Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 2

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 280)

Kodousek 

všechny recenze uživatele

Nejočekávanější marvelovka tohoto roku nezklamala !!! Chris Hemsworth jako Thor to už je zavedená značka,divák si mezitím zamiloval i jeho bratra Lokiho, který nám mezitím nenápadně zmužněl. Plnokrevná víc jak dvouhodinová zábava, rozhodně nelituji dvou stovek za lístek, těžko by šlo utratit je líp :-))) Z kina jsme odcházeli s pocitem, že nikdo jiný než Marvel by se na tohle opravdu nezmohl. Marvel vystavěl nádherný pestrobarevný ale nekýčovitý svět Asgardu, ale nejvíc pobavilo rázovité hudební podkreslení snímku, které mi připomínalo místy jingle z Tron Legacy a místy soundtrack ze Strážců Galaxie. Nezbývá než zamáčknout slzu zklamání, že do očekávaného Avengers: Infinity War vol 1 a 2 je ještě tak zatraceně daleko, naštěstí to cestou zpříjemníme ještě Black Pantherem, ale to už je jiná pohádka. 100 % hodnocení a za mne jednička jako bič :-))) ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Na povrchu komedie sklouzávající až do parodie, pod ní důmyslnně vystavěný příběh stavící na hlavu superhrdinský koncept. Tradičně bych ocenil, kdyby Chris Hemsworth neubíral prostor dobrým hercům, ale to u hlavní postavy nemohu očekávat. Zbytek herců byl bez výjimky výborný a užíval si své role. Cate Blanchett jako Hela je příslušně krvelačná a nečekaně potrhlá, Tom Hiddleston jako Loki tentokrát skoro seká dobrotu, Mark Ruffalo je skvělý Hulk a stejně skvělý Bruce Banner, Tessa Thompson jako Valkýra je prvotřídní případ pro psychiatra, Jeff Goldblum se očividně baví a Karl Urban pojal svou roli vyloženě shakespearovski. Pod pozlátkem gagů, břitkých slovních přestřelek, osmdesátkové barevnosti, akčních scén a speciálních efektů jsou dvě linie nečekaně vážného příběhu, který odhaluje charaktery hrdinů a spěje k nečekanému závěru. Thor je prakticky divák zmítaný příběhem a iniciativy se chopí až závěrečným rozhodnutím. Celý příběh ovšem předvádí, že pro svůj národ obětuje kohokoliv a cokoliv. ()

Sareman 

všechny recenze uživatele

Občas se mi zdálo, že autoři tlačili s humorem moc na pilu. A né že by se vtípky nepovedly! Jen jsem čekal, že postavy budou prožívat děj vážněji. Takový přístup bych čekal spíše od Strážců galaxie. A Cate Blanchett? Nějak mi tam nesedla.... A jinak? PARÁDA! Užil jsem si film a netrpělivě čekám na nové Avengers..... ()

Matt_Farrell 

všechny recenze uživatele

Film je založený na vizuálnych efektoch. Dobre sa na to pozerá. Skvelá Cate Blanchett, svojou osobnosťou sa ľahko vyrovná všetkým klaďasom. Nenašiel som na tom filme nič, čo by ma vyložene štvalo. Najzábavnejšie bolo asi to, ako Thora a jeho brata dokázal paralyzovať malý čip na krku. Logiku tu asi netreba príliš hľadať. Hlavne, že sa stále niečo deje. ()

Kikina33 

všechny recenze uživatele

Zase po dlouhé době marvelovka, u které se bavíte od začátku do konce a vlastně je vám i líto, že film není delší. Dvojka Thor a Loki v patách s Hulkem servírujou jednu hlášku za druhou a opravdu jim to věříte... Obsazení fakt nemohlo být lepší. ()

temari131 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo top, fakt zážitok vidieť ! Myslím si že nový režisér dosť pomohol, lebo fakt som toto nečakala. Hudba tomu dodala skvelú atmosféru. Už len počkať na Infinity war :) ()

WilliamMW 

všechny recenze uživatele

Se mi líbí, jak ve výčtu žánrů tohoto filmu chybí komedie, přitom jsem se bavil pomalu stejně jak u Žhavých výstřelů. Marvel rezignoval na snahu dělat vážný komiks a pokračuje v tom, co začali Deadpool a Strážci galaxie. Konečně. Kéž by to v tomhle duchu už dojeli a poslední avengerovkou uzavřeli. Je to blbost, ale přiznává si to a pracuje s tím. Po tisící recyklovaná cesta hrdiny, ovšem s originálními kulisami a zase trošku jinak zpracovaná. Neuvěřitelné, asi maji v realizačním týmu stejného člověka, co vyrábí příchutě pro Dunkin' Donuts. 85/100 ()

Sefko 

všechny recenze uživatele

Nie je to zle. Ale ak čakáte, že to bude niečo podobné ako prvé dva filmy tak ste na omyle. Skôr je to ako strážcovia galaxie ale bez emócii. ()

Ivetak 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, tohle byl Thor tak trochu v jiném kabátě (a to doslova) heh… Oba předchozí díly se mi líbily a byla jsem moc zvědavá na třetí. Oproti předchozím dvěma byl Thor najednou tak nějak vtipnější nebo co :-D Celý film byl barevný a vystupovali v něm i další dost zásadní a zajímavé postavy. Jako je například Valkýra s jejím příběhem a nebo nechutně slizký, však o to zajímavější Jeff Goldblum. Někteří Avengers ztrácejí šťávu, Thor jí ale pořád má:-) ()

Hobzik 

všechny recenze uživatele

"Devil's Anus" už jen tohle vypovídá že se klasická ,,Marwellovka" vydává trochu jiným směrem. Ovšem to už všichni vědí, všude se to psalo a každý na tohle byl připraven když na film šel. Nebo tedy aspoň já ano. Ale osvědčilo se to u Avengers, Iron Mana a nebo třeba v předchozích dílech Thora. Měl jsem trošku strach že režisér není vhodným kandidátem na tenhle post. K mému údivu jsem byl mile překvapen, dialogy postav a tím i postupná dějová kompozice založená převážně na improvizaci vyšla takřka na výbornou. A však na vzdory tomu pro mě film nebyl film jako celek naprosto uspokojující. Trošku víc vážnosti by tam podle mě být mohlo. Každopádně ty trenky Hulkovi zařízli pořádně hluboko a zamlouvalo se mi to, film jsem si užil. Co bych tak ještě zmínil je hudba, perfektní. Jsem zvědavý s čím ,,přiletí" teď a jak se jim to povede. Snad to nebude stejné jako u Guardians of the Galaxy 2 kdy tam bylo využito to co bylo v jedničce ale narvali tam do toho radši balení XXL. ()

Lisiana 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší Thor a Marvel vůbec, označila bych to jako sci-fi akčí komedii. Tika Waitiki nechal herce hodně improvizovat, což se odrazilo na celkovém dojmu. Byla to prostě prdel od začátku do konce, dost mě překvapil přesofistikovaný Jeff Goldblum, kterého znám spíš z vážnějších rolí a ne jako Velmistra, který pořádá orgie na kosmické lodi. Cate Blanchett je jako Hela úžasná, ta ženská nestárne... Samozřejmě vedl Chris Hemsworth a jeho hlášky, neméně pak Tom Hiddleston s jeho úžasným odkazem na Avengers, kdy ho Hulk domlátil do země v oné legendární scéně a on v tomto dílu na tribuně při zápasu Hulka s Thorem vyskočí a zařve ,,Jo, tak přesně takový to je". Skvělá hudba, hlavně jsem si užila Imigrant song, který ve filmu zazněl dvakrát při tý největší bitce.No prostě na plný koule, z tohohle filmu mám radost! ()

KiJi 

všechny recenze uživatele

THOR - POSLEDNÍ KRÁLOVSKÉ KRVE Takže tento třetí díl Strážců Galaxie…pardon vlastně Thor alias Hvězdný Lord, teda Hromolord… to je asi trapný úvod, co? Asi se tomu moc nesmějete, že? Ale tak nějak na mě působil Thor: Ragnarok. Chápu, že chtějí film udělat jinak, ale proč to připodobňují k jinému? Waititiho Co děláme v temnotách je úžasný snímek. Ale ne vždy satiru, nadsázku a humor lze naroubovat na cokoli. Vždyť třetí pokračování Thora mělo být vrcholem série a navíc jde o konec jejich světa. Nevadí mi humor, ale joke musí být vtipný a na správném místě. Vždyť i ve druhém díle se člověk dobře zasmál. Jenže tady to je ten americký nucený vtip za každou cenu a kdekoliv. A navíc z postav dělají blbečky (ke Strážcům galaxie to ještě sedne, protože oni jsou blbečci; ale dvojka byla také plytká). Přitom příběh Ragnarok má potenciál (např. poukázání, že všechny Lokiho kroky, které vedly ke skáze Askardu, tak jak se to předpovídá v Edě; ale jinak je děj vyplněn vatou) výborné herce, kteří však nemají co hrát. Jejich dialogy by se daly připodobnit k ochotnickým výstupům v kulturním sále. Co za něco stojí je akce (i když bitvy a souboje mohli víc propracovat), vizuální stránka, a zejména hudba. Viděno 2D s tit. Atmos (pozn. v novém kině Cinestar v Igy v Českých Budějovicích je zvuk skvělý, ale film asi příliš atmosu nepobral, protože to bylo znát opravdu párkrát…takže proč pak připlácet za něco, co tam moc není. Asi to dopadne jako s 3D, které pouze u pár filmu za něco stojí). ()

Hrr.nec 

všechny recenze uživatele

Opravdu božská zábava. Waititi si to jede po svém a je to dobře, protože se mu povedlo vytvořit opravdu KOMIKSOVÝ film. Takhle to má vypadat. Zpětně si uvědomuju, že se toho ve filmu zas tolik dějově neudálo, ale to mi vlastně ani nevadí, protože jsem se ty dvě hodiny královsky bavil, místy se až za břicho smíchy popadal. ()

Ivuska71 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné se stalo skutkem. Ještě teď to vydýchávám. Bylo to kurážné, vtipné, zajímavé, akční a naprosto úžasné. Vidět takový film mě činí šťastnou. A o tom to je. ()

mrGhostly 

všechny recenze uživatele

Get help! Něco se mnou není v pořádku! Nadšení nesdílím a do kolen jsem rozhodně nešel. Thor je krásnou ukázkou toho, proč je Marvel v současnosti tam, kde je. Široké audienci dokázal prodat supernahláškované akční barevné nic. Ve snaze narvat vtip do každé druhé věty se v tom jaksi ztrácí jakákoliv emoce, osudovost, jakýkoliv vývoj postav. Tam, kde u Guardians of the Galaxy humor fungoval tak nějak přirozeně, se v Thorovi strašně tlačí na pilu a občas je té infantilní zábavy až přespříliš. O momentech, které mají v divákovi vyvolat nějaké vnitřní pochody ani nemluvě. Retro hudba super, ale opět na GotG nemá ani náhodou. Mám obavy, že Marvel zavede toto až sebeparodické ztvárnění filmů u všeho nadcházejícího. Ale těžko jim to mít za zlé. Otázka není jestli jim to audience bude žrát, ale jak dlouho. Jen škoda, že až si ta audience uvědomí, že se dívá na jedno a to samé prázdné vtipné nic s různými hrdiny představujícími jednu a tu samou hláškovací mašinu, budou už vejce dávno nakladená a probíhat bude intenzivní nezastavitelná líheň... // 2D // orig. znění // 3. 11. 2017 // 70% P.S.: Pozitiva filmu - některé hlášky super, když už to teda budu brát spíše jako tu sebeparodii a suproví Cate Blanchett a Tom Hiddleston. ()

ondra.p 

všechny recenze uživatele

Svižná marvelovská zábava, která ve mě ovšem větší stopu nezanechala. Zábava od začátku do konce, výborná akce a super postavy. Na můj vkus je film až moc sám sebe parodický, je to regulérní akční komedie, což pobaví masy. Nejsem si jistý, že však uspokojí pravé fajnšmekry komiksů. Za mě poctivých 70%, ale víc za mě ne. ()

Meniha 

všechny recenze uživatele

Hrozná slátanina, ale jelikož jsem nic neočekávala (snad možná zklamání) a v kině mne to naopak nadchlo, tak jedu na vlně nadšení a dávám 5 hvězd:-) PS: Vůbec neřeším nějaké dodržování logiky, pravdivosti legend apod. ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama