Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (671)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $34,343,574Tržby Celosvetovo $220,021,259Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,787,388Tržby za predaj DVD v USA $5,868,557║ Tak opäť len taká ľahšia detektívka o neustálom naháňaní. Zauzleného deja, len minimum. Nemá to moc veľké grády, prevedením pripominajúca skôr TV prevedenie, dalo sa to pozrieť ale viac než priemer to nedá. /60%/ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Shit, jak může být jeden herec ve stejném roce naprosto geniální a napodruhé kompletně k pláči? Tome, co to sakra mělo být? Rone, Hansi, to jako vážně? Takhle by to chlapci nešlo, tohle je vztyčenej prostředníček divákovi ve formě na zakázku ušitého zboží, do kterýho nikdo nevložil ani tu sebemenší kapku zájmu. Jít na tohle do kina, tak emailuju tvůrcům, že chci zpátky peníze. A dvě hodiny života. Inferno indeed. 2/10 ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz průjemný pokračování dvou lepších dílů, kde Tomík zase jednou letí zprasit ééé spasit svět, cestou necestou, polem nepolem řeší hádanky za vydatný pomoci sexy FelaceTy a k tomu jako bonus trpí částečnou ztrátou paměti. Jak už to v těchto snímkách bejvá, zase s ním chce někdo vyjebat a někdo naopak nastavuje...pomocnou ruku...aby s ním následně mohl vyjebat. Takže nic novýho pod sluncem nás nečeká, na knížku se to nečape ani omylem a film z hlavy vyšumí tak rychle, až je to záhadný (jako fakt, viděla jsem to včera a dnes pátrám v paměti jak to vlastně bylo) . Z vedlejších postav mě naprosto iritovala (tj slušně napsáno SRALA) ta policajtka s držkou buldoka, co vypadala, že má permanentně krámy a naopak mi sedl džentlmen co lidi krásně zabíjel zezadu nožem do krčku. Sice měl bulvy dvacet čísel před zbytkem obličeje a já dumala, jestli by si neměl povolit gumičku, ale jinak byl v cajku. Konec dopadne strašně nečekaně - Tomík zachrání svět - a já to už znova vidět nepotřebuju. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Howardova cesta za osvětou po tolika letech dopadla až na otravný začátek podobně jako předchozí díly. Záleží jestli člověk inklinuje k Brownově populistické literatuře a asborbuje Hanksova stárnoucího Langdona, který tentokrát po většinu není mozkem celé té honby za pokladem (tedy skoro). Tím je půvabná Felicity Jones, která se sice nestala soňáckou Felicií Hardy, ovšem zde jí to sedlo perfektně. Ten poslední díl si už jen ke zkompletování celé série rád dám a ačkoliv se i nadále stojím za tím, že ačkoliv mě 1 knížka velice bavila, filmy za pochybnou kvalitou předloh nezaostávají, ovšem jiný režisér by to možná zvládl o něco mýtičtěji...7/10 ()

whack 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, ktorý si (podľa anotácie aj podľa rečí hlavných hrdinov) zamieňa protichodné pojmy „zachrániť svet“ a „zachrániť ľudstvo“. Pretože zachrániť ľudstvo znamená zničiť svet, a tu sa zachraňuje ľudstvo. Svojim spôsobom bol Bertrand Zobrist fascinujúci, hoci jeho finálne riešenie nepovažujem za akceptovateľné (aspoň vo filmovej podobe nie - v knižnej to bolo inak). Jeho prvšie, menej radikálne návrhy sa spomenú len okrajovo a zapadnú v deji. Vo výsledku je to len také strašenie depopulačnou agendou, ktorá v skutočnosti neexistuje. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Dr. Sienna Brooks (Felicity Jones) je v knize popsána jako žena s blond vlasy svázanými do culíku, zatímco ve filmu je bruneta. (chlastyml)
  • Ačkoliv je tento film nejkratší (120 min.), má nejdelší soundtrack z celé série (17 skladeb). Andělé a Démoni (2009) mají 8 skladeb se stopáží filmu 130 min. A Šifra mistra Leonarda (2006) 14 skladeb se stopáží filmu 150 min. (mrborn2lose)
  • Točilo se mimo jiné ve Florencii, v Benátkách, v Budapešti a také v Turecku. Natáčelo se od 27. dubna do 21. července 2015. (rakovnik)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama