Reklama

Reklama

Violent

(festivalový název)
  • Kanada Violent
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vizuálně působivý snímek je autorským projektem kanadské hudební skupiny We Are the City a vznikl paralelně k vydání jejího nejnovějšího hudebního alba se stejnojmenným názvem. Ve snímku jsou použity hudební motivy písní z nahrávky a příběh filmu je volnou interpretací témat objevujících se v písních na albu. Jeho děj nás zavádí do norského Bergenu a jeho hrdinkou je mladá Dagny, jejíž vzpomínky na pět lidí, kteří ji nejvíce milovali, vyplouvají na povrch ve chvíli, kdy prochází osudnou a tragickou zkušeností. Svěží snímek má originální a precizně propracovanou strukturu, ve které se prolínají různé časové roviny, sugestivní atmosféru a autentické herecké výkony. Rocková kapela We Are the City se zformovala v roce 2008 a nyní působí ve Vancouveru. Její členy tvoří zpěvák a klávesista Cayne McKenzie, bubeník Andrew Huculiak a kytarista David Menzel. Své debutové album In a Quiet World vydala skupina v roce 2009. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

POMO 

všechny recenze uživatele

Na nízky vek režiséra film prekvapí uvedomelosťou hĺbania nad existenciálnymi otázkami, príjemne pretkaného poetickým vnímaním sveta očami mladého dievčaťa. Pôsobivá "metafyzická" atmosféra, posilnená výraznou, hypnotickou hudbou. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Jak se zbavit samoty? A jak vlastně funguje láska? Mladičká hrdinka udělá osudový krok do budoucnosti. Inspirována matčiným osamocením se vydá hledat naplnění své existence na jiné místo, sama, nezávisle. Vlivem svého okolí dochází k názoru, že být sama, neznamená být osamocenou a láska je mnohem komplexnější pojem, než jenom být s někým, koho milujeme. Film je povzbujícím putováním za smyslem vlastní existence, ordinující universálně platným závěrem. Je znát, že je dílem hudební skupiny, jak vizuálním rytmem, tak zvukovým doprovodem. ()

murderbird 

všechny recenze uživatele

kluci si udělali krásnej videoklip (koho by neuchvátil bergen, žejo) k albu, který vlastně nikdy nevydali. scénická hudba filmu na jedničku, na stejnojmenným albu se ovšem dočkáme jen tradičního indie schmindie kňourání. po vlně skepse vůči autorskýmu projektu kanadský kapely mě ale příběh dagny nechal beze slov. a taky ten bergen, žejo. ()

Jindrusa 

všechny recenze uživatele

"Těsně před smrtí vidíš ty, kteří tě milovali nejvíce." Vizuálně podmanivý snímek vypráví v pěti kapitolách příběh severské bělovlásky Dagny a pěti osob z jejího okolí, s nimiž měla silný vztah. Ať už to byla láska přátelská, dědečkovská, milostná, či nenaplněná. V originálních a úchvatně autentických dialozích, místy prolnutých nevtíravým humorem, s nimi řeší své otázky dívky těsně před dospělostí. Otázky, života, umírání, osudu, svobody, lásky.. Nejedná se však o žádný sebezahleděný filozofický traktát, nýbrž příjemný a velmi inspirativní snímek. ()

Reklama

Reklama