Reklama

Reklama

Pečovatel

  • Belgie De behandeling (více)
Trailer

Policejní inspektor Nick Cafmeyer vyšetřuje případ, kdy byli matka s otcem spoutáni a zbiti a jejich malý synek zmizel. To v inspektorovi vyvolá vzpomínky na vlastního bratra, který byl v dětství unesen... Zdá se, že inspektorovi Nicku Cafmeyerovi vůbec nic nechybí - přitažlivý zevnějšek, inteligence ani slibné kariérní vyhlídky. Přesto se však nad jeho životem a vztahy vznáší temný stín. Od svých devíti let je Nick pronásledován dosud nevyřešeným zmizením svého mladšího bratra Bjorna. Na základě Nickova svědectví byl vyslýchán jejich soused Plettinckx, známý sexuální delikvent, kterého však brzy propustili. Celá ta léta žije Plettinckx v Nickově blízkosti a obtěžovat ho způsobuje Plettinckxovi ďábelskou rozkoš. Jediná žena, která o této dramatické události ví, je Nickova nadřízená Danni. Ta se proto zdráhá Nicka zapojit do velmi znepokojivého případu, kdy byl pár držen násilníkem celé tři dny v zajetí. Útočník zmizel beze stopy i s jejich devítiletým synkem Robinem. Nick se staví do čela masivního pátrání, které se záhy promění v neúnavný hon. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (275)

heyda 

všechny recenze uživatele

Strašně zvrácený film o spoustě zvrácených lidí. Ponurá atmosféra prostředí a skvělý kameraman neskutečně táhnou film nahoru. Naopak chování ústřední postavy a vůbec celého policejního sboru mi přišlo přinejmenším nestandartní. Co mě ale ještě víc štvalo bylo, jak každý svědek furt tutlal nějaké podstatné informace, takže detektiv přiběhl k jednomu svědkovi, z něho dostal polovičatou informaci, pak přejel na druhou stranu města, kde zjistil, že je to všechno divný, pak jel za druhým svědkem, ten mu zas řekl něco jinýho a tak to bylo až do konce. Celá ta prapodivná a poměrně složitá skládačka prostě místy nezapadala, jak bych si přál. I délka filmu měla být aspoň o 15 minut kratší. S hodnocením jsem někde na rozhraní 3 a 4 hvězd, v tomto případě asi zůstanu spíš při zemi, ale za tu neskutečně depresivní atmosféru dávám obrovský palec nahoru. To klobouk dolů před belgičanama. 69% ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Není se co divit, že právě v Belgii začali jančit a točit filmy s tímto pro mě nepřijatelným tématem. Odpověď je nasnadě, jelikož ten boom odstartovalo odsouzení Marca Dutrouxe na začátku 21. století, který byl usvědčený sériový vrah a prznitel malých dětí a díky tomu policie společně s mediálním přispěním začala rozkrývat dobře organizovanou bandu těchto pedofilních, deviantních pošuků, kteří bohužel nevymřeli, ale někteří se pomocí internetu a debilních sociálních sítí stáhli do virtuálního světa, kde pobývají v anonymitě dodnes a brousí si drápky na své nové oběti. V tomto naštěstí fiktivním snímku máme jednoho takového slintala, který těch deviací má trošku víc a musím přiznat, že je expertem ve svém oboru a že se na něm ta matka příroda fakt vyřádila, že těm svým bludům dokonce i věří. Už od začátku tohoto příběhu sledujeme příběh nevyrovnaného policisty, který se utápí svými retrospektivními pohledy z dětství, kdy mu zmizel bratr, který se do dnešního dne nenašel a právě asi i kvůli tomuto traumatu se dal k Policii, kde řeší i případy těchto sexuálních delikventů. Jedním z těchto případů je i případ zmizelého malého dítěte, které je bohužel později nalezeno mrtvé a zneužité a tím se mu připomene jeho rána z dětství a začne se chovat jako utrženej ze řetězu. Čím víc se zaplétá do případu tím si je jistější, že to není poslední oběť tohoto morbidního fantoma, kterého jeho známí pedouši přezdívají trol nebo také kousáč. Velice syrovým způsobem vyprávěné a pro někoho možná i nechutné, že chápu některé zdejší slabší jedince, že tento počin ani nedokoukali i když pro mě to byl o dost slabší odvar od německého filmu podle skutečné události s názvem U Zlaté rukavice (2019), kde ten frajer byl taky libovej. Bohužel, taková je realita a musíme si zvykat, že tací podivní jedinci jsou mezi námi a jediné řešení jak tento plevel zničit je, „Pochytat je všechny a naházet je do pytle a dusit, dusit, dusit a zase dusit až změknou, tak je občas zalít troškou vařící vody na konci přidat trošku tymiánu a papriky, mírně osolit. Po hodině strčit do trouby a nechat dopíct až bude křupavá kůrčička, pak vyndat a nejlépe podávat s bramborem". Za tento počin z krajiny kreslených Šmoulů a reportéra Tintina dávám nechutných 90%. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Detektív Nick Kafmeyer vyšetruje nezvestnosť malého chlapca. Nemá žiadne stopy, dôkazy, iba pochybnú teóriu malých detí, ktoré hovoria o trolovi, skrývajúcom sa v korunách stromov. Aby toho nebolo málo, prenasleduje ho nočná mora z destva, kedy bol unesený jeho mladší brat. Jeho telo sa nikdy nenašlo. Podozrivý nikdy nebol odsúdený. Podarí sa mu navzdory mnohým prekážkam zastaviť "monštrum" z minulosti, či samotnej prítomnosti? Snímok s takouto tématikou budí obrovský rešpekt. Rozdiel je len v spracovaní. Či už by išlo o drámu, alebo iný žáner, je takmer isté, že diváka nenechá chladným. Niekto možno kývne rukou a povie si: "veď mňa sa to netýka", no podľa mňa, práve ľahostajnosť ľudí a nezáujem vedie spoločnosť k benevolentnosti k takýmto prípadom. No a či tomu veríte, alebo nie. Zákon je postavený tak, aby sa zasiahlo, či nebodaj niečo zmenilo až vtedy, keď sa ozaj niečo stane. Tak aby ste neboli prekvapený, keď sa takýto prípad dotkne aj vašej rodiny. A to z oboch strán (nič v zlom). Napriek slušnému spracovaniu, čo sa policajných postupov týka, nevyhol sa nereálnym pasážam. Taktiež ma mrzí že divák s lepším zmyslom vnímania môže pomerne skoro odhaliť identitu "záporáka". Potešilo postupné rozmotávanie klbka udalostí a zobrazenie "nového" spôsobu uspokojenia úchylky. Tá bola skutočne "originálna" a doposiaľ v snímkoch nepodaná (teda aspoň ja som ju nepostrehol). Záver síce je plnohodnotnou satisfakciou za spravodlivé zadosťučinenie, ale priznajme si na rovinu - "revenge is revenge". Škoda, lebo takto ozaj neviem. Silné tri? Či slabšie štyri? ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pozdrav z Belgie.A né ledajakej.Totálně našlapanej atmosferickej a napínavej psychothriller.Opravdu silný snímek na velmi citlivé téma.Žádné brutální scény,ale nečekejte.Tady je to hlavně o dívakově představivosti.Což pro mě bylo překvapením a jen to umocňovalo hutnou atmosféru.Ke konci jsem si ohryzal snad všechny nehty.Fakt síla.Velký podíl na tom májí skvělý(neznámý) herci,hudba a perfektní kamera.Rozhodně NEDOPORUČUJU citlivým osobám s velkou představivostí. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

"Tak nám zabili Ferdinanda," řekla posluhovačka. "Kerýho Ferdinanda, paní Müllerová?" otázal se Švejk, nepřestávaje si masírovat kolena, "já znám dva Ferdinandy. Jednoho, ten je sluhou u drogisty Průši a vypil mu tam jednou omylem láhev nějakého mazání na vlasy, a potom znám ještě Ferdinanda Kokošku, co sbírá ty psí hovínka. Vobou není žádná škoda." Jasně, bystřejší už pochopili, že jest to citace románu Haška Jaroslava Osudy dobrého vojáka Švejka. S jistou dávku cynismu však dojdeme k tomu, že o tom se točí i tento podivně teple mrazivý pedofekální dramat. Ačkoliv si nejsem úplně jistý, jak označovat zkurvence, který vám chčije po baráku, aby ze zdí dostal ženský Kanál číslo pět, ale pedofekál by vám mělo stačit. Pátrání nás zavede k několika takovým Ferdinandům a ač nebudou konkrétně podezřelí, stejně budete chtít, aby je zastřelili už z "Principu". Vobou nebude žádná škoda. - Film svou realistickou syrovostí je jen pro silné žaludky a vůbec ne pro rodiče. Tátu s mámou to docela semele. Humus! TROLEI: A pak že i kdejaký mentál má právo na život! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natáčen v belgických Antverpách. (TheDon)
  • Mo Hayder, autorka knižní předlohy, souhlasila, že se děj filmu nebude odehrávat v Londýně, jako v její knize, ale v Antverpách. Souhlasila i s přejmenováním hlavního hrdiny z Jacka Caffreye na Nicka Cafmeyera (Geert Van Rampelberg). (TheDon)

Reklama

Reklama