Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1984 a do Atén přijíždí upír Zano – milovník zábavy, zdatný piják ginu a obdivovatel krásných žen. V rytmu „osmdesátkového" diska postupně objevuje taje města, až zdánlivou náhodou skončí v baru Zardoz. V místě, kde žádná droga není nedostupná a DJ dokáže publikum roztančit až k mdlobám. Setkání s nordickým krasavcem Peterem a svůdnou Alicí vypadá jako začátek velkého přátelství na jednu noc. Dobrodružství, které spolu ale nakonec prožijí, překročí veškerá Zanova očekávání. Postupně zjišťuje, že to, co na první pohled vypadalo jako velkolepý večírek, je ve skutečnosti promyšleným komplotem proti jeho osobě, v jehož vyústění je Zano vystaven nelehké otázce, zda popřít vlastní ideály a sloužit zlu, nebo si zachovat důstojnost a riskovat tím i vlastní život. Nápaditý snímek, využívající ve své výtvarné stylizaci prvky steampunku, může být stejně tak fantastickou hříčkou jako hořkým komentářem k současné situaci řecké společnosti. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (17)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(49th KVIFF) Trapné do takové míry, že se člověku skoro až chtělo odejít (nebo usnout). Od jistého momentu ale začne být Norsko (proč vlastně Norsko? Mohlo se to jmenovat třeba "Tancují čurák někam jede", to by bylo výstižnější) debilní tak wtf způsobem, že jsem se docela upřímně bavil. Každopádně zatím nejslabší kus festivalu. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Sjetej Karel Heřmánek s chcíplym čoklem na hlavě a ještě chcíplejšim scénářem v ruce. U závěrečných titulků už mi bylo fyzicky trapně za všechny zúčastněné (škoda, že jsem neměla nervy na následnou diskusi s tvůrci, to mohla bejt prdel). Jedna hvězda za geniální myšlenku #88 a druhá za to, že moje vytracený lístky na další den Varů odevzdal nějakej bůh do ztrát a nálezů *in love*. ()

virus10 odpad!

všechny recenze uživatele

Světová premiéra řeckého filmu Norsko na festivalu v Karlových Varech nedopadla zrovna nejlépe. Popravdě o moc horší uż to být nemohlo, ale vydržel jsem do konce, to se všem nepodařilo. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Norsko mě příliš nezklamalo. Uhrančivě zabarvená kamera si hraje se stíny a spolu s rytmem osmdesátkového diska působí na diváka jako drogové opojení. O to méně byl bohužel kladen důraz na herectví nebo scénář, který je možná originálně ujetý, ale také trestuhodně bez smysluplného konce či pointy. 5/10 [KVIFF 2014] ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Co se týká dějové linky, je příběh nedotažený, já to ale od začátku brala jako obrazově lákavý úlet, proto jsem také z projekce odcházela spokojená. Snad ani film samotný se nebere vážně. Je to spíš taková hra se zvláštnostmi, barevnými světly a hudbou, vytvářející prazvláštní mix, u kterého mám ve výsledku velkou radost, protože mě nevysává, naopak fascinuje svou podívanou. Takové drobné zeleně nasvícené delirium s unikátním obsazením. ()

LiborGondek odpad!

všechny recenze uživatele

KVIFF 2014. Řecký film s názvem Norsko, který ovšem, nenechte se mýlit, vůbec není o Norsku. Dokonce se tam toto slovo mihne mimo řečí asi jen dvakrát. Nechápu název, ale nechápu toho v tomto případě vlastně mnohem víc. Davy proudící ze sálu, jinak nádherného Městského karlovarského divadla, v podstatě ihned po začátku filmu o jeho kvalitě rovněž příliš nesvědčí. Jediné, co se mi trochu líbilo, bylo zakomponování skutečné historické postavy (úmyslně neříkám které), ale to bohužel už snímků stejně nepomůže. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Můj před-festivalový tip ve výběru obstál. Náročnost snímku je znatelná, velký důraz se klade na vizuální zpracování, které vytváří psychedelické scény. V kontrastu s hudbou se tak divákovi dostává tripový zážitek, na který je odvaha jít střízlivý a špatně naladěn. Velmi mě zaujaly světelné efekty a hra s obrazem, díky čemuž mě film nakonec utvrdil na slušném průměru. ()

Composter 

všechny recenze uživatele

Norsko je jako stvorene pro promitani v ramci "midnight movies". Je na to dostatecne ulitle, barevne a vyborne hudebne dotvorene. Pres den a za strizliva az moc vykukovala absence scenare a zbytecne natahovane sceny, ktere chtely vyzdimat maximum z tech par paradne pripravenych in/exterieru (vyprava vazne bezva). Takto bohuzel nuda. ()

Marla Singer 

všechny recenze uživatele

V zásadě naprosto dokonalej wtf movie, jen se v prvních dvou třetinách musíte epilepticky protančit neony osmdesátkové diskotéky, kde chcíp pes, a lesní etudou, kde chcíp jelen. Norsko má na prostoru celého úchylného děje rozeseto pár vymazlených postav i okamžiků, ale scénář většiny scén vypadá jak přepis z dlaždiček na záchodech ve čtvrté cenové. Btw, každý s odpadovým hodnocením se prakticky ocejchoval jako volič Zlatého úsvitu. ___ A pro ty, co se minuli s debatou a skřípou zuby nad názvem: Norsko je jednak název závěrečné (a v Řecku celkem provařené) skladby a podle režiséra je severská země plná ledovců, fjordů a árijských typů pro kulturní chápání Řeků natolik mimo realitu, jako snímek samotný. ()

Mirah81 odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší film který jsem ve Varech viděl.I když se doteď divím jak jsem ho mohl vůbec dokoukat,ještě že nebyl zas tak dlouhej.Na tomhle filmu mě nebavilo absolutně nic a taky mi vůbec nedával smysl,což se týká i jeho názvu,protože slovo Norsko tam pokud vím bylo vysloveno snad jen jednou.Do budoucna budu hodně přemýšlet jestli ještě dám šanci řecký kinematografii. ()

LuccinyFilmy odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem padesát minut. Ménu údivu nad tím, že si někdo něco takového dovolí na festival přivézt se rovná jen údivu nad tím, že to někdo na festival může vůbec zařadit. ()

G3orgig 

všechny recenze uživatele

Námět v celku originální - skupina kryptonácků drží kdesi shovaného Hitlera na přístrojích a snaží se sehnat upíra, který by mu dal věčný život. Nicnémě zpracování poněkud pokulhává a ve finále se ve filmu téměř nic zajímavého neděje. Nemůžu se ani zlobit na nemalou část publika, která během promítání na karlovarském festivalu odešla ze sálu. PS: za spoiler se snad ani neomlouvám, protože kdo si přečte místní komentáře, tak si film rozhodně nepustí :-D ()

Nader 

všechny recenze uživatele

49th KVIFF. Cítila jsem z toho velké ambice, pokus o žánrovou podívanou a divák jen nechápavě zírá.Trapné. ()

Reklama

Reklama