Reklama

Reklama

Je dost času

(festivalový název)
  • Francie On a le Temps (více)
Francie, 2014, 85 min

Obsahy(1)

Íránský student Emad a mladičká Francouzka Caroline spolu už několik týdnů žijí ve vypůjčeném bytě v Besançonu, kde dívka provádí turisty muzeem Victora Huga. Oba jsou si vědomi, že jejich vztah nemá budoucnost, poněvadž Emad má v úmyslu vrátit se do Íránu. Rozpory nastávají ve chvíli, kdy Caroline sdělí příteli, že je těhotná, a poněkud zaskočený Emad ji začne přemlouvat k potratu. Dívka proti myšlence na potrat nijak nebojuje, ale neustále jej odkládá. V průběhu dalších dnů, kdy se dvojice ustavičně hádá a zase usmiřuje, dochází k odhalení, které vývoj jejich vztahu posouvá jinam, než předpokládali. Vyprávění je vystavěno na postupném odhalování různých okolností jedné situace, v níž každá z postav reaguje jinak, snažíc se zachovat své tajemství až do dramatického vrcholu. Subtilní psychologické drama se dvěma hlavními postavami natočil ve Francii íránský režisér Abdolreza Kahani, jehož film Dvacet (Bist) získal v roce 2009 v Karlových Varech Zvláštní cenu poroty. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Za tahání za nos... a za tu strašnou ukecanost nefilmu...2* Jediné pozitivum: pohledný hlavní představitel. To je ale na film dost málo. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Další díl z naší oblíbené festivalové sekce "zajímavý námět, ale". A že těch pomyslných "ale" je tentokrát poměrně hodně. Mladá hlavní dvojice nezvládá některé vypjaté scény. Neustálé dohadování o tom, kdy a zda půjde hrdinka na potrat, začne být brzy zdlouhavé a nikam nevedoucí. A závěrečné odhalení vyznívá pouze jako zoufalý pokus o zatažení nové postavy do děje a o učinění filmu mnohem zajímavějším, než ve skutečnosti je. ()

Reklama

Galerie (5)

Související novinky

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama