Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 1

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 280)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Taika Waititi, frajer z Novýho Zélandu, co natočil výborný kousky jako Co děláme v temnotách a Hon na pačlověky, kde u obou jsem se řezal smíchy, originální vtípky a nápady, prostě radost koukat a né jednou. Takže jsem se hodně těšil na "trochu" jinak pojatého Thora. Stylizace do osmdesátek a barevnost to tu hodně oživila i díky stylové hudbě. Nespočet vtipných gegů, hlášek a nápadů, že si je nešlo ani všechny zapamatovat, bohužel i stinnou stránku to má, že někdy bylo až moc rádoby vtipných dialogů a osobně mě občas iritovali (už jen začátek na řetězu). Nejlepší postavou samozřejmě kameňák Korg, tohodle si poslechnout po ránu, tak do práce jdu hnedka s úsměvem na 16tku a ještě nechci zaplaceno :D A samozřejmě Hulk, jen tak dále s ním. Loki už mě přestal bavit, hned jak jsem ho viděl a už to asi nic nezmění... Rozhodně komiksovka pro celou rodinu, kdo chce něco náročnějšího Daredevil či Punisher jsou vždy nápomocní :) 7.5/10 ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Už z principu nemohu dávat vyšší hodnocení než 3* a to si myslím že ve třetím Thorovi bylo vše v pořádku. Jde o to, že je to prostě jedna Marvelovská šablona která obsahuje sice velice cool mýtické hrdiny a hrdinky, opět je mixuje ve velice zajímavých kombinacích, ale zbytek je prostě to stejné tisíckrát viděné - objeví se padouch, hlavní hrdinové po pár klopýtnutích padoucha zničí. A ať bude cesta k cíli sebevíc barvitá a s ještě více efekty, bude to stále to samé tisíckrát viděné. Ale nenáročná podívaná opravdu solidní! ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Nejbarevnější, nejvtipnější, nejdivnější, nejpřeplácenějsí, nejhorší Thor. Pár momentů mě rozesmálo a neupřu filmu jeho osudovost, která teď tak zahýbala s Thorovým filmovým univerzem, ale jinak to pokládám za výsměch mé oblíbené Planety Hulk a v podstatě i Thorovi postavy a atmosféry, kterou úspěšně nastavil Temný svět. Jestli je ztřeštěná komedie nový Marvelovský formát, (ne)máme se na co těšit. ()

amim 

všechny recenze uživatele

"What are you, Thor, god of hammers?" Ragnarok je pro mě definitivní potvrzení, že už je na mě superhrdinských filmů prostě moc. Paradoxní na tom je, že Ragnarok je dokonce dost jiný než ostatní Marvel filmy, kdy je postaven spíše na sebeparodování a a pomyslném pomrkávání na diváka, který nejrůznější narážky zachytí a baví ho. Kdybych viděl před 2 roky, nebál bych se tvrdit, že možná sáhnu k 5* hodnocení, nicméně scény, o kterých vím, že bych se u nich dobře zasmál, mě míjely a já tak po shlédnutí cítil zase jenom "meh" pocit, který se v poslední době dostavuje u každého sledování Marvel filmu. Možná jsem jen sledoval ve špatný den. ()

Petula009 

všechny recenze uživatele

Když byli poprvé všichni vyhajpovaní ze Strážců galaxie, žila jsem v tom, by měli vypadat právě takhle. Když jsem je pak viděla, byla jsem spíš zklamaná, ale tohle ve mně obnovilo naději. Ten humor je sice strašně ujetý, ale je tam pár geniálních momentů, které drží celý film v celkem slušné kvalitě na Marvel. Hemsworth prokazuje, že je možné aby celý film utáhnul sám, i když pár zaváhání by se podle mě taky dalo najít. All and all je to ale velmi slušné pokračování. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné schéma děje, zcela konvenční rozložení postav a jejich představitelů podle aktuálních šablon hollywoodské korektnosti, trapní počítačově namalovaní bojovníci v bitvách. Ale i tak dám 4 hvězdy, protože je to vydařená zábavná lehká komedie se supersympatickým hlavním protagonistou. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Super zábavná a oddychová marvelovka. Již třetí samostatné pokračování, v hlavní roli Thor, syn Odinův. Tentokráte superhrdina s kladivem v ruce zachraňuje svůj svět, tedy Asgard. Jenže než se na svou rodnou zemi znovu dostane, musí překonat nové i staré (ne)přátele. Ačkoli jsem téměř ze všech stran slyšel na film jen chválu, měl jsem ke snímku určitý despekt. Nyní po zhlédnutí to bylo jenom dobře, jelikož jsem od filmu nic moc nečekal a i proto jsem se skvěle bavil. Bylo to ale především zásluhou nabité akce, velmi povedeného a trefného humoru (nikoli nesnesitelného, monotónního či sprostého), zajímavého hlavního padoucha, tak i starých dobrých postav z minulých dílů, díky čemuž, jsem se po celou dobu sledování vůbec nenudil. Navíc když Chris Hemsworth jako Thor buší do svých nepřátel za zvuků z písně Immigrant Song od Led Zeppelin, tak se na to celé nejen hezky dívá, ale i hezky poslouchá. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem se v těch postavách od Marvela ztratil. Ani mě to nic neříká a byť triky jsou skvělé, humor sem tam taky zafunguje, tak to nějaké super dílo není. Příznivci série si určitě * můžou přičíst. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nebyla úplně spokojena, nebavilo, všechen Marvel začíná být hodně překombinovaný. Přestože Thorovi nový účes sekne, určitě by vše zvládl (skoro) sám a mnohem lépe... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická komiksovka, která sází zejména na humor a vtipné dialogy. Jde vidět, že se chtěl režisér Taika Waititi svézt na vlně úspěchu Strážců galaxie a opravdu musím uznat, že se mu povedlo natočit jednu z nejvtipněji pojatých marvelovek. Na druhou stranu zase nelze opomenout, že je tomu silně uzpůsobený děj, který nenabízí nic extra nového ani víceméně nijak nezasahuje do celkového marvel příběhu. Nicméně dialogy jsou příjemně svěží, triky opět perfektní, efektů a barev je tady více, než na Matějské. Celkově celý film působí velmi pozitivně. V neposlední řadě musím také pochválit hudbu, která filmu perfektně sedí. Mně však ve filmu chybělo nějaké větší napětí či atmosféra, hlavní záporák v podání Cate Blanchett působí sice velmi drsně, přesto však ve mně nedokázala vzbudit žádné emoce, což je veliká škoda a promarněný potenciál. Pro mě osobně je Thor: Rahnarok průměrná marvelovka, která díky skvělým efektům a barvičkám potěší zejména věkově mladší publikum a ty starší potěší zejména humorem a hudbou. Nicméně jako oddechová zábava snímek funguje perfektně a komiksový fanoušci si jistě přijdou na své. 6/10. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jsem se u toho nezasmál, ale humor pro mě fungoval tak v 10% případů, jinak mi jeho cpaní do každé druhé scény moc nesedělo. První Thor hranici mezi humorem a vážností dobře zkombinoval, druhý už poněkud balancoval na hraně (pomatený Selvig), ale nakonec to ustál, tady už to ale nevyšlo. Přitom druhá linie s Ragnarokem a bohyní Helou měla silný potenciál, jde o nejlepší scény filmu (díky skvělé Blanchett), jenže ten všudypřítomný humor jim nedovolí vyniknout. Postavy Thora a Lokiho místy fungují jako dřív (ovšem závěrečný Lokiho heroismus se mi moc nezdá), ale ten humor je místy mění v kašpary, postava bývalé Valkýry mi nijak neseděla (jsem rád, že tuhle pitvornou roli nedostala lady Sif), Goldblum trochu navíc, zamrzelo ledabylé odstranění trojice válečníků, Hulk byl fajn zpestřením filmu - i u něj ale ten humor napáchal místy škody, Urban v první části filmu dost nevýrazný, ale ten heroický odchod to vylepšil. Akční scény nebyly špatné, hudební doprovod fajn, ale celkově nejslabší Thor. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Já teda nevim, ale přijde mi, že Marvelu dochází nápady a dech. Víc a víc se prolínají různé postavy z různých marvelovek. První Thor byl prostě Thor. Nepamatuju si, že by tam někdo zmiňoval Starka nebo tam dokonce hrál Hulk či doktor Strange. Ve filmu bylo pár úseků, které jsem znal, takže jsem to asi kdysi viděl, ale vzhledem k tomu, že jsem si to ani nepamatoval, tak mě to asi moc nezaujalo. A nic se na tom nezměnilo ani dneska. Spíše taková komedie s nádechem hvězdných válek nebo strážců galaxie. 60% za Chrise a konečně normální účes ()

Pathrose 

všechny recenze uživatele

Mít tohle nálepku DC, tak to má 30 % a je to rotten na RT. Jeden z filmů u kterých hodnocení fakt nechápu. Proč, Taiko? ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tohle je Thor jak ho máme rádi a Lokiho taky. Tady je skvělá chemie mezi všemi, Hulk je tu skvělé překvapení a zase si s ním dali záležet, on fakt baví. Příběh mne taky kupodivu nevadil, zlé sestry je lepší nepopichovat, pak chtějí vypichovat oči. Tohle je jeden z nejlepších dílů o samostatném hrdinovi. ()

tereez 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejlepší Marvelovka i přestože mi vadí brutální dějová linka s Helou. Je to hravý, barevný, zábavný, skvělá hudba. V kině jsem z toho nadšená nebyla, ale nějak to uzrálo, podobně jako třeba Prometheus - bezprostředně po filmu rozpačité 3/5* a nakonec je to jeden z mála filmů, který jsme ochotný hledat na externích HDD a pak si je pustit. Samozřejmě se dobře kouká na Lokiho, na Thora, to je tak nějak očekávaný... ale Jeff Goldblum, jeho "země" a dokonce i jeho CZ dabing jsou tady prostě top! ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté druhý krát. Za mňa sa jedná o najslabší egoistického Thora z trilógie a zároveň jeden z slabších článkov MCU. Príbeh je síce zaujímavý a jeden z najlepšich a aj snáď najdôležitejšich čo sa týka cesty k Endgame ale bohužiaľ za mňa je to hrozne spracovanie. Kľudne ma ukameňujte, pretože viem, že väčšina pokladá túto časť za najlepšiu ale ja rozhodne nie. Prečo? Dôvod je jednoduchý. Ragnarok je príbeh o skaze a zničení. A hlavne by mal byť jeden z najtemnejších kapitol príbehu ale opak je bohužiaľ pravdov. Celé je to presvetlené a humoru je tam až príliš, ktorý za mňa znižuje celý film a robí ho skôr trápnou paródiou. Ja osobne som sa zasmial asi raz. Zvyšný humor mi príde nasilu a trápny. Bohužiaľ. Za mňa najlepšia postava bola Hela a Valkýra.. Zvyšné postavy si za mňa robili až príliš veľkú srandu na môj vkus. Film môžem odporučiť ale iba v prípade, že z vážnej postavy spravia hláškujucého vtipálka. Celkové hodnotenie za mňa je 60%. A aj to s pružmúreným okom. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Třetí Thoř. Barevnější, akčnější, digitálně bordelovatější, prostě velkolepější než kdy dřív. Jasně, je to pohádka pro přerostlá děcka, ale má to spád a nenudí. ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama