Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 2

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 280)

stanyslaw 

všechny recenze uživatele

Davové scény s lidem sice jak vystřižené z českého filmu padesátých let, ale jinak jsem spokojen, že jsem překonal předsudky a podíval se na dostupnost na alternativních nosičích: vtipné a zábavné. ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi spojuje film s tím, že jsem u něj usínal v kině. Dlouhá stopáž? Nevím, sám to nechápu. Přesto mě film bavil a rád si ho určitě pustim znova. Příjde mi že konečně tam nacpali dostatek humoru, kterej si Thor zaslouží. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Žánr elasťáků už dávno nemám rád a čím dál víc se mu vyhýbám. Musím ale uznat, že tady se povedlo v rámci mantinelů udělat asi maximum. Především v první polovině to je odlehčená a vtipná zábava s povětšinou výbornými herci. To jsem si naplno uvědomil, když se na place objevila Blanchettka vedle té herecky těžce průměrné negrovalkýry. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Copak nám to provedli s naším vcelku milým Thorem. Přemalovat do jednostejného (! s lítostí uznávám, že žádaného !) vyznění se dá asi naprosto cokoli. Taková kaše, co dům dal ;-) Barevná prázdnota? Dítě, co chce všechno, co vidí, rodiče koupí, hračky se vyloženě kupí, však dítě si neumí (a asi ani nechce) hrát :-( 84% )-: ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

3,5*. Chemie mezi Thorem a Lokim funguje velmi dobře a hlavně Hiddleston dělá z filmu zábavu v pravém slova smyslu, protože ten si roli očividně užívá s gustem jemu vlastním. Zfilmováno, jako již dvojka, klasicky v odlehčeném tónu s pevně vyhrazeným prostorem pro zábavu a hlášky a přístupem "hlavně se nebrát moc vážně". Blanchettka je v roli záporáka k nakousnutí, čímž celé té již ohrané další zkáze světa přináší alespoň punc neobyčejnosti. Prostě zábava především a scény s Hulkem jakbysmet. ()

michald99 

všechny recenze uživatele

Problém s novým Thorem je, že je až moc alternativní na to, jak hrozně seriózně se tvářil. Až mě překvapilo, jak daleko a jak často autoři dokážou sáhnout pro vtip, ať už je to 'haha' nebo haha. Point je, že když jsem si na to zvykl (což dobrých 40 minut trvalo), tak jsem se začal docela bavit. A není to jen proto, jak dobře film pracuje s postavami, ale také tím, jak prostě atypická marvelovka to byla (aspoň dle mého). Myslím, že mi ta celková odvázanost nakonec docela sedla. ||65%|| ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

To, kolik jsem viděla Marvelovek, se dá spočítat na prstech jedné ruky. To předesílám, moc s čím srovnávat nemám a stále je to tak pro mě "něco novýho". Mně se to líbilo moc. Sice to mělo fakt extra nepovedený místa, kdy jsem si říkala - To jako vážně? Například scény s Hopkinsem, který byly důležitý a přitom herecky naprosto o ničem. Chápu, člověk si nezašel do národního, ale jedná se se loučící/umírací/následně nakopávací scény a herecky to snad mrtvý být nemuselo. Taky jsem to viděla s dabingem, který byl místy fakt příšerný (například to kamený stvoření) a to byla chyba. Jinak jsem si to užívala. Mé pubertální já si užívalo pohled na Lokiho dle mého gusta stvárněného Tomem Hiddlestonem - na tohohle fešáka si budu muse posvítit, byla jsem ráda ta Cumbertbachta, Cate Blanchett (speciálně u té mě ten dabing mrzí), v masce ne tak sexy Elbu, a Ruffala (jsem asi jedna z mála, která byla fakt zvědavá, jaký herec bude nakonec Hulk :D. Tessa Thompson byla valkýra jak má být. Je to vtipné, i když občas tlačí na pilu a má to spád, je pořád na co koukat, dá se u toho krásně vypnout a nehledat logiku ve fantasy světě. Je to evidentně film do kina, věřím, že při domácím promítání to zrácí pořádný kus svého kouzla, ale i tak hodnotím pořád vysoko. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Barevnější než předchozí díly. Sranda tam je. I docela funkční. Ale žánr komedie? Nadprůměrný je počet mrtvol. S tím se tvůrci moc nepářou a Blanchettka aka Hela řádí jak stroj na smrt. Na druhou stranu jsou koseni výhradně vojáci nebo žoldáci a je zřejmé cílení na mladší diváky. Diváci očekávající navázání na Temný svět budou pravděpodobně zklamáni. Urban potěšil. Cross-overová epizoda s Dr. Strangem na mě působila rušivě ("nevyžádaný" fan service). ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy dávám faktem jen za to, že Thora kurevsky miluju. Myslím že nikdo nestál o to aby se Thorova dobrodružství stala hlavně komediální fraškou. Na to tu jsou strážci galaxie.... Jinak to bylo celkem povedeny, hodně se mě líbilo zapojení Hulka, který tak měl konečně i kapku normálního prostoru pro sebe. ()

caramell 

všechny recenze uživatele

Galadriel, která si vzala od Froda Prsten společně s Eomérem v roli Grímy Červivce ve světě Marvel? Jeden z jejich nejlepších filmů. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Odvolávám co jsem odvolal. Tato blbůstka má přeci jen potenciál. Občasná přítomnost debilního humoru a naprostá absence napětí nutno nemusí poškodit takto skvělou parodii s užitím mnohdy tak lahodného černého humoru jaký je jen pro Waititiho typický a já jen lituji, že neměl větší volnou ruku a musel se držet pravidel MCU trashe. Tak či onak jeho vesmírný Flash Thordon má budoucnost a chci jej po Endgame vidět po boku Strážců v GoG3 (vlhké přání). Protože pokud je na MCU něco zajímavého, tak je to vesmírná sekce. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Waititi přetavil Thora v šílenou sci-fi jízdu plnou crazy humoru a velkolepé akce. Je to zábavný a svým způsobem i svěží ale občas je to až příliš dětinský a mnohdy i trapný.  6/10 ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"A vzhůru do řiti!" Akce, akce, akce, akce. No a ještě přidám hvězdu za výbornou muziku. Spokojenost, škoda, že jsem tuto komiksárnu neviděl na velkém plátně. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v mnoha ohledech dost úlet, ale patří k mým nejoblíbenějším v MCU. Je tam skvělé propojení jak akce, tak i humoru, který nenudí. Chris a Tom tady jsou prostě excelentní a ze všech Thor filmů je tenhle prostě nejlepší, i když mám ráda i první dva díly, tohle je styl filmu, co mi sedí prostě víc. Viděla jsem ho už x-krát a rozhodně se na něj kdykoliv ráda podívám znovu. ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Bláznivá marvelovka, která si dělá srandu sama ze sebe. Taika Waititi pojal třetí film o synovi asgardského boha Odina jako mix parodie a drama plný velké nadsázky. Vznikl úplně jiný snímek než třeba první Thor od Branagha. Tvůrci se znatelně inspirovali Strážci Galaxie a připravili podhoubí pro další propojování marvelovského světa. Ragnarok je plný rockové, cyberpunk stylizace a audiovizuálních 80s odkazů. Mnozí diváci si při sledování řeknou, že štáb snad musel v průběhu natáčení střídat halucinogeny s extází. Ale ten kdo má rád neortodoxní překvapení a zajímavé nápady, bude nadšený. Cate Blanchett exceluje jako ústřední záporák, bohyně smrti Hela. Buddy chemie mezi Hemsworthem a Markem Ruffalem funguje na jedničku. Velká spokojenost, která by byla ještě větší v případě trochu kratší stopáže. ()

FeroFabus odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem v jedné recenzi psal, že od marvelovek nemúže člověk čekat nějaké umění, ale tohle je na kriminál! Takhle totálně zprznit staroseverské mýty, za to by měl režisér a scénáristi dostat doživotí. Mimochodem Science  - Fiction znamená VĚDECKO - fantastický a tohle byla teda fakt "věda", hlavně to dokoukat až do konce, což se mi pochopitelně nepodařilo. ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

Hrozně hloupé, stojící na úplně nesmyslném scénáři. Ale barevné, rychlé, odsépající. Jako výplňovka na 2 hoďky zabírá a neuráží. ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama