Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 5

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 5

Recenze (1 279)

Morien 

všechny recenze uživatele

Mám úplné dilema, protože je to pořád docela dost hloupoučký film, ale i tak se mi zdál asi o zhruba tisíc procent lepší než předchozí Thorové, jenomže ti zase byli oba zralí na cestu do horoucích pekel, takže asi tak. S každým dalším filmem, který se snaží napodobit to jejich vtipné nehrdinské kecání a podrývání ještě víc a víc nenávidím Strážce galaxie. Na druhou stranu miluji Korga a jeho božský přednes v podání pana režiséra, kdo by si to byl pomyslel, že když bude dělat Novozélanďan polynéský přízvuk, že to bude znít jako brněnský hantec anglicky. A soundtrack byl velmi příjemné překvapení, takhle se dělá pocta dobovým soundtrackům, ne že bude člověk pořád dokola pouštět Tainted Love a 99 Luftballons v naději, že si někdo všimne, že jsou to staré písničky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo na neskutečnou pecku, tedy spíše komediální pecku. Bohužel to má slabší období lehce za polovinou příběhu ale s blížícím se záběrem se Taika zase utrhne z řetězu a pálí jeden džouk za druhým. Je to docela zvláštní, že tahle Marvelovka je až tak moc vtipná a přitom zde umře tolik lidí. Chris má určitě solidní komediální potenciál. Bohužel ač nerad, tak musím přiznat že Marvel vskutku DC přímo válcuje a pokud neudělá nějakou vyloženě krpu, bude si moct se svým vesmírem hrát jak uzná za vhodné a dosazovat si libovolně postavy z jiných celovečeráků. Skvěle se navíc tento díl rozloučil s Natálkou, která se do série vůbec nehodila. 75% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už bych pomalu zapomněl, jak je Marvel strašně rád infantilní a výrazně mi to zkazilo výsledný dojem, ačkoliv je možné, že se s dalšími shlédnutími můj názor ještě změní. Pro mnohé to jistě bude nejlepší Thor, ale přiznejme si, že laťka nebyla příliš vysoko a jakmile se Feige a spol vytasili s hvězdným obsazením a spojení v polotýmovku Planet Hulk, bylo rozhodnuto. Novozélandský talent Taika Waititi se před premiérou nechal slyšet, že zakončení asgardské trilogie bude nejvtipnější marvelovkou a bohužel nekecal. K veletragické události jakou je Ragnarök mi to absolutně vůbec nesedělo, ale jsem rád, že jsem alespoň nebyl zklamán závěrem, který je patřičně kataklizmatický a napravuje nadsázkovou popcornovou zábavu o falešném nebezpečí na Asgardu. A nenechte se zmást trailery. Víc než kdy jindy všechny epické záběry v samotném filmu vyzní do melodramatu a ačkoliv režisér ve správných momentech umí přitlačit na pilu a když už dojde na nějaké nápaditější akční scény, tak to stojí za to (úvodní dovádění s kladivem mě bavilo hodně). ale např scéna v gladiátorské aréně, na kterou jsem se hodně těšil, mě napoprvé velmi zklamala (napodruhé už jsem si to překvapivě užíval), naproti tomu scéna s náletem Hulka na Surtura mohl být stejně megaepický jako v traileru. Co se týče nových postav, určitě nejvíc zaujme Tessa Thompson (od slečny záhadné z Westworldu urazila dlouhou cestu a drápe se na výsluní) a z cameí nejvíc potěšil Sam Neill s jedním ještě překvapivějším cameem, které se naštěstí (přede mnou) utajit podařilo. Celkově Marvel bezpochyby splnil své zadání, překvapivě extra nevykládá moc oslích můstků na velké vyvrcholení 10 ti leté existence MCU a fanoušci dosavadního stylu se budou královsky bavit a už aby tu byl ten Black Panther. PS : Moc mi nesedl synťákový osmdesátkový soundtrack ve stylu Blood Dragon, to spíš pobavila písnička z epického prvního traileru od Led Zeppelin, jež se jen zřídkakdy objeví i v samotném filmu a zde se to povedlo. PPS : Korga pro mě díky dabingu samotného režiséra naprosto zabili. PPS : Hela v prvním záběru je super a sexy. Velký EDIT : Napodruhé už jsem věděl, do čeho jdu, přistoupil jsem na pravidla hry a jenom jsem se nechal nést skvěle vtipnou akční jízdou, která paroduje nejen předchozí Thorovky, ale i ostatní postavy z MCU (jako např Hulku), nacož jsem napoprvé vůbec nebyl připraven. 130 minut uteklo jako voda a jelikož už jsem napodruhé samozřejmě přesně věděl, kdy co přijde, hezky od srdce jsem se zasmál a snad se mi ještě nestalo, že bych někdy při druhém a dalším shlédnutí měl tak zásadně jiné a lepší pocity. A ani ten Korg už mi nevadil..Napoprvé 3,5*, napodruhé 5* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevím, co bych měl chtít, když ne tohle. Z Marvelu jsem otupělý. Většinou je ok, ale bez čehokoliv, proč by mě to mělo zajímat. Tohle mě zajímalo. Tohle bylo to, co mi nedali Strážci galaxie. Přísnou logiku to háže za hlavu, zato to rozhodně dává smysl. Jak stylisticky, tak i do mnoha zajímavých dějových motivů. Čas u toho utekl zatraceně rychle. Jsem spokojený, jak jsem u komiksu už dlouho nebyl. 4 a 1/2 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

uaáá áá áh.. Uáá ááá áh. We come from the land of Ice and Snow... Ok, není moc lepších songů, které by se hodily jako doprovod k bitce komiksovejch, severskejch božstev víc, než Immigrant song, budiž mu chvála neskonalá. A tvůrcům taky, protože se, jak vidno, už fakt nebojí hodit do AAA filmu totální stylizaci osmdesátkového komiksu, který je sice osvěženej dnešním budováním příběhu, ale pořád s dost neonovou a barevnou duší. Je to zábavné, vtipné a perfektně fungující (ovšem klidně bych si do žil dal zas nějakou marvelovku, která bude trochu vážnější) a jestli tu něco hapruje, tak je to trochu jalové finále, které má poměrně málo zapamatovatelných momentů a zejtra na ten digitální bordel zapomenu /a přesto o dva řády lepší, jak gigibordel u Batman v Superman/. ()

Galerie (385)

Zajímavosti (107)

  • Dvojice filmových dekorací, vybudovaných na pozemcích ateliérů Village Roadshow Studios (náměstí v Asgardu a Sakaar), v součtu zabíraly plochu dvou hřišť amerického fotbalu. Jejich budování zabralo více než čtyři měsíce a v těch nejrušnějších fázích na nich pracoval tým více než 450 lidí. (Zdroj: Falcon)
  • Thorův (Chris Hemsworth) deštník, který se mění na Mjolnir, odkazuje na komiksovou sérii „Journey into mystery“, kde se vykázaný Thor pomocí dřevěné hole měnil z člověka (Donalda Blaka) na boha (Thora). (UncleMorty)
  • Během přípravy na gladiátorský zápas nabízí Korg (Taika Waititi) z legrace Thorovi (Chris Hemsworth) speciální trojité dřevěné kopí. Korg o něm pak ale prohlásí, že je naprosto k ničemu, leda by s ním mohl zabít tři objímající se upíry. Jedná se o odkaz na film Co děláme v temnotách (2014), který Waititi režíroval a také v něm hrál. (V999)

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama