Reklama

Reklama

Miroslav Donutil na Žofíně

(pořad)

Obsahy(1)

Neuvěřitelné historky, veselé písničky a atraktivní hosté v zábavném pořadu oblíbeného herce... Objeví-li se pořad s Miroslavem Donutilem coby hostitelem – je jeho úspěch zaručen. Tentokrát si na Žofín pozval polského herce, režiséra, scenáristu a pedagoga Jerzyho Stuhra, který se proslavil ve filmové komedii Sexmise. Hovořili o strastech a pomíjivosti slávy populárních herců i zkušenostech s příliš nadšenými diváky. V programu se objeví též Waldemar Matuška (1932–2009), který přednese legendární "Terezu" skladatele Jiřího Šlitra a textaře Jiřího Suchého, a M. Donutil si zazpívá s Lindou Finkovou píseň "Kdybych byl princem v Tróji" z představení Pohádka máje v Divadle na provázku. Proslulý bavič a moderátor v necelých sedmdesáti minutách postupně hovoří o staré herecké gardě (J. Pivec, K. Höger, J. Sovák, M. Kopecký), zážitcích v cizině, rozmarech režisérů (V. Chytilová, D. Trančík) i setkání s americkým hercem Michaelem Douglasem na filmovém festivalu v Karlových Varech. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

otík 

všechny recenze uživatele

Ve svém tradičně udělaném pořadu (mluvené slovo proložené vlastními písničkami nebo s hosty) nejdříve Donutil vzpomíná na starší bardy z Národního divadla a vzpomene také na Miloše Kopeckého. Poté mluví o českých velvyslancích v cizině, aby se dále vrátil do Brna a povykládal o tekutém kapříkovi a dalších umělcích z Brna. Pak následuje pasáž o režisérech - nemůže chybět vzpomínka na Věru Chytilovou, pak se vzpomíná na Jardu Hykla či Dušana Trančíka. Dále Donutil zmiňuje setkání se zahraničními hereckými hvězdami. Mezi hosty vystoupí zpěvačka Linda Finková, pak Walda Matuška se svými dvěma krásnými písněmi, posledním hostem je polský herec a režisér Jerzy Stuhr. Písně provázel Boom Band Jiřího Dvořáka. Pořad je to pro fanoušky Donutila bezvadný, protože spoustu historek zde uslyší poprvé. Pořad má slušné tempo až po návštěvu Jerzyho Stuhra, pak se to ale zase rozjede. Opravdu dobrý pořad a je pro mne překvapením, že ho ČT vysílá poprvé od roku 2001. Když si vzpomenu, co za brak už vyhrabala z archívu, tak nerozumím tomu, proč dobrý a kvalitní pořad vysílá po tak dlouhé době. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Donutil je bajkař. Takový český MacGyver, který všude byl, všechny zná. Škoda, že tak extrémně zveličuje své historky - ikdyž je podá s gracií, tak za vteřinu si každý normálně uvažující jedinec musí říct, proboha co to mele? Walda a Mirda na přehrej-zpět (playback) bylo též trapné. I přesto se tam našlo alespoň pár úsměvných historek, byť přibarvených... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil nikdy nezklame. Tentokrát je pravda, že si maximum nechám na jiné pořady, které byly ještě lepší. Hlavně v historkách, které opravdu vháněly slzy do očí, samozřejmě smíchem. Nicméně mě potěšila třeba jedna jeho píseň. My doma měli celou kazetu jeho písní, kterou vydal a je to dobrý zpěvák, texty se povedly. Většina historek je asi přibarvených, ale přesto neomrzí. ()

Reklama

Reklama