Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 4

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 279)

VaHo 

všechny recenze uživatele

Po Strážcích galaxie asi nejzábavnější marvelovka. Thor nikdy nebyl vtipnější. Nevím sice, jestli je to pro postavu jako takovou dobré, ale já se hodně bavil. Má to slabší momenty (většinou ty na Asgardu), ale co… Cate Blanchett je tady k sežrání, Thor, Hulk a jejich slovní výměny se většinou trefí do černého. Celý ten koncept „nebudeme to brát, až tak vážně“ mi byl sympatický. Takže ano, Marvel to zase dokázal. ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Pro někoho nejlepší díl Thora, pro mě rozhodně nejzábavnější. To že režisér vůbec neumí pracovat s napětím, s dramatickými scénami, to vidí každý, ale mě to tentokrát vůbec nevadilo. Občas ocením takovou jednohubku, která dějově nepospíchá a v tom případě jsem se královsky bavil. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Jako komedie nový Thor celkem funguje. Je tady obrovský přísun gagů a vtípků, ze kterého si dokážete něco vybrat a zasmát se tomu. Jako akční film je to tragédie bez nápadu, s obrovským množstvím barviček a to je tak asi všechno. Podařilo se jim představit super novou postavu (Valkyrie) a najít vhodné místo pro Hulka. Kvalitativně je to na úrovni Antmana a Doctora Strange, tedy 50%. Celkem zbytečný příspěvek do MCU. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Po onundané jedničce, skvělé dvojce přichází parádní třetí pokračování, které neváhá zlikvidovat planety, aby vzniklo něco nového. Dvojička Thor bez kladiva - Hulk bez kladiva se bitkuje na vzdálené planetě, aby pobavili bohatýry zevlující nad přemírou svého bohatství, načež tato dvojice prchá na Askard, aby vyzvala na souboj namyšlenou sestru, která má stejné rohy jako Angelina Jolie v Maleficent. 87% Celosvětový příjem k 26. 2. 2018: $853,640,073, což je 4,74 násobek rozpočtu ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výtečné a opět jiné a tím pádem i o to lepší. Ze třetího Thora se stala bláznivá komedie a po nepovedeném Temném světě mu to fakt prospělo - a krom toho je to možná ještě lepší, i než jednička. Film má tempo a já jsem se u něj celou dobu naprosto výtečně bavil, hlášky to má fakt super, humor funguje na výbornou a když dojde na akci funguje to taky naprosto perfektně. Krom toho Cate Blanchett jako Hela byla dost cool, rozhodně se řadí k těm lepším marvelovským záporákům, fakt byla dobrá. Ještě mnohem lepší ale byl Jeff Goldblum jako Grandmaster, který si to všechno kradl pro sebe, když tam zrovna byl. Všechna camea (nejen Cumberbatch a Scarlett, ale i trojice herců v rolích herců a naprosto fenomenální Stan Lee - tenhle jeho výstup byl asi nejlepší ze všech) se fakt povedla a na všech bylo vidět, jak si to neskutečně užívali. Chemie mezi Hemsowrthem a Hulkem prvotřídní, více prostoru pro Bruce Bannera taky dávalo smysl a všechno se to povedlo. Tou úplně největší hvězdou filmu byl pro mě ale Tom Hiddleston, který je jako Loki čím dál lepší (a tady byl skutečně úplně nejlepší, takhle jeho poloha té postavě neskutečně sedne.) A Hopkins se se svou rolí také rozloučil důstojně. Marvel zase ukázal, jak se dělají klasické zábavné blockbustery, zase mu to totiž vyšlo na výbornou. Samostaný Lokiho film chci víc, než kdykoliv předtím. 90%. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Marvel Entertainment umí své filmy dobře prodat, ale tento film považuji za hrozný. Nechci to nikomu kazit, tak těm lidem co se to líbilo nedoporučuji tento komentář číst. Vývoj filmu je neuvěřitelně hloupý, dialogy k postavám jsou přímo příšerné a ani hudba mi k tomu nesedí. Co se týče vizuální stránky filmu, tak je to Pán Prstenů spojený se Star Trekem. Efekty jsou přeplácané jako u filmu Strážci Galaxie Vol.2. Tento film je pouze založen na hereckém obsazení a v podstatě na ničem jiném nestojí. Byla chyba vystřihnout Portmanku a spol ze hry. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Thor ako jedna z doteraz menej výrazných postav sa týmto dostal na vrchné priečky obľúbenosti. Waititi odvážne zmenil tón a naservíroval komédiu ktorá viac-menej funguje. Bohužiaľ mám ale pocit že to miestami prehnal a vsunul sem až moc farebnosti a detinskosti. Dejovo rovnako ploché ako predošlé časti a jediné čo stojí zato ja fakt ten humor a postava Thora. Voľakedy som napísal že v MCU točia rovnaké filmy len s inými hrdinami, no teraz už sa mi začína zdať že režiséri majú voľnejšie ruky a jednotlive snímky sú od seba odlišné. Je to cítiť hlavne pri tomto Thorovi, Black pantherovi a Antmanovi. Dúfam že to tak bude pokračovať. ()

Trenslation 

všechny recenze uživatele

Thor Ragnarok: 1. Severský bůh hromu je potřetí zpátky v samostatném filmu a vzešel z toho vtipný a svižný komiksák 2. Má hudební nádech devadesátkových filmů 3. Nejtvipnější postavy jsou Hulk,který začíná mít čím dál více přízvuk jako Arnold Schwarzenegger a zpomalený vesmírný gladiátor z kamene,který sází jeden kameňák za druhým 4. Pro dámy: Ano, je tam Chris Hemsworth bez trička! 5. Není to moc film pro děti P.S. V Asgardu zřejmě moc neví co jsou kondomy a Ódin se evidentně v jednu dobu dost činil aneb kolik sourozenců ještě Thor asi má. P.P.S. Ve filmu se objeví hned několik herců z původního Jurského parku ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...jak začínalo celé MCU chcípat na úbytě, tak tohle je skvost, kterým ho udrží při životě... Skvostně zvolená paleta barev, nejlepší soundtrack za poslední desetiletí, nijak obtěžující dialogy, fantastické vedlejší postavy, které často zastiňují ty hlavní, kvalitní záporák... inspiraci si beroucí ze skvostů současné i nedávné pop-kultury... zpomalovačky jako od mistra Woo, Millerovské výjevy a v některých momentech mi to i připomínalo třeba Heavy Metal 2000 či komiksové malůvky Simona Bisleyho... ne tak úchylné samozřejmě... prostě křišťálově čistá zábava té nejvyšší kvality... pokud by každý režisér přistupoval ke zvolenému tématu s takovou osobitostí a odvahou, tak... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pecká! Za zvuků Led Zeppelin bych dával klidně i šest hvězdiček. Ze začátku jsme si říkal, zda není toho humoru až moc. Tolik "cool" Thor snad nikdy nebyl a ani si nejsem jist, zda mu to vůbec slušelo. Když ale scénu zasype horda skvělých vedlejších postav, nebyl pochyb o výjimečnosti Ragnaroku. Z hereckého ansámblu bych viděl jako nepatrnou slabinu snad jen Tessu Thompson s její (pardon) negerskými grimasami, které k postavě z legend (nebudeme spoilerovat) rozhodně nepatří. A než chválit skvělý humor, povedenou akci, velkolepé scény atd, musím znovu a znovu vyzdvihovat v první řadě herce a postavy. Hulk/Benner to je prostě pecka. Hiddlestonovi (Lokimu) jsem dlouho nemohl přijít na chuť, ale zde posloužil jako zdroj tolika vtipů, že hi začínám milovat. Z nováčků Cate Blanchett, která na prahu padesátky (ač poněkud vyhlazená) vypadá parádnózně (ano, ten sexuální podtext tam je). No a milovaný Jeff Goldblum v roli hodného záporáka, to je taky pecka. Už jsme psal, že je tohle pecka?!? :) ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší Thor, co jsem viděl. Konečně vystoupil ze stínu nudy, deprese a přísnosti a otočil list k zábavě, akci a velkoleposti. První dva snímky mi přišli moc vážné a místy až nudné čili jsem do kina na nový film šel celkem neklidný ale záhy jsem nelitoval ani času ani peněz. Ono to dost možná bude i tím, že Taika Waititi dělá věci přesně podle mého gusta a jeho humor a styl mi naprosto sedí - perfektní hlášky, výborné obsazení, dotažené postavy - mnoho z nich bych klidně rád viděl v jejich vlastním filmu - a nakonec HULK který byl od začátku do konce zdrojem mnoha humorných situací. Akce střídá akci, pořád se něco děje, situace jsou vtipnější a vtipnější, efekty podařené a hudba kulervoucí. Co víc si přát u filmu, který se zaměřuje na pobavení diváka ve všech směrech a snaží se vystoupit ze stínu nudy a šedi? Já osobně si přál snad jen více minut :-) Vřele doporučuji! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Cumberbatch jako Doctor Strange? Dokonalý! Jeho nečekaně prohláškovaná scéna mě jedině nakopla do toho, abych doplnil rest z loňska a konečně dal šanci jeho prvotní sólovce. Cate Blanchett jako Hela? Víc sexy padesátnici jsem v životě neviděl. Kam se hrabe Marisa Tomei jako tetička May. Matt Damon v síti Marvelu? Jeho cameo briliantní. Nejsuprovější scéna filmu? Další neodbouratelné cameo boha samotného komiksu jménem Stan Lee. Prohláškované, hudbou vymazlené, exkluzivními efekty obohacené. Je mi líto, že když si i v digitálně podrženém kousku jako je Thor člověk nemůže ani minutku postěžovat na nepřehlednost scén, nejsou u oponentního DC ve spolupráci s jinak velmi šikovnými Warner Bros schopni udržet otěže vizuálu u svých filmů a předejít digitálnímu bordelu, který u MCU nikdy nehrozil v jediném filmu. Cením si také velmi toho, že ačkoli nám bylo ještě v době produkce slibováno, není ve filmu nijak tlačeno na vyvíjející se vztah mezi Thorem a jeho novou pobočnicí, tudíž nenalezneme žádné nucené romanticky laděné pouto. Thor s Hulkem jsou bok po boku, hlášku při hlášce, po událostech Age of Ultron zase zpátky a svědčí jim to v mezigalaktických měřítkách. Nejen jejich líbivá spolupráce, ale hlavně potitulková scéna mě nakopla se nesmírně těšit na Infinity War! P. S. Absolutně jsem nepoznal Karla Urbana, jehož postava ale byla jednou z nejsympatičtějších “vedlejšáků”, které jsem kdy viděl. [viděno v Cinestar Plzeň 16.11.2017] ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

S každým dílem Thora to bylo lepší a lepší. Ale tohle je bezkonkurenční počin i na poli Marvelovek. Přihlouplý, ale výtečný humor. Staré postavy nezklamaly ani v nejmenším - hláškující Thor, to samé Loki, jenž zůstává tím nepředvídatelným antihrdinou. Skvělá camea - Hulk dostal víc prostoru, než jsem myslel - defakto ani není cameo. Doctor Strange se objevil jen sporadicky, ale i tak to setkání stálo za to. Nové postavy taktéž super - dobrácký, kamenný Korg, působil trochu až moc naivně, ale ve výsledku ty jeho „zkrachovalé“ hlášky dodávaly některým scénám na odlehčenosti. Temná záporačka Hela byla sice typická, ale neurazila. Celkový požitek prostě maximální. Nějaké hluché scénky by se našly, ale kromě nich neskutečně akční a napínavá jízda. A to osmdesátkové podkreslení? Bomba! ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jízda - za mě naprosto srovnatelná se skvělou jedničkou; osobně váhám nad 5*, ale to asi nechám na druhý zhlídnutí. Trochu jsem se bál, aby Waititi Thorovi nepředal jen ten svůj punc trapno-absurdno-divna, ale pokud možno hlavně ty originální nápady a netradiční smysl pro humor (protože v jinejch věcech, který od něj znám, to dycky bylo tak půl na půl), ale díky Bohu jsem v Ragnaroku tu první kategorii scén v podstatě nezaznamenal. Film je natřískanej skvělejma hercema, skvělejma replikama, skvělou kamerou, režií i střihem, skvělejma nápadama (střet Thora s Hulkem, Thorovo (ne)kladivo - "Jsi snad bohem kladiv?", Hela i Odin), spoustou promyšlenejch odkazů na starší marveláky (třeba Hulkovo třískání vo zem Thorem) a skvělý je nakonec i to vybroušení z celýho toho Ragnaroku, na který jsem byl fakt zvědavej, jak se s tim poperou - a ono, světe div se, to zvládli mnohem líp, než bych si vůbec troufal věřit. Vlastně asi nejlpí, jak to zvládnout mohli. Takže za mě paráda, nejradši bych tomu dal pět a těšim se, až se na to kouknu znova - a pak tomu těch pět klidně i dám, jestli ten dojem z toho budu mít pořád stejnej. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Blockbuster pre masy v štýle Strážcov galaxie. Narozdiel od nich je však Thor už nejaký ten piatok priamym účastníkom najzásadnejších momentov celého marvelovského univerza. Človek by tak očakával, že pred Infinity War, ktorá už klope na dvere, prinesie aj niečo viac, než len farebnú jazdu vesmírom, ktorá si neláme hlavu s dejom a divákovi ponúka predovšetkým prehliadku bizarných, plochých postavičiek a humoru, ktorý väčšinu času síce funguje, no snaha obsiahnuť ho prakticky v každej scéne zbytočne uberá na sile momentom, ktoré sa nielenže mohli, ale mali niesť vo vážnom duchu. Ako popcornovej zábave dám podobnému kúsku šancu v ktorýkoľvek voľný večer, avšak to, ako tretieho Thora dokázali vysoké hodnotenia na dlhý čas po premiére vyniesť medzi najlepšie snímky histórie, považujem za nepodarený vtip. (70%) ()

SantaKlaus 

všechny recenze uživatele

Nejdřív film, potom zábava ... tak tedy dnes jsem viděl tuhle super pohádku Zdeňky Trošky a super se mu povedla ! ... NE kecám je to přesně taková kokotina jaká jsem si myslel že to je ! a přesně proto jsem na to nešel do kina a jsem za to rád páč by hodnocení dopadlo hůř ... 3* ... jistota, jako byl prý humor, který určitě exceluje u 8 letých dětí u mě bohužel nezafungoval :( ... ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Taika Waititi podezírám jakožto geniální "dítě". V tomhle je naprosto všechno. Skvělej humor. Star wars. Gladiátor. Bad bitch. Soundtrack. Skvělá akce. Tohle vidět když mi bylo 10-13 tak to sjedu za týden 39krát. ()

KObl힀k 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase jednou koukatelná věc od Marvelu, která obsahuje aspoň trochu smysluplnou příběhovou linku... Pravda dějově to není bůhvíco, ale nový Thor si ani nahraje na nějáké hlubokomyslné dílo s poselstvím. To co na něm baví je jednoduchost, kvalitní akční záběry a spousta vtipných "hláškujících" dialogů jednotlivých postav. A to hlavní je, že když už se tam někdo mlátí, tak je oproti některým předchozím filmům od Marvelu aspoň trochu jasná motivace proč... Stačí vypnout mozek a nechat se unášet akční komedií, která je po vizuální stránce na vysoké úrovni... za mě 70% ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama