Reklama

Reklama

Evidence

(festivalový název)
  • USA Evidence
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 1995, 8 min

Obsahy(1)

Záběry do několika dětských tváří, v nichž lze číst napětí, úžas a snad i rozčarování, to vše podkreslené dramatickou hudbou Philipa Glasse. Co vlastně na dětských tvářích vykouzlilo všechny ty emoce? (J.Connor)

Recenze (22)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nejlip nevedet, co deti pozorovaly, zatimco je pozorujeme, a nechat pracovat svou vlastni mysl a vnimat asociace. Ceska soda ("Vsechny tyto deti byli pekni smradi/Vidime byznys za vsim")? Zajimave je i predstavit si, ze tyto deti vam ctou myslenky a ze vlastne sledujeme nove zpracovani Kulesovova efektu. ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

ťažko hodnotiteľné ... režisér tým chcel asi naznačiť, že celý náš život robíme nejaké nezmyselné hlúposti, pričom ostatní na nás častokrát pozerajú ako tie deti - nechápavo, vystrašene, alebo smejúc sa ... ďalej mohol mať film aj taký víznam, že celé ľudstvo je ako kopa detí, ktoré slepo a pasívne poslúchajú tých, ktorým to prináša zisk, pričom si ani neuvedomujeme aký sme ovládaní a zhypnotizovaní ... inak neviem ... 3* ()

Reklama

Dimo 

všechny recenze uživatele

Uprostřed komentáře možný spoiler. Sedm uměleckých minut plných uhrančivých pohledů dětí. Úžasná studie výrazů, přímých pohledů z očí do očí a otevřených úst. Na začátku a na konci též studie filmového zrna :-) Díky těm užaslým pohledům se nadají odtrhnout oči a říkal jsem si, jak jen zaujali na takovou dobu takové caparty? Na konci jsem se ale dozvěděl... sledovali televizi... Hmm, tak a rázem to má jiný rozměr. Ještě bych chtěl vědět, co konkrétně jim pustili. A ještě musím pochválit výborně ladící hudbu. Bez ní by tenhle pididokument byl poloviční. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po některých zdejších komentářích jsem očekával nějakou příšernou pseudouměleckou velesračku a ono to bylo, světe div se, naopak příjemné překvapení. Tedy ovšem až po závěrečném titulku, který vysvětlil pointu. Někteří zdejší komentátoři totiž ten titrulek evidentně nečetli, snímek nejspíš nedokoukali až do konce ( Z0oMb3E). Nevím, je možná lepší si onen titulek nejprve přečíst a až pak si pustit film. Tedy film... filmeček, necelých 8 minut. Určitě se mi to líbilo mnohem více než Naqoyqatsi, takže musím dát rozhodně za tři. A ano, poselství, které nám dílko sděluje, známe sice všichni, no takhle hezky ho filmově vyjádřit, to už každého nenapadne. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama