Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 1

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 280)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Po všech těch trapných, vážně se braných záchranách světa, či dokonce vesmíru Marvel konečně exceluje v tom co umí nejlépe. Komiksové komediální taškařici. O fous horší než první Avengers. Snad ještě šťavnatější a ulítlejší humor, plus parádně mimózní postavy (Cate Blanchett s parohy, zmalovaný Goldblum - wtf), to byla trefa do černého. Absentuje však vyvážená parta superhrdinů, kde má každý toho svého. I tak je to ale sakramentsky chytlavé a vždycky, když se rozehrála ta vypalovačka z traileru, diváci v kině se spokojeně pochechtávali. Zcela legitimně. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Díky za tu krátkou stopáž. Neříkám, že Hela není cool, ale Valkýru raději jako blondýnu a Planetu Hulk raději bez toho duhového diska. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Zahraniční recenze mluvily převážně pravdu. Završení severské trilogie s Thorem je rozhodně nejlepším snímkem této série. Na druhou stranu bych však netvrdil, že se jedná o nejzábavnější počin, který Marvel vyprodukoval. Humor je totiž rozumně vyvážen příběhovou linkou, která disponuje mnoha zajímavými a překvapujícími aspekty (obavy o čistou a „bezmyšlenkovitou“ zábavu tak můžete hodit za hlavu). Trailer opět obsahoval mnoho zavádějících informací a náznaků (ať už v časové posloupnosti nebo ději), což na mě dokáže zapůsobit. Myslíte si, že se všechno bude ubírat jistým směrem, ale ono je to vlastně úplně jinak. . Co se týče pojetí, Taika nelhal. Celkově jsou osmdesátky z filmu cítit na hony daleko. Nejvíce se však projevují na planetě Sakaar, kde se podstatná část filmu odehrává. Ať už jde o hudbu, nebo o jedinečný vizuál. Na diváky prostě „návrat ke starým časům“ stále funguje. . Samotný příběh vybočuje z řady svým pojetím času. Ve finále tak dostáváme dvě linky, které se ve stejném čase odehrávají na opačných koncích vesmíru (Sakaar a Asgard). Tento postup pak vcelku účinně kombinuje odlehčenost s dramatem. . Nové postavy filmu prospěly. Hela (Cate Blanchett) jako první ženská záporná postava měla styl a její moc byla adekvátní činům. Nedostala sice tolik prostoru, kolik by se očekávalo, ale když už byla na plátně, stálo to za to. . Dále bych rád zmínil Korga a Skurge. Jedná se totiž o dvě nejmilejší překvapení, které film nabídl. Korga ztvárnil sám režisér Taika Waititi a nutno říci, že se mu to náramně povedlo. Z postav, které fungují na podobném principu (trochu jednodušeji smýšlející vesmírná existence) je zkrátka tím nejlepším, co jsme v poslední době dostali. Na druhou stranu tu máme Skurge. Na něm jde nejvíce vidět právě konflikt mezi touhou po životě a slávě. Řekněme, že v tomto příměru se jedná o jednu z „nejlidštějších“ osob. . Povedený je nicméně i Grandmaster. Největší zásluhu na tom má Jeff Goldblum, který si svou roli vyloženě užívá. Vychvalovaná Valkyrie sice špatná není, ale čekal jsem od ní trochu něco jiného, takže mě nijak neuchvátila. . Jedním z menších zklamání filmu jsou pak digitální efekty. Změna zásadní lokace totiž není úplně doladěná, Hulk místy vypadá lehce nerealisticky a občas se vyskytne dílčí chybička (například Thorův první přílet na Asgard). Nicméně jde pořád o vysoce nadstandardní počin. . Celkově jsem tak mile spokojen. Dostal jsem dvě skvělá camea, výborné rozvinutí vztahu Thora s Lokim, duševní vývoj Hulka / Bruce Bannera, nečekaná úmrtí několika důležitých postav (mějte strach) i komplexní zakončení třetí marvelovské trilogie. Nějaké nedostatky se na filmu našly, ale kromě občasné grafiky, o které jsem už mluvil šlo ve své podstatě jen o klasické nedomyšlené formulace – časový posun mezi Sakaarem a Asgardem (rozuměj chyby ve filmu). . (Druhá projekce přiklepla filmu pátou hvězdu. Je tam sice jedna trošku slabší pasáž, ale na druhou stranu bylo pěkně ukázáno, že nikdo není nesmrtelný, či nedotknutelný.) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kladivo, svaly, hyperaktivní styl, hodně barev. Jinak nic nového pod sluncem, naopak nudné postavy, ukecanost v každém koutu, nijaké napětí, žádný zajímavý oblouk, spíš jen mdlé pokusy o drama a vesměs dětinský humor. Pro marveláckého nefandu holt další dvě prozívané hodinky - moje blbost, snad se už konečně poučím. Prostě hodně velký balík peněz, spousta ksichtů komiksového universa Marvelu, osmdesátkový vizuál nebo soundtrack ještě jaro nedělají. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Thor je jeden z mála super hrdinov, ktorých dokážem akceptovať. Páčila sa mi prvá, druhá časť, predpoklad že sa mi tretia nebude pozdávať, bol absolútne minimálny. Strašne som rád, že sa rozhodli zahrať aj na humornú strunu, ktorá samotný snímok príjemne osviežila. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemusím ani moc přimhouřit oko (ehm), abych s klidným svědomím napsal, že mě třetí Thor nadchl. Je velmi zábavný, svěží, neokoukaný, svůj... A přitom to není až taková laserová disco parodie, jak by se mohlo z ukázek zdát, nýbrž regulérní a v mnoha ohledech důležitá kapitola ze života Boha hromu. Naprosto všechny postavy jsou zajímavé, žádná není navíc a nikdo není otravný (tady bych rád vyzdvihl hlavně Lokiho a Grandmastera v podání skvělého Jeffa Goldbluma), Hela s tváří dobře se bavící Cate Blanchett byla sázka na jistotu. A ještě jeden postřeh - také Hulk je zábavný, ovšem Bruce Banner je ještě zábavnější, což se Marvelu dosud nepovedlo. Taika Waititi mě zkrátka mile překvapil, jde mu humor i nápaditá akce (to, co předvede v úvodu s Mjolnirem, trumfne celý předchozí film), všechno to navíc krásně vypadá a díky retro hudbě Marka Mothersbaugha to má až výjimečný šmrnc. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Někdy se i z hoven podaří uplácat docela pěkný popelník, hrneček, prdelatá prsatka od Novomlýnských nádrží, film, nebo... co kdo rád hňácá. Zde to vyšlo, především pak proto, že tvůrčí sráči den před tlačbou sežrali špetku vtipné kaše, zajímavé houbičky, po nichž je svět skutečně barevnější, a pár stránek ze Strážců galaxie. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Film s potencialom stat sa meritkom/standardom pre ostatne komixovky...niekedy mozno az moc, ale predsa len vacsinou podarene vtipne, spravne dlhe, spravne bojove, spravne farebne, spravne (velmi zaujimavo) znejuce...jednoducho spravne komixove... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Linův Star Trek meets Lord of the Rings (soft version), to všecko opepřený Far Cry: Blood Dragon a podávaný s víc než štědrou dávkou povedených gagů a situačních fórků. Spíš komedie než akce, nicméně zábavné v obou případech. Potitulková scéna na pěst. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Oh, bože! Na to, že moc nemusím filmy s Thorem, tak tenhle film jsem si hned zamiloval. Režisér Taika Wattiti přinesl do filmu novou energii a proměnil nudného nabručeného Thora na hláskující sexy mašinu. Navíc mu přidal ještě parťáky Hulka a Asgardskou Valkýru s tváří Tessy Thompson. Určitě nesmíme opomenout ani hlavního záporáka, kterým je poprvé v MCU žena Thorova sestra Hela, kterou hraje brilantně Cate Blanchett. A jelikož se jedná o Thorovský film, tak nesmí chybět ani jeho nevlastní bratr Loki, kterého si opět střihnul Tom Hiddleston, který se pro roli narodil (i když se tedy předtím sám ucházel o roli Thora). Snad ještě dodám, že tehle film má podle mě nejlepší akční otevírací scénu v doprovodu skupiny Led Zeppelin. Nejlepší moment: Snad každá scéna. Tenhle film je narvanej božskýma momentama. Více zde: https://www.youtube.com/watch?v=32MN3BfHxaA ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Najpríjemnejšie prekvapenie tohto roku (v zmysle očakávania úplnej sračky). Mimoriadne štýlová jazda pripomínajúca fantasy/sci-fi rozprávky z 80.rokov upgradovaná o súčasné technológie. Funkčný vizuál, občas príjemna nadsázka, skvelá hudba, super herci (aj keď Hempsworth občas nestíha) a epický, osudový príbeh. Proste tučná blockbusterová zábava. Akurát toho humoru je počas finále, v ktorom sa hrá o všetko, príliš. To ničenie emočne silných momentov je už tradične na facku, no tentoraz to skvelý zážitok prebíja (proste to čo sa nepodarilo v slabučkom Civil War). Vo výsledku bez debaty najlepší Thor a spolu s tretím Iron Manom a Winter Soldierom najlepšia marvelovka. S prihliadnutím na kvalitu ostatných MCU filmov 9/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

uaáá áá áh.. Uáá ááá áh. We come from the land of Ice and Snow... Ok, není moc lepších songů, které by se hodily jako doprovod k bitce komiksovejch, severskejch božstev víc, než Immigrant song, budiž mu chvála neskonalá. A tvůrcům taky, protože se, jak vidno, už fakt nebojí hodit do AAA filmu totální stylizaci osmdesátkového komiksu, který je sice osvěženej dnešním budováním příběhu, ale pořád s dost neonovou a barevnou duší. Je to zábavné, vtipné a perfektně fungující (ovšem klidně bych si do žil dal zas nějakou marvelovku, která bude trochu vážnější) a jestli tu něco hapruje, tak je to trochu jalové finále, které má poměrně málo zapamatovatelných momentů a zejtra na ten digitální bordel zapomenu /a přesto o dva řády lepší, jak gigibordel u Batman v Superman/. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo na neskutečnou pecku, tedy spíše komediální pecku. Bohužel to má slabší období lehce za polovinou příběhu ale s blížícím se záběrem se Taika zase utrhne z řetězu a pálí jeden džouk za druhým. Je to docela zvláštní, že tahle Marvelovka je až tak moc vtipná a přitom zde umře tolik lidí. Chris má určitě solidní komediální potenciál. Bohužel ač nerad, tak musím přiznat že Marvel vskutku DC přímo válcuje a pokud neudělá nějakou vyloženě krpu, bude si moct se svým vesmírem hrát jak uzná za vhodné a dosazovat si libovolně postavy z jiných celovečeráků. Skvěle se navíc tento díl rozloučil s Natálkou, která se do série vůbec nehodila. 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Párty marvelovka. Megaporce srandózní pitomosti, která je vtipná i epická přesně tak, aby vám rozryla první signální na padrť a omluvila se slovy "dyť já to neberu vážně". Může to bejt přes čáru, může to bejt nevyžádanej nášup v momentě, kdy už jste přežraní - prostě typickej úlet. Pár outlocitnějších diváků možná utrpí nějaký ty rozpaky a pohoršení, nicméně spousta jiných se nezapomenutelně pobaví. No a ta herecká skvadra, ta je na medaili - boží jsou bez výjimky všichni, včetně věčně nalitý Valkýry. Všechno je o to lepší, když si člověk vzpomene, jak leklý ryby byly první dva díly... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cože, komedie? Vlastně proč ne. Naštěstí se nejedná o řachandu od začátku až do konce, páč to bych zrovna u Thora nemusel. Valkýry, cesta vesmírem, důchodce Odin a proradný Loki. Blanchettová zas a znovu dokazuje, že zvládne jakoukoliv roli. Hela je fakt Hell. Na retro se naštěstí tolik nehraje, takže jen dvakrát hit od Led Zeppelin a tričko Bruce Bannera, na kterém je obal alba Rio od skupiny Duran Duran. Akce, destrukce a Ragnarok, který je očekávaný a žádoucí, jelikož nezáleží na místě, ale na národu. Takže: Vzhůru do řiti. Ďáblovy řiti! ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jsou to silné čtyři hvězdy nebo slabých pět hvězd. Asgard (konečně víme odkud je to zlato) i Saakar (odtamtud to nebylo, tam je smetiště a gladiátoři) jsou pěkně udělané světy. Čtyřčlenni mstitelé - Revengers jsou fajn. Humoru je tu dost, až se to nemusí někomu líbit. Bez toho abyste viděli část filmů ze světa Marvel jste ztraceni. Dobrá je hudba (ta hromovladná Led Zeppelin Immigrant song zvlášť) i záporné postavy Hela a Velmistr, každý jiným způsobem. Thor by si měl zajít se sourozenci na rodinnou terapii. Drobným a milým bonusem je divadelní představení o chrabrém skonu prince Lokiho v podání Matta Damona, Sama Neila a Luka Hemswortha. ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama