Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 3

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 279)

POMO 

všechny recenze uživatele

Absolútna masovka, ktorá do sveta Thora zaťahuje detské prvky Star Wars a kostýmami a mejkapom je pestrofarebnejšia než Piaty element. Ale ja som nechcel, aby Thor išiel týmto smerom. Aby 70% stopáže v ňom bol situačný, mierne infantilný humor, kde sa nerieši nič dejové. Čo neznamená, že masy milujúce Guardians of Galaxy, sa nebudú kráľovsky baviť. A o to ide. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Co děláme v ASSgardu? Strážíme předaleké galaxie! Další „seriózně“ pojaté trampoty dokonale depilovaného homoboha hromü a bleskü již byly zřejmě kontrakokotivní. Do temnoty a brutality zamířit nešlo, aby davy juvenilních dyslektiků náhodou neutrpěly traumata spojená s fekálními inkontinencemi, tudíž zbývalo po zaslouženém úspěchu Strážců gaylaxie jediné, a sice natlačit trakthor do tumorné noty. Obřezaný maorský smíšek Lajka Mamtiki rozhodně nebyl špatnou volbou a se šarmem sobě vlastním obvyklou mrveláckou sériovou čalamádu pro debily rozhodně osvěžil a mírně přetáhnul přes okraj žumpy. ASSgardská mykologie sice stále dostává ve sjednocených barvách Benetonu na progelovaný anus tak, že by z toho Vágnerovi povisl Lohengrin, a ke všem těm AfroAssům a ŤamanoVanům ještě bezprecedentně přibyla i Negrovalkýra, takže počítám, že se v dalším díle konečně spravedlivě dočkáme i nějakého toho Nilfheimmohamedána či Muspellportorikánce, nicméně jinak tentokráte Pájka skvostně vyautoval toho toporného buzerantského kladiváře s rozkokošně pürpürovou pelerinkou zejména zbrunetěnou, neuvěřitelně píchatelnou a skvěle hrající Blanšetkou, výborným Hulkem a hlavně vlastní kreací kameňáka Korga, jenž s cigánskou dikcí neustále trousí humory, sušší než klín farské posluhovačky. Rozhodně jedna z těch snesitelnějších omalovánek pro předčasně potracené. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Překvapivě důmyslně epizodicky vystavěná hříčka, která pracuje pod pláštíkem SF&F komedie na průsečíku řady žánrových vzorců, s nimiž Marvel Cinematic Universe obcuje. To obnáší spoustu rozpustilých gagů a epizodek v rámci dvou delších, souběžně rozvíjených vyprávěcích oblouků. ____ V něčem mi THOR: RAGNAROK strukturně připomněl výstavbu SOUBOJE TITÁNŮ: dva relativně autonomní oblouky (za sebou, ne souběžně zapuštěné do sebe), epizodická struktura uvnitř nich, hustá síť transtextuálních citací a titán na závěr. SOUBOJ TITÁNŮ ale natočili v době, kdy nadsázka byla spíše vnitřně naznačovaná a bezelstnějším divákům, kteří si nechtěli kazit dramatickou zkušenost ironickým čtením, poskytoval možnost vnímat jej jako relativně vážné dílo (srov. též rané bondovky či první trilogie STAR WARS). ____ Podobně postupoval i Keneth Branagh v prvním THOROVI, zatímco THOR: RAGNAROK tuhle rovinu naopak účelně rozbíjí a hraje s otevřenou sebeuvědomělostí doslova od prvních záběrů, v čemž mu dost napomáhá i klíčové plus (nejen) marvelovských komiksových filmů: skvělí herci. ____ Žijeme totiž v době, kdy i nejlepší, nejzkušenější či nejváženější herci a herečky napříč generacemi pronášejí ve srandovních kostýmech/schovaní pod pixely naprosto obskurní repliky v rámci fikčních světů s ujetými pravidly a děním následujícím nejprovařenější vývojová schémata - a nejenže jim podobná angažmá nezničí kariéru a točí je souběžně se zcela nežánrovou uměleckou produkcí, ale právě díky nim jsou tato dílka leckdy okouzlující. ____ Ve filmu THOR: RAGNAROK je třeba i na primitivním Hulkovi vidět, jak výborný a s citem pro přesné načasování je Ruffalo pod nánosem senzorů. Jinak řečeno, kdyby ve všech těch filmech nehráli tak dobří herci - a kdyby MCU tak důmyslně nepracovalo s žánrovým portfoliem, v čemž do značné míry imituje systém studiové výroby ve třicátých letech -, bylo by zřejmě poněkud vyčerpávající je pravidelně sledovat. ____ (Jo, pro řadu diváků je tomu i dobrým hercům a rozpustilému vypravěčství navzdory, ale je třeba si uvědomit, že ještě docela nedávno bylo i mezi popkulturně vstřícnými intelektuály přípustnější přiznat četbu D. Steelové než DAREDEVILA.) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně sympatická šílenost, u které potěší hlavně to, jak je nepředvídatelná. Jasně, humor jde často cestou nejmenšího odporu, ale Odin je taky člověk, tak proč by ho potomek nemohl šoupnout do domova důchodců? Bavil jsem se výborně a i když je tu znatelný vliv Strážců Galaxie, vůbec mi to nevadí. Ty dvě hodiny utekly tak rychle, že jsem se v duchu ani nestihl během projekce vysmát Lize spravedlnosti. Jinak je zajímavé pozorovat, jak velkou prestiž si Marvel v Hollywoodu buduje. Dřív bychom podobný nátřesk cameo rolí čekali u Tarantina, Allena nebo Rodrigueze. Dnes si to šéfuje Marvel. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

“Darling, you have no idea what's possible.” Doufám, že dalším Waititiho filmem bude adaptace flashovky Robot Unicorn Attack, protože tohle k ní nemělo daleko. Byť Novozélanďan se zálibou v košilích s ananasy nenapsal scénář, vnímám hlavně jako jeho zásluhu, jak barevný, střelený a stylisticky různorodý celý film je. Jen během prvních několika minut jsme svědky hrdinova sebeironického rozhovoru s kostlivcem, variace na „Look at my shit“ scénu ze Spring Breakers a parodie divadelní sošnosti první Thorovy sólovky. Vlastně mě mrzelo, že se Waititi musel držet marvelovského kánonu a rozšiřovat MCU (trochu nadbytečná scéna se Strangem) a nemohl celý film vystavět jako uvolněný buddy movie, ve kterém Thorovu trpělivost postupně testuje Loki, mluvící hromada šutrů, která chce rozpoutat revoluci, věčně nalitá Valkýra a vědátor se sedmi doktoráty a problémem se sebeovládáním. Postavy a jejich jiskřivé dialogy k sobě tak jako tak strhávají víc pozornosti než další generická zápletka s bohyní smrti, která chce rozpoutat peklo, protože má daddy issues. Struktura vyprávění je tomu naštěstí zčásti uzpůsobena. Po rozehrání hlavní dějové linie se hrdina propadne do světa, ve kterém musí řešit úplně jiné starosti, takže napravení situace na Ásgardu, o níž je Thor zpravován pouze zprostředkovaně, musí být odloženo. Hrdina je nadto vícekrát jen vláčen osudem (nebo Hulkem) a nemůže činit svobodná rozhodnutí, věci se dějí bez jeho přičinění. Podvratnost tohoto přístupu, stavějícího na hlavu celý superhrdinský koncept, vrcholí ve finále, kdy je problém vyřešen jinak (a někým jiným), než byste čekali. Když si k soustavnému odmítání (resp. komentování a zesměšňování) pravidel hry přidáte herce vychutnávající si své role (boží jsou hlavně Tessa Thompson a Jeff Goldblum), akční scény inspirované arkádovými hrami a chytře přiblblý humor, dostanete film, který vás buď bude iritovat tím, jak odmítá brát cokoliv vážně, nebo nadchne coby nejzábavnější marvelovka ever. Pro mne platila druhá možnost. 85% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mě všichni tři Thorové přišli kvalitativně na stejné úrovni. Existenciální rovinu jsem ve filmu, světe, div se, našel, Mark Ruffalo jako ztracený dr. Banner sympaticky připomněl Avengers a byl Thorovi dobrým parťákem a Cate Blanchett si trochu zopakovala svoji roli z posledního Indiana Jonese, jen bez ruského přízvuku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ohromná zábava. Tucty a tucty fakt podarených gagov. ("Welcome, son of Odin." "Thank you, son of... bitch.") Všetci herci si ten úlet očividne užili, dokonca aj bývalé poleno Hemsworth je tu fajn a zábavný. Blanchettka podľa očakávania výborný zloduch, konečne vieme, ako by dopadla Galadriel, keby prešla na temnú stranu. O vizuálnej stránke a trikoch ani nebudem hovoriť, filmy od Marvelu patria k špičke. A zároveň je to film, ktorý nejako extra nevybočuje zo série, pokračuje vo výstavbe (či skôr dejovo funkčnom rúcaní) Marvel Universe a dobre v ňom fungujú aj vážnejšie či cool hrdinské momenty (ten timing Led Zeppelinu je dokonalý). A aj keby sa odbúrali tie haldy vtipov, zostal by solídny kompaktný príbeh, v ktorom vystrelia všetky scenáristické pušky, nie iba duo Des a Troy. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější a zároveň asi i nejlepší film ze světa Marvelu, který jsem vůbec kdy viděl. Jo a k tomu s nejstylovější hudbou odkazující na vzorové osmdesátky, která do celého příběhu naprosto dokonale sedla. Doslova, jak kdyby Daft Punk po Tronovi rozjeli další filmařsky hudební orgie. Nicméně je mi jasné, že volba na post režiséra v podobě alternativního Novozélanďana Taika Waititiho byl dost velký risk. I vzhledem k tomu, že většina dialogových scén je založená na improvizaci. V tu ránu sice můžete očekávat cokoliv, ale pokud znáte předchozí režisérovy pecky, tak jen doufáte, že tento Thor bude mít úspěch a on se poveze s ním. Samozřejmě tady hraje roli i fakt, pokud máte rádi Thora obecně. Podle mě je to aktuálně nejlepší, nejoriginálnější, nejnápaditější a nejvtipnější postava ze současného Marvel světa. Film Ragnarok ale celou tu originalitu a vtipnost převedl do vyššího levelu. Hodně dlouho se mi nestalo, abych se u filmu smál tak, jako při sledování tohoto dílu. Samotnou improvizací tu herci vytvořili řadu tak dobrých scén, u kterých pochybuji, že se o nich nebude po hospodách mluvit a popřípadě je i parodovat. K tomu příběh samotného Ragnaroku je super, Jeff Goldblum v podobě samolibého vládce arény na zpustošené planetě plné odpadků je také naprosto skvělý. Stejně tak i Mark Ruffalo v podobě Hulka je tu asi nejviditelnější, jak vůbec kdy byl. A samozřejmě i všichni ostatní tu mají svoje slovo. Anthony Hopkins, Karl Urban, Cate Blanchett, Tessa Thompson, Idris Elba, ale i Benedict Cumberbatch, který svojí jednou scénou s Thorem dokázal, že taky umí být vtipný a zábavný. Ne, jako ve svém mnohdy až moc vážném filmu. A to ani nemluvě o celé řadě cameo rolí, ve kterých si jednu roli střihnul, jako již tradičně, i samotný režisér. Celkově vzato tedy více než super. Myslím si, že nic lepšího a zábavnějšího v tomhle roce už neuvidím. A popravdě bůhví, kdy uvidím. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mě to asi moc nebavilo. Stejně jako dvojka Strážců Galaxie chce být i třetí Thor hodně rodinnou podívanou, a tak sem cpe spoustu postav, které jsou naprosto k ničemu, ale každý z diváků dostane šanci vybrat si svého oblíbence. Míchá do toho humor, protože nadhled je potřeba. A vizuálně a hudebně se odkazuje na 80. léta, jelikož to byla cool éra. Nebo tak něco. No a zase to celé funguje jen tak napůl. Waititi a Hemsworth, kterému komediální herectví jde, tu tlačí humor dopředu tak moc, že jejich film drhne jako dobrodružná podívaná. Takže ačkoliv se na plátně dějí skutečně velkolepé věci a příběh má potenciál být epickou podívanou se scénami, z nichž mrazí v zádech, celkově je to spíš comicsový sitcom. Té legrace a přepálených postaviček je tu tolik, že když dojde na skutečný boj o život a o osud Asgardu, nefunguje to. Hláškování a buddy chemie s Hulkem jsou fajn. Ale když kvůli tomu nešlape všechno ostatní a souboj s bohyní smrti má emocionální dopad asi jako čekání ve frontě na poštu, vidím to jako problém. Neříkám, že jsem se nebavil, ovšem dívat se na to znovu fakt nejspíš v následujících letech nebudu. Možná by mi nevadilo, kdyby Marvel zase začal mít trošku větší ambice, než je pouhé natáčení „velkých, úspěšných a docela fajn“ filmů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $180miliónovTržby USA $315,058,289Tržby Celosvetovo $853,977,126 Tržby za predaj Blu-ray v USA $54,084,736Tržby za predaj DVD v USA $13,355,720║ Nepomôžem si ale zo všetkých Avengers ma najviac baví Thor, ten ma zatiaľ neomrzel, stále ma svoje čaro, sympatie. K tomu ešte keď tu je aj slizký Loki, tak nie je o čom, Tom Hiddleston je ako stvorený pre túto postavu. Samozrejme je tu neustáli digi kentus na každom kroku, podobný ako naposledy vo Strážcoch Galaxie 2, ďalší čudesný svet, plný bizardných ksychtov ale hlavné postavy to tu utiahnú a hlavne bavia a to výdatne. Po prvej polovici som sa už ani nevládal usmievať, fakt výdatne zábavné sústo. Akcia v norme, dynamická, nové postavy ujdu, aj nový Thorov zostrih aj dojemné divadelné predstavenie. Akurát som trošku nepochopil čudný balanc postavy herca Karla Urbana. Ale ináč na pár drobotiniek to je lahodný popcorňák. /videl v kine: 90%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kašlat na rozdírání duše, kašlat na temnotu. Let's enjoy the ride. Po famózních druhých Strážcích přilétá v kosmické lodi z odpadků novozélandský šprýmař Taika Waititi, aby divadelní prkennost a mytologickou sošnost Thora přetavil ve značně lidský portrét namakaného narcise, který má daddy issues a je chorobně závislý na své falické chloubě, obřím kladivu. Marvel si tenhle vážně nevážný styl osahal ve třetím Iron Manovi a díky Strážcům už ví, že lidi chtějí útěk, retro a nesmyslné mimozemské světy obývané výstředními hromadami hornin a dalšími roztodivnými homunkuly. Třetí Thor tak připomíná euforickou osmibitovou arkádu, která sice používá k pohybu jen osy X a Y, ale i na nich si užijete dost frků, špílců a akčních eskapád. Není to bez chyb, Hemsworth se občas tak snaží, až se pitvoří, syndrom co minutu vtip přeje i hlušším místům. Navíc Thor nemá zdaleka tak elegantní zápletku, kde se tradiční světoničitelský motiv přetavuje v dojemnou výpověď o rodinných vztazích jako druzí Guardians. Mondénní štětka Hela je docela zábavná, ale všechno kolem ní je spíš zoufale generické, takže nahromaděná erupce energie v závěru nakonec zase směřuje k okoukaným klišátkům. Taika je naštěstí skoro vždycky doprovodí nějakým plnotučným ironickým podražením nohou, které vrátí do vesmíru rovnováhu. Chtěli jste prázdnou, namachrovanou, přitom sebevědomě kousavou podívanou? Tak tady máte tuplovanou porci. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od vážného dramatu s podtóny Shakespeara se pomalu utíkalo už v druhém díle, třetí díl tento přerod dokonal. Z třetího Thora je jednoznačně nejvtipnější marvelovka. Přes dvě hodiny nabité humorem často velice typickým pro Waititiho (včetně jeho cameo role). Všechno je neuvěřitelně barevné a hraje na tu nejjednodušší notu. Bohužel právě to je i nejslabší část filmu, který je jinak nadupaný od první do poslední minuty. Vynikající záporačka (stále krásná Cate Blanchett) mezi vtipy a odlehčený tón nezapadá, stejně jako (logicky slušně vypointovaný) závěr, který má rozsah řecké tragédie, ale díky té srandě, je to vlastně úplně emocionálně v jiné rovině. Současně by mě zajímalo, do jaké míry je kontraproduktivní ta snaha do každého komiksového filmu narvat co nejvíce postav (ať z jiných filmů nebo ze stejné série a recyklovat a recyklovat...). Bavil jsem se a o pár dní to ve mě vlastně neponechalo příliš "chytrého humoru" a vtipů. Holt není anus, jako anus. PS: divadlo je boží. PPS: Goldblum je kapitola sama pro sebe. PPPS: Banner byl velice vtipný, i na suchara, kterého Ruffalo zvládá skvěle. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Celovečerní epizoda nablblého tuctového sitcomu za bezmála čtyři miliardy korun, na které je zdaleka nejzajímavější záměrná guilty pleasure stylizace à la přebaly osmdesátkových metalových alb a synťákový soundtrack. Naštěstí jsou si všichni zúčastnění (a že jich tu je pěkná řádka) vědomi "k čemu se upsali" a tak si zdejší na sílu tlačený hahafest (stavěný na tom, že jde v podstatě o parodii na "thorovky" akorát s Thorem) aspoň náležitě užívají skrze echt přestřelené výkony, které to jako jediné drží nad vodou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší komedie roku. Taika Waititi šanci využil na sto procent a svůj mimoňský humor protlačil i do marvelovské mašinerie. Kamenné stvoření Krog, nebo jak se jmenoval byl fakt skvělej. A vůbec celej tenhle film je nehorázná sranda, co se vůbec nebere vážně, ale přitom je naprosto skvěle udělaná po všech stránkách. Za mě prostě bomba. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jsem jednoduchý, protože mi ke spokojenosti stačí, že to je barevné, hýbe se to a dobře to zní. THOR: RAGNAROK je konečně podvratná marvelovka, protože vedle toho osvědčeného (brakování omsdesátek co do hrdě pokleslé estetiky od kostýmů přes dekorace až k synťákovému soundtracku, vertikální protínání vyprávění odskoky k jiným marvelovkám, hra s mýtem hrdiny atd.) velmi důsledně staví na retardaci vyprávění. Vše vážné je zneváženo, na místo rozvíjení dění se věci oddalují, odskakuje se k jiným. Navíc, páč Taika Waititi, je to sympaticky žánrově eklektické (od fantasy k postapo arénovkám a zase zpět) a funkční co do utváření nepravděpodobných parťáctví mezi postavami. Plus bonus v podobě multikulty vyznění v tom, že domov je tam, kde jsou lidi, a tak i ten imigrantskej song spolu s podtitulem v názvu nabude nového významu. Palečky nahoru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍME ZASTAVIT RAGNAROK. RAGNAROK? PŘEDPOVĚZENOU SMRT MÉ DOMOVINY. KONEC VŠECH DNŮ, KONEC VŠEHOMÍRA...“ /// Tak je to kurevsky vtipný! (Jakože bráno s nadsázkou, jaká tady dlouho nebyla!) Víc světů – víc nápadů. Taky záporačka s neuvěřitelnýma schopnostma je fajnová. Chcu, aby všechny Marvelovky byly takovýhle! Nejde tady totiž jen o tupou akci… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě neřízená metagalaktická cesta skrz volatilní kosmickou bránu. 2.) Miluju barevný vtipný obrázky 3.) Thx za titule „fridatom“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR *** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Před pár lety jsem Marvel miloval, poslední dobou mě už přestává bavit a začínám být alergický na infantilní, barevný CGI mess pro děti základní školy. Ať se jedná o Doctora Stange či druhé Strážce Galaxie, Thor se od nich příliš neliší a je to vlastně pořád dokola jen s jinými hrdiny. Pochválit mohu úvodní akční sekvenci a závěrečnou hodně krátkou řežbu na mostě za doprovodu Zeppelina, což se zde náramně hodilo, ale zbytek šel mimo mě. Nezasmál jsem se ani jednou, chybí hlášky a humor se skládá spíše ze scén, kde někdo spadne na zem, či něco rozbije na tohle jsem asi už starý, navíc je zde spousta otravných hrdinů. Loki mi lezl na nervy, Karl Urban naprosto zbytečný, Jeff Goldblum nejhorší herecký výkon v kariéře,Hela nedostatek prostoru a vlastně ani postava samotného Thora mě už nebavila. Akce je většinou v pohodě, ale nebylo jí tolik, aby mě dostatečně film zabavil. Nevyhnul jsem se ani hluchým pasážím, takže za mě jedna z nejslabších,nejukecanějších a nejinfantilnějších Marvelovek. Mix Star Wars a Power Rangers. Doufám, že Avengers bude temnější, jinak to už nerozdýchám. 60% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hromovládce má v mém diváckém srdci svoje pevné místo a jeho první dobrodružství pro mě zůstává jedním z nejlepších zážitků nejen v rámci jednoho vesmíru, ale i v komiksových adaptacích obecně. A zatímco kritická obec má se všemi díly problém, pro mě zůstává Thorova trilogie kvalitativně nejvyrovnanější sérií MCU. Ať už se jí totiž chopil kdokoli a ať už se žánrově rozkračovala od romantiky přes drama až po fantasy, vždycky jsem nad ní žasl. A žasnu i napotřetí, protože nálada opouští dosud vedoucí love story, nebojí se odstraňovat známé postavy a přesto královsky kráčí k nejvyššímu hodnocení. Dýchají z ní totiž veškeré ingredience fantasy žánru, přidává se k nim jednoznačně nejlepší akce v sérii, neuplyne pár minut, abych se nezačal smát a Hemsworth s Hiddlestonem pro svoje charaktery očividně dýchají. Něco mi říká, že je Ragnarok pro klasického Thora koncem, ale o to radši jsem, že se příběh uzavírá takhle triumfálně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja som to kladivo nepoznal. Ale z toho, ako láskyplne o ňom rozprávaš, to znie tak, že ste medzi sebou mali krásny vzťah, ktorý by sa dal prirovnať k vzťahu so živou osobou.“ – „Povedal si to veľmi pekne. Ďakujem ti.“ Ježiši to je divočina! Šibalsky roztopašné!! Parádny rozjazd, bravúrny koniec a medzitým... kopec superšvandy! Dve hodiny som sedel ako prikovaný a bavil som sa, hoci pôvodne som mal z kombinácie Thora a Flasha Gordona obavy. Presne tento absurdný typ humoru zbožňujem. Nezabudnem na vtipy ako „hra na zachráňte ma“, „pád na most“, „dnes mám narodeniny“, „maskujem sa – veď je ti vidno tvár – ale keď si to dám takto, tak nie je - aha“, „samovoľné otáčanie reťaze“ a „odrazená lopta“. Miestami to vyzerá ako sitkom za 180 miliónov (režisér sa evidentne inšpiroval kraťasmi Team Thor). Občas je humor použitý vo vážnych momentoch a tým pádom ich trocha znehodnocuje, ale s prižmúrenými očami sa to v pohode dá. Od Hulka resp. Bannera som čakal o čosi väčší priestor (a Hulk je možno až príliš detinský), zato má film množstvo momentov, ktoré príjemne zaskočia (Sanctum Sanctorum, oko, Thorova trojica spolubojovníkov, mystické pasáže s Odinom, kamenný Korg alebo geniálna hláška "Nie si predsa boh kladiva, ale hromu."). K tomu Jeff Goldblum (podávajúci typický goldblumovský výkon), veľmi pekná vizuálna stránka (viacero ikonických momentov – Thor skáčuci na moste proti šíku nepriateľov, zničenie Valkýr, možno takto nejako by to vyzeralo, ak by sa režisér rozhodol sfilmovať Bibliu). V neposlednom rade treba povedať, že tento film pravdepodobne zachránil Thora pred smrťou, pretože Hemsworth je pod Waititiho radikálnym režijným vedením nový človek a hrá novú postavu, ktorú by nechalo zabiť len štúdio so samovražednými myšlienkami. Nebál by som sa Ragnaroka označiť za jednu z najlepších marveloviek. Uznávam ale, že veľa zachraňuje aj neskutočný soundtrack. P.S. - Komiksovú predlohu pokojne ignorujte, je stará a slabá, paradoxne ale film vlastne nie je ani tak adaptáciou komiksu Thor: Ragnarok, ako skôr Hulkova planéta. Cinemax TN 2017 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Waititi je magor. To me napadlo nekolikrat behem sledovani tretiho Thora. Cely je to pojaty jak nejaka osmdesatkova videoherni rezba, ktera se nebere moc vazne a filmu to vlastne jen prospelo. Velky plus je, ze se sem nesnazili tvurci narval zase tri prdele superhrdinu, ale vystaci si vicemene se dvema a Thor s Hulkem jsou skvely duo. Pribehove je to sice lehce ujety a misty krapet mimo, ale celkove je pribeh docela fajn. Co se tyce zaporaku, Surtur je fajn, ale Hela Cate Blanchett je naprosto luxusni, rozhodne jeden z nejlepsich zaporaku ze vsech MCU filmu. Trikove je film v pohode, i kdyz u nejakejch vetsich digitalnich efektu je videt, ze to precijen nebyla uplne nejvetsi financni priorita, treba takovy Avengers maj triky o uroven lepsi, ale zase to neni neco, co by vylozene rusilo. No a hudba je naprosto luxusni. Jedinej problem filmu jsou tak pouze nejaky vaznejsi sceny v kombinaci s lehce premrstenou stopazi. V akci si je totiz Waititi jistej v kramflecich a jakmile proste k nejaky dojde a ze ji tu je dost, do toho zacne hrat skvela hudba a vsichni se zacnou masakrovat, je to naprosta spicka, kdyz to obcas spestri nejakym tim forem, tak jich vetsina cloveka pobavi, ale jakmile se dej zpomali, zacne se vic mluvit a neco resit, tak se film zacne lehce tahnout. Kvuli tomu u me porad vedou Strazci galaxie, ke kterejm ma tohle sice hodne blizko, ale ty meli precijen vyvazenejsi tempo. Ale i tak to da slabsich 5*. ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama