Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laborantka Sylvie (Sandrine Bonnaire) přistihne svého vlastního bratra Paula (Grégoire Colin), jak se pokouší ukrást v její firmě zbraň. Sylvie a Paul přišli před lety krátce po sobě o starší sestru a o otce a Paul získal důkazy, že jejich smrt způsobil otcův bývalý společník Walser (Jerzy Radziwilowicz). Protože si Paul nedá vymluvit, že Walsera zabije, rozhodne se Sylvie, že pomstu vykoná sama. Při zaváhání však nešťastnou náhodou místo něj zastřelí jeho sekretářku Véronique (Laure Marsac). Příběh se zaplétá přítomností matky sourozenců (Françoise Fabian), která, jak se zdá, zná pozadí dávných vražd a Walsera hájí. Ke všemu se na scéně objeví sestra nešťastně zavražděné sekretářky Ludivine (Laure Marsac), která zastřelené jakoby z oka vypadla... (garmon)

(více)

Recenze (5)

liberator 

všechny recenze uživatele

● lahôdkový film od vyzretého režiséra s výborným hudobným sprievodom - za opätovné vypočutie (aj mimo filmu) stoja hlavne dve skladby v podaní Jordiho Savalla a Hyperion Xx: "Di perra mora" od Pedra Guerrera a "Diferencias sobre las vacas" od neznámeho autora. ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Tenhle Rivette patří do linie Paris nous appartient a Merry-Go-Round. Bohužel je to jen jejich o něco slabší odvar - na Bonnaire je vždy příjemné koukat, ale neutáhne dlouhatánské plochy vyprázdněné čekáním ve vlaku anebo depresi uprostřed jarní přírody u luxusního venkovského domu. Radziwiłowicz do Příběhu Marie a Juliena výrazně zhubnul - zde je trochu vepřová tlama, milovník mu nejde. Příběh je trochu laciný rozuzlováním pomocí zbraní - podobně uboze na mě působila východiska nalezená v příběhu Trierovy Nymfomanky 2. U Rivetta poprvé taky lehce váhám, zda mi repliky typu "...nemám sílu ti to říct ...na to má právo jedině naše matka." nezní trochu jak z venezuelské telenovely. ()

Reklama

Jacek odpad!

všechny recenze uživatele

Rivettova autorská degenerace je děsivá. I když, pravda, jeho snímek se svého času stal jedním z nejvtipnějších projekcí karlovarského festivalu. Diváci bouřili smíchy, tleskali, když zemřela hlavní hrdinka... Rivettova režijní dráha poněkud připomíná dráhu Juraje Jakubiska. ()

buwol 

všechny recenze uživatele

secret defense aka "každodenná realita" vo francuzskej tajnej službe..v ich boji s terrorizmom.., niektoré pasaže su fajn, iné zase veľmi šablonovité-viď každý agent si musí prejsť svojim peklom.........,ale dalo sa nato celkom fajn pozerať....dal by som tri a pol...kedže sa to nedá priklánam sa k 4.. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama