Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 1

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 280)

FLVEKK 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak na Thora jsem se už od traileru ani tak moc netěšil. Nevím proč. Asi to bylo tím, že po nic moc dvojce jsem to měl tak nějak na háku. Taaaaakže, tíííímto bych chtěl napsat : Nejvtipnější Marvelovka, která překonala i luxusně vtipného Deadpoola. Opravdu jsem se nasmál, bavil, prostě přiblblá sranda, která nebyla vůbec trapná. Teda aspoň pro mě ne. Hezky vygradované scény doprovázané super hudbou !! Po Wind River druhý nejlepší film roku :) ()

Tribe 

všechny recenze uživatele

Třetí Thor má už od prvních minut fantastický náboj. Baví mě styl, kterým je to celé natočený. Je vidět, že rejžovi tento kousek MCU skládačky sedl jako prdel na hrnec. Neskutečně mě dostala Valkýra aka Tessa Thompson, byla prostě skvělá. A Jeff Goldblum jako Grandmaster? Totální porno! Hulk i ne(Hulk) byl využitý na 110%, což taky dost cením. Chris a především Tom předvedli parádní výkony, ta chemie nevlastních bratrů tam jela na plný koule. Hrozně se mi líbila Lokiho "vzpomínka" na setkání s Hulkem, když se objevil v aréně, to prostě nemělo jedinou chybu :-D A vůbec, všechny postavy jsou super! Ne vážně, Ragnarok mi dal přesně to, co jsem chtěl. Je to svěží, je to vtipný a zase to posunulo celý příběh o kousek dál. Je to zkrátka nadprůměrný MARVEL. Slabších 5* ;-) ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra, super hlášky, drsná záporačka, dokonalé akční scény. Thor Ragnarok je hodně zábavný a nabušený film. Hudba je zvláštní, ale dobře se hodí do atmosféry celého filmu. Herci i herečky si to dosti užívají. Cate Blanchett je perfektní záporačka. Možná jen Karl Urban je poměrně nevyužitý, ale i ona má pár super scén. Propojení s ostatními Avengery je nenásilné a moc pěkné. Celkově maximální spokojenost. ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

U Marvelu vlastně dostanete vždy co zhruba očekáváte: hodně povedené akce, humoru, skvělých efektů, sympatické postavy a herce, rychlý děj a slušný střih. Díl od dílu ještě přidávají na fandovské vlně zábavy postupně se spojující příběhy a postavy společného universa. Třetí Thor není výjimkou, ale je jiný než první dva díly. Je nejméně temný a nejvíce zábavný a také asi nejméně "hloupý". Dalo by se říct, že asi nejlepší. Radši bych ho ale viděl spíš ve stylu temnějšího a vážnějšího druhého dílu, jelikož postavy jako Hela či ďábelský vykonavatel Ragnaroku (už nevím to jméno) se k tomu vyloženě nabízeli. Škoda. Škoda nevyužité Cate a její postavy, která díky zbytečnému odlehčení vtipy působila až lehce směšně. A že tam vtipu bylo na můj vkus až příliš. Jednoduše potřebovali zabrat publikum s nižším věkem i IQ, podobně jako Strážci Galaxie 2. Rozhodně jsem se ale za celé 2 hodiny ani na okamžik nenudil. Předpokládám, že vážnější směs si pro nás zřejmě záměrně chystají až na další Avengery, kde si to spolu se Strážci rozdají s Thanosem, snad bude mít oproti Hele větší respekt, jako se na mega zloducha patří. ()

cortez 

všechny recenze uživatele

Od aktuálního dílu jsem moc nečekal, přece jen to díl od dílu padalo, navíc těch marvelovek je v poslední době jako hřibů tento rok, takže očekávání nic moc. Ale, byl jsem mile překvapen, hlavně i díky tomu že to nebylo strnulé a nebrali to nějak vážně, ale s humorem - to je v podstatě zachránilo. Ty vtípky se fakt povedly (i když každy muže mit jiny nazor) :). ()

PosleniKiwi 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady zase. Pásová výroba dílen Marvelu vyprodukovala další přírůstek do rodiny MCU. Po prvních dvou dílech, které se tak nějak bez ksichtu ztratili v šedém průměru, chytří lidé dali hlavy dohromady a zjistili, že elegantně si vypůjčit ksicht od svého úspěšnějšího bratříčka, bude asi to nejlepší, co můžou s Thorem udělat. Tuctový příběh, hlavně to musí být vtipné, do pozadí hrát cool retro hudba a celé to musí mít pořádný nádech osmdesátek. Jednoduchý vzorec. Vyšlo to předtím, tak co by se mohlo pokazit. Nó očividně dost věcí. Parodie na Thora s Thorem v hlavní roli se mi hold nezamlouvá, tak jako nenáročným konzumentům z řad mainstreamového publika. Vážně nevím, proč se všichni kolem smáli těm až příšerně na sílu nuceným vtípkům a bylo jim asi úplně jedno, že postavy vedou hloupé dialogy plné klišé, které vidím přicházet tak 5 minut před tím, než proběhnou. Ale nebudu lhát. Párkrát jsem se opravdul zasmál. Ale i u Béčkových hororů se leknu laciné lekačce, ale stejně někde uvnitř vím, že tohle prostě není ono. Akce mě celkem bavila, jen si nejsem jistý, jestli to bylo díky dobré choreografii a zajímavým nápadům nebo jen díky líbivé hudbě. Vlastně vím. Byla to hudba. Protože ani v akčních scénách se revoluce nekoná a gladiátorské zápasy, což se jevil jako hodně dobrý nápad, jsou až trestuhodně nevyužité. Ale nenechte se zmást, protože nový Thor není jen nahodilé spojení gagů, je tu i jakýsi dramatický oblouk, který je však zanesen pod hromadou vtipů, které maskují i nevyvážené tempo, a jakýkoliv pokus o to, se brát vážně nebo vyprávět nějaký vážnější příběh pak působí trošku úsměvně. Ale co, nejde skoro o nic, jen zkázu Asgardu, nějaké to úmrtí bližních a špetka rodinného dramatu, takové ty věci nad kterými si jen mávneme rukou a jdeme se zase smát, jak sebou někdo praští o zem. Představeny jsou i nové postavy, ale většina z nich je buď naprosto plochá a nebo je představena jen aby sem tam prohodila nějakou hlášku (Jeff Goldblum je ale bůh). Chápu, že se to z těchto řádků nemusí zdát, ale on to není úplně špatný film, vlastně se u něj pravděpodobně budete dost bavit a ta osmdesátková stylizace a barevná paleta jsou opravdu povedené, jen jsem už asi unavený touhle tuctovou Marvel produkcí, která však očividně stačí na 87%. ()

RKBoy 

všechny recenze uživatele

podobne ako Iron Man aj Thor dostal super ubgrade na záver svojej série, film sa nesnaží hrat na príliš vážnu notu ako tomu bolo v The Dark World ,ale berie všetko s humorom ,ale zase nie tak aby to záchadzalo až do absurdity.. ani Strážcovia ma takto nepobavili ,každý gag je dobre načasovaný ,žiadny neposobí trápne a pri troch a zvlášt jednom ku koncu filmu som sa doslova rozplakal od smiechu. Dej nie je nič svetoborné ,ale zase nevadí, vdaka dobrým postavám a dialogom to ide ako voda a vy sa ani nenazdáte a ste na konci. Jediná výhrada je ku záporáčke ,ktorá je síce dobre zahraná sexi milfkou Blanchettovou,ale zas ako je u MCU zvykom je nevyužitá a nemá tolko priestoru (je ale možnost ,že ju uvidíme v IW). Najlepší Thor,najzábavnejší Marvel film , rýchly spád, super akcia ,čo viac si priat od blockbuster komiksovky? ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Super funny záležitosť, ktorá si od toho všetkého humoru dáva pauzu iba v momentoch, kedy sa snaží byť epická (to ale nikdy netrvá pridlho). Ďalší tvorcovsky originálny počin v MCU vrelo vítam, rovnako ako i oživenie značne kostrbatej Thorovej trilógie. Štýlovo sa to síce nesie na podobnej vlne ako starí známi Strážcovia Galaxie, no zatiaľ čo od bandy, ktorá medzi svojich členov ráta indivíduá ako chodiaci strom či hovoriaci "mýval", by to asi čakal každý, vidieť non-stop hláškovať Boha (alebo Pána?) hromu so všetkými naokolo je niečo, čo má ozaj jedinečný feeling. Zapojenie Hulka do príbehu Ragnaroku nieje iba lacná náplasť na problémy s licenciou, títo dvaja Avengeri si neskutočne sadli a vytvorili tak skvelé komediálne duo. Blanchett je nádherná aj ako stelesnenie smrti a Valkýra Tessy Thompson mi ako Thorova ženská spoločníčka vyhovuje viac, než Portmanovej vedátorka Jane. Poteší i scéna so Strangom, ktorá je vtipne a nenásilne zakomponovaná. Waititimu sa podarilo rozvíriť stojaté vody Marvelu a priniesol pohodový kino zážitok pre nenáročných. P.S.: Thorov nový zostrih vyzerá fakt cool, no naskytá sa otázka ako dlho mu vydrží? ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Thor ako zástupca fantasy žánru v Marvely nesklamal. Je farebný, celistvý a pomerne jednoduchý. Možno by som vytkol až prílišný humor. Každá postava (snáď okrem Heimdala) spraví/povie minimálne jeden vtip, pričom niektoré sa snažia byť vtipné stále. Na takého Lokiho a Korga sa mi to napríklad nehodilo vôbec. Najviac som sa tešil na Hulka. Sklamalo ma, že bol vykreslený skutočne ako tupá zelená príšera. Ak si dobre pamätám, tak v Planet Hulkovi bol vykreslený inteligentne. Tu je to malé decko. Film poslúži ako dobré skrátenie zimného večera. Výrazný zážitok (Iron Man 3, Cap America 2) z toho ale nebude. ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Už dávno som sa tak u Marvelovky nezabavil. Síce to je už sitcom ako remeň, ale sakra podarený. Hlášky striedali akciu, do toho retro parádna výprava. Za mňa ommoho lepšie než obaja Strážci galaxie dohromady. . ()

hlava81 

všechny recenze uživatele

Za mě spokojenost. Akce, legrace, super hrdinové...tohle jsem od filmu čekal a tohle jsem dostal. Nenudil jsem se ani chvíli, ba naopak. Samozřejmě ještě by tam šlo některé věci vyšperkovat, ale nevadí. Nemusí to být perfektní. Před večerní projekcí jsem zíval a po ní pak nemohl usnout. Takže dobrý. Kdo rád Marvelovy komiksovky typu Avengers a spol., tak se bude bavit. Hlavně v tom nic nehledejte a nečkejte nějaký temný upovídaný epos. Takto film pojat není. ()

Optical 

všechny recenze uživatele

Infantilní a bez jakékoliv špetky napětí či emocí. Emocionální momenty filmu prakticky neexistují ani ve scénách dramatických, jelikož vše je podřízeno humoru. Film se nebera vážně a jako takový ho odmítám i vážně ohodnotit. Pestrobarevné a snadno zapomenutelné pitvoření, které od odpadu dělí jen velmi málo. Jedna hvězda za Zeppeliny, nic navíc nový Thor na rozmezí dvou hodin nenabídne a to je opravdu žalostné ()

PandyStraty 

všechny recenze uživatele

Vezmite nudný príbeh, primiešajte kopu nových záporákov, hromadu CGI a pravdepodobne až zdraviu škodlivé množstvo vtípkov, na ktoré je aj priemerný stredoškolák príliš starý a vznikne tento zlepenec všehochute, ktorý zachráni jedine nostalgická hudba a zaujímavé súboje. Ešte, že tak. ()

tybro 

všechny recenze uživatele

MCU se nám rozrostl o další film a i když to nebyl zas až tak skvělý počin, dalo se to. 130 minut děje nám vyplňuje místy dobrá akce a místy chabé pokusy o vtipy. Snad nám příští rok nabídne trochu lepší "komixovky". Zavzpomínám-li jak fázi 1 odstartoval Iron-man, pak dnešní marvelovky působí jaksi měkce. Snad by to chtělo vždy točit dvě verze (pro děti a dospělé). Pokud by měla čtvrtá fáze podle "Marvel wiki" trvat do 2028, jistě se tam najde pár pěkných kousků. Uděluji Thorovi III --- 3,5 hvězdy. ()

kreion 

všechny recenze uživatele

Výborný kúsok pre milovníkov humoru alá Monty Python. Waititi si môže pokojne nasadiť upírske zuby a srkať krv, pretože jeho Thor sa zaradil ku Deadpoolovi a prvým Guardians of Galaxy, pričom spôsobom parodovania vlastného sveta má bližšie skôr k prvému spomínanému. Je to vtipné, je to svieže a ako celok to pomerne funguje. SPOILER - ten záver na štýl Biga Lebowského mi veľmi chutil. 4.5/5 ()

MartCT 

všechny recenze uživatele

Krok směrem ke Strážcům galaxie, byl výborný nápad a já se královsky bavil. Až mi chvilku přišlo, že jsem šel na komedii. Herci výborní a evidentně si to dost užívali. Oproti DC bych řekl, že podstatně lepší efekty. ()

Los_Angelos 

všechny recenze uživatele

Je to první komixovej film, kterýmu dávám 4 hvězdy ..... ano , byly tu už dobrý marvelovky ... Iron Man .. okey, ale pořád to byly popkornovky za hodně peněz .. blockbustery , který měly pobavit. Naprosto v pořádku. Thor 3 zašel dál. Shodil thorovskou mytologii, ale ne do kanálu, jen z ní udělal pozadí příběhu, ve kterém vykreslil Thora jako prima chlápka od vedle, je s ním sranda, zajdete k němu na grill, na pivko ... ale pozor, když budete potřebovat helfnout, podrží vás na 100% ! Režisér Milli Vanilli, o kterém jsem doteď neměl ani páru, našel naprosto přesně hranici mezi těžce hláškující kravinou a výborným komix-filmem a po celých 130 minut po ní jeden jako zkušený surfař. Těch fórků, které byly jen naznačeny a bylo na divákovi, jestli mu docvaknou, těch tam je nepočítaně. Úžasný hlášky a odkazy na předchozí marvelovky, na předchozí hrdiny, na předchozí situace. Ale zároveň skvělá akce, roztomile umíněná záporačka a dobro, které (jako vždy) musí zvítězit. Ovšem bez jakéhokoliv hrdinsko/amerického patosu. Opět vybalancováno mistrně. Shrnuto: výborná akce, skvělý hlášky, nejlepší ze série Thor a (alespoň za mě) nejlepší marvelovka - s velkým M ! Viděno v kině, vyplatilo se. ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama