Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 5

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 280)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako by som to povedal jemne a slušne. Trojka Thora je absolútny suterén Mááááárvelu, čo pri ich tvorbe nie je tak ťažké dosiahnúť a predsa sa to dá. Nie vážne. Ćíra plochosť, či postáv, či príbehu, čo sa opäť očakávalo, ale v predchádzajúcich filmoch sa to snažili aspoň nejak maskovať, tu už ani to. Hnusne CGI preplácané, bez jediného dobrého vtipu, bez jediného dobrého súboja, bez štipky inovácie. Trojkový Thor je najslabší z trilógie a Marvel tu šlapol vedľa, ale poriadne. Ultraslabé 3 z 5 ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Na to, že nejsem úplnej fanda Marvelovských komiksů, tak mi třetí Thor dost sedl a líbil se mi. Nebudu tady hnidopišit a vypichovat nedostatky filmu a srovnávat s Guardians of the Galaxy. Padaly tam dobré a fungující hlášky, které trochu shazovaly osobnost Thora, ale to vůbec nevadilo. Hulk s gladiátorským týmem, který vedl Korg přinesl fórky a odlehčení do příběhu, Cate jako nemilosrdná vražedkyně Hela zahrála slušně, ale určitě by mě tam více bavila Charlize Theron pro, kterou se rozhodovali i alkoholička Valkýra potěšila. Kdo má rád Avengers, tak vsadí určitě na dobrou kartu a doporučuji. Dávám 90% ()

Koocik odpad!

všechny recenze uživatele

Thor byl vždycky trošku stranou, pokud vezmeme v potaz celou marveláckou ságu. Odlišoval se jak příběhem, postavami, tak i celkovým zpracováním a pro mě to byla vždy taková zbytečnost. Od každého nově vzniklého filmu z oblasti severské mytologie si říkám, že už nemůže být hůře (a přitom jde o tak skvělou tématiku), ale stejně jsem vždycky nemile překvapen. První Thor byl aspoň dobrý v tom, že nás seznámil se souborem hrdinů a bohů z oblasti Asgardu. Vše vzniklé po něm ale je absolutně zbytečné a tento pokus o jakýsi "Ragnarok" mě v tom akorát utvrzuje. Příběh tragickej, zábava na bodě mrazu (ano, dá se smát, ale pouze z trapnosti z donucení) a z postav, které mají působit jako hrdinové, dělají akorát bandu debilů. A jako třešnička na závěr byl nejlepší borec na konec, kterej s M4 s ultra obříma (skoro až nekonečnýma) zásobníkama, pokosí půlku padoušské nemrtvé armády, zakříčí: "HEL" a tiše zhebne. Kdo na tohle má jít v plánu do kina, tak tam nechoďte a za ušetřené peníze si raději kupte máslo v Kauflandu. Naprostá škoda peněz. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Začnu s pozitivy záporačka Hela je hodně povedená a má dost prostoru rozhodně nevěřte kecům,že tam jen sedí na trůně a nic nedělá. Potěší i vedlejší záporák Surtur,který si to na konci hodně dával. Bitvy jsou hodně povedené a epické zvláště hned ta u Surtura a ta s Helou i závěrečná se povedla. Dále se mě líbilo, že ten Asgard nezničili, ale ty lidi zachránili. Humor je taky v pohodě (Ďáblova řit) čehož jsem se hodně bál, že to bude spíše pro puberťáky,kteří by se smály kdejaké píčovině. Dobře zpracovaná je i Odinova smrt i když jsem nepochopil,že když on umřel proměnil se na prach a když v Temném Světu umřela Friga tak měla pohřeb. Negativ moc není postava Grandmastera je o ničem a zbytečná (ještě horší než postava Sběratele v Strážcích Galaxie) příjde mě těžce nedomyšlené to jak se tam Hulk dostal ( 2 quinjety) a scén z té arény mohlo být více. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Přehršel vtipu, který se vyskytuje i v místech, kde ho není úplně potřeba. Co provedli Lokimu s vlasy a makeupem, to raději zkoumat nebudu a hudba tentokrát taky trochu zaostávala. Ale i přes některé zjevné mínusy jsem se královsky bavila a chemie jednotlivých postav, plus několik legendárních rozhovorů, mi to skvěle celé vykompenzuje. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(160/2017) / Slušná porcia neškodnej zábavy. Super, že sa šlo cestou GotG2 a pribudlo humoru a to skvelého. Film maximálne využíva kombinácie postava vs. herec, casting je jednou z najsilnejších stránok Thora 3. Vysoko zábavná Marvelovka, a to je pri mne večnom komiks odporcovi výborné hodnotenie. (8/10) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Znovu se musím opakovat, ale na komiksech nejvíc miluju vznik a vývoj hlavní postavy, jejich rodinné a milostné vztahy, v čem jim jejich superhrdinství jejich život komplikuje a jaká temná minulost je potkala.. Jsem prostě žena.. Sečtělá žena.. Nějak mi už dlouhodobě přestává stačit, že je film pestrobarevný, rychle se tam všechno hýbe pokud a k tomu všemu mi pouští mou oblíbenou muziku.. Moje relativně vysoké hodnocení nevyplývá z osobního pocitu, ale spíše pochvaluje skvěle odvedenou scénaristickou, filmařskou, kostymérskou a trikařskou práci.. Po letošních veleúspěšných komických „Strážcích Galaxie Vol. 2“ se tvůrci rozhodli jít cestou situační komedie a místy na humor tlačí tak silně, že se z filmu „Thor: Ragnarok“ stává spíše parodie na Thora.. Jenom s Thorem teda.. Kromě humoru se u oblíbených „Strážců Galaxie“ marveláci inspirovali dalším masovým vykrádáním nostalgických osmdesátek (spousta barev, až přehnané kulisy a kostýmy, pompézní padouši, výtečná muzika atd.).. V podstatě mi tak trochu (hodně) přijde, že se Marvel na svých fanoušcích „učí“.. Jakmile něco v předchozím „dílu“ zafunguje, tak to nacpe do dalších pěti, dokud se fanoušek nepřejí a pak začneme zkoumat jinou návnadu, aby nám ještě příště na další předraženou epizodu „seriálu“ do kina dorazil.. Osobně mě potěšilo pár věcí – celá dějová linka s Hulkem, obsazení Cate Blanchett a především režie výborného režijního skokana Taika Waititiho.. Poslední zmíněný celému snímku dává tu správnou nostalgickou jiskru, více se opírá do lidské stránky superhrdinů a především si s humorem umí pohrát tak, že nevypadá křečovitě.. Taika Waititi poslednímu Thorovi prostě dodává pořádný kus sexappealu, který zatím postrádal.. Fajn rozjuchaná zábava, která nezaměstná mozek, ale její prostota mě bohužel nutila v kině poposedávat.. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Marvelovské, komiksové, akční, vtipné, hodně vtipné x počítačové, ne Thorovské. Musím říct, že jsem se hodně nasmála, černý humor a hodně vtipné situace. Bohužel musím konstatovat, že třeba já, která jsem neviděla Avengers, jsem byla chvílemi dost zmatená (co tam dělal Hulk, odkazy na další postavy, apod.) A to byla škoda. Navíc se Thor sice stal plnohodnotným pánem blesků, ale bez kladiva to nebylo ono. Natočeno je to bezvadně zábavně, barevně i hudebně. Blanchett nemusím, ale tady mi jako mrcha celkem seděla. Asi nejlepší díl Thora, ale on to vlastně nebyl Thor. ..tak snad se nevrhnou na Thora 253.díl.. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Sérii o Thorovi mám hodně rád. Umí skloubit slušnou režii a vynikající akci, jako ostatně téměř každý film od Marvelu a navrch přidává jemný smysl pro humor. První dva atributy zůstaly, ten třetí bohužel zmizel v prachu. Stejně jako u druhých Strážců vesmíru, ani tentokrát scénář neodhadl míru. Ze sympatických hrdinů se stali nesympatičtí floutci a z jemné nadsázky plytká pubertální komedie. V návalu nejapných vtípků úplně zanikla dramatická linie a vývoj univerza zmizel v šumu. I samotný Thor je parodie na sama sebe. Zdá se, že se nakonec všechny pozitivní charakteristiky rozplynou v uniformitě týmovek. Vůbec se netěším, až to samé potká Doctora Strange. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Cakal som dalsieho vyprazdneneho Thora a dostal som super sci fi komediu, ktora je komixovka len tak mimochodom. Kopec vtipnych postav alebo kreatur (revolucionar). Kopec odkazov. Necakane hlboke zoznamenie s Hulkom. Vlastne cela linia s Cate Blanchett tam bola len z povinnosti. Kludne by som sa cely film venoval Thorovym vesmirnym dobrodruzstvam. Taika ma upirmi este nepresvedcil. Ale pri tlstom decku v divocine uz sme sa pochopili na jednotku. Pri Thorovi ukazal ze aj nieco otrepane moze byt vekmi zabavne. 85% jedno z top prekvapeni. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Objektivně je Thor: Ragnarok velmi slušný film. Bohužel, když se na to divák začne koukat z jiné perspektivy(sundá si růžové brýle), tak začne vidět dost chyb, nad kterýma nelze mávnout rukou. Thor: Ragnarok je dobrá buddy-komedie ve vesmíru, o tom žádná. Ale bohužel to není film, ke kterému název vybízí. Třetí Thor chce diváky bavit a to se mu daří na sto dvacet procent, jen je to na úkor jakéhokoliv dramatického vyústění. A to je dost špatné, když vezme v potaz co se ve filmu děje. Režisér Taika Waititi vsadil na odlehčený přístup alá "osmdesátky" a značnou sebeparodii a sebe shazování. Což ono, by to výborně fungovalo, nebýt daného tématu. Waititi klouže na velmi tenké hranici sebeuvědomělosti a jistého dramatu, jenž ve filmu musí být. Největší problém je pak v příběhu, kdy si tvůrci neumí poradit se samotnou podstatou Ragnaroku - soumrak Bohů. Režisér má fajn nápady a výborné cítění co se týče spojování hudby a obrazu. Vytváří vážně krásné scény. Ale k čemu je to platné, když je film emocionálně prázdný. Film může být zábavný a bavit desítkami momentů, ale k čemu všemu to pak je, když nás nedokáže dojmout ani jedna smrt z oblíbených postav, nad kterou se jako mávne rukou. Té komediální stránky je prostě moc. Chris Hemsworth je opět dost dobrý a ta komediální póza mu sedla.Tom Hiddleston je zde nudný a nepředvede skoro nic. Mark Ruffalo si Hulka užívá co to jde, a jde o jeden z nejlepších prvků filmu, i přestože by tam vůbec nemusel být. Cate Blanchett mám hodně rád, ale tady podává, tak nudný výkon, že ji byla na tuhle roli škoda. Jeff Goldblum sice tlačí na pilu až moc, ale je to celkem fajn. Idris Elba, Anthony Hopkins, Karl Urban nebo Benedict Cumberbatch, všichni jsou to dobří herci, ale tady jedou na půl plynu. A proto mě největší radost udělala Tessa Thompson, jenž je ve své roli parádní a bavila mě opravdu dost. Film má spoustu dobrých scén, které jsou založeny hlavně na komediální rovině viz. úvod, představení, návštěva Strange, setkání s Hulkem, pošťuchování s Valkýrou, Lokim a Hulkem nebo útěk či závěrečná bitva. O to více pak mrzí, že akční scény jsou nuda a souboj s Helou je nezáživný a o ničem. Ale jak už jsem několikrát psal, ve filmu mě chybí dramatická rovina, která by film posouvala a dělala z něho něco více. Thor: Ragnarok není špatný film, jen je to film jehož potenciál byl někde úplně jinde. ()

Steny94 

všechny recenze uživatele

Viem, že MCU nikdy nebude náladovo ekvivalentom Nolanovho Temného Rytiera, či iných temnejších komixoviek, to od týchto filmov samozrejme ani neočakávam, v treťom a pravdepodobne poslednom Thorovi sa však zábavná atmoška akosi vymkla spod kontroly. Bol som na akčnom komixáku, či na jeho paródií? V niektorých momentoch som si ozaj nebol istý a bohužiaľ mi to absolútne nevyhovovalo. Vtipné momenty mali všetky predošlé MCU filmy, no tentokrát sa to naozaj prehnalo a to je jeden z najväčších dôvodov, prečo pre mňa Thor 3 bude asi najhorším filmom MCU, dokonca slabším, než jeho dvojka či Ant-Man, čo boli pre mňa doposiaľ najslabšie výtvory inak úžasnej filmovej série. Ďalej si neodpustím skritizovať využitie hlavného záporáka...Marvel nám totižto predstavuje vskutku zaujímavu Helu, do ktorej obsadili úžasnú Cate Blanchett. Tá je však odhodená nie na druhú kolaj, povedzme že rovno na dvanástu. Koho nápad bol dať viacej priestoru smiešnemu klaunovi Goldblumovi, než hlavnej badass záporáčke? Tým nechcem povedať že Goldblum mi prekážal, ako Grandmaster bol fajn a práve pri ňom som sa tuším že aj raz pousmial, no dať tejto postave omnoho viac priestoru než Hele? To je omyl! Hela mohla byť silnou a pamätnou záporáčkou, akú toto štúdio potrebuje ako soľ. To však nehrozí a bohužiaľ sa na ňu zabudne rovnako rýchlo, ako na 90% ostatných zloduchov MCU (ak s ňou teda neplánujú do budúcna). Je to škoda, Cate totižto vyzerala absolútne fantasticky a rolu si podľa mňa užila. Skončil som už s kritikou? Rozhodne nie. Po nepodarenom humore, premárnenej záporáčke musím skritizovať aj prevažne neprehľadné akčné scény. Chápem, že sa nachádzame vo vesmíre a že sledujeme súboj bohov a mimozemšťanov...Aj tak by som ale poprosil, keby sa niečo točilo aj reálne a aby sa vo všetkých komixovkách nevytváral taký digitálny bordel! Polka akčných scén v Ragnaroku vyzerala kresleno, umelo, chaoticky, bez nápadu...nič čo by Vás zdvihlo zo stoličky, žiadne napätie, nič. Toto mi napríklad vadilo aj na tohtoročných Guardians Of The Galaxy. Je to asi o vkuse, no mne omnoho viac vyhovujú súboje, farby a atmosféra tipu Winter Soldier či Civil War. Som teda sklamaný. Trailer ma totižto presvedčil, že tentokrát sa bude jednať o niečo iné, o niečo epickejšie. To sa však nestalo. Čo už. Thor je fajn postava, Chris je super sympaťák, no viac funguje v tímovom svete (Avengers), než sám. Čo však chválim je to, že príbeh v tomto filmovom seriály sa naozaj posunul a teda nejedná sa o úplne zbytočný projekt. Taktiež chválim nové postavy (ehm, ehm Valkyrie), ktoré budú snáď pokračovať aj v ďalších MCU filmoch...Ak to teda zhrniem, Thor 3 nie je nič pre mňa, no určite má svoj význam v tomto komixovom vesmíre. Ja však od filmu očakávam viac než to, aby bol odrazovým mostíkom k ďalšiemu chystanému projektu. Proste...nech už sú tu radšej znova epický Avengers! Nech sa je na čo pozerať. Ak totižto Marvel pôjde ďalej takýmto štýlom, tak ďakujem neprosím. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Sú tam dokopy tak tri dramaticko ladené scény, inak je to čistokrvná komédia so skvelými gagmi, čo cením, lebo producenti si po dvoch temných nepodarkoch uvedomili, že zmeniť aj samotného zlatovláska na hláškujúcu mašinu, ktorá dokáže byť nad vecou, aj keď jeho svetu hrozí totálna záhuba, je vlastne presne to, čo diváci chcú. Naviac to celé zasadiť do neokázalého prostredia a napísať tomu fungujúci príbeh s takýmto climaxom, to sa Marvelu nepodarilo od prvých strážcoch. Inak je to klasicky fungujúca postultronovská (kedy sa poučili) šablóna s hercami ktorých to baví a vizuálom, ktorý je slasť pre oči, ale aj so všetkými drobnými chybami, o ktorých nemám potrebu pri tomto type filmov hovoriť. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

U Marvelů definitivně vsadili na "bžundu" ala Strážci Galaxie a tak Thora naprali humorem a gagy. Některé jdou trochu na sílu, jiné jsou moc povedené. Herecky je to fantastická přehlídka: božská (ač zde smrtící) Blanchett (aneb Galadriel s Prstenem), Hiddleston, Ruffalo, Goldblum, Hopkins Urban, Cumberbatch a mnozí další. Všichni ve výborné formě. Thor Ragnarok nabízí všechno, co rozumný divák může očekávat - akce, sranda, epický svět, efekty, krásné scenérie a rozvoj některých postav. Je to barevné, je to dynamické, je to našlapané a pocitově se to blíží k něčemu, co působí dojmem akčního komiksu převedeného na plátno bez zbytečných výplní.Za mě tudíž naprosto v pořádku. Vážnou notu ať Marvel přenechá DC. Těm se to snad jednou konečně povede a předvedou nám vyvážené převedení temnější vize superhrdinského komiksu. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Mezi prvními dvěma filmy s Thorem a tímhle je propastný rozdíl, před kterým jsme byli včas varování vtipným videem o tom, co dělal Thor během Občanské války. Myslela jsem tenkrát, že si jen dělají srandu. Nedělali. Tenhle film má blíž ke Strážcům Galaxie, ale víte co? Thorovi to prospělo. Herecké obsazení je neskutečné, Hela je fantastická a děsivá (člověk vzpomene na legendární "All shall love me and despair."), Goldblum střelený přesně tak, jak byste od něj očekávali, hvězdná camea potěšila (Cumberbatch a Hiddleston po letech v jednom záběru, co víc si přát?), snad jen sympaťák Karl Urban tam byl jaksi do počtu. A ten soundtrack, ten soundtrack! Od Avengers už nic víc neočekávám, tohle bylo jak epické, tak třeskutě vtipné, to nejlepší, co současný "popkorn" nabízí. ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama