Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 4

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 279)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině, dvakrát na blu-ray a s jistotou mohu napsat že se jedná o nejzábavnější marvelovku. Waititi je strašnej úchyl, ale to už vím od What We Do in the Shadows. Stylizace inspirovananá osmdesátkami byla příjemným osvěžením, vizuální efekty byly vypiplané, jak už je u Marvelu zvykem. Pobavily mě nové postavy jako Valkýra, Korg nebo Goldblumuv pošuk. Hemsworth, Hopkins, Ruffalo, Hiddleston a Blanchett jako vždy hráli na výbornou. Potěšilo mě vhodné použití Immigrant songu od Zeppelinů. Za mě 85 %. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Sice je to ta klasická komiksová omalovánka, ale zábavná komiksová omalovánka a nahláškovaná plejáda gagů, kde se prostě nezapře absurdní humor a groteskní retro-futuristická 80's stylizace pošuka Taiky Waititiho. Ten originální námět kultovního komiksu 'Planet Hulk' je fakt žalostně nevyužitej, ale co už. Cate Blanchett mě ve svý stupidní roli záporáka nehorázně srala (její strašný post-synchrony tomu moc nepomáhaj), no a Chris Hemsworth si mě jako Thor konečně získal. Na druhé zhlédnutí to však už taková překvapivá čurina není. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je nám dané jasne najavo, že v tomto diele sa nešetrí s vtipnými hláškami a na hlavného hrdinu už nejde hľadieť tak vážne, ako predtým. A to je skvelé. Thor bol predsa len trošku moc vznešený suchár a o zábavu sa staral hlavne Loki alebo niekto z Avengers. Teraz už, čo sa týka humoru, zažiari aj hlavná postava. Že už to nieje brané tak vážne dokazuje aj Thorov nový účes. Thor už zase zachraňuje svet, vesmír, a tak vôbec. Ale tentoraz je to skvelá zábava, nielen vďaka Lokimu. Svoj podiel na tom majú takmer všetky postavy, jedna zaujímavejšia než druhá. Veľa hrdinov bohužiaľ rozdrobuje príbeh, takže dokážeme dej do veľkej miery predvídať a záver vyznieva do prázdna. Marvel tu proste jednoznačne vsádza na humor a akciu, ale aj tak mu to v celku vyšlo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ani neviem čo k tomuto poriadne napísať, pretože takýto organizovaný farebný digibordel do Asgardu nepasuje. A je to tak nepasuje a napriek tomu je to dobré. Hlavne preto, že to nemá moc Thorovských prvkov s predošlých dielov (Thorovy pomocníci tu takmer ani nie sú a samotný Asgard tiež moc priestoru nedostane) a viac sa to zameriava na zábavný štýl strážcov galaxie. Thor je vyhostený s domova a tak ma režisér Taika Waititi voľnú ruku ako uchopí tretí diel. Predovšetkým je tu kladený doraz na vtip a Thorovy tento vtipný ton celkom sedí. No niekedy je ho zbytočne moc, otravuje a kazí atmosféru filmu alebo samotné finále. V tomto smere je to trošku nevyvážené. Horšie je to zo samotným príbehom. V každom diely tejto série sa niekto snaží zničiť alebo si podmaniť Asgard, a aj keď až tretí Thor je k tomu najbližšie, niečo tomu chýbalo. Záporačka Cate Blanchett je zlá, štýlová, sexi a zaujímavá zároveň, ale nedostane nejako veľa priestoru, aby zamávala "základmi". V podstate ju vidíme len na začiatku a na konci, keď príde finálne, ktoré je aj po akčnej stránke trošku pre mňa slabé, mdlé a moc nestrhne. Viac menej má Thor: Ragnarok podobný problém ako jeho predchodcovia, no tento diel je o niečo zaujímavejší, keďže je to tu aj Hulk, stále štýlový a nekonečný zradca Loki, či Tessa Thompson ako Valkyria. Ako celok pobaví, ma to veľa vtipných scén, potešujúce camea, tradične dobré efekty, či akciu a aj hudba stojí za to. Bavil som sa, ale pre lepší zážitok niečo tomu chýbalo, zrejme lepšie finále. P.S.: po-titulkové scény sú dve. Obľúbený soundtrack: Ragnarok Suite. 75% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Třetí Thor přicházíse zcela novými ambicemi a vyprávěcím směrem, který otevřeně vytváří zábavný a takřka parodický ekvivalent k dosavadním příběhům Avengers, kde se s humorem definitivně roztrhl pytel a stylizace vytvářeného světa i ozvláštňující vedení ne úplně klasické zápletky nabývají multižánrových rozměrů, jaké jsme dosud u Marvelu neviděli. Waititi je pro mě blockbusterový rejža budoucnosti. Více zde ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Thor přišel o kladívko, o vlasy a zaujmout má čím asi? Tenhle výpotek Marvelu má sotva poloviční bicáky Chrise Hemswortha. Barvičky, akcičky, vtípečky, známé tvářičky, to všechno by tu bylo, ale mě to zasáhlo asi jako zvýšení daní v Tanzánii. Tak třeba příště v některém z dalších čtyřiadvaceti pokračováních... ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Absolutní jízda, která mě vytrhla na dvě hodiny z reality. Cate konečně uměla zahrát dobrou záporačku a Loki i Thor jsou totálně k sežrání. Oceňuji minimum krve a maximum srandy. Tenhle kabát Thorovi sluší a já musím říct, že jsem si to prostě užila! Jeff je neskutečný. Lokiho nástup: Váš spasitel je tady? Úplně jsem řičela smíchy. A ta hudba... paráda ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Marvel Cinematic Universe funguje- Už 10 let. Za tu dobu vzniklo již 17 filmů a právě sedmnáctým je Thor: Ragnarok. Režíroval Novozélanďan Taika Waititi jehož předchozí film Hon na pačlověky byl sice fajn ale nic světoborného. Jako zázrakem však Taika dokázal dát Thorovi novou tvář. Thor: Ragnarok je závěr trilogie úplně stejně jako Iron Man 3 či Captain America: Občanská válka. Stejně jako Iron Man tak i Captain America si za svou trilogii (a eskapády v Avengers) prošly vývojem a stejně tak je na tom i Thor. Thor dospěl. Není to už to nafoukané princátko z prvního dílu ale sečtělý bojovník jenž se snaží zachránit svůj lid. Je mu jasné, že nyní je to právě on kdo musí svůj lid zachránit a vézt. Pořád si není jistý svým vztahem s bratrem Lokim, který ho stále klame kdy může, právě si prošel bolavým rozchodem a navíc se dozvídá staré rodinné tajemství. A navíc přijde o svojí dlouhou kadeř! Thor: Ragnarok má úžasnou stylizaci připomínající 80. léta, dospělejší humor a především hudbu Marka Mothersbaugha která výborně funguje a především při titulkách zkrátí čekání na potitulkové scény. Waititi s Marvelem navíc dokázali udělat propracovanější postavu i z Hulka který má duši! Sice duší pětiletého dítěte ale i tak duši! Banner je v Hulka změněn za 2 roky a jakmile se vrátí, dochází mu, že jakmile se znovu změní v Hulka možná to bude naposled. Výborná je i Valkýra v podání Tessy Thompson která je zlomenou bojovníci závislou na alkoholu a teprve Thor se musí snažit dostat jí zpět na světlou stranu síly. Geniální je i Jeff Goldblum v roli Velkomistra, velitele planety Sakaar který je tak šílený, že by na něj byl pyšný i Joker v podání Healtha Ledgera. Thor: Ragnarok má navíc velmi silného padoucha- A tím je Hela. S Helou se váže jedno velké tajemství a její motivace je uvěřitelná. Sice je šílená a nedonutí vás jí milovat ale má motivaci. Charakterním vývojem si projde i Skurge v podání Karla Urbana který je celý film rozpolcený na jaké straně vlastně být. Thor: Ragnarok je celkově uzavřený film který odkazuje velmi málo. Waititi však dokáže velmi dobře zakomponovat různé odkazy na zbytek světa: Třeba geniálně zasazené cameo Doctora Strange či opět úžasné cameo Stana Leeho. Waititi to dokázal- Natočil ´´jiný´´ marvelácký film který výborně šlape po celou dobu a donutí pobroukávat si u Imigrant Songu od Led Zeppelin. Po Strážcích Galaxie Vol. 2 či Spider-Manu: Homecoming service jedná o další solidní bombu roku 2017. Přeju tomu každý dolar jelikož se jedná o pravděpodobně největší experiment, který Marvel spáchal. A Taika Waititiho budu sledovat, jeho celovečerní Akira by totiž mohla být solidní! Viděno v kině: 3x ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Po nemastné neslané dvojce (navíc s nevýrazným záporákem) byla trojka příjemné překvapení. Na osmdesátkovou stylizaci a nadvládu humoru nad akcí nás už připravily trailery.. a musím říct, že mi to vskutku nevadilo. Nakonec jsem se bavil lépe než u Gardians 2. Klidně bych uvítal více Goldbluma (pokud by mu teda tvůrci dali i nějakou hloubku nad rámec komické postavičky). 85 % ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Trochu hype. Mix Guardians of the Galaxy a Thora, v niektorých momentoch bravúrne (úvod v pekle, či spomalené scény v štýle epických fresiek), často vtipné, s množstvom originálnych nápadov, no zároveň hrozne rozhárané a nesúrodé. A toho humoru je tu niekedy príliš, hlavne Hulk je už too much of a good thing. Na rozdiel od Taika Waititi, James Gunn dokáže epickú campovosť, infantliný humor, over-the-top akciu a emócie plynulo spájať do jedného celku. Tu mal citlivo zasiahnuť strihač - a vystrihnúť napríklad celého Dr. Strangea. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to špatné, odcházel jsem více méně spokojen, více než z kinderspidermana. Je to barevné, je to hóóódně barevné, je tam opět kopec tupého Marvel humoru, odumřelo mi zase pár mozkových buněk. Naštěstí se na to dobře dívá, hlavně na začátek a na konec, prostředek je poměrně nudná omáčka.. [IMAX 3D] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka, efekty a akce skvělé, tím ale končím. Po průměrných dvou dílech přichází odpad, který svou tupostí nezaujme ani šimpanze. Děj vám je logicky úplně u zadku a vložený humor, který se ve Thorovi objeví, je to nejtrapnější, co jste kdy viděli. Budu v hodnocení mírný a nedám odpad, ale daleko od něj není, protože tak nezajímavou slátaninu jsem už pěkných pár let neviděl. 2/10 = 25% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"Hey, man. I'm Korg. We're gonna get outta here. Wanna come?" Mišmaš naprosto absurdních hlášek a šílených scén, které dohromady tvoří jednu z nejzábavnějších marvelovek poslední doby. Soundtrackem a vtipy mi to nejvíc připomínalo Strážce. Největší překvapení pro mě byl Hulk, za ty dva roky ve vesmíru se nám nějak rozmluvil, chlapec. Následné scény s Brucem pak neměli chybu. Celkově ten film skvěle šlapal a jsem zvědavá, co bude dál. 5* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Objektívne "len" za 4, ale subjektívne určite plný počet. Nepopieram, že Thor je v rámci Marvelu mojou najobľúbenejšou postavou a filmy s ním mám najradšej, ale tretia časť predošlé dve jednoznačne prekonáva. Bavil som sa ako kráľ. A to si naďalej stojím za tým, že komiksovky nie sú moja krvná skupina. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Trailer mě vůbec nenaladil a na film jsem se v podstatě netěšil. Zničit Mjölnir, Thora ostříhat a dát ho do arény s Hulkem, to celé ve stylu 80. let? Děláte si srandu? Jak vysoká byla spotřeba kokainu při psaní scénáře? Ale ne, já stejně věděl, že si mě marveláci zase získají - a měl jsem pravdu. Thor vsadil na osvědčenou vlnu Strážců Galaxie, a tak je celý film jedna velká, barevná a vyhláškovaná akční jízda, u které jsem se chechtal od začátku do konce. Sice bych si "Ragnarok" představoval o dost jinak, ale čert to vem, je to komiksák. A přechod z temného fantasy do komedie Thorovi vcelku nečekaně sedne. Cate Blanchett je kočka a je jí tady tak o 20 let míň. Potěšila řada nečekaných cameo rolí a skvělá hudba. Sečteno a podtrženo, klasicky další vydařený marvelák. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu Thor (Chris Hemsworth) porazí ohnivého démona Surtura (hlas Clancy Brown), který chce rozpoutat Ragnarok a zničit Asgard. Poté se vrací domů, aby odhalil Lokiho (Tom Hiddleston) a zjistil, kde se nachází jejich otec Odin (Anthony Hopkins). Thor a Loki se vydávají na Zemi a s pomocí Doctora Stephena Strange (Benedict Cumberbatch) ho nalézají v Norsku. Thor se od Odina dozvídá o nebezpečí, které představuje jeho starší sestra bohyně smrti Hela (Cate Blanchett)... Ve filmu se objeví staré a nové postavy jako Heimdall (Idris Elba), Hogun (Tadanobu Asano), Volstagg (Ray Stevenson), Fandral (Zachary Levi), Bruce Banner / Hulk (Mark Ruffalo), Velmistr (Jeff Goldblum), Šroťák 142 / Valkyrie (Tessa Thompson), gladiátor Korg (Taika Waititi) a Skurge (Karl Urban). Povedla se camea, která mají v divadelni hře Matt Damon, Sam Neill a Luke Hemsworth. Nechyběl také Stan Lee jako holič na Sakaaru. Doctor Strange se ve filmu objevil ve značně rozšířené mezititulkové scéně z vlastního filmu. Jako obvykle nechybí mezititulková a potitulková scéna. Humor mi sednul a líbil se mi i soundtrack. Immigrant Song od Led Zeppelin rulez. Takhle plné kino jsem dlouho neviděl. (Kino Vesmír So 28. října 2017) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Barevný osmdesátkový kabaret. "Thor" bude fungovat BUĎ jako totální fraška, NEBO jako vážná věc. Tenhle prapodivný tak-kam-to-budeme-ubírat mix, ke kterému se Marvel v poslední době tak upíná, je zlo. Na druhou stranu mi tohle fraškoidní provedení sedlo víc než katastrofální "Temný svět". Možná proto, že se nebál oddělat pár "hlavnějších" postav. Ale postavu Lokiho, respektive její motivy, už vážně přestávám chápat... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Thor a Loki jsou Tom a Jerry Marvel vesmíru. A konečně bez skrupulí si nezkouší hrát na nic víc, takže je to první Thor film kterého není utrpení vidět. Samozřejmě, pořád je to superhero hovadina bez příběhu, a s digitálním bordelem a anonymními šediváky místo pořádné akce, ale permanentně se to shazuje absurdními gagy do 80s like parodie, která ze všeho nejvíc připomíná epicky geniální kraťas Kung Fury. 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa postavám a ich jednaniu pridala veľká dávka humoru, tak to hneď dostalo iný šmrnc - najlepší diel celej série o hromovládcovi. Niežeby sa mi predchádzajúce diely nepáčili, no toto bolo tak roztomilo komické a zároveň tak príjemne pukancovo akčné a pekne vizuálne spracované, že som sa ani nenazdal a už bol koniec. Pritom ani jedna sekunda nudy a určite by som zvládol aj prídavok. Skrátka na jednoduchú komerčnú zábavu ako stvorené, pastva pre oči a občas dobré aj na posilnenie brušných svalov. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Co udělal Waititi u třetího Thora si představuji, že by udělal Quentin Tarantino u Star Treku (a co trochu udělal Rian Johnson u Star Wars) - svůj humor a osobní vklad vložil do kánonu populárního univerza. Ty pestrobarevné kulisy a synťáky připomínající osmdesátky korespondují s cheesy zábavnými momenty. Bohužel, v druhé polovině už se tak trochu ty dva přístupy (vážný a hrdinský vs. parodický) bijí a těch sebeshazovačských a ironických momentů, kdy jedna postava něco řekne/chystá se udělat, aby se to v následující scéně znegovalo, už je ke konci přespříliš a ztrácí to jak na momentu překvapení, tak na zábavnosti. I tak ovšem nejlepší díl Thora. [Přesná stopáž: 131 min] ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama