Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Recenze (610)

verbal 

všechny recenze uživatele

Lidská stonožka mezi kokotmédiemi a geniální směs toho nejdebilnějšího, nejperveznějšího a nejtrapnějšího, co kdy jakákoliv Komise pro ochranu pseudomorálky a Svaz katolických matek pustili na plátna kin. Ten úchylný slizký židák opět ukázal, že rozhodně není fekál jako fekál, s lehkostí sobě vlastní a bez mrknutí oka Boratoří hranice běžného upjatého zooporna, Diktuje, co vše si lze s trochou fantazie narvat do prdele a naprudko vizualizuje situace, na něž by si i nejbizarnější hovado v rámci zachování duševní stability netroufalo ani pomyslet. POV šedesátdevítka se stopadesátikilovou Zulu uklízečkou a hlavně mastodontí čurák, šmrlající po xichtě charakterního herce Marka Silného, ukrytého před nepřáteli v kundě sloní štětky, to je něco, co tutově skončí navěky zapsáno hnědým písmem ve filmových análech! Vskutku rozporuplný matroš, který vám na jedné straně zvedá kufr, ale na té druhé se prostě musíte řehtat jako slintající idiot. A totální třešničkou na dortu celé téhle patoperverzní cákanice je její Šášova dedikace památce svého nedávno zesnulého otce. Tak tomu já říkám důsledné dotahování imič k dokonalosti a starej Kohen teď z toho určitě někde musí blaženě oslintávat Jehovovi pejzy, leštit mu obřízku a zkoušet, které z ramen menory mu poskytne největší rektální útěchu. Je ovšem skvělé, že něco takového Šáša procpal přes všechny ty své ortodoxní strýčky a tetičky v čele filmových studií do distribuce a takový jedinečný mix mrdky a řídkých hoven rovnou do xichtu dozajista ukáže všem těm zkurveným bigotním šosákům, že vždycky může být ještě daleko hůř. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne, zda Penélope Cruz při podepisování smlouvy věděla, že se objeví ve stejném filmu jako varlata Marka Stronga, rozkrok Gabourey Sidibe a hektolitr sloního ejakulátu. Filmu se daří prezentovat vše uvedené, aniž by působil jako nahodilý slepenec gagů (byť k němu nemá daleko) a aniž by pointa (vždy) spočívala v samotné nechutnosti nebo imbecilitě daného vtipu. Svým bezelstným odmítáním toho, co se sluší v civilizované společnosti, plní Cohenův Nobby, hrdě se hlásící k anglické lůze (neboli „scum“), podobnou funkci jako dříve Ali G nebo Borat – ukazuje, v jaké přetvářce žijí všichni intelektuálové, maloměšťáci a snobové, kteří svou pravou tvář a skutečné záměry odhalí teprve při konfrontaci s člověkem, jímž opovrhují příliš na to, aby jej brali vážně (k čemu to mj. může vést, ukázaly letošní volby amerického prezidenta). Ostatní postavy k tomuto obnažení (nezáměrně) vede Nobby, diváka pak (záměrně) vidlácké vtipy dotažené ad absurdum. Jasně, je to hodně hit-or-miss záležitost, střih by mohl být méně zběsilý a vážně pojaté flashbacky (a celá linie o důležitosti rodiny) nabourávají tempo i tón vyprávění, ale pořád mi to přišlo vtipnější a podvratnější než většina mainstreamových komedií. Čtvrtá hvězdička za AIDS pro Donalda Trumpa. 70% Zajímavé komentáře: maddy, ancientone, Othello ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zatímco u Diktátora jsem měl ze Sachy pocit, že cíl vzniku filmu jsou jen a pouze prachy, tady jsem ho neměl vůbec, tohle byla upřimná komedie v Sachově stylu, čili nechutnosti jdou do čela průvodu a humor, který by tě nenapad ani při pohledu na Ovčáčka. Překvapil mě Mark Strong, který dokázal, že vážně se rozhodně nebere a přistoupil na Sachův humor a jen díky tomu si užil sloní vystřík do ksichtu a další sexuální delikatasy. Film má malou stopáž, díky které prakticky nejsou k vidění hluchá místa, a jedou do tebe hlášky, nechutné, ale zábavné situace. Grimsby ti dá ulevit od těžkýho dne a pobaví, což je velmi kvalitná zábavná cenina, pro ty co nečekají od filmu řešení globálního oteplování. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dobre, smial som sa. Je to aj dobre natočené, hlavne POV akčné scény. Ale po návrate z kina som priam prosil manželku, aby sme si pustili nejakú nežnú romantickú limonádu. Alebo hocijaký film, v ktorom sa hrdinovi nevystriekal do huby slon a nikto nemusel cucať jed z vajec zasiahnutých otrávenou šípkou. Fakt sa čudujem Strongovi, že do toho išiel. 5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Místy dobrý, ale místy záměrně hodně brutálně nechutný. Tak nechutný, že to zachází až za hranici nechutnosti. A záměrně jsem si tuhle komedii pustil přesně po Zvířeti s Belmondem, abych si uvědomil, jaké komedie vznikaly tenkrát a jaké komedie vznikají dnes. A musím se přiznat, že daleko radši mám ty komedie, které vznikaly tenkrát. Ty dnešní jak kdyby se kolikrát praly o místo na slunci s maximálním počtem nechutností na osmimilimetrovém materiálu. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Co jsem to ku*a viděl?! Nevkusně přehnané (a mnohdy extrémně vtipné) fóry, emocionální flashbacky, dravě nasnímaná akce, nápaditý scénář a buranská atmosféra v jednom. Tohle budete buď milovat, nebo nenávidět. A sloní ejakulaci jen tak z hlavy nedostanete... věřte mi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,874,837Tržby Celosvetovo $25,181,373Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,071,550Tržby za predaj DVD v USA $1,253,876║ Sacha Baron Cohen už ide dosť mimo mysu, jeho perverzné fekálne trapošiny sú už maximálne vývarové, už by mal prísť z niečim iným, už to vôbec neberie, pár krát pobaví ale ako celok do prázdna trápny, ešte že to má tak skromnú minutáž /videl v kine: 40%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Prorocké. Anglie ve fotbale nic nevyhraje do roku 200016.. :-D ___ (viděno těsně po jejich ostudě na EURO 2016 proti Islandu..). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší komedie Sachi Barona. Smál jsem se jen v těch nejnechutnějších momentech, ale takový ty společensko kritický vtipy á la South Park stály za hovno. Nejde o to, že by Cohen vyměkl, to ani náhodou. Spíš jsem čekal. že víc využije prostředí anglických hooligans. Přišlo mi, že ty humory nejsou tak promyšlené, jako dříve. Dost mě překvapily nečekaně fungující dojemné scény z dětství. I když to spíše přispělo ke schizofrenické nefunkčnosti filmu jako celku. Je divné se dojímat nad rozdělením bratrů a pak koukat jak Cohena, ukrytého ve sloní vagíně, mrdá slon gigantickým dickem do prdele. Kažodpádně velký respekt si zaslouží Mark Strong, že to uhrál s vážnym ksichtem. A andělská Annabelle Wallis ve spodním prádle potěší oko každého muže. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VÍTÁ VÁS GRIMSBY, SESTERSKÉ MĚSTO ČERNOBYLU… /// Můj brácha má prima bráchu, aneb vlhkej sen všech hooligans (zachránit svět? Hovno, vyhrát FIFA World Cup!) dostal konkrétní podobu – ksicht Sachi Barona Cohena! Mimochodem, ten se konečně ve fekálních zvratcích našel s Rebel Wilson (a sluší jim to!). Nechutnosti (připravte se na neuvěřitelně hnusácký gagy!) jsou uzemněný dobrejma (vobčas fakt skvělejma) perlama! Do toho akce, kterou Louis Leterrier zvládá i „z první osoby“. Cože? Dávám čtyři? Začínám si myslet, že „Rychle a zběsile“ se točí kvůli mně… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Během jednoho dne dokážu vysát chlapovi koule a mít natrhlou řiť od sloního ptáka. 2.) Mám dojem, že mi hrabe. Pletu se? 3.) Thx za titule „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony / Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 2,235 // Otvárací Víkend v USA: $3,258,327 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku! Grimsby je pro žánr Komedie obdobně podstatný a průlomový jako I Spit On Your Grave pro Exploitation. Největší komediální nářez od Drž Hubu. Cohen se zde urval z řetězů a předvádí nejlepší komediální a situační humor za celou svou kariéru. Je zde neuvěřitelná spousta narážek na filmy i herce/celebrity, našlapané gagy v intervalu každých 5 minut a scény, které vyvolají zvláštní pachuť v ústech( Nekouká se na ně hezky, ale řvete a brečíte smíchy jak nikdy) a největším kladem filmu je akce, která je tak zdařilá, že překonává akční scény i v lec kterých akčních filmech ( Svižná, brutální, drsná a neokoukaná, byť zběsile prostříhána má to drajv i říz). Třešničkou na dortu je Souboj Adkinse s Boratem, Elephant bukkake párty a cucání varlete. 100% Mám chuť zajít na Grimsbyho znova. Odvaz jak svině. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Podarilo sa ti za pár sekúnd to, čo Voldemort nezvládol behom ôsmich filmov.“ O neúspech si Grimsby koledoval, keďže diváci nevedeli, čo si majú myslieť o už na pohľad zvláštnom mixe brutálnej boratovskej komédie s nezáživnou špionážnou paródiou s jedným z najnesympatickejších hercov súčasného Hollywoodu (alias s Markom Strongom). Výsledok? Akcia je dobrá, ale do snímky s Cohenom sa nehodí, scenár nemá zmysel rozoberať (nudné flashbacky do detstva bratov, míííííímoriadne nelogické scény – keď ho odzadu objal, nevidel pušku?) a ak v budúcnosti uvidím čo najmenej filmov so Strongom, tým lepšie pre mňa a tým pádom pre svet. No ak si toto všetko odmyslíme, čakajú nás dve hrste humoru, aký momentálne asi nikto v mainstreamovej kinematografii nemá odvahu čo i len dať na papier, nieto ešte reálne nakrútiť a následne poslať do kín. Len on - Sacha Baron Cohen. Na vysávanie jedu sa proste NEDÁ zabudnúť (a to je možno dôvod, pre ktorý tvorcovia „museli“ obsadiť nič-moc Stronga: nikto iný takú scénu skrátka nechcel hrať). Rovnako tak sa nedá zabudnúť na viaczmyselný dialóg o upchanom WC a šok budí i scéna so slonmi. A penis černošského chlapčeka, tínedžer na vozíku, Vin Diesel, Bill Cosby, Divoký Django, Ben Kingsley, Skeletor, no a samozrejme Daniel Radcliffe. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

A je to tady, mame tu viteze o nejnechutnejsi filmovou scenu posledniho desetileti. Ono jich tu je samozrejme vic, ale sloni akce je tak nehoraznej humac, ze se divim, ze tohle vubec proslo do kin. Ale kdyz odhlidnu od tech par nechutaren, ktery jsou ale ve vysledku vlastne i vtipny, mame tu vicemene standardni pribeh o nepravdepodobny dvojici namakanej agent a jeho vymletej bracha. Samozrejme vse nahnany do naprostyho extremu, kde se jedna dementni scena vrsi na druhou jeste dementnejsi a do toho tu je prekvapive suprove natocena akce ve stylu Jasona Bournea. A pokud na to tvurcum pristoupite, budete se naprosto kralovsky bavit. Nektery fory jsou fakt brutalni, ale samozrejme se to pohybuje az po ty total dementni typu nekdo si usere, ale i tu sebevetsi picovinu dokaze Cohen se Strongem skvele podat, ze jim clovek proste musi fandit. Navic ma film fakt kratouckou stopaz a riti se dopredu sviznym tempem, ze bych si klidne jeste pul hodinku dal. Na druhou stranu, z neceho ma clovek pocit, ze slo z dany sceny vytezit i vic. Ale celkove spokojenost. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Snad ještě o trošku větší prdel než byl DICTATOR a za mě naprostá spokojenost. Mít tak víc lidí takový koule co se nekorektní srandy týče, jako tady Cohen, máme tu pořádný komedie i víc než jednou do roka. Vtipný, srdečný, nesvatý, občas hodně za hranou. Kdo dá tomuhle pod tři hvězdy s tím, že je to trapný a má radši "kultivovanější" humor, je u mě zk*rvená buzna a já pro něj zase moc primitiv. A do k*ndy s Oasis. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

♫ Tenhle Baron je strašný prase, po Diktátorovi ho tu máme zase. Hovna, chcanky, mrdka, koule, najdeš tu všechno během chvilky pouhé. Dostaneš i obří sloní chuj, co ti zcáká ksicht - fujky fuj. Na svý si přijdou ale i ty, co milujou nadměrný obezity. Z prdele ční velká jáma a na hubě bílej flek, ale Sasha jde dál, nezastaví ho černej špek, natož ukrajinskej Ben Affleck. Jen ten režisér to prasí - je to strašný jelito, většina scén akčních pak stojí za hovno. Sasha je však jinej - obscénní, nechutnej a přesto vtipnej. A kdo jeho humor zná, ten Grimsbyho si s chutí dá. Takže nic pro mravokárce, inteligenty a dámičky, však se tu prdí i z kundičky. ♫ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Šéf světový zdravotnický organizace je mrtvej a Harry Potter má AIDS. Ty jsi dokázal to, co Voldemort nezvládl osm filmů." Není divu, že se tajný agent Graves rozčiluje, když se v mládí počůrával. Ale jeho starší bratr Nobby ho alespoň naučí to, co za léta odloučení nestihl - jak se jezdí na zebře, jak poznat zakukleného fanouška Manchesteru United, jak rychle vyhonit slona či jak užít k boji létající vozík pro invalidy (i s pilotem). Ano, je to nekorektní, stupidní a nechutný humor, ale já se nestydím za to, že se přiblble směju. Debilita Sachy, Barona i Cohena je mi totiž vlastní, nicméně ve výběru partnerek pro řádění v posteli se lišíme přibližně o metrák špeku. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nečekejte nové, komplexní alterego mistra Sascha Baron Cohena, tentokrát natočil "téměř" normální film, který má dokonce i něco jako samostatný (byť béčkový) příběh. Dočkáme se příjemně přepálené akce, která není vůbec špatně natočena, trefné parodie tematiky Jamese Bonda a hlavně brutálně nekorektního humoru. Je zajímavé, že intermezza Cohenovského humoru jsou do děje vložena jakoby nenáslně, ale přitom opět posunují hranice nechutnosti a nekorektnosti dál, než by normální příčetný smrtelník čekal, což vás v daný moment totálně vykolejí... Musím říct, že takhle by to šlo. :) 7/10 ()

Reklama

Reklama