Reklama

Reklama

Já, hrdina

(festivalový název)
  • Japonsko I Am a Hero (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Život nesmelého autora komiksov Hidea (Jó Oizumi) sa kompletne zmení, keď sa obyvatelia jeho mesta začnú vplyvom neznámeho vírusu meniť na krvilačné monštrá. Takmer každý sa nakazí, ale Hideo sa dostane medzi vyvolených, ktorým sa podarilo utiecť. Spolu s mladou Hiromi (Kasumi Arimura) sa vydajú na vidiek v snahe vyhnúť sa kontaktu s nakazenými. Zdanlivo bezpečným útočiskom sa im stane nákupné centrum, ktorého obyvatelia ich ochotne prijmú medzi seba. Ich nový príbytok však nie je až taký bezpečný, ako by sa mohlo zdať. Okrem problémov s nakazenými ich totiž čakajú problémy s osobami, ktoré sa ešte nenakazili, ale situácia ich zasiahla iným spôsobom. (Marceloo)

(více)

Recenze (33)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šíleně brutální Zombie z Japonska si odnáší cenu za nejlepší Zombie film roku! I am Hero je víceméně konkurence korejského Train to Busan a byť jsem traileru příliš nevěřil, on u mne snad i vyhrál. Ze začátku jsem tomu nemohl přijít příliš na chuť má pozornost se zvýšila až kdesi v půlce filmu, kde na střeše přebývali poslední přeživší, tam se mi líbí, že to fungovalo obdobně jako v Postapu, správně anarchie, vůdce třeba sesadit a nahradit, boj o zásoby a skupinky proti sobě i přesto, že dole je hromada zombie. Co se týká Zombie, tak jsem lepší vzhled a chování jsem snad ještě nezaznamenal za celou svou kariéru. Největším plusem je, že Zombie mohou mluvit a zůstaly jim vlastnosti z předešlého života ( Takový Zombie Atlet dokáže udělat pěknou neplechu), tímhle se stává každý zombie různorodý a jinak nebezpečný, tedy nevíte, co od něj čekat a to mi přišlo geniální, divím se, že s tímhle nepřišel nikdo dřív. Masky jsou výborné, občas až ošklivě znetvořené a vizuál na Japonské poměry je prvotřídní. Největším plusem je pro mne ultra porce velmi kvalitního gore, 15 minutové finále s minimálně 100 headshoty jsou takové jatka, za které by se nestyděl ani Macabre s Evildeadem dohromady.Doslova ustřelené palice na příč všech směrů!! Na konci tam ležela jen horda mrtvých těl a to já prostě ocením daleko víc než příběh ! :D Jediné mínus snad je hlavní hrdina, který je po celý film looser a ňouma, ve finále to naštěstí zachránil. Paráda Story 7/10, Atmosféra 8/10, Gore 10/10, Vizuál 9/10, Akce 8/10, Napětí 7/10,Humor 3/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 5/10. 85% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Mokrý sen všech přestárlých otaku. Co víc si přát od života, když je člověk sebezahleděný zahořklý loser a dávno oslavené třicáté narozeniny dávají tušit, že život už lepší nebude a že oproti původním snům se nikdy nedostaví uznání, věhlas a vyšší plat? Globální apokalypsa se pak stává nikoli koncem světa, ale vítaným restartem, kde jako první pochcípají všichni otravní známí a pracovní kolegové a k dobru přijde i doposud jen výstřední a okolím nechápaný koníček. Aby byla iluze dokonalá, nesmí chybět ani trofej v podobě školačky, která je současně touženým objektem, křehkou kráskou potřebující ochranu i superzabijáckou zbraní v jednom. Zatímco dříve postapokalyptická fikce sloužila k aktualizaci mýtických vyprávění a zestárlých žánrových kategorií jako třeba westernů, v "I Am a Hero" se stává ventilací zapšklosti a frustrací domněle nadřazených nerdů vůči každodenní realitě, která tak ostře kontrastuje s fantaskními příběhy, které hltají. Fakt, že tuhle marnost někteří zahraniční komentátoři japonské kinematografie považují za jeden z lepších titulů loňského roku, pouze dokládá, v jaké mizérii se dříve vyhlášená filmová produkce nachází. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zombiárna, která mě fakt bavila. Film postupuje dle pravidel, takže divák má šanci se seznámit s hlavním hrdinou, který je vlastně docela budižkničemu, ačkoliv má spousty představ, jak to změnit; skutek utek. Pak vypukne nákaza a ten všeobecný chaos byl skvělý! No jen si to představte, kdyby se ve městě něco podobného přihodilo, zničehonic vypuklo. Paráda. Poté film přechází do takového mini road movie, kdy nám Hideo zaroste, hladoví, ale nestále s sebou tahá svou kamarádku. A pak se na scéně objeví další lidé. Film nemá tolik prostoru, aby ukázal, jak to chodí v uzavřené a ohrožené komunitě, předpokládám, že v manze z toho v ní bylo víc, ale i tak se nám ukáže, jak je moc vrtkavá a jak snadno dojde k jejímu „předání“. No a pak tu máme tu chvilku, kdy hrdina váhá a následně je film zakončen úžasným „lovem“. Perfektní. Děsně mě film bavil a tuším, že si ho ještě někdy znovu pustím. Na Hideovi je vlastně úplně nejlepší, jak je za celý film stejný – došlo v podstatě k extrémní situaci, ale on stále dbá na pravidla a zákony. Takový člověk je v extrémní situaci nad zlato. Je tak obyčejný, až je to skvělé. Silné 4*. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Život nesmelého autora komiksov sa kompletne mení vtedy, keď sa obyvatelia jeho mesta začnú meniť vplyvom neznámeho vírusu na krvilačné monštrá. Takmer každý sa nakazí, ale Hideo sa dostane medzi šťastlivcov, ktorým sa podarilo utiecť. Spolu s mladou Hiromi sa vydajú na vidiek v snahe vyhnúť sa ďalším problémom s nakazenými. Zdanlivo bezpečným útočiskom sa im stane nákupné centrum, ktorého obyvatelia ich ochotne prijmú medzi seba. Ich nový príbytok však nie je až taký bezpečný, ako by sa mohlo zdať. Okrem problémov s nakazenými ich totiž čakajú problémy s osobami, ktoré sa ešte nenakazili, ale situácia ich zasiahla iným spôsobom. - Som až šokovaný tým, ako málo pozornosti sa tomuto parádnemu Zombie hororu dostalo. Až prekvapivo vydarená kombinácia hororu a akcie, kedy je v centre diania hlavne nešikovný Hideo, ktorý svoju úlohu zahral velmi presvedčivo. Ostatné herecké obsadenie bolo tiež vydarené. Oceňujem odvahu tvorcov ísť do toho naplno. To znamená, že v scénach, v ktorých má byť krv, je krvi až nadmerne vela, a to sa u hororu v posledných rokoch velmi často nevidí. Prekvapilo ma niekolko neopozeraných nápadov v rámci Zombie subžánru, ako napríklad ability z ich života pred nakazením alebo pokúsanie dieťaťom a jeho následné efekty. To ma núti spomenúť aj špeciálne efekty. Samozrejme sa nedá poprieť obrovské množstvo použitých digitálnych prvkov, ktoré však vo výsledku na hororového fanúšika nebudú pôsobiť zle, pretože krvi je obrovské množstvo, takže naša najväčšia túžba bude uspokojená a to, že občas strieka krv trochu neprirodzeným spôsobom, nebude až takým problémom. Masky Zombie boli spracované efektívne a taktiež kreatívne. Pochváliť musím ešte aj hudbu, ktorá sa do akčných scén správne hodila. Je zjavné, že v Ázii si začínajú v posledných rokoch uvedomovať, že tie ich ohrané duchariny ludí za tie roky prestali baviť a snažia sa priniesť na scénu niečo nové a dodať tomu trochu ich zaujímavej kultúry. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po vydarenom juhokórejskom Train to Busan som bol zvedavý, ako si so zombie žánrom poradila japonská produkcia a síce ich I Am a hero sa tomu nevyrovná, ale aj tak sa mi to celkom páčilo. Japonci to očakávane pojali po svojom a tak hlavným hrdinom je nerd, ktorý pracuje ako neúspešný kreslič mangy, ktorý má problémy v práci, ale aj v osobnom živote, no keď vypukne zombie apokalypsa, konečne sa môže stať skutočným hrdinom, ktorému nechýba brokovnica a ani očarujúce dievča, ktoré môže chrániť. Prvej polovici v rámci možností nemám moc čo vytknúť, úvod ideálne predstaví samotného nerda s jeho problémami, ale film sa tomu nevenuje zbytočne dlho a tak už po chvíli začnú aj náznaky epidémie a samotné vypuknutie apokalypsy, ktoré mi prišlo až prekvapivo kvalitné, na to, ako sa film spočiatku tvári komorne to bolo relatívne veľkolepé. A poteší aj niekoľko dobrých nápadov, hlavne ohľadom prístupe k zombiám, ktoré si zachovávajú niektoré svoje vlastnosti z predchádzajúceho života. Ale po tej pestrej hodine sa už dej presunie na jedno miesto, kde síce pribudne postáv a aj toto malo svoj potenciál, ale už mi to prišlo len také stereotypné, film sa prestane venovať niektorým prvkom, o ktorých som si pôvodne myslel, že budú dôležité a dopozeral som to už skôr len zo zotrvačnosti. Určite ale musím pochváliť akčnú stránku, jednotlivé akčné sekvencie sú rozmanité, veľmi dobre natočené, dostatočne zábavné a aj poriadne krvavé. Hlavne prvá polovica prinesie viacero vydarených scén, ako súboj s nakazenou priateľkou, veľkolepé vypuknutie nákazy alebo aj slušná automobilová sekvencia. Ale aj v slabšej druhej polovici sa občas niečo nájde a na tie headshoty bolo radosť pozerať. Obsadenie je inak skôr sklamaním, hlavný hrdina je bez väčších problémov, ale postava dievčaťa na chránenie je zaujímavé len v prvej polovici a zvyšok je úplne nevýrazný. Ale režijne môžem v rámci žánru len chváliť, vizuál je solídny, efekty výborné a lokácie zaujímavé, ale od režiséra vydarených dvoch Gantz som ani nič menej nečakal. Takže kvôli tej priemernej druhej polovici nemôžem hodnotiť lepšie, ale inak ma to bavilo a hlavne kvôli tej vydarenej prvej polovici a zábavným akčným scénam sa to fanúšikovi žánru a japonskej produkcie rozhodne pozrieť oplatí. 67% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Senzační zombijárna plná akčních scén a brutality propracované tak dokonale, že dokáže v jistých situacích dokonce i pobavit. Plusové body dávám rovněž za skvělý nápad u zombie provadějící své běžné činnosti a tím jistým způsobem i často loví, což rovněž pobaví. Ačkoli vývoj osobnosti hlavní postavy se zdál být dosti všední a spíše průměrný, ve výsledku to vlastně dobře zafungovalo. Hrdina se nakonec našel a připravil ohromnou krvavou lázeň. Dalé se mi moc líbila postava Hiromi, která zde měla skvělé scény a tak mne trochu mzelo, že přes všechnu svoji sílu byla upozaděna a většinu filmu prospala nebo se o ni musel někdo starat. V hodnocení však svádím vnitřní souboj zda udělím čtyři a nebo pět hvězd. 83% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Odlišný spôsob prezentácie zombie apokalypsy, ktorý vďaka maskám či správaniu nakazených, zrejme málo kto ocení. Tí, ktorí sú denno denne kŕmení množstvo hororov to poteší, lebo predsa len: "I Am A Hero" má napriek totožnej schéme daného subžánru, svoje vlastné, odlišné znaky, ktoré osviežia fanúšikovské očakávanie. Tí, ktorí občas zavítajú, ba dokonca by sa dalo povedať, že doslova zablúdia do nášho sveta, budú hodnotiť kokotiny. Neviem ako vy, no já im tú slepotu prajem. Prirovnal by som to k mojim schopnostiam ako predajcu áut. No mohol by som poúčať "autičkárov", keď som sa ešte len minulý rok naučil rozlíšiť Alhambru od Sharana? Za mňa občas vtipné, občas krvavé, no hlavne, od prvej tretiny doslova v jednom tempe dostatočne zábavné. Je to taká zmes kadečoho, čo už niekde bolo k vzhiadnutiu, no mne tento kúsok náramne chutil, a čo si myslia ostatní, mi je u prdele. P.s.: Ďakujem užívateľovi "Gyrphos123" za tip ( .. kurva aké tu má byť i/y??? :D .. ) - 75% ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

V podstatě zklamání. První půlhodina je totiž skvělá, zábavná, a nebál bych se jí dát 5*. Ve druhé půlhodině dojde dech, třetí půlhodina by mohla bý fajn, nebýt toho že hlavní "hrdina" je ten nejvíc neschopný a opovrženíhodný lůzr, co pamatuju. Čtvrtá půlhodina je akční nářez, jenže následuje po nezajímavé hodině, takže sama o sobě je už nezajímavá. A v tomhle se sál asi shodl se mnou. Ty závěrečné headshoty, které by jinak byly odměněny potleskem, přešli diváci bez odezvy. 50 % ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lúzr coby hrdina? To je ale konina!" Ach jo, přitom potenciál na 5* by tu byl. Vždyť je to tak krásné, když chlapec svou holku, teď už změněnou na zombici, táhne obětavě na zádech, protože je chudinka zesláblá. Což není divu, když už dlouho nic nejedla :-)). Velmi dojemná a přitom originální scéna, nahlíženo mýma nemrtvýma zombickýma očima. Jenže... zatímco můj spřízněný, masožravý PetrPan si pochvaloval "zběsilou akční jízdu s utrženými končetinami a gejzíry krve a spoustu otřepaných klišé dovedených až k ad absurdum", já si spíš pobrukoval tu mou říkanku o lúzrovi a konině. Jo a to vršení hromad odstřelených zombíků v (imho přepáleném) epickém závěru bylo už moc. Po půl hodině nepřetržité palby už i neskutečně otravné. Ještě teď mi zvoní v uších. Noční můra všech instruktorů na japonské střelnici, kam se přišlo pár šikmookých fotříků z kanceláří vyřádit s čerstvě koupenými zbraněmi a paletou třiceti beden nábojů. Zbytečně zabitej film. Taková režisérská seppuka, to se jen tak nevidí. Tři špunty si do ucha dávám. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Japonská zombijárna pro milovníky manga* s dnes už tradiční příčinou filmových apokalyps, tedy virovou nákazou. Přistupoval jsem s obezřetností, odcházel s překvapivým uspokojením. Příběh nesmělého neschopy se velmi záhy překulí ve zběsilou akční jízdu s utrženými končetinami a gejzíry krve. Místy až šílené tempo filmu střídají jen kratičké epizody „buzení tygra“, kdy v sobě slaboch zpočátku marně hledá supermana, aby jej v závěru, jak jinak než díky lásce, samozřejmě našel. A nebyli by to Japonci, aby tohle otřepané klišé nedovedli až k ad absurdum. Ač se v tomhle fláku po celou dobu akcí, krví a nechutnostmi opravdu nešetří, finále ještě přidá na obrátkách a na mysl mi přijde jediné slovo, kterým bych jej popsal – tsunami. Přidám-li si jedinečnost nemrtvých, jak ve vizáži, tak v chování, každý z nich jedná podle své poslední vzpomínky před nákazou, a hezké manga* Japonky vede mě to až absolutnímu hodnocení. *manga – velikost podprsenky ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Začátek velmi dobrý, scény ve městě super, s přibývajícím časem to začalo být mírně nudné. Celkově průměr, který neurazí ani nenadchne. 55% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dobrá řezba krve požehnaně tou se nešetřilo a musím pochválit propracovanost zombii, škoda že uvažování některých lidí bylo na bodu mrazu a místy se člověk začínal pomalinku i nudit ale pak akce vše napravila a chválím i výtečnou hudbu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu to pripomina Zombieland, ktory je ale ovela lepsi film. Hlavny hrdina je looser a akonahle vypukne zombie apokalypsa, tak sa stane hrdinom. Bohuzial ten looser nie je nicim zaujimavy alebo zabavny a celkovo filmu chyba humor. Nezasmial som sa ani raz. Ostatne stranky filmu su v pohode. Kvalitne triky, par solidnych akcnych scen a mnozstvo stavnateho gore. Ale mna nezaujala ziadna postava, takze som sa dost rychlo zacal nudit. 4/10. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Snímok "I Am a Hero" síce zodpovedá značke "priemerný" a v rámci možností nič nové neprinesie, bez obáv by som ho však zaradil medzi tie lepšie tituly so zombie tématikou. Vo väčšine okolností sa síce len kecá a po dostavení slušnej dávky akcie to vzápätí začína mierne stagnovať, no navzdory tomu tu je minimum nudy a minimálne v poslednej polhodine to stojí za to. Výrazná je aj tendencia o humorné scény, no táto stránka filmu trochu zaostáva a divák sa zasmeje zriedkakedy. Finále nahrádza všetky filmové nedostatky, každopádne vo výsledku si film stojí na slušné tri. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

K tomuhle ani moc nevím, co napsat. Věta, že mě to ničím nezaujalo, to zcela vystihuje. Dvouhodinová nuda, která sotva udržela mou pozornost, zítra si z toho nejspíš nebudu nic pamatovat a za chvíli na ten film zapomenu úplně. Dopředu jsem si nic nezjišťovala a když jsem zjistila, že je to o zombíkách, bylo už pozdě. Začátek ještě ušel, ale pak se mi to líbilo čím dál tím míň a míň. ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Další film Japonsko překvapil, spokojená jak s herci tak s brutální řezbou a co se týče krve, tak té tam teda bylo požehnaně.. i hudba byla dobrá. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Brejloveč se sportovní brokovnicí ze začátku sbírá odvahu se vydat vstříc velkoměsta a používat brokárnu na zombíky. Potom mě to začalo docela nudit i když tam byly potoky krve, ale můj oblíbený Soumrak mrtvých to stále ještě nepředčilo. Dávám 60% ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Asi filmový rekord v head-explosions a vůbec jsou masky dost povedené, ale jinak tu chybí napětí, i humor je slabý. Prostě japonský Dawn of the Dead inspirovaný Last of Us. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Parádní zombie film se skvělýma maskami, spoustou kvalitního gore a hlavně velkým perfektním a poctivým krvavým finále. Za mě si I Am a Hero 4 hvězdy zaslouží. 77% -- 7/10 IMDb ()

Reklama

Reklama