Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pamatujete swingující 60. léta? On také ne. Sedmidílný seriál Pan Sloane vznikl v produkci britské společnosti Sky a jeho autorem je americký scenárista, producent a režisér Robert W. Weide, známý především jako tvůrce komediálního seriálu kabelové stanice HBO Larry, kroť se. V seriálu Pan Sloane Weide radikálně změnil prostředí a vydal se do anglického Watfordu, poklidného předměstí Londýna. Právě končí přelomová šestá dekáda 20. století a pětatřicetiletý Jeremy Sloane má jen málo důvodů k radosti. Během uplynulého roku přišel o práci účetního, opustila ho žena a jedinou konstantou jeho života tak zůstávají pravidelná posezení u piva s kamarády ze školních lavic Rossem, Reggiem a Beansem. Pořád je tu ale možnost, že blížící se sedmdesátky budou konečně tou vytouženou hvězdnou hodinou. Titulní roli tragikomického hrdiny ztvárnil respektovaný anglický komik a scenárista Nick Frost, který se proslavil především projekty, na nichž spolupracoval se Simonem Peggem a Edgarem Wrightem (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, U Konce světa). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (7)

Pan Sloane (2014) 

Nicka Frosta jsem poprvé viděl ve filmu "Shaun of the Dead" a okamžitě jsem si ho oblíbil. Přes další filmy se Simonem Peggem a "The Boat that Rocked" jsem se dostal až k seriálu "Mr. Sloane" a v žádném případě toho nelituji. Seriál mě bavil v obou svých rovinách, jak v komediální, tak v dramatické, Nick Frost zahrál titulní postavu skvělým způsobem a já jsem si to užil i díky parádní retro atmosféře, kterou dokázali tvůrci nejen vytvořit, ale po celou dobu i udržet. ()

Meet Mr. Sloane (2014) (E01) 

První epizoda mi představila tragikomickou postavu Jeremyho Sloana, o kterém jsem okamžitě věděl, že mi bude krajně sympatický. Tvůrcům se podařilo vytvořit fungující retro atmosféru šedesátých let, bavily mě i flashbacky z minulosti hlavního hrdiny a těším se na další díly. ()

It's a Date, Mr. Sloane (2014) (E02) 

I druhé setkání s Jeremym Sloanem mě velice bavilo, dostala mě jeho schopnost získat a zase ztratit práci během několika okamžiků i jeho nenucené zahájení konverzace v železářství. Zatím se seriál vyvíjí tím správným způsobem a já doufám, že bude takhle i pokračovat. ()

Everybody Must Get Sloaned (2014) (E03) 

Hmmm, tak nevím, buď mám epizody na svém DVD rozdělené jinak, nebo obsah ke čtvrtému dílu příliš nesedí. Bleskově zorganizovaná rozlučka se svobodou a její následky byly skvělé, ale nejvíc mě tentokrát dostala záměna listovních zásilek a osud pana Pitmana.// "Ty bez hazardu nevydržíš ani den." "Chceš se vsadit?" ()

Merry Christmas, Mr. Sloane (2014) (E04) 

Jak už jsem zjistil v předchozí epizodě, mám asi k dispozici verzi s jinak rozloženými díly, takže na brownies došlo až teď a to jsem nemohl ocenit jinak než pěti hvězdičkami. Tvůrci i tentokrát pokračovali v návratech do Sloanových vzpomínek a musím říct, že se jim to dařilo. ()

Happy New Year, Mr. Sloane: Part 1 (2014) (E05) 

Pátá epizoda přinesla do děje vážný, dramatický motiv, který mi, kupodivu, vůbec nevadil, protože dal zúčastněným postavám nový rozměr. To, co mě už fakt otravovalo, byly opakované návštěvy paní Wyndhamové, které bych si úplně klidně odpustil. ()

Happy New Year, Mr. Sloane: Part 2 (2014) (E06) 

Šestá epizoda na mě fungovala výborně. Humoru podstatným způsobem ubylo, celý díl plul tentokrát spíše na dramatické vlně a možná právě proto mě tolik bavil. Jeremy Sloane krásně předvedl, jak během jedné epizody přijít o ženy i o "přátele", a přesto mířit ke světlým zítřkům. ()

Reklama

Reklama