Reklama

Reklama

Svět přírody - Série 30 (2011) (série)


Návrat tygrů (S30E08)

(epizoda)
Velká Británie, 2012, 59 min

Scénář:

Susan McMillan

Hudba:

Brett Aplin

Hrají:

Amerjit Deu (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Čtyřletá samice tygra indického Baghani byla vybrána, aby opustila indický národní park Ranthambore a byla přemístěna do jiného, vzdáleného parku Sariska. Ten byl kdysi domovem mnoha tygrů, všichni byli ale vyhubeni pytláky. Baghani se má pokusit založit v parku novou dynastii. O něco dříve byl do parku Sariska dopraven samec Rajore, který se má stát jejím partnerem.
Obě šelmy jsou vybaveny vysílačkami a strážci parku je spolu s autory projektu neustále sledují. Zprvu se zdá být Baghami zmatená novým prostředím. Žijí tu nejen hulmani, pávi, jeleni sambar a jiné pro ni neškodné druhy, ale také levharti, jimž se nová konkurence v parku příliš nezamlouvá a kteří by mohli představovat nebezpečí pro její případná mláďata. Ovšem je tu i další nebezpečí: v parku žije na 15 000 venkovanů, kteří se přes úsilí vlády odmítli odstěhovat. A chrání si svá stáda, která se mohou stát pro šelmy lákadlem.
První dny adaptace jsou pro zvířata klíčové: nakonec ochránci zjistí, že Bathani začala lovit a pomalu uvyká novému prostředí. Jak se ale zdá, se samcem se dosud nesetkala. Obě zvířata nabývají na sebejistotě, Baghani dokonce uloví nebezpečného divočáka. Po příchodu dešťů se život v divočině mění a vesničané stěhují svůj dobytek. Brzy nato si Baghani přivlastní kořist, kterou ulovil Rajore. Divočinou se brzy rozléhá milostná píseň samce, na kterou Bathani odpovídá. Nakonec se setkají a zůstanou spolu tři dny. Vytvoří se mezi nimi silné pouto.
Mezitím se levhartice odváží lovit na teritoriu Baghani, která ji pronásleduje a zabije. Stává se tak nejsilnějším jedincem v okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
majo25 Jiné
26.02.2016

Reklama

Reklama