Reklama

Reklama

Spíš než děj v tradičním slova smyslu vypráví hudební film Haut bas fragile několik do sebe propletených výřezů ze života dívek v současné Paříži (a z fungování jednoho hudebního klubu v ní).
Louise (Marianne Denicourt) se právě vrátila z léčebny, kde se zotavovala z dlouhodobého kómatu. Její otec, se kterým se zatím odmítá setkat, ji pro jistotu nechává sledovat soukromým detektivem (Bruno Todeschini) a Louise s ním postupně navazuje milostný vztah.
Ninon (Nathalie Richard) je samostatná dívka, která ráda chodí tančit a pro nové boty se neváhá stát i zlodějkou. Při jedné takové krádeži se domnívá, že byla přistižena výtvarníkem Rolandem (André Marcon), a zkouší jej svést výměnou za mlčení. Roland jí však neviděl a jejím chováním je okouzlen i zmaten. Obě dívky propojí fakt, že Roland odkoupil starožitný sekretář po tetě Louise, v němž jsou ukryta fakta o povaze jejího otce.
Největším outsiderem filmu zůstává osud Idy (Laurence Côte), která hledá svou matku. Tou by mohla být i zpěvačka Sarah (Anna Karina) ze zmiňovaného klubu, ale otázkou zůstává, zda o dceru stojí a zda vůbec její případná dcera stojí o ni. (garmon)

(více)

Reklama

Reklama