Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspirován Balzacovou „Lidskou komedií“ natočil Jacques Rivette mozaiku příběhů nejrůznějších postav, jejichž osudy se vynořují, paralelně odvíjejí a záhy zase mizí pod vrstvou dalších zápletek. Ve dvanáctihodinovém filmu se zrcadlí deziluze, jež následovala po revolučních událostech roku 1968. (Febiofest)

Recenze (2)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Out 1: Noli me tangere není jeden film, ale osm filmů o délce 70-104 minut (25fps). Ač téměř dvojnásobná délka oproti sestřihu Spectre, což znamená bohužel i větší množství vaty, dlouhá verze mi nelezla tolik na nervy, jako verze krátká (černobílé fotky předchozího děje nepřicházejí tak často). Původně jsem do toho šel proto,  že mi nástřel děje připadal trochu jako Ecovo Foucoltovo kyvadlo, to jsem se ale hodně spálil... ()

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Out 1 je nadfilm, na který není možné se připravit. Některé pasáže jsou bolestivě dlouhé, často mě během sledování sžíral pocit, že mi něco uniká a na konci jsem zažil to, co mnoho dalších diváků: zklamání. To se však v příštích dnech proměnilo v životní zážitek a následně potřebu vydat se do nekonečné králičí nory internetových textů a diskuzí k filmu. Není to nejlepší Rivette, ale rozhodně je nejparanoidnější. Jinak asi nejuspokojivější rozbor posledního, šestivteřinového záběru tady. ()

Reklama

Galerie (28)

Reklama

Reklama