Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (668)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|74%| Viděno v kině. Tak paráda, sice se nejedná o bůh ví jakou bombu, ale za mě nejvydařenější díl této série. Náboženství a vše okolo toho neuznávám, nejsem věřící, ale nic proti tomu. Proto jsem se těmto snímkům vyhýbal. Přesto jsou předchozí dva filmy obstojná dílka. Šifra mistra Leonarda je dokonce nadprůměrný počin, kterému jsem ty 3* s radostí udělil. Druhý film, Andělé a démoni – to bylo už trošku slabší, ale přesto s odř.uši to na ty 3* bylo. No a toto Inferno? Po skončení v kině jsem dlouze přemýšlel a nakonec dal ty slabší 4*. Zde už byla tématika okolo náboženství, alespoň dle mého názoru dost utlumena. Krom toho to mělo i víc kladů. Nápad s tím, že si profesor Langdom nemůže na nic jasného vzpomenout, jen útržky má – to mi přišlo skvělé. Má to celkem nepředvídatelný děj, který dá na konci opravdu smysl. Sice ta hlavní pointa či zvrat – to asi když posoudím objektivně, bylo dost předvídatelné, ale já to v tu chvíli neuhodl. Herci jsou v pohodě. Hanks je skvělý jako vždy. Finále už bylo takové nemastné neslané, ale výsledný dojem z filmu mi to nepokazilo. I tu máme pár vtipných scén a hlášek, takže to bylo chvílemi nadlehčené. I na nějakou menší akci tu dojde, pár přestřelek atd. Hans Zimmer složil opět solidní soundtrack, mohl být lepší, ale i tak super. Takže, hit z toho nebude, ale i tak jsem mile překvapen. Při dobré náladě se k tomu ještě jednou vrátím. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HLEDEJ A NAJDI“… /// Inferno jsem (na rozdíl od těch předchozích) nečetl. Jeden by myslel, že to bude výhoda… Překvapivě se to hodně slušně (a hlavně svižně!) rozbíhá. Že by se tentokrát místo vokecávaček a přemoudrý osvěty dostavil zázrak? Kdeže (nebo Hovno! - jak kdo chce…) To všechno přijde později. A je to stejná nuda, jako jindy. Vono to luštění a utíkání asi jinak natočit nejde! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2013 napsal Dan Brown, neznám. 2.) Miluju Boží sluhy (mor, choleru…). 3.) Thx za titule „.Bac.“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Predloha je exkrement, to je jasné. Ale film je z existujúcej trojice brownoviek najlepší. To vysvetľovanie a odhaľovanie motivácií bolo síce miestami na hrane znesiteľnosti, ale inak slušný triler. Stále však Howarda nechápem, že všetky langdonovky točí akoby šlo o lacné televízne filmy - kým v ANJELOCH A DÉMONOCH občas ešte zapracoval na pár vizuálne zaujímavých scénach, tu pôsobí vizuál strašne lacno a tie snové či vnútorné obrazy sú fakt trápne (pozerám sa na obraz, kde je zachytený boj armád a v duchu si predstavým boj armád... ach bože môj). Dementný záver knihy je našťastie zmenený, takže postavy nevyzerajú ako idioti a vo finálnej akcii im držíte palce... Aj napriek tomu, že na Hanksa je každým rokom žalostnejší pohľad... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

V brownovském žánru dobrá, odpočinková zábava. Navíc Dante, Florencie, Benátky, Istanbul. Nijak mě to nepohoršilo, spíš se divím, že jsem to neviděla dřív. Šifra mistra Leonarda to není, myslím knižní, která je perfektním trhákem, (filmová verze na ni nedosáhla ani náhodou), ale vidět se to dalo. V záplavě všelijakých jiných hloupostí? Pohodová božská komedie. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Popravdě nečekal jsem mnoho. Šifra mistra Leonarda i Andělé a démoni měli něco do sebe, avšak o nadprůměrné snímky se rozhodně nejednalo. Nebyl tedy jediný důvod, proč by se to právě s Infernem mělo nějak razantně zlomit. Šifru si již tolik nepamatuji, tak se k ní nebudu vracet, ovšem druhý díl mě svého času během premiéry značně zaujal a bavil, ale celkový dojem rapidně snížil závěr. Inferno mě možná od samého počátku nebavilo tolik, ovšem dojem z něj byl správně vyvážený a i díky tomu budu hodnotit o hvězdičku lépe. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Po víziach Roberta Langdona (Tom Hanks) v Palazzo Vecchio, si menovaný škriabe krk najskôr s rukou na saku, po strihu ju má pod sakom a neskôr znovu na saku. (Astonko)
  • Dr. Sienna Brooks (Felicity Jones) je v knize popsána jako žena s blond vlasy svázanými do culíku, zatímco ve filmu je bruneta. (chlastyml)
  • Ačkoliv je tento film nejkratší (120 min.), má nejdelší soundtrack z celé série (17 skladeb). Andělé a Démoni (2009) mají 8 skladeb se stopáží filmu 130 min. A Šifra mistra Leonarda (2006) 14 skladeb se stopáží filmu 150 min. (mrborn2lose)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama