeho syna bol úplná katastrofa. ()

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Reklama

Reklama