Reklama

Reklama

Krvavá pomsta

  • USA In a Valley of Violence (více)
Trailer

Samotář Paul a jeho pes Abbie se vydávají na cestu do Mexika přes Denton, kdysi prosperující hornické město bohaté na těžbu zlata, dnes zaprášený zapadákov. Souboj mezi Paulem a synem místního šerifa, zakřiknutým Gillym, odstartuje sled tragických událostí. Město se pomalu propadá do násilí a krveprolití, které nikdo nedokáže zastavit. (Canal+ Action)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (62)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Westernovy becko s Hawkem a Travoltou s bandou noname hercu. V prvni polovine divaka bavi predevsim cviceny pejsek, ktery je ve filmu nejlepsim hercem. To si uvedomovali i tvurci filmu a jelikoz Hawke mozna ne, ale Travolta urcite klauzuli ve smlouve ma (klauzuli rikajici "Ja musim bejt nejlepsi"), pejsek nas opusti. Ano, spoiler. Pak dojde k nahaneni banditu a nevelkolepemu finale. Co jinak rict: Casting je docela hroznej, postavy vetsinou nesympaticky (s vyjimkou staryho Travolty) a mestecko desive prazdny. Film nechtene misty pusobi dost trapne, ale celkove se to da prezit. Prvni pulka docela nuda, kdyz dojde rada na akci, zacne film bavit. Vyjimkou byl sylvestrovsky konec Travolty. Sorry dalsi spoiler. Rejza / Tvurce je pro me neznamy jmeno a ma se jeste hodne co ucit, ale hudebni podkres se mi docela libil. Celkove slabsi prumer. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Už z Johna Wicka víme, že se nevyplácí odkrouhnout domácího mazlíčka chlapíkovi, se kterým si není radno zahrávat. Ethan Hawke se jako dezertér objeví ve skomírajícím městečku a nechtěně se dostane do křížku s naprostým idiotem, který představuje syna místního šerifa v podání Johna Travolty. Western lákal na drsnou atmosféru a syrovější podání, ale dopadlo to tak na půl. Ethan příliš nezapadl do role svým znuděným obličejem. Ostatní herci podali výkony až na hranici amaterismu, což zapříčinily i špatně napsané zdlouhavé dialogy, s výjimkou výborného Travolty, který to zvedl i přes minimum prostoru. Triviální zápletka nepřekvapí a vše podtrhuje závěrečné zúčtování s kumpány, které vypadá jako vystřižené z levného televizního seriálu. Tak trochu jsem měl pocit, že už jsem všechny scény někde viděl, ale v lepším provedení a lepších filmech……..4/10 ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Extravagantní western jak stehno, nicméně West se v tomhle filmu nezapře a jeho styl je hmatatelný. První část film je pomalá a utahaná a je to hlavně o povídání, ale bavilo mně to, protože sem odehrávala dobrá výměna argumentů a názorů. Navíc se hezky připravila půda pro druhou polovinu, kdy Ethan obchází město a vraždí v něm zlý zmrdy. Nutno uznat, že ta scéna se psem, byla značně drastická, i když šlo pouze a jen masky, triky a když se to tak vezme, nic pořádného se neukázalo, ale to dusno, ta bezmoc a vztek, to bylo jasně znát. Násilí a gore je zde méně, ale je vydařené hlavně, netradiční přestřelka uprostřed města. Ve filmu, je náznak černého humoru, který se mi líbil a byl úsměvný. Za pochvalu též stojí hudba, jen škoda že to nebylo delší. Ono se totiž v té druhé polovině začali krásně vykreslovat charaktery, ale jelikož je tlačil čas, tak se pořádně nemohli ukázat, což je škoda stačilo by o dvacet minut. A jak vidno dost lidí, od toho chtělo něco........no asi chtěli zase milardu mrtvých a galony krve, takže se jim nedivím, že takto jízlivý western o netradiční pomstě jim nesedl. Taissa Farmiga a úvodní titulky totálně https://www.youtube.com/watch?v=ipVUvB5bhCg boží. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. Další krok vedle od Westa, co naplat, že točíte na 35 mm film a úvodní titulkovou sekvencí vzdáváte poctu Leoneho spaghetti westernům, když toporné dialogy často šustí papírem, zápletka je přímočaře nezajímavá a některé herecké kreace vyloženě slabé (Ransone, Karen Gillan). Jenom Taissa Farmiga to ustála se ctí. Místo aby se West posouval, tak spíše mizí v propadlišti dějin. Jak se dělá velká westernová věc za malé peníze a s živými postavami se podívejte v Bone Tomahawk. 5/10. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Čertovi padre řekněte, že jedu do Mexika'' ----- Koukám, že snad na stará kolena začnu s westerny. Pravda nejsem na tento žánr expert tak jako jiní zde a tak hodnotím zcela subjektivně dle jednoduchého klíče líbilo/nelíbilo. A líbilo a dost. Pravda, námět žádný originál. Obzvláště pro ty kdo viděli Johna Wicka. Tam také jaksi nedopatřením naserou zabijáka v depce. Zde je to stejné. Vojenský zběh na cestě do Mexika se potřebuje stavit v zapomenutém těžařském městečku, odkud po vytěžení střibra všichni prakticky odešli. Potřebuje napojit koně, psa a sebe trochu vzpamatovat v lázni po dnech v poušti. Do Mexika je to už jen kousek. Bohužel ačkoliv nijak neprovokuje cestu mu zkříží šerifův syn se svými kumpány což je ústřední zápletkou filmu. Od této chvíle se roztáčí kolo násilí. Banda totiž udělala chybu. Ten koho naštvali nebyl jen tak nějaký tulák, ale zběhlý kavalerista z elitní jednotky, která ,,čistila'' oblast od Indiánů včetně celých vesnic. Kavalerista, který si slíbil, že po těch hororech co zažil už nebude zabíjet. Nikdy ale neříkej nikdy.... Film si vystačil s minimem herců a mně sedl. Fajn byla i hudba i když jsem měl u některých melodií v náznaku pocit, že už jsem je slyšel jinde. Potěšil i šerif Travolta! Takže za mně je to za 4 seky ostruhou! * * * * ()

Galerie (51)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Novom Mexiku v meste Santa Fe a ranči Cerro Pelon, na rovnakých pľacoch ako aj western Silverado (1985). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Reklama

Reklama